Класичний салат Мімоза з рибними консервами – це самий відомий салат з рибних консервів. Завдяки своєму приємному смаку і легкості, це блюдо має безліч шанувальників, його навіть включають в меню любителі правильно харчування. Ми підібрали 10 всіляких варіантів цього чудового салату.
Класичний рецепт салату Мімоза з рибними консервами
Свою назву цей салат отримав за красивий зовнішній вигляд, що нагадує весняну мімозу. Салат не тільки яскравий, але дуже смачний і ситний.
Інгредієнти на
6 порц.
- Рибні консерви 1 банка
- Майонез столовий молочний 200 мл
- Яйце куряче 4 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати салат Мімоза з рибними консервами за класичним рецептом, готуємо всі інгредієнти. Картоплю і моркву вимити, перекладіть в каструлю, залийте водою і зваріть до готовності.
- Овочі остудіть і очистіть від шкірки.
- овочі Натріть на крупній тертці.
- З ріпчастої цибулі зніміть піну і дрібно наріжте.
- Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці.
- Жовтки розімніть виделкою.
- консерви Рибні прямо в баночці розімніть виделкою до утворення однорідної кашки.
- Салат викладається шарами. Спочатку шар з риби. Далі білки, терта морква, цибуля, потім картоплю. Кожен шар промазывайте майонезом. Зверху салат посипте подрібненим жовтком. Салат Мімоза виходить неймовірно смачним.
Приємного апетиту!
Листковий салат Мімоза з рибними консервами, сиром і картоплею
Салат Мімоза викладається шарами, його можна подавати порційно і загальним стравою. На святковому столі він займає почесне місце поруч з оселедцем під шубою і олів’є.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Консерви рибні – 300 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 70 мл
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Картоплю і моркву відварити в мундирах, яйця зваріть круто. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
2. Картопля очистіть і натріть на крупній тертці.
3. Яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Натріть їх окремо на дрібній тертці.
4. Сир натріть на крупній тертці.
5. Консерви розімніть виделкою до стану пюре.
6. Щоб акуратно скласти шари салату, використовуйте кулінарне кільце. Викладіть перший шар з картоплі, змащуємо його майонезом.
7. Потім викладіть цибулю, на ньому зробіть майонезну сітку.
8. Далі зробіть шар з сиру, його також змастіть майонезом.
9. Рибний шар змащувати майонезом не потрібно, він і так дуже соковитий.
10. На рибу покладіть шар з білка, змащуємо його майонезом.
11. Потім шар моркви і майонезу. Салат посипте подрібненим жовтком. Акуратно зніміть кільце, прикрасьте блюдо свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати Мімозу з рибними консервами і сиром без картоплі
Ніжний рибний салат Мімоза можна готувати з різних консервів: сайри, сардини, скумбрії, тунця або горбуші. Щоб салат вийшов соковитим, не варто економити на майонезі, а краще навіть приготувати його самостійно, тоді ваше блюдо буде ще більш корисним.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Консерви рибні – 1 банку.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Яйця зваріть круто, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть половину в салатницю.
2. Рибні консерви розімніть виделкою до стану пюре і викладіть ½ частину на білки. Змастіть шар майонезом.
3. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і викладіть його шаром на рибу.
4. Потім на шар з лука викладіть другу частину білків. Змастіть його майонезом.
5. Після білків викладіть шар з решти консерв, промажте майонезом.
6. Сир натріть на дрібну тертку. Жовтки розімніть виделкою. Змішайте сир з жовтками і посипте цьому масою салат зверху. Салат поставте на 20-30 хвилин у холодильник для просочення.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату Мімоза з рибними консервами без моркви
З’явився салат Мімоза ще в Радянському союзі. Хтось відчуває ностальгію при вигляді цієї страви, а кому-то воно в новинку. Крім того, рецепт цього салату залишає велике поле для експериментів, в цьому, наприклад, не використовується моркву.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Рис дліннозерновой – 150 гр.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Консерви рибні – 200 гр.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Майонез – 150-200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вершкове масло покладіть в морозильник. Рис і яйця зваріть.
2. Яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Білки дрібно наріжте, жовтки розімніть виделкою.
3. Цибулю дрібно наріжте, сир натріть на тертці, рибні консерви розімніть виделкою.
4. Встановіть кулінарне кільце на плоске блюдо, викладіть половину рибної консерви.
5. Другим шарів викладіть рис, змащуємо його майонезом. Потім викладіть по черзі білок, тертий сир, решту рибу і цибулю. На кожному шарі зверху зробіть майонезну сіточку.
6. Потім викладіть половину подрібнених жовтків, поверх них натріть вершкове масло на дрібну тертку.
7. Завершіть салат залишилася жовтковою масою. Салат Мімозу подавайте на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування Мімози з консервами без сиру
Салат Мімоза легкий в приготуванні і доступний за продуктами, а назва повністю відповідає його виду. Його основним інгредієнтом є рибні консерви, інші ж інгредієнти можна додавати або виключати за своїм смаком.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Консерви рибні – 1 банку.
- Рис – 250 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет столовий – 2 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Цукор – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис зваріть в підсоленій воді, остудіть. Викладе його в салатницю, розрівняйте і змастіть майонезом.
2. Із консерви злити сік і рибу розімніть виделкою. Половину консерви викладіть на рис, розрівняти шар.
3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть його в миску, додайте оцет, воду, цукор і щіпку солі, залиште цибулю маринуватися на 15-20 хвилин. Потім злийте залишки маринаду і покладіть половину цибулі на рибний шар.
4. Морква зваріть в мундирі, потім очистіть і натріть на тертці. Викладіть її наступним шаром і змастіть майонезом.
5. Зваріть яйця круто, очистіть. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на тертці, жовтки розімніть виделкою. Викладіть шар з білків, змащуємо його майонезом.
6. Потім повторіть шари в такому порядку: рис, рибний шар і мариновану цибулю, змастіть їх майонезом. Останнім шаром викладіть подрібнений жовток. Перед подачею, поставте салат на деякий час в холодильник для просочення.
Приємного апетиту!
Салат Мімоза з консервами горбуші на святковий стіл
Якщо ви ще не пробували цей ніжний рибний салат, то саме час його приготувати. Головне в цій страві, вибрати хороші рибні консерви в олії. Ми пропонуємо приготувати салат з горбушею, вона в міру жирна і соковита.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Горбуша в олії – 1 банка.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Пір’я цибулі – 5-10 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю, моркву і яйця зваріть, остудіть і очистіть.
2. Головку ріпчастої цибулі очистіть, дрібно наріжте, перекладіть в миску і залийте окропом, залиште на кілька хвилин. Це потрібно, щоб позбутися гіркоти. Потім злийте воду через сито.
3. Консервовану горбушу перемніть виделкою до стану пюре. Викладіть отриману масу на дно салатниці і розрівняйте шар. Промажте його майонезом.
4. Далі покладіть цибулю.
5. Варену картоплю натріть на крупній тертці і викласти її наступним шаром, змастіть майонезом.
6. Моркву натріть на тертці і викладіть після картоплі, також промажте шар майонезом.
7. Варені яйця розберіть на жовтки і білки. Білки натріть на тертці, жовтки подрібніть виделкою в крихту. Викладіть в салатницю шар з білків, промажте його майонезом.
8. Завершіть салат шаром з жовтка. Зелену цибулю дрібно наріжте і посипте їм салат перед подачею.
Приємного апетиту!
Ситний і дуже смачний салат Мімоза з консервою і рисом
Мімоза – такий салат, з якими можна експериментувати. Цей рецепт трохи відрізняється від класичного, в ньому використовується рис. Блюдо виходить дуже ситним, смачним і яскравим.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Консерви рибні – 1 банку.
- Рис – 100 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Майонез – 200 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Пір’я цибулі – 10 гр.
Процес приготування:
1. Яйця, моркву і рис необхідно відварити до готовності. Перед варінням рис добре промийте, щоб він вийшов розсипчастим. Сир натріть на крупній тертці.
2. Моркву натріть на крупну тертку, цибулю дрібно наріжте. Яйця розділити на білки і жовтки, білки натріть на тертці.
3. Для складання салату можна використовувати спеціальне кулінарне кільце, помістіть його на плоску тарілку. Якщо кільце невеликого діаметра, то розділіть всі інгредієнти на кілька частин. Першим шаром викладіть рис, змащуємо його майонезом.
4. Рибу розімніть вилкою, викладіть другий шар, розрівняйте його і змастіть майонезом.
5. На рибний шар викладіть подрібнену цибулю, білий в середину, зелений – по краю.
6. Далі йде шар з білків, його промажте майонезом.
7. Потім зробіть шар з тертої моркви і майонезу.
8. Наступний шар сирний, його теж змастіть невеликою кількістю майонезу. Завершує салат подрібнений жовток, його промащувати майонезом не потрібно. Поставте салат в холодильник для просочення на 40-60 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пісний салат Мімоза з рибними консервами
Пісний варіант салату Мімоза підходить для часу церковного посту і не тільки. Його можна подати на вечерю, так як салат досить ситний. Огірки в салат можна класти як свіжі, так і мариновані – справа смаку.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 100 гр.
- Консерви рибні – 1 банку.
- Капуста пекінська – 0,5 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Майонез пісний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис відварити в трохи підсоленій воді, остудіть.
2. Із консерви злити олію, рибу розімніть виделкою.
3. Пекінську капусту тонко нашаткуйте. Огірки наріжте смужками.
4. Пекінську капусту, огірки і рис додайте в миску до риби, перемішайте.
5. Для заправки змішайте пісний майонез з соєвим соусом. Додайте заправку в салат, перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий салат Мімоза з консервами сайри
Мімозу ще називають весняним рибним салатом. До його складу входять рибні консерви і варені овочі. Виходить дуже живильне і яскраве страву, як раз те, що потрібно у весняний час.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Сайра консервована – 270 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 10 гр.
- Майонез – 200 мл
Процес приготування:
1. Картоплю і моркву відваріть в шкірці, остудіть і очистіть їх. Яйця зваріть круто в окремій каструлі. З сайри злийте сік, рибу розімніть вилкою, викладіть її на блюдо і розрівняйте.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, розподіліть його по рибі, зверху зробіть майонезну сітку.
3. Картопля натріть на крупній тертці, викладіть їх нього наступний шар, змастіть майонезом.
4. Моркву натріть на тертці, викладіть її наступним шаром після картоплі, також промажте майонезом.
5. Варені яйця очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці і зробіть з них наступний шар.
6. Кріп промийте і просушіть. Залиште цілими пару гілочок кропу, іншу зелень дрібно наріжте. Прикрасьте салат: подрібнений кріп розсипте по краю, гілочки розкладіть в центрі. З подрібненого жовтка зробіть імітацію мімози. Перед тим, як подати салат на стіл, дайте йому трохи часу на просочення.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт салату Мімоза з консервами тунця
Знаменитий салат Мімоза з консервованим тунцем. Завжди смачно, ситно і яскраво. Щоб салат не був сухим, перемішайте рибу з невеликою кількістю олії з консерв.
Час готування:60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 3-4 шт.
- Яйце – 5-6 шт.
- Тунець консервований – 2 банки.
- Сир – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю, моркву і яйця зваріть, остудіть і очистіть.
2. Яйця розділити на білки і жовтки.
3. Тунця з невеликою кількістю соку розімніть виделкою до стану пюре.
4. Викладіть перший шар тунця на блюдо.
5. Потім викладіть шар з тертої картоплі. Зверху зробіть сіточку з майонезу.
6. Далі йде шар тертого сиру.
7. Наступний шар зробіть з тертої моркви, на нього нанесіть майонезну сітку.
8. Потім викладіть подрібнені білки і змастіть їх майонезом.
9. Посипте салат подрібненими жовтками і поставте в холодильник для просочення. По своєму смаку салат можна прикрасити овочами або свіжою зеленню.
Приємного апетиту!