Страви з фаршу на швидку руку – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Страви з фаршу на швидку руку – це те, що допоможе вам у приготуванні апетитного обіду або вечері для всієї родини. З м’ясного продукту виходять цікаві і ситні страви, перед якими неможливо встояти. Беріть на замітку кулінарну добірку з десяти простих і смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Котлети з м’ясного фаршу на швидку руку

Котлети з м’ясного фаршу на швидку руку вийдуть неймовірно смачними, соковитими і м’якими. Подавайте їх до обіду або вечері разом з вашими улюбленими гарнірами. Порадуйте себе і близьких живильним м’ясних частуванням за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш м’ясний 1.2 кг
  • Білий хліб 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Підсушений білий хліб подрібнюємо в блендері до стану крихти.
  2. Очищаємо цибулю і ділимо його на кілька частин. Овоч також подрібнюємо в блендері.
  3. У глибокому посуді з’єднуємо хлібні крихти, цибулю, попередньо розморожений м’ясний фарш і куряче яйце.
  4. Солимо заготівлю, перчимо за смаком. Вливаємо сюди трохи холодної води і ретельно вимішуємо вміст. Даємо фаршу настоятися протягом 15-20 хвилин.
  5. З м’ясної заготовки ліпимо акуратні круглі котлети.
  6. Викладаємо котлети в сковороду з олією.
  7. Обсмажуємо продукт до рум’яної скоринки з усіх боків.
  8. Викладаємо частування на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
  9. Котлети з м’ясного фаршу на швидку руку готові. Подавайте до столу з гарніром за смаком!

Їжачки з фаршу з підливою на сковороді

Їжачки з фаршу з підливою на сковороді – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте дуже смачне частування з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 3. Попередньо розморожений м’ясний фарш викладаємо в глибоку миску і доповнюємо його половиною нарізаного ріпчастої цибулі.

Крок 4. Додаємо сюди сіль, перець і куряче яйце. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Відварюємо рис до напівготовності. Відправляємо його до фаршу. Перемішуємо.

Крок 6. З заготівлі ліпимо акуратні кульки і викладаємо їх на сковороду з рослинним маслом.

Крок 7. Обсмажуємо їжачки до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 8. До решти подрібненої цибулини додаємо терту на тертці моркву.

Крок 9. Відправляємо овочі до обсмаженою їжачкам. Сюди ж додаємо томатну пасту і виливаємо воду. Тушкуємо блюдо 25 хвилин під кришкою на невеликому вогні.

Крок 10. Їжачки з фаршу з підливою на сковороді готові. Подавайте до столу!

Гнізда з макаронів з фаршем

Гнізда з макаронів з фаршем – оригінальна кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню, то вам варто взяти на замітку перевірений покроковий рецепт. Готове блюдо вийде цікавим за смаком і поживним.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Макарони «гнізда» – 6 шт.
  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Курячий фарш ретельно перемішуємо з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненою цибулею.

Крок 3. Макарони «гнізда» відварюємо три хвилини в киплячій підсоленій воді. Після викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 4. Змішуємо сметану, кетчуп і подрібнений часник. Отриманим соусом поливаємо кожне гніздо з макаронів.

Крок 5. У центр кожного гнізда невеликою гіркою викладаємо курячий фарш.

Крок 6. Закриваємо заготовки тонкими кружальцями помідора.

Крок 7. Посипаємо тертим твердим сиром.

Крок 8. Запікаємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею можна посипати подрібненою зеленню.

Крок 9. Гнізда з макаронів з фаршем готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!

Ліниві голубці з фаршем і рисом

Ліниві голубці з фаршем і рисом порадують вас неймовірною соковитістю і поживними властивостями. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом з овочами та іншими доповненнями за смаком. Доповніть домашнє меню простим і смачним блюдом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом варимо рис до напівготовності в 150 мл води, після перекладаємо його на друшляк і залишаємо остигати.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем ріпчасту цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Викладаємо овочі в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх до м’якого стану близько 5 хвилин.

Крок 4. Промиваємо капусту шаткуємо її дрібною соломкою.

Крок 5. Викладаємо білокачанну капусту до цибулі і моркви. Вливаємо 100 мл води, доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо на тихому вогні 30 хвилин, накривши кришкою.

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо попередньо розморожений м’ясний фарш, обсмажені овочі, рис, а також подрібнене варене яйце. Солимо продукти і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 7. Добре перемішуємо вміст. З отриманої маси ліпимо акуратні довгасті котлети. Щоб фарш не прилипав і краще ліпився, обмочите руки водою.

Крок 8. Обсмажуємо заготовки до рум’яної скоринки на олії.

Крок 9. Сметану перемішуємо з томатною пастою і вливаємо її до обсмаженим продуктам. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 40 хвилин під кришкою.

Крок 10. Ліниві голубці з фаршем і рисом готові. Подавайте до столу!

Фаршировані перці з рисом

Фаршировані перці з рисом – це апетитне і поживне частування для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати таке соковите блюдо нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Подавайте фаршировані перці зі сметаною та іншими доповненнями за смаком.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 6 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 30 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Сметана – 200 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З болгарських перців акуратно зрізаємо плодоніжку і витягаємо насінну коробку. Промиваємо плоди і добре їх обсушуємо. Після злегка обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом з усіх боків. Робимо це дуже акуратно, щоб не пошкодити перці.

Крок 2. Прибираємо перці з сковороди і обсмажуємо тут половину подрібненого ріпчастої цибулі до прозорості.

Крок 3. Натираємо на крупній тертці моркву. Половину продукту відправляємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо разом близько трьох хвилин.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо розморожений м’ясний фарш, обсмажену цибулю з морквою і відварений до напівготовності рис. Сюди ж додаємо подрібнений часник.

Крок 5. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо до однорідної кашки. Викладаємо томатну масу в загальну заготовку. Сюди ж додаємо подрібнений пучок зелені.

Крок 6. Солимо продукти і посипаємо чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 7. Що залишився лук і моркву обсмажуємо до м’якості на сковороді.

Крок 8. Фаршем з рисом і овочами щільно начиняємо перці. Кладемо їх в сковороду з цибулею і морквою.

Крок 9. Воду змішуємо зі сметаною, томатною пастою і сіллю. Отриманим соусом заливаємо перці. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 40-50 хвилин.

Крок 10. Фаршировані перці з рисом готові. Подавайте до столу!

Тефтелі з підливою на сковороді

Тефтелі з підливою на сковороді порадують вас неймовірною соковитістю і ніжністю. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом з картопляним пюре, крупами та іншими гарнірами за смаком. Урізноманітніть домашнє меню.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Батон білий – 100 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цибуля зелена – для подачі.

Для підливи:

  • Помідори – 300 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо підливку. Болгарські перці промиваємо, очищаємо від насіння і ріжемо невеликими шматочками. Кладемо в чашу блендера.

Крок 2. Відправляємо до перцю зубчики часнику і часточки помідорів.

Крок 3. Додаємо сіль, цукор і червоний мелений перець.

Крок 4. Подрібнюємо продукти до отримання однорідної маси. Після її кип’ятимо в каструлі.

Крок 5. В цей час займемося основою страви. Попередньо розморожений м’ясний фарш кладемо в чашу блендера.

Крок 6. Доповнюємо м’ясний продукт четвертинками ріпчастої цибулі.

Крок 7. Сюди ж кладемо батон, вимочений в молоці.

Крок 8. Додаємо спеції за смаком і перемелюємо продукти до однорідності.

Крок 9. З отриманого фаршу ліпимо акуратні котлетки. Обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі з усіх боків.

Крок 10. Заливаємо гарячою підливою. Накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні близько 15 хвилин.

Крок 11. Тефтелі з підливою на сковороді готові. Подавайте їх до столу, доповнивши подрібненою зеленою цибулею.

Фаршировані човники з кабачків

Фаршировані човники з кабачків – оригінальне гаряче блюдо для вашого домашнього столу. Якщо ви хочете цікаво урізноманітнити звичне меню, скористайтесь нашим покроковим рецептом з фотографіями. Порадуйте себе і близьких соковитим частуванням.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Кабачок – 300 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сметана – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо невеликі кабачки. Промиваємо їх під водою і розрізаємо на дві половини. Акуратно видаляємо м’якоть.

Крок 2. Попередньо розморожуємо м’ясний фарш. Щільно укладаємо його в човники з кабачків.

Крок 3. Промиті помідори ріжемо тонкими кружками.

Крок 4. Обмазуємо кабачки з фаршем сметаною. Посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 5. Накриваємо заготовки кружечками помідор.

Крок 6. Перекладаємо наповнені човники на деко, застелене фольгою і змащений рослинним маслом.

Крок 7. Посипаємо фаршировані кабачки тертим сиром. Прибираємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 8. Фаршировані човники з кабачків готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Люля-кебаб з фаршу в духовці

Люля кебаб з фаршу в духовці – це яскраве і цікаве гаряче м’ясне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Фарш баранячий – 1 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • Петрушка – 70 гр.
  • Кріп – 40 гр.
  • Кінза – 50 гр.
  • Базилік – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Перець чорний мелений – 8 гр.
  • Коріандр мелений – 8 гр.
  • Вода мінеральна негазована – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо дерев’яні шпажки для приготування люля-кебаб в духовій шафі. Шпажки можна попередньо залити холодною водою. Це зробить з вологими і вбереже від підгоряння при запіканні.

Крок 2. Всю зелень промиваємо і дрібно нарізаємо ножем. Також подрібнюємо і зубчики часнику.

Крок 3. Підготуємо свіжий м’ясний фарш. Його необхідно гарненько відбити руками протягом 10 хвилин.

Крок 4. У фарш додаємо зелень, часник, сіль і спеції. Вливаємо сюди мінеральну воду. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 5. Навколо дерев’яних шпажок ліпимо довгасті котлетки з фаршу. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

Крок 6. Запікаємо при температурі 190 градусів 15 хвилин. Після заготівлі перевертаємо і запікаємо ще стільки ж.

Крок 7. Люля-кебаб з фаршу в духовці готовий. Подавайте до столу з гарнірами за смаком!

Лазанья з лаваша з фаршем в духовці

Лазанья з лаваша з фаршем в духовці виходить неймовірно смачною, соковитою і ситної. Крім того, апетитне частування порадує вас дуже швидким і простим кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку оригінальний рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Лаваш тонкий – 3 аркуша.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Томати у власному соку – 250 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження й змащення форми.

Процес приготування:

Крок 1. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут м’ясний фарш до зміни кольору.

Крок 2. Доповнюємо інгредієнт томатами у власному соку, сіллю і спеціями.

Крок 3. Вимішуємо і тушкуємо все разом до готовності м’ясного фаршу.

Крок 4. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Крок 5. Змащуємо форму для запікання олією. Викладаємо сюди лист тонкого лавашу. Кладемо на нього половину фаршу.

Крок 6. Посипаємо третьою частиною тертого сиру. Кладемо ще один лист лавашу, повторюємо шари.

Крок 7. Закриваємо третім листом лаваша. Посипаємо рештою сиру. Прибираємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок 8. Лазанья з лаваша з фаршем в духовці готова. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте їх до столу!

Стожки з фаршу з сиром в духовці

Стожки з фаршу з картоплею в духовці – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. У здійсненні кулінарної ідеї вам допоможе наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • копчена Паприка – за смаком.
  • Часник сухий – за смаком.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожений фарш кладемо в глибоку миску. Доповнюємо його сіллю, спеціями і двома столовими ложками холодної води. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 2. Ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю і перемішуємо його з оливковою олією.

Крок 3. На деко з пергаментом кладемо шар з лука. На нього укладаємо плоскі круглі котлети, які формуємо з підготовленого фаршу.

Крок 4. Викладаємо на фарш терте на дрібній тертці відварене яйце.

Крок 5. Також сюди кладемо терту на крупній тертці картопля, який слід віджати від рідини.

Крок 6. Закриваємо заготовки тертим сиром. Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Через 20 хвилин поливаємо невеликою кількістю майонезу. Запікаємо 20 хвилин при такій же температурі.

Крок 8. Стожки з фаршу з сиром в духовці готові. Подавайте до столу!