Фаршировані перці з рисом
Фаршировані перці з рисом – це апетитне і поживне частування для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати таке соковите блюдо нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Подавайте фаршировані перці зі сметаною та іншими доповненнями за смаком.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 6 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рис – 30 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Сметана – 200 гр.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З болгарських перців акуратно зрізаємо плодоніжку і витягаємо насінну коробку. Промиваємо плоди і добре їх обсушуємо. Після злегка обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом з усіх боків. Робимо це дуже акуратно, щоб не пошкодити перці.
Крок 2. Прибираємо перці з сковороди і обсмажуємо тут половину подрібненого ріпчастої цибулі до прозорості.
Крок 3. Натираємо на крупній тертці моркву. Половину продукту відправляємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо разом близько трьох хвилин.
Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо розморожений м’ясний фарш, обсмажену цибулю з морквою і відварений до напівготовності рис. Сюди ж додаємо подрібнений часник.
Крок 5. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо до однорідної кашки. Викладаємо томатну масу в загальну заготовку. Сюди ж додаємо подрібнений пучок зелені.
Крок 6. Солимо продукти і посипаємо чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо вміст.
Крок 7. Що залишився лук і моркву обсмажуємо до м’якості на сковороді.
Крок 8. Фаршем з рисом і овочами щільно начиняємо перці. Кладемо їх в сковороду з цибулею і морквою.
Крок 9. Воду змішуємо зі сметаною, томатною пастою і сіллю. Отриманим соусом заливаємо перці. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 40-50 хвилин.
Крок 10. Фаршировані перці з рисом готові. Подавайте до столу!