Страви з фаршу на швидку руку – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Фаршировані перці з рисом

Фаршировані перці з рисом – це апетитне і поживне частування для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати таке соковите блюдо нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Подавайте фаршировані перці зі сметаною та іншими доповненнями за смаком.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 6 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 30 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Сметана – 200 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З болгарських перців акуратно зрізаємо плодоніжку і витягаємо насінну коробку. Промиваємо плоди і добре їх обсушуємо. Після злегка обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом з усіх боків. Робимо це дуже акуратно, щоб не пошкодити перці.

Крок 2. Прибираємо перці з сковороди і обсмажуємо тут половину подрібненого ріпчастої цибулі до прозорості.

Крок 3. Натираємо на крупній тертці моркву. Половину продукту відправляємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо разом близько трьох хвилин.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо розморожений м’ясний фарш, обсмажену цибулю з морквою і відварений до напівготовності рис. Сюди ж додаємо подрібнений часник.

Крок 5. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо до однорідної кашки. Викладаємо томатну масу в загальну заготовку. Сюди ж додаємо подрібнений пучок зелені.

Крок 6. Солимо продукти і посипаємо чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 7. Що залишився лук і моркву обсмажуємо до м’якості на сковороді.

Крок 8. Фаршем з рисом і овочами щільно начиняємо перці. Кладемо їх в сковороду з цибулею і морквою.

Крок 9. Воду змішуємо зі сметаною, томатною пастою і сіллю. Отриманим соусом заливаємо перці. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 40-50 хвилин.

Крок 10. Фаршировані перці з рисом готові. Подавайте до столу!