Класична шурпа з яловичини – апетитне, неймовірно смачне і наваристое частування, яке нікого не залишить байдужим. Готове блюдо відрізняється яскравими поживними властивостями і підходить для великої родини. Беріть на замітку яскраву кулінарну збірку з покрокових рецептів!
Шурпа з яловичини в казані на вогнищі — класичний рецепт
Сама ароматна і насичена шурпа виходить в казані на багатті. Ідеальне блюдо для великої родини або компанії на природі. Свіжі овочі і соковита яловичина зробить кулінарне творіння наваристим і ситним.
Інгредієнти на
14 порц.
- Яловичина 1.5 кг
- Картопля 6 шт.
- Морква 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Помідор 5 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Часник 1 головка
- Петрушка 1 пучок
- Кінза 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Сіль за смаком
- Спеції для яловичини за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати шурпу з яловичини за класичним рецептом? М’ясо нарізаємо великими квадратними шматочками. Занурюємо яловичину в казан. Додаємо сіль, воду і спеції.
- Варимо м’ясо на вогні близько години. Періодично знімаємо піну.
- Приступаємо до нарізки овочів. Морква поділяємо брусочками середнього розміру і закидаємо в казан.
- Очищаємо цибулю, часник. Нарізаємо їх разом і відправляємо в казан. Свіжу зелень промиваємо і на час відкладаємо.
- Тепер нарізаємо помідори і болгарський перець. Картоплю просто очищаємо від шкірки. Кладемо овочі на блюдо.
- Тримаємо страву на вогні до готовності картоплі. Регулюємо за смаком сіль і спеції. У самому кінці додаємо подрібнену свіжу зелень.
- Готову шурпу на багатті розливаємо по тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Як приготувати шурпу з яловичини в каструлі на плиті
Ситну шурпу з яловичини найпростіше приготувати в каструлі. Спробуйте не надто складне і дуже смачне домашнє блюдо. Порадуйте близьких ароматним обідом або вечерею.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Приправа для мяса – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Яловичину ріжемо на рівні шматочки середнього розміру. Цибулю подрібнюємо півкільцями. Обидва продукту кладемо в каструлю, змащену рослинним маслом. Готуємо до легкого рум’янцю.
2. Заливаємо вміст каструлі водою і продовжуємо підготовку.
3. Очищаємо картоплю і ріжемо його великими часточками. Викладаємо в каструлю.
4. Окремо змішуємо сіль, паприку, хмелі-сунелі та м’ясну приправу. Перемішуємо прянощі.
5. Спеції закидаємо в каструлю, розмішуємо і продовжуємо підготовку.
6. Дрібно нарізаємо моркву, помідор і болгарський перець. Також кладемо їх у каструлю з вмістом. Варимо до м’якості інгредієнтів.
7. Коли шурпа добре розвариться і всі продукти стануть м’якими, прибираємо блюдо з плити. Розливаємо по тарілках гаряче частування, готово!
Ситна і ароматна шурпа з яловичини по-узбецьки
Ситну і наваристу шурпу по-узбецьки не складно приготувати в домашніх умовах. Страву можна подавати до обіду або вечері. Домашні оцінять смак і аромат приготовленого.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Нут – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Кумін – 1 щіпка.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Нут заздалегідь заливаємо водою і отмачиваем.
2. Яловичину гарненько промиваємо під водою і ріжемо на невеликі рівні шматочки.
3. Цибулю нарізаємо півкільцями і відразу ж кладемо в каструлю або казан з олією. Смажимо до прозорості.
4. Потім викладаємо до цибулі яловичину і продовжуємо готувати до легкого рум’янцю.
5. Заливаємо продукти водою і додаємо до них нут і моркву, нарізану тонкими пластинками.
6. Чистимо картоплю і поділяємо його на великі часточки.
7. Картоплю також кладемо в каструлю. Сюди ж йде і подрібнений болгарський перець.
8. Кубиками ріжемо помідори. Викладаємо їх у загальне блюдо.
9. Додаємо сіль і всі спеції. Готуємо до м’якості всіх продуктів. В кінці закидаємо і подрібнену зелень.
10. Готову узбецьку шурпу подаємо гарячою. Приємного апетиту!
Шурпа з яловичини за рецептом Сталика Ханкишиева
Шурпа за традиційним рецептом Сталика Ханкишиева виходить дуже наваристою і насиченою. Спробуйте класичний рецепт знаменитого страви, яка гармонійно впишеться у ваш сімейний обідній стіл.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 700 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Яловичину промиваємо ріжемо на великі рівні шматочки. У казан наливаємо олію і відправляємо туди м’ясо. Готуємо на середньому вогні до легкого рум’янцю. Приблизно, 15 хвилин.
2. Нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Кладемо його до м’яса.
3. Розмішуємо продукти і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
4. Далі нарізаємо перець і помідори, чистимо від лушпиння часник. Викладаємо овочі на блюдо разом з томатною пастою.
5. Нарізаємо часточками картоплю і відправляємо в казан.
6. Тепер вливаємо воду, додаємо сіль і спеції за смаком. Відразу ж кладемо лаврове листя і подрібнену зелень. Готуємо страву 2 години.
7. Прибираємо казан з плити. Шурпу з яловичини можна розкладати по тарілках. Готово!
Покроковий рецепт приготування шурпи з яловичини в мультиварці
Швидко і просто приготувати домашню шурпу з яловичини мопотрібно, використовуючи мультиварку. Ви раціонально використовуєте свій час і порадуєте домашніх ситним і ароматним гарячим блюдом.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Яловичину нарізаємо на рівні шматочки. Цибулю подрібнюємо. Відправляємо продукти в чашу мультиварки, промазану рослинним маслом. Включаємо режим «смаження» на 10 хвилин.
2. Чистимо моркву, ріжемо її кубиками і також кладемо в каструлю. Розмішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.
3. Промиваємо помідори і ріжемо їх кубиками.
4. Очищаємо від насіння болгарський перець і також подрібнюємо його.
5. Підготовлені овочі кладемо до інших продуктів.
6. Далі чистимо картоплю і ріжемо її рівними невеликими шматочками.
7. Подрібнюємо зелень і готуємо потрібні спеції.
8. Всі продукти відправляємо в блюдо і заливаємо водою. Часник краще всього продавити. Далі включаємо режим «гасіння» на 1-1,5 години.
9. Після готовності шурпу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу гарячою.
Смачний і простий рецепт шурпи з яловичини і баранини
Ароматна шурпа виходить ще більш ситної і наваристою, якщо готувати її з яловичиною та бараниною. Два м’ясних продукту відмінно поєднуються в одному загальному блюді. Спробуйте!
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Баранина – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Яловичину і баранину нарізаємо на шматочки середнього розміру. Обсмажуємо м’ясо на олії 20-25 хвилин.
2. Чистимо від шкірки цибулю і моркву. Нарізаємо овочі будь-яким зручним способом, але не дуже дрібно.
3. Кубиками ріжемо обмиті помідори і перці.
4. Окремо обсмажуємо овочі на сковороді. Спершу цибулю і моркву, а потім додаємо до них помідор і перець.
5. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і знімаємо з вогню.
6. У каструлі з’єднуємо м’ясо і овочі. Перемішуємо. Відразу можна додати сіль і спеції.
7. Занурюємо в каструлю картоплю, порізану часточками. Заливаємо вміст водою і готуємо на слабкому вогні трохи більше години.
8. Гаряча шурпа з яловичини і баранини готова до подачі. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування шурпи з яловичини з нутом
Ситна шурпа з яловичини і нуту дивує своїм оригінальним смаком і ароматом. Гаряче домашнє блюдо зможуть приготувати навіть не самі досвідчені кулінари. Спробуйте рецепт для вашого обіднього столу.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Яловичина – 600 гр.
- Нут – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Яловичину обполіскуємо під водою і нарізаємо її на великі рівні за розміром шматочки.
2. Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками.
3. Потім подрібнюємо помідори і болгарський перець.
4. Морква пропускаємо через крупну тертку. При бажанні можна порізати невеликими брусочками.
5. Заздалегідь отмачиваем нут в холодній воді. Після зливаємо воду і даємо бобовим обсохнути.
6. Каструлю або казан розігріваємо з рослинним маслом. Обсмажуємо там м’ясо з цибулею протягом 10-15 хвилин.
7. Додаємо в блюдо подрібнені овочі, томатну пасту і скибочки картоплі.
8. Заливаємо вміст водою і варимо близько години.
9. Через годину викладаємо в шурпу нут, додаємо подрібнений часник, сіль і спеції. Варимо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.
10. Готову шурпу з яловичиною і нутом доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Ароматна шурпа з яловичини і свинини
Для великого домашнього обіду можна приготувати ситну і шурпу на яловичині і свинині. Наваристое блюдо нікого не залишить голодним. Спробуйте простий і популярний рецепт.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Свинина – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю і занурюємо його в каструлю з олією. Обсмажуємо до прозорості.
2. Нарізаємо на кубики середнього розміру м’ясо. Спершу в каструлю занурюємо яловичину, а через 7-10 хвилин і свинину. Смажимо до легкого рум’янцю.
3. Наступним кроком підготуємо всі овочі. Моркву натираємо на тертці, помідори і перець ріжемо кубиками, картопля – часточками. Подрібнюємо часник.
4. Викладаємо овочі в каструлю і розмішуємо.
5. Тепер додаємо томатну пасту і заливаємо вміст водою. Розмішуємо і варимо близько 20 хвилин.
6. Додаємо в блюдо картоплю. Солимо і посипаємо все спеціями. Розмішуємо.
7. Варимо страву до готовності ще 1-1,5 години.
8. При подачі прикрашаємо шурпу з яловичиною та свининою свіжою зеленню. Готово!