Класична шурпа з яловичини – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Класична шурпа з яловичини – апетитне, неймовірно смачне і наваристое частування, яке нікого не залишить байдужим. Готове блюдо відрізняється яскравими поживними властивостями і підходить для великої родини. Беріть на замітку яскраву кулінарну збірку з покрокових рецептів!

Шурпа з яловичини в казані на вогнищі — класичний рецепт

Сама ароматна і насичена шурпа виходить в казані на багатті. Ідеальне блюдо для великої родини або компанії на природі. Свіжі овочі і соковита яловичина зробить кулінарне творіння наваристим і ситним.

Інгредієнти на
14 порц.

  • Яловичина 1.5 кг
  • Картопля 6 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 5 шт.
  • Помідор 5 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Часник 1 головка
  • Петрушка 1 пучок
  • Кінза 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Спеції для яловичини за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати шурпу з яловичини за класичним рецептом? М’ясо нарізаємо великими квадратними шматочками. Занурюємо яловичину в казан. Додаємо сіль, воду і спеції.
  2. Варимо м’ясо на вогні близько години. Періодично знімаємо піну.
  3. Приступаємо до нарізки овочів. Морква поділяємо брусочками середнього розміру і закидаємо в казан.
  4. Очищаємо цибулю, часник. Нарізаємо їх разом і відправляємо в казан. Свіжу зелень промиваємо і на час відкладаємо.
  5. Тепер нарізаємо помідори і болгарський перець. Картоплю просто очищаємо від шкірки. Кладемо овочі на блюдо.
  6. Тримаємо страву на вогні до готовності картоплі. Регулюємо за смаком сіль і спеції. У самому кінці додаємо подрібнену свіжу зелень.
  7. Готову шурпу на багатті розливаємо по тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Як приготувати шурпу з яловичини в каструлі на плиті

Ситну шурпу з яловичини найпростіше приготувати в каструлі. Спробуйте не надто складне і дуже смачне домашнє блюдо. Порадуйте близьких ароматним обідом або вечерею.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Яловичину ріжемо на рівні шматочки середнього розміру. Цибулю подрібнюємо півкільцями. Обидва продукту кладемо в каструлю, змащену рослинним маслом. Готуємо до легкого рум’янцю.

2. Заливаємо вміст каструлі водою і продовжуємо підготовку.

3. Очищаємо картоплю і ріжемо його великими часточками. Викладаємо в каструлю.

4. Окремо змішуємо сіль, паприку, хмелі-сунелі та м’ясну приправу. Перемішуємо прянощі.

5. Спеції закидаємо в каструлю, розмішуємо і продовжуємо підготовку.

6. Дрібно нарізаємо моркву, помідор і болгарський перець. Також кладемо їх у каструлю з вмістом. Варимо до м’якості інгредієнтів.

7. Коли шурпа добре розвариться і всі продукти стануть м’якими, прибираємо блюдо з плити. Розливаємо по тарілках гаряче частування, готово!

Ситна і ароматна шурпа з яловичини по-узбецьки

Ситну і наваристу шурпу по-узбецьки не складно приготувати в домашніх умовах. Страву можна подавати до обіду або вечері. Домашні оцінять смак і аромат приготовленого.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Нут – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кумін – 1 щіпка.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Нут заздалегідь заливаємо водою і отмачиваем.

2. Яловичину гарненько промиваємо під водою і ріжемо на невеликі рівні шматочки.

3. Цибулю нарізаємо півкільцями і відразу ж кладемо в каструлю або казан з олією. Смажимо до прозорості.

4. Потім викладаємо до цибулі яловичину і продовжуємо готувати до легкого рум’янцю.

5. Заливаємо продукти водою і додаємо до них нут і моркву, нарізану тонкими пластинками.

6. Чистимо картоплю і поділяємо його на великі часточки.

7. Картоплю також кладемо в каструлю. Сюди ж йде і подрібнений болгарський перець.

8. Кубиками ріжемо помідори. Викладаємо їх у загальне блюдо.

9. Додаємо сіль і всі спеції. Готуємо до м’якості всіх продуктів. В кінці закидаємо і подрібнену зелень.

10. Готову узбецьку шурпу подаємо гарячою. Приємного апетиту!

Шурпа з яловичини за рецептом Сталика Ханкишиева

Шурпа за традиційним рецептом Сталика Ханкишиева виходить дуже наваристою і насиченою. Спробуйте класичний рецепт знаменитого страви, яка гармонійно впишеться у ваш сімейний обідній стіл.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо ріжемо на великі рівні шматочки. У казан наливаємо олію і відправляємо туди м’ясо. Готуємо на середньому вогні до легкого рум’янцю. Приблизно, 15 хвилин.

2. Нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Кладемо його до м’яса.

3. Розмішуємо продукти і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.

4. Далі нарізаємо перець і помідори, чистимо від лушпиння часник. Викладаємо овочі на блюдо разом з томатною пастою.

5. Нарізаємо часточками картоплю і відправляємо в казан.

6. Тепер вливаємо воду, додаємо сіль і спеції за смаком. Відразу ж кладемо лаврове листя і подрібнену зелень. Готуємо страву 2 години.

7. Прибираємо казан з плити. Шурпу з яловичини можна розкладати по тарілках. Готово!

Покроковий рецепт приготування шурпи з яловичини в мультиварці

Швидко і просто приготувати домашню шурпу з яловичини мопотрібно, використовуючи мультиварку. Ви раціонально використовуєте свій час і порадуєте домашніх ситним і ароматним гарячим блюдом.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Яловичину нарізаємо на рівні шматочки. Цибулю подрібнюємо. Відправляємо продукти в чашу мультиварки, промазану рослинним маслом. Включаємо режим «смаження» на 10 хвилин.

2. Чистимо моркву, ріжемо її кубиками і також кладемо в каструлю. Розмішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

3. Промиваємо помідори і ріжемо їх кубиками.

4. Очищаємо від насіння болгарський перець і також подрібнюємо його.

5. Підготовлені овочі кладемо до інших продуктів.

6. Далі чистимо картоплю і ріжемо її рівними невеликими шматочками.

7. Подрібнюємо зелень і готуємо потрібні спеції.

8. Всі продукти відправляємо в блюдо і заливаємо водою. Часник краще всього продавити. Далі включаємо режим «гасіння» на 1-1,5 години.

9. Після готовності шурпу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу гарячою.

Смачний і простий рецепт шурпи з яловичини і баранини

Ароматна шурпа виходить ще більш ситної і наваристою, якщо готувати її з яловичиною та бараниною. Два м’ясних продукту відмінно поєднуються в одному загальному блюді. Спробуйте!

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Баранина – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Яловичину і баранину нарізаємо на шматочки середнього розміру. Обсмажуємо м’ясо на олії 20-25 хвилин.

2. Чистимо від шкірки цибулю і моркву. Нарізаємо овочі будь-яким зручним способом, але не дуже дрібно.

3. Кубиками ріжемо обмиті помідори і перці.

4. Окремо обсмажуємо овочі на сковороді. Спершу цибулю і моркву, а потім додаємо до них помідор і перець.

5. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і знімаємо з вогню.

6. У каструлі з’єднуємо м’ясо і овочі. Перемішуємо. Відразу можна додати сіль і спеції.

7. Занурюємо в каструлю картоплю, порізану часточками. Заливаємо вміст водою і готуємо на слабкому вогні трохи більше години.

8. Гаряча шурпа з яловичини і баранини готова до подачі. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування шурпи з яловичини з нутом

Ситна шурпа з яловичини і нуту дивує своїм оригінальним смаком і ароматом. Гаряче домашнє блюдо зможуть приготувати навіть не самі досвідчені кулінари. Спробуйте рецепт для вашого обіднього столу.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Нут – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Яловичину обполіскуємо під водою і нарізаємо її на великі рівні за розміром шматочки.

2. Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками.

3. Потім подрібнюємо помідори і болгарський перець.

4. Морква пропускаємо через крупну тертку. При бажанні можна порізати невеликими брусочками.

5. Заздалегідь отмачиваем нут в холодній воді. Після зливаємо воду і даємо бобовим обсохнути.

6. Каструлю або казан розігріваємо з рослинним маслом. Обсмажуємо там м’ясо з цибулею протягом 10-15 хвилин.

7. Додаємо в блюдо подрібнені овочі, томатну пасту і скибочки картоплі.

8. Заливаємо вміст водою і варимо близько години.

9. Через годину викладаємо в шурпу нут, додаємо подрібнений часник, сіль і спеції. Варимо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.

10. Готову шурпу з яловичиною і нутом доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Ароматна шурпа з яловичини і свинини

Для великого домашнього обіду можна приготувати ситну і шурпу на яловичині і свинині. Наваристое блюдо нікого не залишить голодним. Спробуйте простий і популярний рецепт.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю і занурюємо його в каструлю з олією. Обсмажуємо до прозорості.

2. Нарізаємо на кубики середнього розміру м’ясо. Спершу в каструлю занурюємо яловичину, а через 7-10 хвилин і свинину. Смажимо до легкого рум’янцю.

3. Наступним кроком підготуємо всі овочі. Моркву натираємо на тертці, помідори і перець ріжемо кубиками, картопля – часточками. Подрібнюємо часник.

4. Викладаємо овочі в каструлю і розмішуємо.

5. Тепер додаємо томатну пасту і заливаємо вміст водою. Розмішуємо і варимо близько 20 хвилин.

6. Додаємо в блюдо картоплю. Солимо і посипаємо все спеціями. Розмішуємо.

7. Варимо страву до готовності ще 1-1,5 години.

8. При подачі прикрашаємо шурпу з яловичиною та свининою свіжою зеленню. Готово!