Яловичина тушкована – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована яловичина – чудове блюдо, яке підходить до будь-якого гарніру. Існує безліч різних способів приготування тушкованої яловичини, і в цій статті ми розповімо про 10 найбільш цікавих з них.

Яловичина тушкована з підливою на сковороді

Класичний рецепт страви з доступних продуктів на будь-який час року. Яловичина виходить ароматною, соковитою і дуже м’якою і чудово доповнить будь-який гарнір, чи то картоплю, каші або макарони.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Моркву ½ шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Борошно 1.5 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Спеції для яловичини за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану яловичину з підливою на сковороді? Яловичину промиваємо й обсушуємо, після чого ріжемо її невеликими шматочками. Розігріваємо олію на сковороді і вивантажуємо на неї м’ясо.
  2. Обсмажуємо м’ясо, періодично помішуючи, до золотистої скоринки, після чого додаємо на сковороду подрібнену цибулю.
  3. Морква натираємо на крупній тертці і також додаємо до яловичині. Гарненько все перемішуємо і смажимо близько 3 хвилин.
  4. Додаємо борошно, швидко перемішуємо всі інгредієнти і смажимо їх приблизно хвилину, потім додаємо томатну пасту.
  5. Наливаємо в сковороду воду таким чином, щоб м’ясо було повністю покрите. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо м’ясо протягом 40 хвилин, при необхідності доливаючи воду.
  6. За 5 хвилин до готовності посипаємо яловичину подрібненою зеленню, додаємо спеції за смаком, сіль, перемішуємо.
  7. За 5 хвилин яловичина в підливці буде готова. Приємного апетиту!