Гусак шматочками в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Гусак має не найніжніше м’ясо, проте при правильному підході і запіканні, Ви отримаєте чудову ситне м’ясне блюдо для обіду або вечері. У технології приготування соковитого гусака є свої тонкощі, які ми розкрили в 5 докладних рецептів, зібраних в цій статті.

М’який гусак шматочками в рукаві в духовці

Належить якесь сімейне свято або просто хочете порадувати сім’ю чимось особливим, тоді обов’язково зверніть увагу на запеченого гусака в духовці. За цим рецептом готувати його нескладно, тим більше, якщо тушку нарізати шматочками.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гусак 1 шт.
  • Соус соєвий 100 мл
  • Гірчиця 3 ст. л.
  • Мед 3 ст. л.
  • Імбир 3 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Суміш перців за смаком
  • Розмарин за смаком
  • Спеції для курки, за смаком

Процес приготування:

  1. Як запекти гусака шматочками в духовці? Тушку птиці очистити від нутрощів, залишків пір’я і зайвого жиру, ретельно вимийте.
  2. Наріжте шматками приблизно однакового розміру.
  3. У мисці змішати спеції, подрібнений часник, імбир, мед, гірчицю і соєвий соус.
  4. Шматки гусака викладіть в рукав і залийте маринадом. Закріпіть краю рукава і струсніть його вміст, щоб маринад рівномірно розподілився по м’ясу. Залиште гусака маринуватися на 4-24 години, при цьому періодично перетрясывайте м’ясо.
  5. За закінчення зазначеного часу, помістіть рукав з гускою в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5-2,5 години. Гусак виходить м’яким і соковитим, подавайте його з гарніром по своєму смаку.

Соковитий гусак шматочками з яблуками в духовці

Спробуйте ніжне і смачне м’ясо гусака, запеченого в духовці з яблуками. Це класичний варіант приготування птиці. Така страва прикрасить будь-який святковий стіл.

Час готування: 3,5 години

Час приготування: 60 хв

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Гусак – 1,8 кг
  • Яблука – 7-10 шт.
  • Чорнослив – 5-8 шт.
  • Корінь імбиру – 20 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Джем яблучний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Кмин – 1 щіпка.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 щіпка.
  • Сидр яблучний (вино напівсолодке) – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Тушку гусака ретельно вимийте і промокніть паперовими рушниками. Розріжте гусака на порційні шматки.

Крок 2. Яблука помийте. 3 яблука натріть на тертці і додайте їх до шматочках гусака.

Крок 3. Також до м’яса додайте рослинне масло, соєвий соус, мелений перець, кмин, коріандр, корицю, мед, яблучний джем і подрібнений корінь імбиру. Перемішайте м’ясо.

Крок 4. Накрийте гусака плоскою тарілкою, встановіть зверху гніт і залиште маринуватися на годину. Після цього промокніть кожен шматочок гусака паперовою серветкою.

Крок 5. Обсмажте м’ясо на сковороді до рум’яної скоринки. Решта яблука і чорнослив наріжте часточками.

Крок 6. Складіть м’ясо у форму для запікання, зверху розкладіть яблука і чорнослив. Полийте залишком маринаду і вином.

Крок 7. Запікайте гусака в духовці при 180 градусах 1,5 години. Для гарніру до готового запечене м’яса гусака підійде гречка, картопля або рис.

Як запекти гусака шматочками з картоплею в духовці?

Гусака готують найчастіше цілком і подають до святкового столу. Для буденного вечері підійде нескладна, але дуже смачна страва з запеченого шматочками гусака і картоплі. До того ж питання з гарніром буде вже вирішене.

Час готування: 160

Час приготування: 40 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Гусак – 300-400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 200 мл
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки гусака натріть сіллю і меленим перцем, зробіть надрізи на шкірці.

Крок 2. Картоплю очистіть, промийте проточною водою, наріжте скибочками і викладіть половину у термостійку форму, посоліть за смаком.

Крок 3. Цибулини очистити від лушпиння і дрібно наріжте, викладіть цибулю на картоплю.

Крок 4. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, також додайте його у форму.

5 р. Далі покладіть гусака і зверху розсипте залишився картоплю. М’ясо має тільки трохи визирати з-під картоплі. Влийте у форму 200 мілілітрів води і запікайте блюдо при 180 градусах півгодини. Потім зменшіть температуру до 150 градусів і готуйте ще 1,5 години.

Крок 6. М’ясо виходить дуже м’яким і соковитим, а картопля розсипчастим і ароматним. Доповніть блюдо з овочевим салатом і чудовий вечеря готова.

Соковитий і ніжний гусак шматочками у фользі

Немає нічого краще перевірених часом рецептів. Пропонуємо приготувати смачну і соковитого гусака шматочками по одному з таких способів. М’ясо, запечене у фользі виходить ніжним і добре просочується спеціями.

Час готування: 150

Час приготування: 50 хв

Порцій -6

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку гусака добре промийте, зріжте зайвий жир і наріжте шматочками.

Крок 2. М’ясо посоліть і приправте, додайте лавровий лист і розмарин, поставте його в холодильник на пару годин для маринування. У форму покладіть зрізаний жир, зверху розкладіть шматочки гусака.

Крок 3. Укрийте форму фольгою і готуйте м’ясо в духовці при 200 градусах 40-50 хвилин.

Крок 4. Вийміть гусака з духовки, він готовий, але ще трохи жестковат.

Крок 5. Додайте до м’яса нарізану картоплю, ріпчасту цибулю, часник і моркву, посоліть і приправити овочі за смаком.

Крок 6. Накрийте форму фольгою і відправте в духовку на 40-50 хвилин.

Крок 7. Прекрасне ситне блюдо готове, не потрібно думати про гарнірі.

Дуже смачний гусак шматочками з апельсином в духовці

Смачне і ароматне м’ясо гусака, запечене в духовці з апельсинами, можна подати до обіду або вечері, Ваші близькі будуть в захваті. Його можна подати з різними гарнірами з картоплі, круп або овочів.

Час готування: 150

Час приготування: 60 хв

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Тушка гусака – 5 кг
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Естрагон сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку гусака очистіть від залишків пір’я, зріжте зайвий жир і шкіру, приберіть великі кістки. Розріжте птицю на шматки однакового розміру. Натріть м’ясо сіллю і викладіть у форму.

Крок 2. В окремій мисці змішайте сік половини лимона, мед, подрібнений часник і сушений естрагон.

Крок 3. Отриманий соус додайте до м’яса і добре перемішайте.

Крок 4. Форму накрийте фольгою і приберіть в холодильник на 1-2 години для маринування.Крок 5. Апельсин очистіть від шкірки і наріжте кружечками. Покладіть кружальця апельсину за гусака, закрийте форму фольгою і запікайте блюдо в духовці при 180-200 градусах 1,5 години.

Крок 6. М’ясо гусака виходить соковитим з легким кисло-солодким присмаком і ароматом цитруса.