Гусак шматочками в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Гусак має не найніжніше м’ясо, проте при правильному підході і запіканні, Ви отримаєте чудову ситне м’ясне блюдо для обіду або вечері. У технології приготування соковитого гусака є свої тонкощі, які ми розкрили в 5 докладних рецептів, зібраних в цій статті.

М’який гусак шматочками в рукаві в духовці

Належить якесь сімейне свято або просто хочете порадувати сім’ю чимось особливим, тоді обов’язково зверніть увагу на запеченого гусака в духовці. За цим рецептом готувати його нескладно, тим більше, якщо тушку нарізати шматочками.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гусак 1 шт.
  • Соус соєвий 100 мл
  • Гірчиця 3 ст. л.
  • Мед 3 ст. л.
  • Імбир 3 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Суміш перців за смаком
  • Розмарин за смаком
  • Спеції для курки, за смаком

Процес приготування:

  1. Як запекти гусака шматочками в духовці? Тушку птиці очистити від нутрощів, залишків пір’я і зайвого жиру, ретельно вимийте.
  2. Наріжте шматками приблизно однакового розміру.
  3. У мисці змішати спеції, подрібнений часник, імбир, мед, гірчицю і соєвий соус.
  4. Шматки гусака викладіть в рукав і залийте маринадом. Закріпіть краю рукава і струсніть його вміст, щоб маринад рівномірно розподілився по м’ясу. Залиште гусака маринуватися на 4-24 години, при цьому періодично перетрясывайте м’ясо.
  5. За закінчення зазначеного часу, помістіть рукав з гускою в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5-2,5 години. Гусак виходить м’яким і соковитим, подавайте його з гарніром по своєму смаку.