Рибні котлети в духовці – 8 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Рибні котлети в духовці – це прекрасне дієтичне і ніжне блюдо, яке ідеально поєднується з різними гарнірами і овочами. Пропонуємо вам рецепт їх приготування з минтая, горбуші, тріски, щуки, з підливою, в сметані, з сиром та ПП варіант.

Соковиті і ніжні рибні котлети з минтая в духовці

Запечені котлети з риби виходять дуже соковитими і ніжними. У них немає кісточок і вони стануть прекрасним доповненням до столу. Завдяки тому, що вони запікаються в духовці, котлети виходять дієтичними. Для фаршу знадобиться минтай, яйце, петрушка, сіль, перець, приправа для риби.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Минтай 1 кг
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сир 70 гр.
  • Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті рибні котлети в духовці? Для приготування нам знадобиться охолоджений і вже потрошених минтай. Можна використовувати вже готове філе, але в ньому міститься дуже багато води, яка буде тільки зайва в котлетах. Зрізаємо філе минтая з кісток і прибираємо плавники і хвіст. Ретельно промиваємо рибу під водою.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо на великі шматки.
  3. прокручуємо Через м’ясорубку наше філе, петрушку і нарізану цибулю. Потім у фарш розбиваємо одне яйце.
  4. Додаємо сіль.
  5. Тепер додаємо червоний і чорний перець, приправу для риби і починаємо вимішувати фарш. Повинна вийти однорідна маса. Тепер приступаємо до формування котлет. Ліпимо невеликі коржі. Намагаємося зробити їх щільними, щоб вони не розвалилися в процесі приготування.
  6. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї котлети. Духовку розігріваємо до 200оС і відправляємо їх туди на 25 хвилин.
  7. Поки котлети запікаються, натираємо на крупній тертці сир. Краще використовувати сир м’яких сортів, так як він краще плавиться.
  8. Через 25 хвилин, дістаємо котлети з духовки, посипаємо зверху сиром і ставимо назад на 10-15 хвилин, щоб вони приготувалися, а сир розплавився.
  9. Дістаємо котлети і перекладаємо на тарілку. Найкраще вони поєднуються зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Як приготувати рибні котлети з фаршу тріски в духовці?

Для фаршу нам знадобиться тріска, яйце, цибуля, а також манна крупа, яка якийсь час замочується в теплому кефірі. Котлети обвалюються в панірувальних сухарях і випікається в духовці 35 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 20.

Склад:

  • Тріска – 800 гр.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Манку насипаємо в підходящу ємність і заливаємо теплим кефіром. Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудок. Залишаємо на 30 хвилин, поки манка не набубнявіє.

2. Відокремлюємо філе тріски від кісток і знімаємо шкіру. Добре промиваємо рибу. Філе нарізаємо на середні шматочки. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.

3. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Філе тріски пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером. Перекладаємо його з миску, в якому будемо замішувати фарш. Додаємо до подрібненого філе, обсмажену цибулю, набряклі манку, сіль, перець і розбиваємо яйце. Все ретельно перемішуємо, поки не отримаємо фарш однорідної консистенції.

4. На обробну дошку висипаємо панірувальні сухарі. За допомогою столової ложки набираємо фарш і формуємо з нього невелику кульку. Покриваємо його в панірувальних сухарях і потім надаємо форму котлети.

5. Розігріваємо духовку до 180оС. Деко змащуємо олією або застеляємо пергаментом і викладаємо на нього котлети. Відправляємо в духовку і випікаємо 20 хвилин. Через це час перевертаємо їх і готуємо ще 15 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами і гарніром. Приємного апетиту!

ПП дієтичне рибні котлети в духовці

Приготовані в духовці котлети виходять дуже ніжними та смачними. У фарш додаються вівсяні пластівці і житні висівки, які не тільки тримають його форму, але і додають додаткові корисні властивості до страви. Також туди йде цибулю, сіль, спеції, яйце і трохи оливкової олії.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Фарш рибний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Пластівці вівсяні – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Висівки житні – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. В окрему ємність викладаємо фарш. Для цього рецепта краще всього підходить нежирна риба. У нас це бички. Можна також зробити фарш з двох видів риби. Краще всього купити цілу рибу і перекрутити на м’ясорубці самостійно вдома. Цибулину миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Відправляємо у фарш і перемішуємо.

2. Далі додаємо сіль, перець, суміш перців і паприку.

3. Потім насипаємо житні висівки вівсяні пластівці. Вівсянку краще використовувати ту, яка не потребує варіння.

4. У фарш розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Даємо йому постояти, щоб висівки з вівсяними пластівцями розмокли.

5. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю масла. Починаємо формувати котлети. Руки злегка змащуємо у воді і ліпимо з фаршу акуратні кульки. Перекладаємо їх у форму.

6. Розігріваємо духовку до 190оС і відправляємо в неї форму з котлетами на півгодини. Готову страву подаємо разом з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рибних котлет в духовці з підливою

Для приготування краще використовувати морську рибу. Вона може бути будь-якою. Котлети заливаються підливою на основі сметани, води, борошна і солі. Вони виходять неймовірно ніжними і дуже смачними.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 7.

Склад:

Для котлет:

  • Філе тріски – 600 гр.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для підливи:

  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 150-200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе тріски ретельно промиваємо під водою, нарізаємо на невеликі шматочки і подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.

2. Батон кладемо в окрему ємність і заливаємо його молоком. Даємо так постояти приблизно 5 хвилин. В подрібнену рибу розбиваємо одне яйце, додаємо хліб з молоком, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Фарш повинен вийде трохи водянистим. За рахунок цього готові котлети виходять соковитими.

3. Можна приступати до приготування підливи. У сотейник насипаємо борошно і злегка її обсмажимо. Вона повинна лише злегка змінити свій колір.

4. До борошна вливаємо воду і сметану, постійно помішуючи віночком. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Можна збити соус блендером. Додаємо сіль, перець, італійські трави.

5. Розігріваємо духовку до 180оС. З фаршу формуємо кульки і відправляємо їх у форму для запікання. Зверху заливаємо все соусом. Відправляємо котлети готуватися на півгодини.

6. За цей час котлети повинні придбати приємний золотистий колір. Подаємо до столу з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Дуже смачні і ніжні котлети з щуки, запечені в духовці

З щуки виходять чудові котлети за рахунок текстури та смаку її м’яса, а з додаванням свинячого сала і сушених трав вони набувають додаткову ніжність і чудовий аромат. Також у фарш йде ріпчасту цибулю, білий хліб, часник, яйце, молоко, перець і сіль. Вироби обвалюються в панірувальних сухарях і запікаються в духовці.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Щука – 1 шт.
  • Сало свиняче – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Петрушка сушена – 3 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Найкраще для приготування використовувати свіжу рибу. Ретельно промиваємо її і робимо надріз біля основи голови до хребта, не розрізаючи кістку.

2. Нахиляємо ніж і зрізаємо м’ясо вздовж хребта до хвоста. Отримуємо одне філе.

3. Перевертаємо рибу на іншу сторону і проробляємо те ж саме. Зі скелета і з голови дістаємо нутрощі, видаляємо зябра. З цього можна буде зварити юшку.

4. Залишилися плавники і кістки тонко зрізаємо.

5. Біля хвоста зрізаємо невелику кількість шкіри. Притримуючи за основу, зрізаємо все м’ясо.

6. В підходящу ємність відправляємо розламаний батон і заливаємо його молоком. Залишаємо на 3-4 хвилини. Свиняче сало ріжемо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо і розрізаємо на великі частини.

7. Пропускаємо Через м’ясорубку філе щуки, сало, цибулю, часник і замочений білий хліб.

8. Тепер у фарш розбиваємо яйце, солимо, додаємо перець і сушену петрушку.

9. Все добре перемішуємо ложкою, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо фарш в холодильник на 20 хвилин.

10. Через це час починаємо формувати колеты. Робимо з круглої форми і обвалюють у панірувальних сухарях. Деко змащуємо олією і викладаємо на них наші вироби. Духовку розігріваємо до 200оС і запікаємо котлети півгодини. Готову страву подаємо з гарніром і овочами. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлет з горбуші в духовці

Котлети з цієї риби виходять дуже соковитими, смачними і корисними. Готуються вони дуже просто. Для фаршу знадобиться батон, молоко, яйця, часник і сама горбуша.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Філе горбуші – 1 кг
  • Хліб білий – 300 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.

Процес приготування:

1. Філе горбуші ретельно промиваємо, сушимо на паперовому рушнику, нарізаємо не невеликі шматочки і прокручуємо на м’ясорубці. Якщо використовується ціла риба, то акуратно гострим ножем знімаємо з неї філе, а кістки відправляємо в морозилку. З них можна пізніше приготувати смачний суп.

2. В окремій ємності збиваємо 2 яйця до утворення піни і вливаємо їх у фарш.

3. Білий хліб заливаємо молоком і даємо постояти близько 4 хвилин. Відправляємо його до подрібненої горбуші.

4. Додаємо сіль і приправу для риби. Часник чистимо і дрібно нарізаємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес. Додаємо його в фарш і все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Можемо приступати до формування котлет.

5. Обвалюємо вироби в панірувальних сухарях. Деко змащуємо олією і викладаємо на нього котлети. Запікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180оС духовці.

6. Готову страву подаємо з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Як смачно запекти рибні котлети в сметані в духовці?

Запікати рибні котлети – один з кращих способів приготування, так як таким чином вони виходять дуже ніжними. Для них знадобиться біла риба, цибуля, яйце, батон, часник, сіль, цукор, перець, молоко і рослинне масло. Зверху котлети будуть помазані сметаною, щоб вони вийшли золотистими і більш соковитими.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе білої риби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Батон розриваємо на невеликі шматочки, кладемо в зручну ємність і заливаємо молоком. Даємо постояти пару хвилин і розминаємо його виделкою. Якщо додати занадто багато молока, то фарш в підсумку вийде водянистим.

2. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не стане м’яким.

3. Філе нарізаємо на невеликі шматочки. Ми використовували зубатку, але можна використати будь-яку іншу білу рибу. Пропускаємо її через м’ясорубку з одним зубчиком часнику або подрібнюємо за допомогою блендера.

4. До рибного фаршу додаємо жовток, обсмажені цибулю, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на 20 хвилин, щоб батон повністю розбухнув.

5. Руки злегка змочуємо у воді і формуємо з готового фаршу котлети. Деко застеляємо пергаментом і змащуємо його невеликою кількістю рослинного масла. Викладаємо на нього вироби за допомогою пензлика змащуємо їх сметаною. Краще всього використовувати продукт з високим відсотком жирності.

6. Духовку розігріваємо до 150оС і відправляємо в неї котлети на 40 хвилин. Готову страву подаємо з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Ніжні і соковиті рибні котлети з сиром в духовці

Поєднання риби з сиром приємно здивує вас. Котлети виходять ніжними і з насиченим смаком. Більш того, це блюдо вважається дієтичним. У фарш також йде яйце, борошно, зелена цибуля, коріандр, базилік, сіль і перець.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Філе білої риби – 500 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Коріандр мелений – ¼ ч. л.
  • Базилік сушений – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ми використовували цілу рибу, тому для початку моєму її, чистимо і прибираємо кістки. Можна також використовувати вже готове філе, але в ньому, як правило, більше води. Оброблену рибу ріжемо на дрібні шматочки за допомогою ножа.

2. Моєму зелену цибулю та нарізаємо його. Відправляємо до рубленої рибі.

3. На середній тертці натираємо сир і відправляємо в миску з фаршем.

4. Далі розбиваємо одне яйце.

5. Тепер додаємо борошно, картопляний крохмаль, мелений коріандр, сушений базилік, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

6. В окрему ємність наливають невелику кількість води. Також окремо насипаємо трохи борошна. Деко змащуємо олією. Змочуємо Руки у воді і починаємо формувати котлети. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і викладаємо на деко.

7. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо наші рибні котлети приблизно 20-25 хвилин, в залежності від потужності духовки.

8. Готову страву подаємо з гарніром або овочами. Приємного апетиту!