Рибні котлети в духовці – 8 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Рибні котлети в духовці – це прекрасне дієтичне і ніжне блюдо, яке ідеально поєднується з різними гарнірами і овочами. Пропонуємо вам рецепт їх приготування з минтая, горбуші, тріски, щуки, з підливою, в сметані, з сиром та ПП варіант.

Соковиті і ніжні рибні котлети з минтая в духовці

Запечені котлети з риби виходять дуже соковитими і ніжними. У них немає кісточок і вони стануть прекрасним доповненням до столу. Завдяки тому, що вони запікаються в духовці, котлети виходять дієтичними. Для фаршу знадобиться минтай, яйце, петрушка, сіль, перець, приправа для риби.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Минтай 1 кг
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сир 70 гр.
  • Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті рибні котлети в духовці? Для приготування нам знадобиться охолоджений і вже потрошених минтай. Можна використовувати вже готове філе, але в ньому міститься дуже багато води, яка буде тільки зайва в котлетах. Зрізаємо філе минтая з кісток і прибираємо плавники і хвіст. Ретельно промиваємо рибу під водою.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо на великі шматки.
  3. прокручуємо Через м’ясорубку наше філе, петрушку і нарізану цибулю. Потім у фарш розбиваємо одне яйце.
  4. Додаємо сіль.
  5. Тепер додаємо червоний і чорний перець, приправу для риби і починаємо вимішувати фарш. Повинна вийти однорідна маса. Тепер приступаємо до формування котлет. Ліпимо невеликі коржі. Намагаємося зробити їх щільними, щоб вони не розвалилися в процесі приготування.
  6. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї котлети. Духовку розігріваємо до 200оС і відправляємо їх туди на 25 хвилин.
  7. Поки котлети запікаються, натираємо на крупній тертці сир. Краще використовувати сир м’яких сортів, так як він краще плавиться.
  8. Через 25 хвилин, дістаємо котлети з духовки, посипаємо зверху сиром і ставимо назад на 10-15 хвилин, щоб вони приготувалися, а сир розплавився.
  9. Дістаємо котлети і перекладаємо на тарілку. Найкраще вони поєднуються зі свіжими овочами. Приємного апетиту!