Рибні котлети в духовці – це прекрасне дієтичне і ніжне блюдо, яке ідеально поєднується з різними гарнірами і овочами. Пропонуємо вам рецепт їх приготування з минтая, горбуші, тріски, щуки, з підливою, в сметані, з сиром та ПП варіант.
Соковиті і ніжні рибні котлети з минтая в духовці
Запечені котлети з риби виходять дуже соковитими і ніжними. У них немає кісточок і вони стануть прекрасним доповненням до столу. Завдяки тому, що вони запікаються в духовці, котлети виходять дієтичними. Для фаршу знадобиться минтай, яйце, петрушка, сіль, перець, приправа для риби.
Інгредієнти на
12 порц.
- Минтай 1 кг
- Яйце куряче 1 шт.
- Петрушка за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець червоний мелений за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сир 70 гр.
- Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті рибні котлети в духовці? Для приготування нам знадобиться охолоджений і вже потрошених минтай. Можна використовувати вже готове філе, але в ньому міститься дуже багато води, яка буде тільки зайва в котлетах. Зрізаємо філе минтая з кісток і прибираємо плавники і хвіст. Ретельно промиваємо рибу під водою.
- Цибулю чистимо і нарізаємо на великі шматки.
- прокручуємо Через м’ясорубку наше філе, петрушку і нарізану цибулю. Потім у фарш розбиваємо одне яйце.
- Додаємо сіль.
- Тепер додаємо червоний і чорний перець, приправу для риби і починаємо вимішувати фарш. Повинна вийти однорідна маса. Тепер приступаємо до формування котлет. Ліпимо невеликі коржі. Намагаємося зробити їх щільними, щоб вони не розвалилися в процесі приготування.
- Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї котлети. Духовку розігріваємо до 200оС і відправляємо їх туди на 25 хвилин.
- Поки котлети запікаються, натираємо на крупній тертці сир. Краще використовувати сир м’яких сортів, так як він краще плавиться.
- Через 25 хвилин, дістаємо котлети з духовки, посипаємо зверху сиром і ставимо назад на 10-15 хвилин, щоб вони приготувалися, а сир розплавився.
- Дістаємо котлети і перекладаємо на тарілку. Найкраще вони поєднуються зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Як приготувати рибні котлети з фаршу тріски в духовці?
Для фаршу нам знадобиться тріска, яйце, цибуля, а також манна крупа, яка якийсь час замочується в теплому кефірі. Котлети обвалюються в панірувальних сухарях і випікається в духовці 35 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 20.
Склад:
- Тріска – 800 гр.
- Крупа манна – 100 гр.
- Кефір – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Манку насипаємо в підходящу ємність і заливаємо теплим кефіром. Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудок. Залишаємо на 30 хвилин, поки манка не набубнявіє.
2. Відокремлюємо філе тріски від кісток і знімаємо шкіру. Добре промиваємо рибу. Філе нарізаємо на середні шматочки. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
3. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Філе тріски пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером. Перекладаємо його з миску, в якому будемо замішувати фарш. Додаємо до подрібненого філе, обсмажену цибулю, набряклі манку, сіль, перець і розбиваємо яйце. Все ретельно перемішуємо, поки не отримаємо фарш однорідної консистенції.
4. На обробну дошку висипаємо панірувальні сухарі. За допомогою столової ложки набираємо фарш і формуємо з нього невелику кульку. Покриваємо його в панірувальних сухарях і потім надаємо форму котлети.
5. Розігріваємо духовку до 180оС. Деко змащуємо олією або застеляємо пергаментом і викладаємо на нього котлети. Відправляємо в духовку і випікаємо 20 хвилин. Через це час перевертаємо їх і готуємо ще 15 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами і гарніром. Приємного апетиту!
ПП дієтичне рибні котлети в духовці
Приготовані в духовці котлети виходять дуже ніжними та смачними. У фарш додаються вівсяні пластівці і житні висівки, які не тільки тримають його форму, але і додають додаткові корисні властивості до страви. Також туди йде цибулю, сіль, спеції, яйце і трохи оливкової олії.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Фарш рибний – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Пластівці вівсяні – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Висівки житні – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. В окрему ємність викладаємо фарш. Для цього рецепта краще всього підходить нежирна риба. У нас це бички. Можна також зробити фарш з двох видів риби. Краще всього купити цілу рибу і перекрутити на м’ясорубці самостійно вдома. Цибулину миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Відправляємо у фарш і перемішуємо.
2. Далі додаємо сіль, перець, суміш перців і паприку.
3. Потім насипаємо житні висівки вівсяні пластівці. Вівсянку краще використовувати ту, яка не потребує варіння.
4. У фарш розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Даємо йому постояти, щоб висівки з вівсяними пластівцями розмокли.
5. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю масла. Починаємо формувати котлети. Руки злегка змащуємо у воді і ліпимо з фаршу акуратні кульки. Перекладаємо їх у форму.
6. Розігріваємо духовку до 190оС і відправляємо в неї форму з котлетами на півгодини. Готову страву подаємо разом з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рибних котлет в духовці з підливою
Для приготування краще використовувати морську рибу. Вона може бути будь-якою. Котлети заливаються підливою на основі сметани, води, борошна і солі. Вони виходять неймовірно ніжними і дуже смачними.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Склад:
Для котлет:
- Філе тріски – 600 гр.
- Хліб білий – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 60 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для підливи:
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Вода – 150-200 мл
- Сіль – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе тріски ретельно промиваємо під водою, нарізаємо на невеликі шматочки і подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.
2. Батон кладемо в окрему ємність і заливаємо його молоком. Даємо так постояти приблизно 5 хвилин. В подрібнену рибу розбиваємо одне яйце, додаємо хліб з молоком, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Фарш повинен вийде трохи водянистим. За рахунок цього готові котлети виходять соковитими.
3. Можна приступати до приготування підливи. У сотейник насипаємо борошно і злегка її обсмажимо. Вона повинна лише злегка змінити свій колір.
4. До борошна вливаємо воду і сметану, постійно помішуючи віночком. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Можна збити соус блендером. Додаємо сіль, перець, італійські трави.
5. Розігріваємо духовку до 180оС. З фаршу формуємо кульки і відправляємо їх у форму для запікання. Зверху заливаємо все соусом. Відправляємо котлети готуватися на півгодини.
6. За цей час котлети повинні придбати приємний золотистий колір. Подаємо до столу з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Дуже смачні і ніжні котлети з щуки, запечені в духовці
З щуки виходять чудові котлети за рахунок текстури та смаку її м’яса, а з додаванням свинячого сала і сушених трав вони набувають додаткову ніжність і чудовий аромат. Також у фарш йде ріпчасту цибулю, білий хліб, часник, яйце, молоко, перець і сіль. Вироби обвалюються в панірувальних сухарях і запікаються в духовці.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Щука – 1 шт.
- Сало свиняче – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Хліб білий – 50 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
- Петрушка сушена – 3 щіпки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Найкраще для приготування використовувати свіжу рибу. Ретельно промиваємо її і робимо надріз біля основи голови до хребта, не розрізаючи кістку.
2. Нахиляємо ніж і зрізаємо м’ясо вздовж хребта до хвоста. Отримуємо одне філе.
3. Перевертаємо рибу на іншу сторону і проробляємо те ж саме. Зі скелета і з голови дістаємо нутрощі, видаляємо зябра. З цього можна буде зварити юшку.
4. Залишилися плавники і кістки тонко зрізаємо.
5. Біля хвоста зрізаємо невелику кількість шкіри. Притримуючи за основу, зрізаємо все м’ясо.
6. В підходящу ємність відправляємо розламаний батон і заливаємо його молоком. Залишаємо на 3-4 хвилини. Свиняче сало ріжемо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо і розрізаємо на великі частини.
7. Пропускаємо Через м’ясорубку філе щуки, сало, цибулю, часник і замочений білий хліб.
8. Тепер у фарш розбиваємо яйце, солимо, додаємо перець і сушену петрушку.
9. Все добре перемішуємо ложкою, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо фарш в холодильник на 20 хвилин.
10. Через це час починаємо формувати колеты. Робимо з круглої форми і обвалюють у панірувальних сухарях. Деко змащуємо олією і викладаємо на них наші вироби. Духовку розігріваємо до 200оС і запікаємо котлети півгодини. Готову страву подаємо з гарніром і овочами. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з горбуші в духовці
Котлети з цієї риби виходять дуже соковитими, смачними і корисними. Готуються вони дуже просто. Для фаршу знадобиться батон, молоко, яйця, часник і сама горбуша.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Філе горбуші – 1 кг
- Хліб білий – 300 гр.
- Молоко – 200 мл
- Яйця – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
Процес приготування:
1. Філе горбуші ретельно промиваємо, сушимо на паперовому рушнику, нарізаємо не невеликі шматочки і прокручуємо на м’ясорубці. Якщо використовується ціла риба, то акуратно гострим ножем знімаємо з неї філе, а кістки відправляємо в морозилку. З них можна пізніше приготувати смачний суп.
2. В окремій ємності збиваємо 2 яйця до утворення піни і вливаємо їх у фарш.
3. Білий хліб заливаємо молоком і даємо постояти близько 4 хвилин. Відправляємо його до подрібненої горбуші.
4. Додаємо сіль і приправу для риби. Часник чистимо і дрібно нарізаємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес. Додаємо його в фарш і все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Можемо приступати до формування котлет.
5. Обвалюємо вироби в панірувальних сухарях. Деко змащуємо олією і викладаємо на нього котлети. Запікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180оС духовці.
6. Готову страву подаємо з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Як смачно запекти рибні котлети в сметані в духовці?
Запікати рибні котлети – один з кращих способів приготування, так як таким чином вони виходять дуже ніжними. Для них знадобиться біла риба, цибуля, яйце, батон, часник, сіль, цукор, перець, молоко і рослинне масло. Зверху котлети будуть помазані сметаною, щоб вони вийшли золотистими і більш соковитими.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе білої риби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Хліб білий – 50 гр.
- Часник – 1 шт.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
- Молоко – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Батон розриваємо на невеликі шматочки, кладемо в зручну ємність і заливаємо молоком. Даємо постояти пару хвилин і розминаємо його виделкою. Якщо додати занадто багато молока, то фарш в підсумку вийде водянистим.
2. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не стане м’яким.
3. Філе нарізаємо на невеликі шматочки. Ми використовували зубатку, але можна використати будь-яку іншу білу рибу. Пропускаємо її через м’ясорубку з одним зубчиком часнику або подрібнюємо за допомогою блендера.
4. До рибного фаршу додаємо жовток, обсмажені цибулю, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на 20 хвилин, щоб батон повністю розбухнув.
5. Руки злегка змочуємо у воді і формуємо з готового фаршу котлети. Деко застеляємо пергаментом і змащуємо його невеликою кількістю рослинного масла. Викладаємо на нього вироби за допомогою пензлика змащуємо їх сметаною. Краще всього використовувати продукт з високим відсотком жирності.
6. Духовку розігріваємо до 150оС і відправляємо в неї котлети на 40 хвилин. Готову страву подаємо з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Ніжні і соковиті рибні котлети з сиром в духовці
Поєднання риби з сиром приємно здивує вас. Котлети виходять ніжними і з насиченим смаком. Більш того, це блюдо вважається дієтичним. У фарш також йде яйце, борошно, зелена цибуля, коріандр, базилік, сіль і перець.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Філе білої риби – 500 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Коріандр мелений – ¼ ч. л.
- Базилік сушений – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Ми використовували цілу рибу, тому для початку моєму її, чистимо і прибираємо кістки. Можна також використовувати вже готове філе, але в ньому, як правило, більше води. Оброблену рибу ріжемо на дрібні шматочки за допомогою ножа.
2. Моєму зелену цибулю та нарізаємо його. Відправляємо до рубленої рибі.
3. На середній тертці натираємо сир і відправляємо в миску з фаршем.
4. Далі розбиваємо одне яйце.
5. Тепер додаємо борошно, картопляний крохмаль, мелений коріандр, сушений базилік, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
6. В окрему ємність наливають невелику кількість води. Також окремо насипаємо трохи борошна. Деко змащуємо олією. Змочуємо Руки у воді і починаємо формувати котлети. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і викладаємо на деко.
7. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо наші рибні котлети приблизно 20-25 хвилин, в залежності від потужності духовки.
8. Готову страву подаємо з гарніром або овочами. Приємного апетиту!