Мясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці – 5 рецептів з помідорами, картоплею, цибулею з покроковими фото

М’ясо по-французьки – це безпрограшний варіант страви для святкового столу. Аромат м’яса запеченого під сиром мало кого залишить байдужим. У кожної господині є свій спосіб його приготування, але іноді незначні нюанси здатні змінювати звичний смак і робити його ще цікавіше.

Класичний рецепт м’яса по-французьки зі свинини з сиром, цибулею і грибами в духовці

Класичне м’ясо по-французьки – це завжди свинина. Для нього краще підійде «корейка». Вона не волокниста, добре відбивається і швидко прожарюється.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинина 900 гр.
  • Сир 300 гр.
  • Гриби 300 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати м’ясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці? Підготуйте всі інгредієнти. Поріжте м’ясо на тонкі шматочки 1.5 см. товщиною, злегка відбийте його. М’ясо краще нарізати поперек волокон – виходить приблизно 8 шматочків. Наріжте цибулю півкільцями, а помідори кільцями. Натріть сир і дрібно поріжте часник.
  2. Приступайте до обсмажування цибулі. Налийте в сковорідку рослинне масло і обсмажте цибулю. В цей час м’ясо укладіть на деко або у форму. Поперчіть і посоліть м’ясо за смаком.
  3. Коли цибуля трохи підрум’яниться, висипайте до нього дрібно нарізаний часник і все добре перемішайте.
  4. Слідом відразу після часнику висипайте на сковорідку гриби. Гриби можна брати будь-які, крім маринованих. Обсмажуйте всі приблизно 3 хвилини.
  5. Потім відключайте сковорідку і відразу викладайте всю засмажку зверху на м’ясо.
  6. Зверху на гриби розкладіть нарізані кільцями помідори. Краще розташовувати їх внахлест один на одного. За бажанням зверху на помідори можна посипати спеції.
  7. В розігріту до 180 градусів духовку поставте м’ясо, але поки без сиру. Увімкніть верхній і нижній нагрівання. Запікайте 30 хвилин.
  8. Дістаньте форму з м’ясом з духовки і посипте зверху на помідори натертий сир. Знову поставте запікатися на 10 хвилин. Сир має добре підрум’янитися.
  9. Діставайте м’ясо з духовки. Час приготування може залежати від конкретної духовки. Ароматне м’ясо можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

М’ясо по-французьки з свинини з сиром, грибами і помідорами в духовці

Полегшений варіант м’яса по-французьки без картоплі. Ситне і смачне блюдо для будь-якого свята. Відмінно поєднується з пюре і салатами.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Гриби – 100 гр.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Свинину наріжте тонкими скибочками товщиною від 1 до 1.5 див. М’ясо краще вибрати з мінімальною кількістю жирових прошарків.

2. Відбийте м’ясо. Щоб шматочок м’яса не расползался в процесі, покрийте його харчовою плівкою або звичайним пакетом.

3. Поверхню листа змащуйте попередньо рослинною олією і потім розкладайте м’ясо. Посипте його сіллю і спеціями за смаком.

4. Помідори наріжте тонкими скибочками і розкладіть на м’ясо.

5. Сир подрібніть на тертці. Посипте м’ясо приблизно 1/3 частину від всього сиру.

6. Дрібно наріжте гриби. Найбільше підійдуть свіжі шампіньйони. Заморожені гриби дадуть зайву рідину.

7. Тонкими смужками нанесіть майонез. Якщо майонез в м’якій упаковці, то зріжте маленький куточок. Так ви отримаєте потрібну вам товщину цівки.

8. Залишилися сиром посипте шматочки м’яса. Попередньо поставте духовку на 180 градусів розігріватися. М’ясо буде готове через 30-40 хвилин. Приємного апетиту!

Соковите м’ясо по-французьки з свинини з сиром, грибами і картоплею

Одне з найкращих поєднань – це м’ясо і картопля. Незвичайний рецепт м’яса по-французьки на цибулевої підкладці, яка запікається під картоплею. Три види сиру надають страві особливу пікантність. Свинина в рецепті без кісток з невеликими прошарками жиру.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Сир чеддер – 50 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Сир моцарелла – 50 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Свинину наріжте на тонкі шматочки.

2. Потім відбийте м’ясо і додайте перець, сіль за смаком. Відбивайте м’ясо не сильно, воно має зберегти свою цілісність. Спеції втріть руками в м’ясо і додайте столову ложку майонезу.

3. Поки свинина просочується спеціями, приступайте до картоплі. Почистіть, помийте і поріжте її на дуже тонкі шматочки. Можна зробити це за допомогою овочечистки або спеціальної терки для овочів. Шматочки повинні буквально просвічуватися, щоб картопля добре пропеклась.

4. У просушену від вологи картоплю додайте перець, мускатний горіх, сушений часник і сіль. Добре перемішайте руками. Також на цьому етапі в картоплю додайте столову ложку майонезу.

5. Почистіть від плівки і печериці наріжте тонкими пластинками.

6. Натріть і змішайте три види сиру. Ви можете використовувати і один вид сиру, але бажано твердих сортів.

7. Наріжте кільцями цибулю і розкладіть на дно форми. Намагайтеся, щоб кільця теж були тонкими.

8. Потім викладайте шарами м’ясо і зверху на м’ясо – шар картоплі.

9. На картоплю покладіть шар грибів.

10. Розкладіть натертий сир. Приблизно 1/3 частину сиру залиште. Зверху тонкими смугами додайте майонез. Поставте форму з м’ясом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте приблизно одну годину. Час готування залежить від духовки і форми, в якій ви запікаєте. Готовність перевірте по картоплі: вона повинна стати м’якою.

11. Дістаньте практично готову страву, щоб викласти зверху залишився сир. Поставте блюдо назад в духовку ще на 5-10 хвилин. У підсумку виходить м’яка сирна скоринка. А сири різного кольору дають цікавий ефект при запіканні. Смачне і ароматне блюдо стане справжньою окрасою столу. Приємного апетиту!

Смачне м’ясо по-французьки з свинини з сиром і грибами у фользі

Цікавий варіант приготування м’яса по-французьки в фользі порційно. М’ясо виходить дуже м’яким і соковитим.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Свинину порізати на шматочки. Нарізайте стільки шматочків, скільки порцій хочете отримати.

2. Відбийте м’ясо. Потім кожен шматочок посипте сіллю і спеціями за смаком і залиште на 15 хвилин просочуватися.

3. Поки м’ясо маринується, наріжте цибулю і гриби в довільному розмірі. Потім викладіть на розігріту з рослинною олією сковороду цибулю. Обсмажте його 3-4 хвилини. До нього слідом додайте гриби і обсмажте все разом, поки гриби не зарум’яняться.

4. Приступайте до формування порцій. Для кожної порції приготуйте окремий шматок фольги. На фольгу викладайте шматочок свинини. Зверху на нього кладіть суміш цибулі з грибами.

5. Підніміть краї фольги так, щоб вони сформували подобу бортиків. Посипте зверху сиром.

6. Закрутіть фольгу і поставте в духовку. Духовку заздалегідь розігрійте до 190 градусів. Випікайте 40-50 хвилин. Якщо ви хочете більш ніжне блюдо з м’яким сиром, то фольгу не відкривайте до готовності. Якщо ви віддаєте перевагу рум’яну сирну скоринку, то за 5-10 хвилин до готовності відкрийте фольгу і залиште зарумяниваться. Подавайте таке м’ясо прямо у фользі, розклавши кожну порцію на тарілку. При подачі можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!

Ніжна і м’яка свинина по-французьки з сиром, грибами і сметаною

Сметана створює вершкову прошарок між соковитим, ніжним м’ясом і запеченою скоринкою сиру з грибами. Для пікантності можна додати часник.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 900 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Свинину порізати на шматочки приблизно 1.5 см завтовшки. Відбийте м’ясо. Зручно робити це через харчову плівку або пакет, тоді цілісність волокон м’яса зберігається краще.

2. Додайте до м’яса спеції, сіль і добре натріть кожен шматочок. Сюди ж додайте подрібнений зубок часнику. Потім додайте сметану. Сметану краще брати високої жирності, не менше 20%. Густа жирна сметана добре обволікає. Менший відсоток жирності – і сметана буде занадто рідкою. Залиште м’ясо в сметані і спеціях на 1 годину в холодильнику.

3. Поки м’ясо маринується, займіться овочами. Почистіть цибулю і печериці. Печериці нарізуйте скибочками, цибулю дрібними кубиками.

4. Розігріту сковорідку змастіть рослинною олією. Відправте туди цибулю і гриби. Обсмажте на середньому вогні до випаровування виступив соку. Лук повинен стати прозорим.

5. Застеліть деко фольгою і розкладіть на ньому м’ясо в сметанному маринаді.

6. Розкладіть поверх м’яса цибулю з грибами і додайте трохи зелені за смаком.

7. Натріть сир на тертці і розподіліть його по всьому м’яса. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Поставте деко з м’ясом в духовку. Блюдо випікається 45-50 хвилин. Приємного апетиту!