Мясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці – 5 рецептів з помідорами, картоплею, цибулею з покроковими фото

М’ясо по-французьки – це безпрограшний варіант страви для святкового столу. Аромат м’яса запеченого під сиром мало кого залишить байдужим. У кожної господині є свій спосіб його приготування, але іноді незначні нюанси здатні змінювати звичний смак і робити його ще цікавіше.

Класичний рецепт м’яса по-французьки зі свинини з сиром, цибулею і грибами в духовці

Класичне м’ясо по-французьки – це завжди свинина. Для нього краще підійде «корейка». Вона не волокниста, добре відбивається і швидко прожарюється.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинина 900 гр.
  • Сир 300 гр.
  • Гриби 300 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати м’ясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці? Підготуйте всі інгредієнти. Поріжте м’ясо на тонкі шматочки 1.5 см. товщиною, злегка відбийте його. М’ясо краще нарізати поперек волокон – виходить приблизно 8 шматочків. Наріжте цибулю півкільцями, а помідори кільцями. Натріть сир і дрібно поріжте часник.
  2. Приступайте до обсмажування цибулі. Налийте в сковорідку рослинне масло і обсмажте цибулю. В цей час м’ясо укладіть на деко або у форму. Поперчіть і посоліть м’ясо за смаком.
  3. Коли цибуля трохи підрум’яниться, висипайте до нього дрібно нарізаний часник і все добре перемішайте.
  4. Слідом відразу після часнику висипайте на сковорідку гриби. Гриби можна брати будь-які, крім маринованих. Обсмажуйте всі приблизно 3 хвилини.
  5. Потім відключайте сковорідку і відразу викладайте всю засмажку зверху на м’ясо.
  6. Зверху на гриби розкладіть нарізані кільцями помідори. Краще розташовувати їх внахлест один на одного. За бажанням зверху на помідори можна посипати спеції.
  7. В розігріту до 180 градусів духовку поставте м’ясо, але поки без сиру. Увімкніть верхній і нижній нагрівання. Запікайте 30 хвилин.
  8. Дістаньте форму з м’ясом з духовки і посипте зверху на помідори натертий сир. Знову поставте запікатися на 10 хвилин. Сир має добре підрум’янитися.
  9. Діставайте м’ясо з духовки. Час приготування може залежати від конкретної духовки. Ароматне м’ясо можна подавати до столу.

Приємного апетиту!