Шашлик зі свинини, приготований на сковороді, стане відмінним варіантом для тих, хто не може виїхати на природу чи в холодну пору року. Готується він дуже просто і швидко. У підсумку виходить дуже смачне і соковите м’ясо, яке обов’язково оцінить вся ваша сім’я як ситного прийому їжі.
Як посмажити шашлик зі свинини на сковороді?
М’ясо нарізати середніми шматочками і маринується в спеціях з рослинним маслом. Далі все обсмажується на сковороді, туди додається вода з яблучним оцтом, ріпчасту цибулю і зелень. Шашлик гаситься ще пару хвилин, перекладається на тарілку і подається до столу. Виходить дуже смачне і ситне блюдо.
Інгредієнти на
3 порц.
- Свиняча шия 1 кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Оцет яблучний 6% 50 мл
- Масло рослинне 50 мл
- Вода питна 150 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції для свинини за смаком
- Петрушка 1 пучок
Процес приготування:
- Як приготувати смачний шашлик на сковороді? Свинячу шию ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру.
- Перекладаємо нарізане м’ясо в підходящу ємність, додаємо приправу за смаком і ретельно перемішуємо, щоб шматочки були повністю нею покриті.
- Далі додаємо рослинне масло і знову добре перемішуємо.
- На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо туди м’ясо. Обсмажуємо з усіх боків по 6-8 хвилин на великому вогні.
- Ріпчаста цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його півкільцями.
- Зелень петрушки добре промиваємо під холодною водою і крупно рубаємо її ножем.
- У склянку наливаємо 150 мл води, додаємо до неї оцет і все перемішуємо.
- Посипаємо сіллю м’ясо з чорним меленим перцем, перемішуємо і заливаємо його водою з яблучним оцтом. Тушкуємо все, поки вся рідина не випарується.
- Тепер додаємо цибулю, зелень петрушки і добре все перемішуємо.
- Накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо ще пару хвилин, вимикаємо вогонь, перекладаємо готовий шашлик на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Смачний шашлик на шпажках на сковороді
До нарізаною свинині додається ріпчасту цибулю, сіль і перець. Далі все заливають маринадом з гірчиці, меду, соєвого соусу і залишають при кімнатній температурі мінімум на годину. Потім м’ясо нанизується на шпажки, шашлики обсмажуються на сковороді і подаються до столу з овочами.
Час готування: 1 год 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 2.
Склад:
- М’якоть свинини – 400 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 35 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’якоть свинини добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Крок 2. Далі перекладаємо все в глибоку ємність і додаємо нарізану кільцями очищений ріпчасту цибулю. Потім додаємо трохи солі, чорного меленого перцю і добре перемішуємо.
Крок 3. В окремій ємності змішати гірчицю, мед, соєвий соус, ретельно все перемішуємо і заливаємо м’ясо получившимся маринадом. Накриваємо ємність зі свининою харчовою плівкою і залишаємо все маринуватися мінімум на одну годину при кімнатній температурі. Чим довше м’ясо промаринується, тим воно буде ніжніше і соковитіше.
Крок 4. Тепер нанизуємо на дерев’яні шпажки шматочки свинини, чергуючи їх з кільцями цибулі.
Крок 5. Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди шашлик. Обсмажуємо його на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 6. Перекладаємо готовий шашлик на шпажках на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Соковитий шашлик на сковороді з свинини з цибулею
Свинина нарізають невеликими шматочками, посипається перцем і обсмажується до рум’яної скоринки. Далі туди вливається оцет з водою, додається ріпчасту цибулю і все обсмажується ще пару хвилин. Готовий шашлик перекладається на тарілку, посипається свіжою зеленню і подається з овочами.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет яблучний – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Далі посипаємо м’ясо чорним меленим перцем за смаком.
Крок 2. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо туди свинину. Обсмажуємо з усіх боків до утворення рум’яної скоринки.
Крок 3. Зменшуємо вогонь і виливаємо яблучний оцет, розведений парою ложок води. Тушкуємо, поки вся рідина не випарується. Потім нарізаємо півкільцями очищений ріпчасту цибулю і відправляємо його до м’яса.
Крок 4. Тепер все солимо за смаком і обсмажуємо ще пару хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Перекладаємо готовий шашлик на тарілку, присипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Домашній шашлик зі свинини на сковороді гриль
Нарізана свинина посипається спеціями і поливається соєвим соусом. Далі до неї додається ріпчасту цибулю, все перемішується і залишають маринуватися. Потім м’ясо нанизується на шпажки разом з салом, болгарським перцем і все обсмажується на сковороді гриль до готовності.
Час готування: 2 ч. 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль сванская – за смаком.
- Приправа для шашлику – за смаком.
- Перець солодкий болгарський – 1-2 шт.
- Сало свіже – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Шкурка свіжого сала – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою свинину, після чого обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру. Перекладаємо м’ясо в глибоку ємність, посипаємо спеціями для шашлику і додаємо соєвий соус.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його великими кільцями. Відправляємо його до свинини, додаємо сванскую сіль і ретельно все перемішуємо руками. Потім накриваємо ємність кришкою і ставимо маринуватися на кілька годин в холодильник.
Крок 3. Тому необхідний час, нанизуємо промариновавшееся м’ясо на шпажки, чергуючи його з шматочками сала і болгарського перцю.
Крок 4. На сковороді гриль розігріваємо рослинне масло разом зі шкіркою сала і викладаємо туди шашлик. Обсмажуємо його на середньому вогні до утворення скоринки, періодично повертаючи шпажки. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо до готовності.
Крок 5. Перекладаємо готовий шашлик на тарілку і подаємо до столу разом зі свіжою зеленню і улюбленим соусом. Приємного апетиту!
Швидкий шашлик зі свинини на сковороді з оцтом
Свинина нарізають шматочками, посипається перцем і обсмажується до рум’яності. Далі все заливається оцтом з водою і гаситься до випаровування рідини. Потім до шашлику додається цибуля, сіль, все смажиться ще пару хвилин і подається до столу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Оцет яблучний – ¼ склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо порційними шматочками. Далі посипаємо все чорним меленим перцем. Солити зараз не треба, оскільки м’ясо стане сухим.
Крок 2. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди м’ясо. Обсмажуємо його на великому вогні з усіх боків, поки не утвориться рум’яна кірочка.
Крок 3. В окрему ємність наливаємо чверть склянки оцту і наполовину розбавляємо його чистою водою.
Крок 4. Вливаємо яблучний оцет з водою до свинини і тушкуємо все протягом 20 хвилин, поки рідина повністю не випарується, періодично помішуючи.
Крок 5. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями або півкільцями. Додаємо його до м’яса і перемішуємо. В кінці додаємо сіль і обсмажуємо все ще хвилину.
Крок 6. Перекладаємо готовий шашлик на тарілку і подаємо до столу зі свіжою зеленню, овочами і соусом. Приємного апетиту!
М’який шашлик зі свинини з соєвим соусом
М’ясо маринується в соєвому соусі, воді, лимонному соку, цукор, імбиру і часнику. Далі вона нанизується на дерев’яні шпажки і все обсмажується на сковороді гриль до готовності. Потім шашлик перекладається на тарілку і подається до столу. Виходить дуже смачне, ситне і смачне блюдо.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Соус соєвий – 80 мл
- Вода – 40 мл
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор коричневий – 2 ч. л.
- Імбир свіжий тертий – 0.5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо великими кубиками.
Крок 2. В окрему ємність відправляємо соєвий соус, воду, лимонний сік, рослинне масло, коричневий цукор, тертий імбир, подрібнений часник і все добре перемішуємо.
Крок 3. Перекладаємо нарізане м’ясо в глибоку ємність, заливаємо його получившимся маринадом і перемішуємо. Далі ємність накриваємо кришкою або харчовою плівкою і відправляємо в холодильник маринуватися на 1-4 години. Можна залишити його на ніч.
Крок 4. Через деякий час нанизуємо промариновавшееся м’ясо на дерев’яні шпажки.
Крок 5. На сковороді гриль розігріваємо олію, викладаємо туди шашлики і обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків до утворення рум’яної скоринки. Потім зменшуємо температуру і смажимо до готовності. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!
Як приготувати шашлик з рідким димом на сковороді?
Нарізана свинина відправляється в глибоку ємність з ріпчастою цибулею. Потім туди додаються спеції, лимонний сік, рослинне масло, все перемішується і ставиться в холодильник на 1-6 годин. М’ясо обсмажується і в кінці сбрызгивается рідким димом. Виходить дуже смачно і ситно.
Час готування: 6 ч. 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Свиняча корейка або шийка – 1 кг
- Базилік сушений – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Дим рідкий – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями або півкільцями.
Крок 3. Перекладаємо цибулю з м’ясом в глибоку ємність і перемішуємо все руками, трохи стискаючи. Далі додаємо сушений базилік, розмарин, чорний мелений перець, лимонний сік, рослинне масло і знову добре перемішуємо. Відправляємо свинину маринуватися в холодильник на 1-6 годин.
Крок 4. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на досить сильному вогні м’ясо до утворення рум’яної скоринки з усіх боків. За пару хвилин до готовності додаємо сіль і збризкуємо все рідким димом.
Крок 5. Окремо обсмажуємо цибулю з маринаду до золотистого кольору.
Крок 6. Перекладаємо шашлик в підходящу ємність, додаємо до нього обсмажену ріпчасту цибулю, все перемішуємо і подаємо до столу разом зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Соковитий і ніжний шашлик в маринаді з лимоном
Свинина відправляється в підходящу ємність зі спеціями, цибулею та лимоном. Далі все заливається мінеральною водою і ставиться під гніт на 2-3 години. Потім м’ясо обсмажується на сковороді з двох сторін до готовності. Готовий шашлик перекладається на тарілку і подається до столу з овочами.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Шийка свиняча – 1.5 кг
- Лимон – 2 шт.
- Вода мінеральна – 0.5 пляшки.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції для шашлику – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперових рушниках і нарізаємо стейками. Посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Лимон нарізаємо часточками.
Крок 3. Тепер беремо глибоку ємність або каструлю і викладаємо туди шар м’яса. Посипаємо його спеціями, потім кладемо цибулю і скибочки лимона, з яких перед цим видавлюємо сік. Повторюємо цей крок, поки не закінчаться інгредієнти.
Крок 4. Заливаємо вміст ємності мінеральною водою і ставимо під гніт на 2-3 години.
Крок 5. Через час, необхідний розігріваємо на сковороді рослинне масло і викладаємо туди м’ясо. Обсмажуємо його з двох сторін до готовності, періодично збризкуючи маринадом.
Крок 6. Перекладаємо готовий шашлик на тарілку і подаємо до столу з овочами або улюбленим гарніром. Приємного апетиту!