Огірки в томатному соусі на зиму – 6 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Щоб зима була смачною, рецепти потрібно шукати вже з літа. Огірки в томатному соусі будуть відмінною заміною салатів з несезонних овочів і чудово доповнять будь-який з ваших гарнірів. Вибирайте той самий рецепт і не затягуйте з приготуванням.

Огірки з томатному соусі в літрових банках без стерилізації

Свіжий кріп веде себе найкращим чином у закатках з огірками, додаючи їм яскравості, свіжості та аромату. А без стерилізації процес приготування приносить тільки задоволення.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Огірок 1.5 кг
  • Помідор 2 кг
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Кріп за смаком
  • Масло рослинне 50 мл
  • Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити обалденние огірки в томатному соусі на зиму в банках? Першим ділом підготуємо всі овочі. Огірки промиваємо і залишаємо замачиваться. Разом з тим не втрачаємо час, а подрібнюємо часник з кропом.
  2. Вимиті і просушені огірки нарізаємо не дуже тонкими кружальцями.
  3. Помідори разом з болгарським перцем пропускаємо через м’ясорубку і доводимо до стану кипіння на невеликому вогні. Потім додаємо сіль, перемішуємо і варимо 15 хвилин.
  4. За цей час додаємо подрібнені огірки і варимо ще хвилин 5-7.
  5. Як тільки маса почала загусати, додаємо цукровий пісок, раніше подрібнені кріп з часником і вливаємо оцет з рослинним маслом. Вміст ретельно перемішуємо і залишаємо проваритися ще одну хвилину.
  6. Банки заздалегідь промиваємо з сіллю або содою і добре просушуємо. Після чого наповнюємо їх огірками в томаті до самого верху.
  7. Огірки закриваємо підготовленими кришками і залишаємо остигати в перевернутому положенні. Накривати ковдрою чи ні – ваш вибір.

Бажаємо приємного апетиту!