Томати в томатному соку на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Томати в томатному соку на зиму – це дуже смачна і цікава кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Щоб заготовка вийшла неймовірно апетитною, використовуйте перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Томати в томатному соку з оцтом на зиму

Томати в томатному соку з оцтом на зиму порадують вас своїм цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. З допомогою такого частування ви різноманітите ваше домашнє меню. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
1 л.

  • Помідори ½ кг
  • Томатний сік 300 мл
  • Кріп 10 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для заготівлі помідорів в томатному соку на зиму з оцтом підготуємо літрову банку. Промиваємо і стерилізуємо її. На дно укладаємо кріп і очищений зубчик часнику.
  2. Робимо на помідорах хрестоподібні надрізи, ошпарюємо їх і акуратно знімаємо шкірку.
  3. Викладаємо підготовлений овоч у банку.
  4. Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришкою і настоюють 20 хвилин. Після воду зливаємо в каструлю, повторно кип’ятимо і вливаємо в банку з помідорами на 20 хвилин. Зливаємо воду в раковину.
  5. В банку з помідорами відправляємо оцет, сіль і цукор.
  6. Кип’ятимо томатний сік і заливаємо їм помідори в банці. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
  7. Томати в томатному соку з оцтом на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш»

Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно цікавими і насиченими. Соковитий продукт різноманітить ваш домашній стіл. Використовуйте його для приготування апетитних домашніх страв або в якості закуски.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» відміряємо потрібну кількість головного овоча. Перебираємо продукт і промиваємо під водою.

Крок 2. Два кілограми помідорів відокремлюємо для приготування соку. Ділимо плоди на половинки або четвертинки.

Крок 3. Далі їх прокручуємо через м’ясорубку. Після отриману масу можна перетерти через сито.

Крок 4. Банку добре промиваємо і стерилізуємо зручним для вас способом.

Крок 5. На дно банки кладемо зубчики часнику і горошини чорного перцю. Викладаємо цілі помідори.

Крок 6. У каструлі кип’ятимо воду і вливаємо її в банку з помідорами.

Крок 7. Закриваємо кришкою, закутуємо в ковдру і залишаємо на 10 хвилин. Після воду зливаємо.

Крок 8. Отриманий томатний сік кип’ятимо з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет. Заливаємо соком помідори. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Томати в томатному соку без стерилізації на зиму

Томати в томатному соку без стерилізації на зиму порадують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, цікавим смаком і соковитістю. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або використовувати в приготуванні інших страв. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів в томатному соку без стерилізації на зиму відміряє необхідну кількість овочів. Промиваємо їх і перебираємо. Гарні плоди залишаємо для банок, інші пустимо на сік.

Крок 2. Ділимо плоди на половинки і уварюємо до отримання соку близько 30 хвилин.

Крок 3. Потім густий овочевий сік перетираємо через дрібне сито.

Крок 4. Отриманий сік вимішуємо з сіллю, цукром, спеціями і оцтом.

Крок 5. Для яскравого аромату рекомендуємо використовувати поєднання лаврового листа, горошин чорного перцю і гвоздику. Проварюємо сік 10 хвилин.

Крок 6. Помідори кладемо в чисті стерильні банки. Заливаємо їх окропом на 10 хвилин. Після воду зливаємо і виливаємо сік. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Томати в томатному соку без стерилізації на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Томати в томатному соку з часником на зиму

Томати в томатному соку з часником на зиму – це неймовірно соковита, апетитна і насичена за смаком заготівля для вашого столу. Оригінальне овочеве частування можна подавати до столу як доповнення до гарячих страв. Також його можна використовувати у приготуванні інших страв. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Склад:

На одну 1,5 літрову банку:

  • Помідори – 1,8 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів в томатному соку з часником на зиму промиваємо головний овоч. Відбираємо 800 грам красивих і акуратних помідорів, решта підуть на сік.

Крок 2. В чисті стерильні банки викладаємо зубчики часнику, шматочки болгарського перцю і горошини чорного перцю.

Крок 3. Щільно заповнюємо банку помідорами.

Крок 4. Заливаємо заготівлю окропом на 15 хвилин. Зливаємо воду і вливаємо окріп другий раз на 10 хвилин. Після зливаємо воду також.

Крок 5. Решта помідори ділимо на часточки відправляємо в каструлю.

Крок 6. Тушкуємо на невеликому вогні 15 хвилин після закипання.

Крок 7. Отриману масу перебиваємо блендером до отримання однорідної маси.

Крок 8. Густий сік кип’ятимо з сіллю, цукром і лавровим листком. Варимо на повільному вогні 10 хвилин.

Крок 9. Висипаємо в банку з помідорами лимонну кислоту.

Крок 10. Виливаємо томатний сік. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 11. Томати в томатному соку з часником на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання!

Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму

Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму виходять дуже соковитими, насиченими за смаком і неймовірно смачними. Приготувати їх на тривале зберігання нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 кг
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів у власному соку з лимонною кислотою відміряємо потрібну кількість головного інгредієнта. Промиваємо і перебираємо овочі.

Крок 2. Половину помідорів ошпарюємо, очищаємо від шкірки. Розкладаємо їх по стерилізованим банкам.

Крок 3. Решта помідори ділимо на половинки або четвертинки, пропускаємо через соковижималку. Якщо у вас немає такого пристрою, використовуйте м’ясорубку або блендер. Після масу потрібно буде перетерти через дрібне сито.

Крок 4. З’єднуємо сік з цукром, сіллю, спеціями і лимонною кислотою. Кип’ятимо його на плиті пару хвилин.

Крок 5. Заливаємо помідори гарячим соком, після стерилізуємо у великій каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин. На дно обов’язково стелимо рушник.

Крок 6. Дістаємо заготовки з води. Закочує їх, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

Помідори у власному соку з цибулею на зиму

Помідори у власному соку з цибулею на зиму – це універсальна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу як доповнення до гарячих страв або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг
  • Сік томатний – 2 л
  • Сіль – 50 гр. на літр соку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • лавровий Лист – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі помідорів у власному соку з цибулею на зиму підготуємо необхідні продукти. Помідори промиваємо, очищаємо від плодоніжок.

Крок 2. На кожному овоче робимо невелике поглиблення для шматочки цибулі.

Крок 3. Зубчики часнику очищаємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 4. Також очищаємо і нарізаємо цибулю дрібними шматочками.

Крок 5. Скляні банки промиваємо і заливаємо окропом на 5-10 хвилин, потім воду виливаємо і починаємо викладати сюди помідори. Начиняємо овочі з поглибленнями шматочками цибулі і часнику. Поступаємо так з усіма помідорами. Залишилися шматочками цибулі посипаємо вміст банки.

Крок 6. Томатний сік доводимо до кипіння, розчиняємо в ньому сіль, сюди ж додаємо спеції. Кип’ятимо і проварюємо ще 10 хвилин. Виливаємо сік в заготовки. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори у власному соку з цибулею на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання.