Рижики на зиму в банках – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

Рижики на зиму в банках – це дуже смачна і апетитна грибна заготовка, яка цікаво доповнить ваші полиці. Яскраві рижики можна замаринувати, засолити або перетворити в оригінальну ікру. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреної збірці з десяти простих рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані гриби з оцтом на зиму в банках

Мариновані гриби з оцтом на зиму в банках порадують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим смаком і приємним хрускотом. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
1 л.

  • Рижики свіжі 1 кг
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Гвоздика 4 шт.
  • Перець духм’яний горошком 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Вода 1 л
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Для заготівлі маринованих рижиків на зиму в банках підготуємо потрібні інгредієнтів. Відміряємо потрібну кількість рижиков, перебираємо їх.
  2. Далі інгредієнт добре промиваємо під водою. Великі гриби розбираємо на частини.
  3. Складаємо рижики в глибоку каструлю. Заливаємо водою і кип’ятимо. Після воду зливаємо і вливаємо нову. Додаємо лавровий лист, гвоздику, горошини перцю і очищені шматочки цибулі. Солимо і знову доводимо до кипіння.
  4. Доповнюємо заготівлю кропом і варимо близько 30 хвилин. Після вимикаємо вогонь і вливаємо оцет.
  5. Стерилізуємо банки. На дно викладаємо спеції (лаврове листя, горошини перцю і гвоздику).
  6. Наповнюємо ємності гарячими грибами в маринаді. Закриваємо кришками, ставимо верх дном і даємо охолонути.
  7. Мариновані гриби з оцтом на зиму в банках готові.