Варення з чорниці на зиму – 5 простих рецептів з покроковими фото

Густий чорничний джем дуже корисний для організму. Не пропустіть можливість і заготовте це чудове ласощі на зиму. 5 рецептів, зібраних у цій статті, вам точно знадобляться.

Дуже смачний джем-п’ятихвилинка з чорниці на зиму

Чорницю можна назвати унікальною ягодою завдяки її смаком і корисними властивостями. Будь десерти з чорничним джемом користуються величезною популярністю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як зварити густий джем з чорниці на зиму? Чорницю залийте холодною водою, щоб все сміття сплив на поверхню. Потім промийте ягоди і відкиньте їх на друшляк.
  2. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром, перемішайте і залиште на годину.
  3. Потім ягідну масу викладіть в каструлю, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  4. У процесі варіння заважайте ягоди дерев’яною лопаткою, варення почне дуже швидко густіти і набувати однорідну масу.
  5. Варення перекладіть в сухі стерилізовані банки, загорніть їх і остудіть при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!