Болгарський перець на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Болгарський перець на зиму – це дуже яскрава і смачна заготівля для вашого домашнього столу. Якщо хочете урізноманітнити домашнє меню і смачно заготовити перець, то обов’язково беріть на замітку нашу апетитну кулінарну збірку. Тут зібрані десять кращих рецептів заготовок з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш»

Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» порадує вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
2 л.

  • Перець болгарський 2.5 кг
  • Помідори 2 кг
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло рослинне ½ склянки
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Часник 4 зуб.
  • Крохмаль картопляний 2 ст. л.
  • Вода ⅓ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну заготовку з болгарського перцю на зиму? Підготуємо необхідні інгредієнти для лечо з перцю «Пальчики оближеш».
  2. Добре промиваємо помідори, ділимо їх на половинки або четвертинки, видаляючи плодоніжки.
  3. Відправляємо помідори в соковижималку.
  4. Болгарський перець очищаємо від плодоніжок і насіння, ділимо на частини.
  5. Розрізаємо основний овоч на акуратні шматочки середнього розміру.
  6. Сік з помідорів виливаємо у велику каструлю і доводимо його до кипіння. В процесі знімаємо піну.
  7. Занурюємо сюди шматочки перцю, проварюємо 30 хвилин на помірному вогні. Можна прикрити кришкою.
  8. Висипаємо сюди вказану кількість солі та цукру.
  9. Продавлюємо в масу зубчики часнику, вливаємо півсклянки олії.
  10. Добре перемішуємо вміст і знімаємо з плити.
  11. Крохмаль розводимо у воді і виливаємо в загальну масу. Знову все гарненько вимішуємо.
  12. Кип’ятимо заготівлю і проварюємо протягом 5 хвилин.
  13. В кінці вливаємо оцет. Перемішуємо.
  14. Розливаємо по стерилізованим банкам.
  15. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
  16. Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» готове. Прибирайте на зберігання.