Маринований болгарський перець з маслом на зиму
Маринований болгарський перець з маслом на зиму виходить неймовірно апетитною і насиченим смаком. Заготівля різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг
- Вода – 1 л
- Оцет 9% – 200 мл
- Масло рослинне – 250 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Перець духмяний горошок – 12 шт.
- Часник – 12 зубчиків.
- лавровий Лист – 6 шт.
- Селера – 6 гілок.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі маринованого солодкого перцю з маслом на зиму стерилізуємо банки. На дно укладаємо зубчики часнику і зелень селери.
Крок 2. Далі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром. Після відправляємо сюди спеції, виливаємо рослинне масло і оцет.
Крок 3. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіннєвої коробки. Овочі ріжемо акуратними пелюстками.
Крок 4. Викладаємо овочі в киплячий маринад. Варимо близько 10 хвилин.
Крок 5. Перець щільно розкладаємо по стерилізованим банкам.
Крок 6. Заливаємо їх маринадом з рослинним маслом.
Крок 7. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Маринований болгарський перець з маслом на зиму готовий. Можна відносити на зберігання.