Болгарський перець на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Маринований болгарський перець з маслом на зиму

Маринований болгарський перець з маслом на зиму виходить неймовірно апетитною і насиченим смаком. Заготівля різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Перець духмяний горошок – 12 шт.
  • Часник – 12 зубчиків.
  • лавровий Лист – 6 шт.
  • Селера – 6 гілок.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі маринованого солодкого перцю з маслом на зиму стерилізуємо банки. На дно укладаємо зубчики часнику і зелень селери.

Крок 2. Далі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром. Після відправляємо сюди спеції, виливаємо рослинне масло і оцет.

Крок 3. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіннєвої коробки. Овочі ріжемо акуратними пелюстками.

Крок 4. Викладаємо овочі в киплячий маринад. Варимо близько 10 хвилин.

Крок 5. Перець щільно розкладаємо по стерилізованим банкам.

Крок 6. Заливаємо їх маринадом з рослинним маслом.

Крок 7. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Маринований болгарський перець з маслом на зиму готовий. Можна відносити на зберігання.