Варення з пелюсток троянди – 8 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Варення з пелюсток троянди — це ласощі, яке сміливо можна назвати делікатесом. Його не звариш у великій кількості і звичайно для варення не підійдуть куплені квіти. Як зварити смачне домашнє ласощі з пелюсток троянди, ви дізнається з 8 наших рецептів.

Простий рецепт приготування варення з пелюсток троянди в домашніх умовах

Варення з пелюсток троянд володіє чарівним ароматом і цілющими властивостями. Найкраще підходить для варення садова чайна троянда, саме з цих кольорів виходить якісне і насичене варення.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цукор-пісок 350 гр.
  • Пелюстки троянд 2 склянки
  • Вода 400 мл
  • Лимонна кислота 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як зварити варення з пелюсток троянди в домашніх умовах? Акуратно, намагаючись не м’яти, обірвіть пелюстки з троянд. Промийте їх проточною водою і промокніть паперовими серветками. ¼ Частина пелюсток перекладіть в каструлю.
  2. всипте В каструлю частина цукру. Далі знову ¼ частина пелюсток і трохи цукру. Продовжуйте, поки не закінчаться інгредієнти.
  3. Залиште пелюстки з цукром на 4-5 годин.
  4. Після цього в каструлю додайте воду і лимонну кислоту, перемішайте інгредієнти.
  5. Варіть варення 40-45 хвилин. Готове домашнє ласощі перекладіть в сухі стерилізовані банки і щільно закрийте.
  6. Зберігайте варення в прохолодному місці від 8 до 10 місяців

Приємного апетиту!