Варення з пелюсток троянди – 8 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Варення з пелюсток троянди — це ласощі, яке сміливо можна назвати делікатесом. Його не звариш у великій кількості і звичайно для варення не підійдуть куплені квіти. Як зварити смачне домашнє ласощі з пелюсток троянди, ви дізнається з 8 наших рецептів.

Простий рецепт приготування варення з пелюсток троянди в домашніх умовах

Варення з пелюсток троянд володіє чарівним ароматом і цілющими властивостями. Найкраще підходить для варення садова чайна троянда, саме з цих кольорів виходить якісне і насичене варення.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цукор-пісок 350 гр.
  • Пелюстки троянд 2 склянки
  • Вода 400 мл
  • Лимонна кислота 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як зварити варення з пелюсток троянди в домашніх умовах? Акуратно, намагаючись не м’яти, обірвіть пелюстки з троянд. Промийте їх проточною водою і промокніть паперовими серветками. ¼ Частина пелюсток перекладіть в каструлю.
  2. всипте В каструлю частина цукру. Далі знову ¼ частина пелюсток і трохи цукру. Продовжуйте, поки не закінчаться інгредієнти.
  3. Залиште пелюстки з цукром на 4-5 годин.
  4. Після цього в каструлю додайте воду і лимонну кислоту, перемішайте інгредієнти.
  5. Варіть варення 40-45 хвилин. Готове домашнє ласощі перекладіть в сухі стерилізовані банки і щільно закрийте.
  6. Зберігайте варення в прохолодному місці від 8 до 10 місяців

Приємного апетиту!

Як зварити смачне варення з пелюсток троянд з медом?

Варення з пелюсток троянд і меду є не тільки смачним ласощами, але і натуральним засобом від ангіни і авітамінозу. Період цвітіння чайних троянд досить короткий, тому зібрати велику кількість пелюсток не виходить, це робить варення ще більш винятковим.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пелюстки чайної троянди – 200 гр.
  • Мед – 200 мл

Процес приготування:

1. З квітів обірвіть пелюстки, перекладіть їх в сито і потрясіть, щоб позбутися від дрібного сміття і пилку.

2. Частина пелюсток перекладіть в миску і залийте їх медом. Дерев’яною лопаткою злегка примніть пелюстки.

3. Далі додайте ще жменю пелюсток і перемішайте їх з основною масою. Таким чином додайте всі наявні пелюстки.

4. Баночку для зберігання варення промийте, обдайте окропом і повністю висушіть. Смачну масу перекладіть в банку і щільно закрийте його.

5. Варення можна додавати в чай або використовувати його в приготуванні домашніх десертів.

Приємного апетиту!

Ніжне й ароматне варення з пелюсток троянд з лимоном

Таке варення слід варити тільки з садових троянд, які ростуть в дали від запилених доріг та не містять шкідливі речовини. Це вишукане ласощі володіє ніжним смаком і тонким квітковим ароматом.

Час готування: 2 дні.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Троянди – 500 гр.
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. З троянд обірвіть пелюстки, складіть їх в миску і засипте 500 грамами цукру.

2. Перетріть Руками пелюстки з цукром до появи соку. Потім додайте сік одного лимона. Залиште пелюстки на 4 години при кімнатній температурі. Кілька разів перемішуйте пелюстки.

3. Потім зробіть цукровий сироп з води і другої частини цукру, доведіть інгредієнти в каструлі до кипіння. У сироп перекладіть пелюстки, перемішайте і доведіть варення до кипіння. зніміть каструлю з вогню і остудіть її вміст. Ще 2-3 рази доведіть варення до кипіння, щоб випарувалася вся зайва рідина.

4. Гаряче густе варення розкладіть по стерилізованим банкам. Прикрийте банки кришками і залиште до повного охолодження.

5. Коли варення повністю охолоне, щільно закрутіть кришку і покладіть його в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування варення з пелюсток троянд з пектином

Хто першим придумав варити чудове варення з пелюсток троянд, нікому не відомо. У деяких країнах його продають як національне ласощі в сувенірних крамницях. Для отримання якісного ласощів необхідно відшукати правильні кущові троянди або рослини шипшини.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пелюстки троянд – 200 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Цукор – 500 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Пектин – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Для варення збирайте тільки квітучі троянди. Робити це можна протягом декількох днів і зберігати квіти у холодильнику. Відокремте пелюстки від квітконіжок, помийте і обдайте окропом.

2. Пелюстки зменшаться в розмірі і почнуть віддавати свій сік. Перекладіть їх у каструлю, додайте половину цукру, лимонний сік і подрібнену цедру.

3. З води і цукру, що залишився зваріть цукровий сироп і влийте його до рожевих пелюсток. Залиште пелюстки на 4 години, потім поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння, варіть 5 хвилин. Зніміть варення з вогню і залиште на 6 годин.

4. Пектин змішайте з 2-3 столовими ложками цукру. Поставте каструлю з варенням на вогонь. Підігрійте його і всипте суміш пектину з цукром. Варення закип’ятіть, проваріть 5 хвилин і розкладіть по стерилізованим баночках.

5. Баночки повинні бути наповнені до самого верху, щільно закрийте їх гвинтовими кришками або загорніть. Зберігайте варення в холодильнику або підвалі.

Приємного апетиту!

Як заготовити на зиму варення з пелюсток троянд з лимонною кислотою?

Напевно багато чули про варення з пелюсток троянд. І це не уявна їжа з казки про Попелюшку, а реальне ласощі, яке можна приготувати в домашніх умовах.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пелюстки троянд – 100 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Для сиропу:
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Зберіть квітучі троянди і акуратно обірвіть з них пелюстки. Пелюстки перекладіть в друшляк і промийте проточною водою.

2. Далі розсипте пелюстки на паперові рушники і дайте стекти зайвої рідини. Після цього перекладіть пелюстки в миску і засипте їх цукром.

3. Зваріть сироп для варення. У каструлі закип’ятити цукор і воду, проваріть сироп пару хвилин.

4. У гарячий сироп перекладіть пелюстки, перемішайте і варіть 10 хвилин. Потім додайте варення лимонну кислоту, перемішайте, продовжуйте варити 5 хвилин.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте. Остудіть варення в перевернутому вигляді, потім помістіть його на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт варення з пелюсток троянд з агар-агаром

Троянда – це королева квітів, а варення з рожевих пелюсток – королівський десерт. У нього незабутній смак і чудовий аромат. Варення можна подати до чаю або наповнити їм ароматний відкритий пиріг.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Пелюстки троянди – 2 склянки
  • Вода – 1,5 склянки
  • Цукор – 2 склянки
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Агар-агар – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Рожеві пелюстки промийте проточною водою і просушіть. У каструлю влийте воду і всипте пелюстки. На середньому вогні доведіть вміст каструлі до кипіння.

2. Потім зменшіть вогонь і додайте ¾ від загальної кількості цукру.

3. Видавіть в каструлю лимонний сік, перемішайте і варіть варення 5-7 хвилин на помірному вогні.

4. Агар-агар змішайте з цукром і всипте в гарячу масу. Зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити 20-25 хвилин.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх, повністю остудіть при кімнатній температурі і зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як приготувати варення з пелюсток троянд з желатином в банках на зиму?

Якщо ви шукайте незвичайні рецепти для зимових заготовок, то вам слід звернути увагу на варення з пелюсток троянд. До того ж воно готується дуже швидко і просто, а желатин зробить варення желеподібний, це дуже подобається дітям.

Час готування: 13 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Пелюстки троянд – 100 гр.
  • Вода – 3 склянки
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Желатин – 10 гр.

Процес приготування:

1. Пелюстки троянд покладіть в друшляк, промийте проточною водою.

2. У каструлю влийте воду, додайте цукор і закип’ятити суміш. Коли сироп закипить, викладіть в нього рожеві пелюстки, варіть 5 хвилин від моменту закипання. Потім вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися протягом 12 годин.

3. Після цього процідіть сироп від пелюсток.

4. У сироп додайте сік лимона, він збереже його красивий колір.

5. У частині гарячого сиропу розчиніть желатин. Желатинову масу поверніть в каструлю, нагрійте сироп, щоб крупинки желатину повністю розчинилися. Гаряче варення розлийте по банках, щільно закрийте їх і зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачне і оригінальне варення з пелюсток троянд з полуницею

Пелюстки троянди і полуниця – прекрасний дует для дивовижного варення. Ці інгредієнти повністю розкривають смак один одного. Якщо ви хочете зберегти полуницю цілою, то краще використовувати для варіння варення дрібні ягоди.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Полуниця – 450 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Пелюстки чайної троянди – 100 гр.
  • Кислота лимонна – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

1. Полуницю промийте і відкиньте на друшляк. Обірвіть зелені черешки і перекладіть полуницю в каструлю.

2. У каструлю сипте цукор, перемішайте ягоди і залиште на 3-4 години, щоб вони пустили сік.

3. Потім поставте каструлю на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання. Варення зніміть з вогню і повністю остудіть.

4. Рожеві пелюстки промийте, просушіть і подрібніть в блендері.

5. Знову поставте варення на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин. Далі додайте рожеву масу, продовжуйте варити 5 хвилин, потім знову повністю остудіть варення.

6. В третій раз поставте варення на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту, перемішайте і варення з рожевих пелюсток і полуниці готово. Можна розкласти його по банках і відправити на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!