Варення з кавуна – 8 рецептів на зиму з покроковими фото

Кавунове варення – незвичайний десерт, який можна подавати як самостійний продукт або використовувати в холодну пору року в якості інгредієнта для випічки, соусу до десертів або доповнення фруктовим смузі. Готується варення швидко і просто, володіє вишуканим і яскравим смаком, що нагадує про літо.

Варення з м’якоті кавуна на зиму в домашніх умовах

Кавунове варення, і саме з м’якоті, а не кірок, останнім часом стало популярним. Воно своїм неповторним смаком відрізняється від десертів з усіх відомих ягід, виходить красивим і з досить густою однорідною текстурою. Приготування його нескладне і як у звичайного варення: триразова варіння з перервою на охолодження. Пропорція цукру та ягоди 1:1. Доповнити цей десерт можна яблуками, цитрусовими і прянощі, а за бажанням додати будь-який натуральний загусник.

Інгредієнти на
4 порц.

  • М’якоть кавуна ½ кг
  • Цукор-пісок 500 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати варення з кавуна на зиму в домашніх умовах? Вибраний для варення стиглий кавун промити під проточною водою. Потім розрізати його на скибки, зняти щільну зелену шкірку і видалити кісточки. М’якоть одразу зважити для правильного розрахунку цукру.
  2. М’якоть нарізати невеликими шматочками і перекласти в посуд для варіння варення.
  3. Нарізку кавунової м’якоті засипати потрібною кількістю цукру. Посуд прикрити серветкою і залишити при кімнатній температурі мінімум на 2 години. Можна поставити на ніч у холодильник.
  4. За закінчення цього часу можна приступати до варіння. Поставити посуд з кавунової м’якоттю в цукрі на середній вогонь, довести до кипіння і варити 15 хвилин від початку кипіння і при періодичному помішуванні дерев’яною ложкою. Потім вогонь вимкнути і варення повністю остудити. Варіння з наступним охолодженням провести ще 2 рази.
  5. Після останньої 15-хвилинної варіння гаряче кавунове варення розфасувати по простерилизованным сухим способом банки, герметично закупорити стерильними кришками і остудити в перевернутому вигляді. Варення з м’якоті кавуна перенести на зберігання в темне і прохолодне місце. Ця заготовка добре зберігається протягом 3 років, але якщо банку відкрили, то варення потрібно з’їсти протягом 2 тижнів.