Пікулі з огірків на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Пікулі з огірків на зиму – це оригінальна консервація, яка широко використовується в кулінарії. Такі огірочки чудово підходять для готування американських сендвічів, апетитних бургерів і звичайних бутербродів до сніданку. Тонкі скибочки чудово гармонують з плавленим сиром, сирокопченої ковбаскою і всілякими похідними хліба і тостів. І якщо ви є любителем готувати вдома щось незвичайне, то обов’язково спробуйте приготувати пікулі і ви, безсумнівно, залишитеся задоволені!

Пікулі з огірків з оцтом на зиму

Пікулі з огірків з оцтом на зиму – це пікантна і в міру пряна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл і змусить ваших гостей просити добавки або поділитися секретом приготування. Але це зовсім не дивно, бо як овочі, заготовлені таким способом, підкоряють своїм смаком.

Інгредієнти на
1.25 л.

  • Огірки свіжі 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Зерна гірчиці 2 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. (200 мл)
  • Сіль 3 ст. л.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Перець запашний горошком 10 шт.

Процес приготування:

  1. Приготувати пікулі з огірків на зиму легко! Дрібні плоди обполіскуємо і замочуємо на кілька годин у прохолодній воді для додаткового хрускоту.
  2. Обрізавши хвостики, нарізаємо овочі кільцями, товщиною близько ½ сантиметри.
  3. Доповнюємо нарізку подрібненою цибулею і необхідною кількістю солі.
  4. Компоненти перемішуємо і наполягаємо протягом трьох годин, кожні 60 хвилин – заважаємо.
  5. Потім викладаємо овочі в друшляк або сито і промиваємо водою.
  6. Для приготування маринаду в сотейник виливаємо оцет і висипаємо прянощі.
  7. Маринад кип’ятимо, даємо повністю розчинитися солодким кристалам – викладаємо цибулю з огірками.
  8. Готуємо овочі протягом однієї хвилини.
  9. Розподіляємо овочі з рідиною з банки і закатуємо. Ставимо догори дном до повного охолодження і після зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!