Пікулі з огірків на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Пікулі з огірків на зиму – це оригінальна консервація, яка широко використовується в кулінарії. Такі огірочки чудово підходять для готування американських сендвічів, апетитних бургерів і звичайних бутербродів до сніданку. Тонкі скибочки чудово гармонують з плавленим сиром, сирокопченої ковбаскою і всілякими похідними хліба і тостів. І якщо ви є любителем готувати вдома щось незвичайне, то обов’язково спробуйте приготувати пікулі і ви, безсумнівно, залишитеся задоволені!

Пікулі з огірків з оцтом на зиму

Пікулі з огірків з оцтом на зиму – це пікантна і в міру пряна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл і змусить ваших гостей просити добавки або поділитися секретом приготування. Але це зовсім не дивно, бо як овочі, заготовлені таким способом, підкоряють своїм смаком.

Інгредієнти на
1.25 л.

  • Огірки свіжі 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Зерна гірчиці 2 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. (200 мл)
  • Сіль 3 ст. л.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Перець запашний горошком 10 шт.

Процес приготування:

  1. Приготувати пікулі з огірків на зиму легко! Дрібні плоди обполіскуємо і замочуємо на кілька годин у прохолодній воді для додаткового хрускоту.
  2. Обрізавши хвостики, нарізаємо овочі кільцями, товщиною близько ½ сантиметри.
  3. Доповнюємо нарізку подрібненою цибулею і необхідною кількістю солі.
  4. Компоненти перемішуємо і наполягаємо протягом трьох годин, кожні 60 хвилин – заважаємо.
  5. Потім викладаємо овочі в друшляк або сито і промиваємо водою.
  6. Для приготування маринаду в сотейник виливаємо оцет і висипаємо прянощі.
  7. Маринад кип’ятимо, даємо повністю розчинитися солодким кристалам – викладаємо цибулю з огірками.
  8. Готуємо овочі протягом однієї хвилини.
  9. Розподіляємо овочі з рідиною з банки і закатуємо. Ставимо догори дном до повного охолодження і після зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!

Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках

Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках готуються досить просто і легко, а от своїми смаковими характеристиками приводять в цілковитий захват. Поклавши кілька скибочок таких огірочків поверх звичайного бутерброда, страва зміниться до невпізнання!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Оцет – 500 мл
  • Куркума – ½ ч. л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортиками відправляємо кільця огірків і тонкі слайсы очищеного ріпчастої цибулі.

Крок 2. Солимо і гарненько перемішуємо.

Крок 3. Накриваємо овочі блюдцем і встановлюємо гніт, в такому вигляді залишаємо на три години.

Крок 4. Далі перекладаємо інгредієнти в друшляк і промиваємо, даємо час стекти зайвій волозі.

Крок 5. У каструлі об’єднуємо оцет з цукровим піском, куркумою і горошинами перцю.

Крок 6. При постійному помішуванні, на помірному полум’я, доводимо суміш до кипіння.

Крок 7. Викладаємо овочі в киплячий розсіл і повторно кип’ятимо, засікаємо 60 секунд.

Крок 8. Розфасовуємо пікулі по стерильним банкам і закорковуємо за допомогою спеціального ключа. Приємного апетиту!

Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму

Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму – це смачна і ароматна закуска, яку можна використовувати в усіх прийомах їжі і подавати навіть до спиртних напоїв. В якості добавок ми будемо використовувати не тільки фруктовий оцет, але також куркуму і насіння білої гірчиці.

Час готування – 4 ч. 5 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 0,5 л.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Насіння білої гірчиці – 2 ст. л.
  • Куркума – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті овочі нарізаємо тонкими круглими слайсами.

Крок 2. Огірки солимо і перемішуємо, даємо постояти при кімнатній температурі не менше трьох годин.

Крок 3. Не гаючи часу, готуємо маринад: змішати оцет зі спеціями і кип’ятимо, вводимо цукровий пісок.

Крок 4. Огірки обполіскуємо водою і чекаємо, поки стече зайва рідина – перекладаємо в розсіл.

Крок 5. Слідом додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо і тушкуємо до зміни відтінку огірків.

Крок 6. Розфасовуємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках і закриваємо під кришки. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Огірки пікулі з гірчицею на зиму

Огірки пікулі з гірчицею на зиму – це новий і оригінальний спосіб заготовити хрусткі плоди на холодний період року. Такі огірочки здивують уас своїм кисло-солодким смаком, пікантністю гірчиці і насиченим золотистим відтінком, придбаним за рахунок куркуми.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10-15.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3,5 кг
  • Куркума – 2 ч. л.
  • Гірчиця в зернах – 4 ст. л.
  • Цибуля – 1 кг
  • Оцет 6% – 500 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Сіль – 70 гр.
  • Коріандр мелений – 2 ч. л.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо спеції, очищений цибулю і промиті огірки.

Крок 2. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями.

Крок 3. Озброюємося фігурної теркою і подрібнюємо огірки.

Крок 4. Овочі кладемо в каструлю і посипаємо сіллю, куркумою, паприкою, коріандром, гірчицею і цукровим піском – перемішуємо і засікаємо 15 хвилин.

Крок 5. Потім на повільному полум’ї тушкуємо складу близько 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 6. Розкладаємо ароматні пікулі за чистим і сухим простерилизованным банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном. Для плавного остигання вкриваємо махровим рушником. Приємного апетиту!

Огірки пікулі на зиму з куркумою

Огірки пікулі на зиму з куркумою – це ідеальне доповнення до домашньої шаурмі, бургерам або звичайним бутербродів. Така закуска не перебиває смак основних компонентів, а навпаки відтіняє їх і надає особливу родзинку, яка сподобається всім без винятку.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Цибулина – 1 шт.
  • Огірки – 500 гр.
  • Куркума – ¼ ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет яблучний – 200 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки промиваємо і зрізаємо «попки», нарізаємо кружальцями.

Крок 2. Додаємо підлозі або чверть кільця цибулі і сіль.

Крок 3. Інгредієнти перемішуємо і ставимо під гніт на 3 години.

Крок 4. Після закінчення часу, овочі обполіскуємо і перекладаємо в сито з дрібними отворами.

Крок 5. Для маринаду виливаємо яблучний оцет в каструлю, висипаємо цукор і спеції.

Крок 6. Кип’ятимо розсіл 2-3 хвилини і засипаємо огірки з цибулею.

Крок 7. Знову доводимо до кипіння і прогріваємо протягом 60-90 секунд.

Крок 8. Розподіляємо закуску по стерильним банкам і щільно закручуємо. Ставимо на кришки під ковдру на 24 години. Приємного апетиту!