Салат з рисом і овочами на зиму – 5 покрокових рецептів з фото

Салат з рисом і овочами на зиму – це ситна та поживна страва, яке моментально позбавить вас від голоду і зарядить енергією. Крупа прекрасно гармонує з різними овочами, роблячи закуску не тільки смачною, але ще і калорійною. Подавати таку заготовку можна просто з скибочкою хліба або ж доповнити якесь основне блюдо, замінивши гарнір. Крім перерахованих вище плюсів, така заготовка також виручить вас, якщо ви відправилися на пікнік, адже відкривши її, повноцінне блюдо в цей же момент виявиться на вашому столі.

Салат з рисом і овочами на зиму в домашніх умовах

Салат з рисом і овочами на зиму в домашніх умовах – це смачна і ситна заготовка, яка завжди прийде на допомогу у випадках, коли за мінімальний відрізок часу потрібно нагодувати велику родину. Для приготування нам будуть потрібні садові овочі, крупа і ще кілька добавок.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Рис білий 100 гр.
  • Помідори 200 гр.
  • Капуста білоголова 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Часник 1 зуб.

Процес приготування:

  1. Приготуємо салат з рисом і овочами на зиму. Першим ділом очищаємо овочі і споліскують їх під водою.
  2. нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.
  3. Довільними скибочками невеликого розміру нарізаємо моркву.
  4. Тонко шаткуємо білокачанну капусту.
  5. У сотейнику розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю з морквою, всипаємо соломку з капусти.
  6. У момент, коли капуста стала м’якою – додаємо кубики помідорів, перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин.
  7. За закінчення часу, висипаємо крупу.
  8. Присмачую складу подрібненим часником, улюбленими приправами, цукровим піском і сіллю – перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин. Підливаємо оцет і через хвилину знімаємо з плити.
  9. Баночку обдаємо окропом, перекладаємо закуску.
  10. Закочує за допомогою спеціальної машинки.
  11. Апетитний салат переносимо в місце для зберігання, тільки після охолодження. Приємного апетиту!