Помідори з цибулею і маслом на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Помідори з цибулею і маслом на зиму – це дуже смачна і універсальна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Щоб помідори вийшли максимально соковитими і смачними, використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш»

Помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш» порадують вас своїм цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. З допомогою такого частування ви різноманітите домашнє меню. Для заготівлі овочів на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на 6 літрових банок.

Інгредієнти на
6 л.

  • Помідори 3.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 6 шт. (невеликий)
  • Масло рослинне 6 ст. л.
  • Часник 12 зуб.
  • Кріп 1 пучок
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Для маринаду:
  • Вода-3 л
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 7 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 200 мл

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш», відміряємо потрібну кількість помідорів. Промиваємо їх під водою і видаляємо плодоніжки.
  2. Стерилізуємо і обсушуємо літрові банки. У кожну виливаємо по столовій ложки рослинної олії. Розподіляємо спеції, шматочки часнику і цибулі.
  3. Кожен помідор розбираємо на половинки.
  4. Додаємо в банки подрібнений кріп і викладаємо помідори зрізом вниз.
  5. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю і цукром, в кінці додаємо оцет. Переливаємо суміш у банки з помідорами і олією.
  6. Ставимо заготовки в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо 10 хвилин після закипання води. Після банки дістаємо, закатуємо. Перевертаємо їх догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
  7. Помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш» готові. Забирайте на зберігання.