Помідори з цибулею і маслом на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Помідори з цибулею і маслом на зиму – це дуже смачна і універсальна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Щоб помідори вийшли максимально соковитими і смачними, використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш»

Помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш» порадують вас своїм цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. З допомогою такого частування ви різноманітите домашнє меню. Для заготівлі овочів на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на 6 літрових банок.

Інгредієнти на
6 л.

  • Помідори 3.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 6 шт. (невеликий)
  • Масло рослинне 6 ст. л.
  • Часник 12 зуб.
  • Кріп 1 пучок
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Для маринаду:
  • Вода-3 л
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 7 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 200 мл

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш», відміряємо потрібну кількість помідорів. Промиваємо їх під водою і видаляємо плодоніжки.
  2. Стерилізуємо і обсушуємо літрові банки. У кожну виливаємо по столовій ложки рослинної олії. Розподіляємо спеції, шматочки часнику і цибулі.
  3. Кожен помідор розбираємо на половинки.
  4. Додаємо в банки подрібнений кріп і викладаємо помідори зрізом вниз.
  5. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю і цукром, в кінці додаємо оцет. Переливаємо суміш у банки з помідорами і олією.
  6. Ставимо заготовки в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо 10 хвилин після закипання води. Після банки дістаємо, закатуємо. Перевертаємо їх догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
  7. Помідори з цибулею і олією на зиму «Пальчики оближеш» готові. Забирайте на зберігання.

Помідори часточками з цибулею і олією на зиму

Помідори часточками з цибулею і олією на зиму виходять неймовірно смачними і соковитими. Таке частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моркву – 1/3 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі часточками помідорів з цибулею і олією на зиму підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Промиваємо помідори і даємо їм обсохнути. Видаляємо плодоніжки і ділимо плоди на невеликі часточки.

Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо його півкільцями.

Крок 4. Стерилізуємо банку і на дно викладаємо зубчик часнику, шматочки моркви і горошини перцю.

Крок 5. Шарами викладаємо скибочки помідорів і цибулю.

Крок 6. У каструлі кип’ятимо маринад з води, солі та цукру. В кінці вливаємо олію і столовий оцет.

Крок 7. Заливаємо заготівлю гарячим маринадом.

Крок 8. Переставляємо її в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо наповнену банку 15 хвилин після закипання води в каструлі. Після витягаємо частування, закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу ковдру і даємо охолонути.

Крок 9. Помідори часточками з цибулею і олією на зиму готові. Прибирайте на зберігання!

Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму

Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму порадують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або в якості окремої холодної закуски. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На одну 3-х літрову банку:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л. в 3-х літрову банку.
  • Оцет 9% – 3 ст. л. в 3-х літрову банку
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Вода – 1,2 л

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму, підготуємо необхідні інгредієнти. Помідори добре промиваємо під водою.

Крок 2. Овочі розбираємо на половинки, видаляємо плодоніжки.

Крок 3. Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом. Кришки кип’ятимо.

Крок 4. На дно підготовленої ємності викладаємо шматочки цибулі, зелені, часнику і спецій зі списку.

Крок 5. Викладаємо в банки половинки помідорів. Поливаємо оцтом і рослинним маслом.

Крок 6. Заливаємо вміст маринадом. Для цього кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Після наповнені банки стерилізуємо в каструлі з киплячою водою (літрові – 4 хвилини, півторалітрові 5 хвилин, трилітрові 7 хвилин). Закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму готові. Прибирайте заготовку на зберігання!

Заготівля помідорів з цибулею, олією і 9%-м оцтом на зиму

Заготівля помідорів з цибулею, олією і 9%-м оцтом на зиму виходить апетитною і запам’ятовується за смаком. Заготівля доповнить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,7 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 дес.л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі помідорів з цибулею, олією і 9%-м оцтом. Овочі очищаємо, промиваємо. Банку стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришку кип’ятимо.

Крок 2. Ріпчасту цибулю ріжемо акуратними кільцями.

Крок 3. На дно банки викладаємо частину цибулі.

Крок 4. Помідори ріжемо великими шматочками.

Крок 5. Викладаємо їх у банку, чергуючи з ріпчастою цибулею.

Крок 6. Додаємо горошини перцю, вливаємо олію і столовий оцет.

Крок 7. Окремо кип’ятимо воду з цукром і сіллю. Заливаємо овочі в банку гарячим маринадом.

Крок 8. Переставляємо заготовку в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо 12 хвилин після закипання води в каструлі. Після витягаємо частування, закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо охолонути.

Крок 9. Заготівля помідорів з цибулею, олією і 9%-м оцтом завершена. Можна відносити на зберігання.

Різані помідори з цибулею, олією і 6%-м оцтом

Різані помідори з цибулею, олією і 6%-м оцтом виходять напрочуд соковитим, ароматним і цікавими за смаком. Їх можна подавати з хлібом або разом з гарячими обідніми стравами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Гвоздика – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 6% – 60 мл
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л. на літр води
  • Цукор – 2 ст. л. на літр води

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для різаних помідорів з цибулею, олією і 6%-м оцтом. Помідори добре промиваємо і даємо їм обсохнути.

Крок 2. Очищаємо болгарський перець від насіння, ріжемо тонкою соломкою.

Крок 3. Півкільцями розбираємо очищений ріпчасту цибулю.

Крок 4. В стерилізовані банки укладаємо овочі шарами.

Крок 5. Заливаємо вміст окропом і зливаємо воду через 10-15 хвилин.

Крок 6. В цей час приготуємо маринад. Кип’ятимо воду і додаємо в неї сіль.

Крок 7. Далі додаємо цукор. Перемішуємо.

Крок 8. Відправляємо сюди спеції і виливаємо 6-процентний оцет.

Крок 9. Заливаємо вміст банок маринадом. Далі заготовки стерилізуємо в каструлі з киплячою водою, на дно якої устелено рушником близько 15 хвилин. Дістаємо їх, закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 10. Різані помідори з цибулею, олією і 6%-м оцтом готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму

Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для розсолу:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі помідорів з олією та цибулею без оцту на зиму. Помідори добре промиваємо, видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Далі плоди поділяємо на акуратні половинки або четвертинки.

Крок 3. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою.

Крок 4. На дно викладаємо спеції і вливаємо олію. Викладаємо половинки помідорів з кільцями ріпчастої цибулі.

Крок 5. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Перемішуємо, даємо сухих інгредієнтів розчинитися.

Крок 6. Заливаємо вміст банки гарячим розсолом. Далі заготівлю стерилізуємо в каструлі з киплячою водою близько 15 хвилин. Дістаємо, закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори з маслом і цибулею без оцту на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Мариновані помідори з цибулею, часником і олією

Мариновані помідори з цибулею, часником та олією – це проста і смачна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл. Таке частування послужить універсальної холодною закускою для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 1 ст. л./банку.
  • Часник – 12 зубчиків.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Оцет 70% – 1 ч. л./1-1,5 л.

Для маринаду:

  • Вода – 3 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 7 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити мариновані помідори з цибулею, часником і олією, добре промиваємо основний овоч і даємо йому обсохнути. Видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Нарізаємо овоч великими часточками. Можна нарізати на половинки або четвертинки.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, ріпчаста цибуля розбираємо кільцями.

Крок 4. Стерилізуємо банки. На дно викладаємо зубчики часнику і горошини перцю, розливаємо рослинне масло.

Крок 5. Укладаємо шарами сюди помідори з цибулею, заливаємо їх маринадом. Для цього кип’ятимо воду з сіллю і цукром.

Крок 6. Далі заготовки стерилізуємо в каструлі з киплячою водою близько 15 хвилин. Вливаємо оцет, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Мариновані помідори з цибулею, часником і олією готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Зелені помідори з цибулею і маслом на зиму

Зелені помідори з цибулею і маслом на зиму приємно здивують вас апетитним виглядом і насиченим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або як окрему холодну закуску. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • зелені Помідори черрі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • лавровий Лист – 1 шт./банку.
  • Масло рослинне – 1 ст. л./банку.
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 9 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі зелених помідорів з цибулею і маслом на зиму.

Крок 2. Цибулю і часник розділяємо на великі шматочки.

Крок 3. Добре промиваємо невеликі зелені помідори, даємо їм обсохнути.

Крок 4. В стерилізовані банки кладемо по лавровому листку. Наповнюємо банки помідорами, цибулею, часником і зеленню. Чергуємо продукти.

Крок 5. Заливаємо продукти киплячим маринадом з води, солі, цукру і столового оцту. Вливаємо по ложці рослинного масла.

Крок 6. Переставляємо заготовки в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо 15 хвилин після закипання води в каструлі. Потім витягуємо частування, закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо охолонути.

Крок 7. Зелені помідори з цибулею і маслом на зиму готові. Забирайте на зберігання.