Виноград на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Виноград на зиму — це апетитна консервація, рецепти якої представлені в сьогоднішній підбірці. Для приготування деяких рецептів застосовують плоди зі щільною м’якоттю, для інших же навпаки – потрібні стиглі м’які ягоди. Для ароматних заготовок можуть використовуватися як домашній, так і покупної виноград.

Компот з винограду на 3 літрову банку на зиму

Компот з винограду на 3 літрову банку стане одним з улюблених домашніх напоїв. В міру солодкий компот з невеликою кислинкою і трохи терпким присмаком не зрівняється з магазинними газировками і соками. Компот готується просто і без перешкод.

Інгредієнти на
3 л.

  • Вода 2.5 л.
  • Виноград 500 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати смачну заготівлю винограду на зиму, перевіряємо наявність інгредієнтів і готуємо банки. Якщо є посудомийна машина, рекомендую мити банки з допомогою неї. При такому способі не потрібна стерилізація. Якщо немає посудомийки, банки промиваємо з содою і прогріваємо над парою. Кип’ятимо кришки.
  2. Зібрані гілки винограду складаємо в сито.
  3. Ягоди гарненько промиваємо під середнім натиском, змиваючи всі забруднення. Відокремлюємо плоди від гілочок. Зіпсовані ягоди викидаємо.
  4. Наповнивши каструлю водою, висипаємо цукровий пісок. Кип’ятимо, поки кристали не розчиняться.
  5. У банку складаємо виноград, заливаємо киплячим сиропом. Прикривши кришкою, наполягаємо 20 хвилин.
  6. Через час виливаємо забарвлену рідину, додаємо лимонку або лимонну часточку. Варимо сироп 10 хвилин після закипання.
  7. Банку заповнюємо прокип’яченою сиропом. Накривши кришкою, закатуємо закаточним ключем. Перевернувши банку, перевіряємо, чи не протікає рідина. Накривши ковдрою, остуджуємо напій.
  8. Остиглий яскравий компот переміщаємо в комору. Взимку насолоджуємося насиченим напоєм. Приємного апетиту!