Салат Донський на зиму класичний – 5 рецептів з покроковими фото

Салат Донський на зиму — популярна і дуже смачна заготовка. В споконвічно козацькому рецепті використовуються помідори саме зеленого кольору, так як Донський край багатий цими плодами. Однак багато господинь практикують додавання червоних помідорів, що анітрохи не псує салат. Кращої закуски в зимовий час вам не знайти.

Класичний рецепт Донського салату без стерилізації на зиму

Салат є традиційним козацьким стравою. Його рецепт передається з покоління в покоління вже дуже багато років і обріс великою кількістю різних незначних змін.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Перець болгарський 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Помідори 500 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Помідор зелений 1.5 кг
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло соняшникова 250 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат Донський на зиму за класичним рецептом без стерилізації? Спочатку промиваємо овочі – перець, зелені і червоні помідори. З моркви слід зрізати верхній шар, а потім ретельно змити бруд водою.
  2. У червоних томатів видаляємо серцевину. Морква і помідори слід натерти крупно на тертці.
  3. перець і цибулю Очищаємо від зайвих частин. У перцю видаляємо плодоніжки і внутрішню частину – насінну коробку.
  4. Цибуля позбавляємо від лушпиння. Обидва інгредієнта необхідно нарізати півкільцями.
  5. І, нарешті, зелені помідори. Їх також слід нарізати півкільцями після того, як будуть видалені всі місця, де кріпилися плодоніжки.
  6. Овочі нарізані. Приступаємо до наступного етапу. Висипаємо інгредієнти у велику каструлю. Спочатку перемішуємо їх, а потім тушкуємо на плиті 60 хвилин. В процесі гасіння, коли салат закипить, додати сіль і цукор.
  7. Засікаємо 45 хвилин з початку гасіння салату. У призначений час додаємо в масу соняшникова масло і перемішуємо його з овочами.
  8. Салат готовий. Розкладаємо його по банкам, які заздалегідь очищаємо і стерилізуємо. Закатуємо ємності кришками. Необхідно, щоб банки з салатом охололи в положенні дном вгору під теплим покривалом. Потім їх необхідно зберігати в погребі.

Приємного апетиту!