Кабачкова ікра без оцту на зиму — 7 кращих рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра без оцту на зиму – це цікава і смачна овочева заготовка, яка яскраво доповнить полиці своєї комори. Частування можна подавати разом із гарячими стравами або просто їсти з хлібом. Для приготування скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з семи найкращих рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Кабачкова ікра без оцту на зиму «Пальчики оближеш»

Кабачкова ікра без оцту на зиму «Пальчики оближеш» – це неймовірно апетитна, яскрава і соковита заготівля для вашого столу. Такий овочевий продукт нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з хлібом або як доповнення для гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку!

Інгредієнти на
2 л.

  • Кабачок 3 кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Майонез столовий молочний 250 гр.
  • Томатна паста 250 гр.
  • Олія рослинна 150 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кабачкову ікру без оцту на зиму «Пальчики оближеш»? Очищаємо цибулю. Кабачки добре промиваємо і ріжемо на невеликі шматочки.
  2. Кабачки прокручуємо через м’ясорубку.
  3. Так само чинимо з ріпчастою цибулею.
  4. З’єднуємо в каструлі кабачки з цибулею. Додаємо сюди сіль, цукор і спеції. Ставимо на слабкий вогонь і починаємо варити вміст.
  5. Тушкуємо 30 хвилин додаємо майонез з томатною пастою. Перемішуємо.
  6. Проварюємо на слабкому вогні півтори години, періодично помішуючи. Розливаємо по стерильним банкам, закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
  7. Кабачкова ікра без оцту на зиму «Пальчики оближеш» готова. Зберігайте в прохолодному місці.

Кабачкова ікра з томатною пастою без оцту на зиму

Кабачкова ікра з томатною пастою без оцту на зиму порадує вас насиченим смаком, і гарним зовнішнім виглядом. Така закуска доповнить гарячі домашні страви. Також продукт можна використовувати в приготуванні холодних закусок. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок великий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вершки – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо моркву натираємо на тертці і смажимо на олії близько 10-15 хвилин. Солимо за смаком.

Крок 2. Кабачок очищаємо і так само його натираємо. Викладаємо до моркви.

Крок 3. Перемішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.

Крок 4. Викладаємо сюди томатну пасту. Додаємо вершки і цукор. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 5. Перебиваємо частування блендером до однорідності.

Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Кабачкова ікра з томатною пастою без оцту на зиму готова. Зберігайте в холодильнику.

Ікра з кабачків з помідорами без оцту

Ікра з кабачків з помідорами без оцту виходить ніжною і цікавою за смаком. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки. Апетитна ікра послужить доповненням вашого обіднього столу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Сіль – 10 гр.
  • Приправа універсальна – 15 гр.
  • Суміш перців – 5 гр.
  • Селера черешкова – 300 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні овочі і спеції.

Крок 2. Кабачки добре промиваємо і ріжемо на кубики. Відправляємо в казан, поливаємо 100 мл води і тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин.

Крок 3. Очищаємо моркву і розділяємо її на тонкі пластинки. Обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості та легкого рум’янцю.

Крок 4. Так само на олії обсмажуємо цибулю. Додаємо в нього томатну пасту.

Крок 5. Сюди ж відправляємо подрібнені помідори. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 6. Подрібнюємо селера і смажимо його до рум’янцю на сильному вогні.

Крок 7. З’єднуємо всі інгредієнти разом і тушкуємо 10 хвилин. Далі подрібнюємо вміст блендером.

Крок 8. Додаємо в перемелену масу сіль.

Крок 9. Потім всипаємо універсальну приправу і суміш перців. Перемішуємо і тушкуємо суміш близько 30-40 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 10. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. Наповнюємо їх гарячою овочевий ікрою. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо рушником і даємо повністю охолонути.

Крок 11. Ікра з кабачків з помідорами без оцту готова.

Кабачкова ікра з цибулею і морквою без оцту на зиму

Кабачкова ікра з цибулею і морквою без оцту на зиму – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого столу. Овочевий продукт порадує яскравим виглядом і поживними властивостями. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Соус томатний – 300 гр.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Моркву натираємо на крупній тертці, подрібнюємо цибулю і кабачки.

Крок 3. Обсмажуємо всі овочі окремо: цибулю на рослинній олії до м’якості та легкого рум’янцю.

Крок 4. Обсмажуємо до готовності моркву.

Крок 5. Тушкуємо До м’якості кабачки.

Крок 6. З’єднуємо розм’якшені овочі разом, після перебиваємо їх блендером до однорідної ніжної маси.

Крок 7. В отриману масу кладемо томатний соус, сіль, цукор, спеції і подрібнений часник.

Крок 8. Ретельно перемішуємо вміст. Можна знову перемолоти блендером.

Крок 9. Розкладаємо масу по стерильним банкам. Ставимо їх у каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо близько 40-60 хвилин. Після цього дістаємо банки, закриваємо кришками, ставимо догори дном і закутуємо в теплий плед. Даємо повністю охолонути.

Крок 10. Кабачкова ікра з цибулею і морквою без оцту на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці!

Ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою без оцту

Ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою без оцту – це яскрава варіація смачної домашньої заготовки. Овочеву ікру можна їсти з хлібом або використовувати як доповнення до гарячих обіднім страв. Для заготівлі беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 500 гр.
  • Майонез – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо, очищаємо кабачки і розділяємо їх на частини.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’янцю.

Крок 3. Кабачки і обсмажену цибулю прокручуємо через м’ясорубку. Перекладаємо овочеву масу в сотейник і тушкуємо на слабкому вогні близько 1 години.

Крок 4. Додаємо сюди сіль, цукор, майонез і томатну пасту.

Крок 5. Добре перемішуємо вміст і тушкуємо ще 1-1,5 години. Регулярно помішуємо.

Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою без оцту готова. Забирайте на зберігання!

Кабачкова ікра без оцту через м’ясорубку на зиму

Кабачкова ікра без оцту через м’ясорубку на зиму – це цікаве за смаком і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього столу. Таку заготовку можна просто їсти з хлібом або використовувати в якості соусу до інших страв. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Паста томатна – 250 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти зі списку.

Крок 2. Добре промиваємо кабачки і розділяємо їх на частини.

Крок 3. Прокручуємо овоч через м’ясорубку.

Крок 4. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 6. У каструлі з’єднуємо кабачки, цибулю і майонез. Перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Крок 7. Додаємо сюди томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще 40 хвилин.

Крок 8. За 7 хвилин до кінця готування додаємо сіль і цукор. Добре все перемішуємо.

Крок 9. Яким зручним способом стерилізуємо банки і кришки.

Крок 10. Розкладаємо овочевий продукт по стерилізованим банкам.

Крок 11. Закатуємо частування. Перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Кабачкова ікра без оцту через м’ясорубку на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Ікра з кабачків блендером без оцту

Ікра з кабачків блендером без оцту – простий у виконанні і дуже смачна заготовка, яку варто взяти на замітку. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Урізноманітніть ваше меню і порадуйте близьких.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Помідори – 250 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Майонез – 60 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки розрізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо в каструлю з товстим дном.

Крок 2. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці. Викладаємо інгредієнт до кабачка.

Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 4. Вливаємо до овочів рослинне масло. Перемішуємо і тушкуємо все разом на повільному вогні близько 1 години.

Крок 5. Промиваємо помідори, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо. Викладаємо масу в томлені овочі. Додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець. Перемішуємо і тушкуємо 30 хвилин.

Крок 6. Перебиваємо вміст блендером.

Крок 7. Додаємо сюди майонез, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 8. Розкладаємо продукт по стерилізованим банкам. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 9. Ікра з кабачків блендером без оцту готова. Можна прибирати на зберігання!