Кабачкова ікра без оцту на зиму — 7 кращих рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра без оцту на зиму – це цікава і смачна овочева заготовка, яка яскраво доповнить полиці своєї комори. Частування можна подавати разом із гарячими стравами або просто їсти з хлібом. Для приготування скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з семи найкращих рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Кабачкова ікра без оцту на зиму «Пальчики оближеш»

Кабачкова ікра без оцту на зиму «Пальчики оближеш» – це неймовірно апетитна, яскрава і соковита заготівля для вашого столу. Такий овочевий продукт нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з хлібом або як доповнення для гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку!

Інгредієнти на
2 л.

  • Кабачок 3 кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Майонез столовий молочний 250 гр.
  • Томатна паста 250 гр.
  • Олія рослинна 150 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кабачкову ікру без оцту на зиму «Пальчики оближеш»? Очищаємо цибулю. Кабачки добре промиваємо і ріжемо на невеликі шматочки.
  2. Кабачки прокручуємо через м’ясорубку.
  3. Так само чинимо з ріпчастою цибулею.
  4. З’єднуємо в каструлі кабачки з цибулею. Додаємо сюди сіль, цукор і спеції. Ставимо на слабкий вогонь і починаємо варити вміст.
  5. Тушкуємо 30 хвилин додаємо майонез з томатною пастою. Перемішуємо.
  6. Проварюємо на слабкому вогні півтори години, періодично помішуючи. Розливаємо по стерильним банкам, закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
  7. Кабачкова ікра без оцту на зиму «Пальчики оближеш» готова. Зберігайте в прохолодному місці.