Пюре з груш на зиму – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Грушеве пюре – корисна заготівля на зиму з приємним смаком і консистенцією. Пюре зберігає користь свіжих фруктів, а подавати його можна і як самостійний продукт, наприклад, для малюків, і як компонент для випічки або соус до десертів.

Простий рецепт пюре з груш без стерилізації на зиму

Для приготування пюре за цим рецептом слід вибрати стиглі та соковиті плоди без пошкоджень, а для більш ніжної консистенції – скористатися для пюрирования ситом. Так, ймовірність того, що залишаться грудочки не перетертих груш стає мінімальною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Груша 1 кг
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Лимонна кислота ¼ ч. л.
  • Вода 20 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати просте пюре з груш на зиму без стерилізації в домашніх умовах? З вимитих груш зняти шкірку і насіння, нарізати їх невеликими кубиками і скласти в каструлю, додавши воду.
  2. Варити фрукти на повільному вогні близько півгодини, злегка прикривши кришкою.
  3. масу перетворити в пюре за допомогою заглибного блендера або перетерти через сито.
  4. Додати потрібний обсяг цукру і лимонної кислоти.
  5. Фруктову масу перемішати і кип’ятити ще кілька хвилин, постійно помішуючи, на слабкому вогні. Вийшло пюре перекласти в стерилізовану ємність і щільно закупорити.

Пюре з груш на зиму зі згущеним молоком «Неженка»

Пюре з тане в роті консистенцією не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Приємний вершковий відтінок і неймовірно ніжний смак додає йому згущене молоко. Домашніх за вуха не відтягнеш!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Груша – 1 кг
  • Молоко згущене – 100 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. З вимитих соковитих стиглих груш зняти шкірку, дістати внутрішні пленочки і насіння, нарізати невеликими шматочками.

2. У каструлю покласти фрукти, залити водою і варити при помірному кипінні близько 20 хвилин.

3. Трохи охолодити масу і перетерти її за допомогою сита або використовуючи занурювальний блендер.

4. Пюре знову поставити на вогонь, додати зазначений обсяг молока і цукру, перемішати і варити ще близько 5 хвилин. Кількість згущеного молока і цукрового піску можна варіювати залежно від сорту груш і ступеня їх солодощі.

5. Готове пюре розкласти в стерилізовані скляні ємності і закупорити. Зберігати заготівлю краще в холоді, щоб пюре не потрапляли прямі сонячні промені.

Корисне грушеве пюре на зиму без цукру

Для цього рецепта вибирають самі солодкі сорти груш, а лимонна кислота використовується в якості консерванту, щоб грушеве пюре могло зберігатися як можна довше. Приготована за цим рецептом пюре можна зберігати в будь-якому місці.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Груша – 1 кг
  • Вода – 50 мл
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Фрукти вимити, зняти шкірочку, обов’язково видалити серцевину і нарізати шматочками м’якоть.

2. Скласти груші в сотейник, додати води і варити близько півгодини при мінімальному нагріві під кришкою.

3. Перетворити масу в однорідне пюре за допомогою блендера або перетерти через сито.

4. Додати до грушевого пюре лимонну кислоту і прокип’ятити ще пару хвилин.

5. Перекласти отриману ароматну масу в підготовлені стерилізовані баночки і прикрити кришками. Ємності з пюре викласти в широку каструлю з киплячою водою і стерилізувати 15 хвилин, а після закупорити. Пюре готове!

Як приготувати смачне пюре з груш в мультиварці?

Дуже простий і максимально простий рецепт приготування натурального грушевого пюре. Все, що потрібно — вибрати найбільш смачні і соковиті плоди, а мультиварка решту роботи візьме на себе.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Груша – 1,8 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Груші, для приготування пюре, повинні бути стиглими і щільними. Їх потрібно вимити і обсушити, прибрати по можливості шкірку і неодмінно — серцевину, а м’якоть нарізати скибочками.

2. Викладіть підготовлені фрукти в чашу мультиварки і додайте воду.

3. Закрийте кришку і встановіть режим «Варка» на 20-30 хвилин, а після закінчення часу перемішайте вміст.

4. Груші, з допомогою блендера, подрібніть у фруктову масу, а потім знову увімкніть прилад на режим «Варка» ще на 15 хвилин.

5. У підготовлені банки, які попередньо потрібно стерилізувати, викладіть вийшло пюре і щільно закрийте. Прикрийте рушником і дайте охолонути заготівлях в теплому приміщенні, а потім винесіть на холод.

Простий і смачний рецепт пюре з груш і яблук на зиму

Пюре з яблук і груш добре підходить для годування дітей першого року життя в зимовий період, а приготована власними руками пюре дасть впевненості в тому, що воно зроблено правильно і з найкращих інгредієнтів.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Яблуко – 100 гр.
  • Груша – 100 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Фрукти вимити, зняти шкірку і позбутися від насіння і плівочок в серцевині плодів, а потім нарізати їх довільно на невеликі шматочки.

2. Викладіть В сотейник яблучні та грушеві скибочки, залийте їх водою і проваріть, поки не стануть м’якими, на середньому вогні. На це знадобиться приблизно 15 хвилин.

3. Як тільки фрукти розм’якшаться, перетріть їх за допомогою блендера або з допомогою сита. Другий варіант дозволить зробити масу більш ніжною і однорідною консистенцією.

4. Для зберігання пюре краще брати невеликі за обсягом баночки, щоб не було необхідності довго зберігати фруктову масу відкритою, інакше вона почне псуватися.

5. Викладіть грушево-яблучне пюре у підготовлені ємності і щільно закрийте. Зберігати таку заготовку краще в холодильнику або іншому місці, де підтримується прохолодна температура.

Грушеве пюре для немовляти на зиму

Груша є гіпоалергенним продуктом і насичена безліччю корисних речовин і мікроелементів, тому ідеально підходить для першого прикорму. Смачне грушеве пюре для грудничка можна приготувати легко і просто за цим рецептом.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Груша сорту «Конференція» – 3 кг
  • Цукор коричневий – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Кориця мелена – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Вимийте груші, зніміть з них шкірку, розріжте навпіл і вийміть серцевину. Після, наріжте маленькими шматочками, щоб фрукти швидше зварилися при подальшій тепловій обробці.

2. У сотейнику розчиніть у воді цукор і доведіть рідину до кипіння.

3. Баночки для зберігання пюре вимийте, обсушіть і стерилізуйте. Зручно робити це в мікрохвильовці, включивши її на максимальний режим на 5-7 хвилин.

4. Тримайте грушеву масу на вогні близько 15 хвилин, після додайте корицю і перемішайте. Розварені груші, перетріть з допомогою заглибного блендера або протріть через сито.

5. Розкладіть ароматну масу по баночках і щільно закрийте. Зберігати таку заготовку потрібно у прохолодному місці.

Домашнє пюре з груші і сливи на зиму без стерилізації

Легка кислинка сливи відмінно доповнює солодкість груші у фруктовому пюре. Виходить не занадто нудотний продукт дуже ніжної консистенції. Таке ласощі сподобається навіть тим, хто не любить сливу або грушу.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Груша – 3 кг
  • Зливу – 3 кг
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

1. Груші перебрати, вимити, почистити і нарізати м’якоть невеликими шматочками, щоб вони швидко розварилися.

2. Сливи промити, розрізати на половинки і вийняти кісточки.

3. У відповідного розміру каструлі залити фрукти водою і варити на повільному вогні близько години. При необхідності можна додавати воду в процесі варіння. В цей час, баночки простерилізувати, кришки обдати окропом.

4. Через годину пюрировать отриману фруктову масу. Для цього можна використовувати занурювальний блендер або використовувати дрібне сито.

5. Розкласти пюре по баночках і дати йому охолонути, укривши ковдрою. Після цього поставити в прохолодне місце, щоб краще зберігалося.