Трайфлы – 10 рецептів в стаканчиках в домашніх умовах з покроковими фото

Десерти в стаканчиках, або, кажучи по-іншому – трайфлы, прийшли до нас з Англії і досить швидко набрали популярність, що і зовсім не дивно. Адже цей десерт являє собою шари ніжного бісквітного тіста в просочуванні, повітряний крем і різні начинки (наприклад, ягідні конфі, горіхи, шоколад та багато іншого). Це блюдо дуже практично і зручно подавати для великих компаній, адже дуже легко можна розрахувати кількість порцій.

Трайфл «Снікерс» в стаканчиках

Десерти в стаканчиках – трайфлы – це ідеальне рішення для великих торжеств, особливо, таких як ювілеї та весілля. Тістечка подаються порційно і являють собою листковий десерт зі смаком «снікерс», який сподобається і дорослим, і дітям.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 260 гр.
  • Цукор-пісок 280 гр.
  • Какао-порошок 60 гр.
  • Сода харчова 10 гр.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Сіль 2 гр.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Оцет 20 мл
  • Для крему:
  • Вершки 33% 900 гр.
  • Цукрова пудра 240 гр.
  • Какао-порошок 30 гр.
  • Масло вершкове 300 гр. розм’якшене
  • Для трайфлов:
  • Карамель солона 300 гр.
  • Шоколадний сироп 150 мл
  • Арахіс 300 гр.
  • Полуниця 300 гр.
  • Темний шоколад 50 гр.
  • Чорниця 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати трайфлы в стаканчиках в домашніх умовах? Для бісквітних коржів в чашу міксера розбиваємо яйця і засипаємо цукровим піском.
  2. Додаємо розм’якшене вершкове масло (рекомендується заздалегідь дістати з холодильної камери, приблизно за 2 години).
  3. Молоко змішуємо з олією і переливаємо в чашу.
  4. Для приготування сухої суміші в окрему ємність просіваємо борошно пшеничне, змішуємо з содою і какао-порошком – ретельно перемішуємо і засипаємо іншим компонентам.
  5. Збиваємо міксером до однорідності (приблизно 3 хвилини), вливаємо оцет і знову розмішуємо.
  6. Форму для запікання з високими бортами промазуємо маслом, виливаємо тісто і відправляємо в духовку на 40 хвилин розігрітий до температури 180 градусів. Готовий бісквіт злегка остуджуємо і ріжемо на 3 коржа, однакової товщини.
  7. Пластикові стаканчики для десерту розставляємо поруч один з одним на столі, для максимальної зручності і швидкості дій. У разі якщо пластикової тари немає, то її можна замінити скляними кухлями або склянками.
  8. Займемося кремом. У чашу міксера перешкодимо всі компоненти для крему, крім какао-порошку – гарненько перемішуємо, перекладаємо в кондитерський мішок ½ частину маси і, надягаємо фігурну насадку.
  9. залишився крем засипаємо какао-порошок, розмішуємо і кладемо у другій кондитерський мішок з насадкою.
  10. Пластмасовим склянкою для тістечок вирізаємо кола з бісквіту (кількість повинна рівнятися порціях), а залишки коржів перетворюємо в крихту.
  11. Для насиченості аромату, арахіс обсмажуємо на сухій сковороді і даємо трохи часу остудитися.
  12. Світлим кремом починаємо наповнювати склянки: видавлюємо акуратні квіточки однакового розміру. Зовнішній вигляд дуже важливий, так як бічні стінки будуть проглядатися.
  13. Зверху посипаємо бісквітної крихтою. Робимо це таким чином, щоб крихта повністю перекривала крем.
  14. Наступним шаром йде шоколадний сироп – він просочить бісквіт і готовий десерт буде вологим.
  15. Далі, іде крем з какао-порошком – видавлюємо у формі троянди.
  16. Солону карамель перекладаємо в кондитерський мішок, обрізаємо кут і рівномірно розподіляємо карамель поверх темного крему.
  17. Горіхи відправляємо в пакет і проходимся качалкою для дроблення, після – засипаємо подрібнений арахіс в кожен стаканчик.
  18. Закриваємо десерт попередньо вирізаними гуртками бісквіта.
  19. Знову просочуємо корж сиропом, заливаємо карамеллю і посипаємо горіхами.
  20. Останнім шаром йде білий крем – робимо гарні трояндочки за допомогою фігурної насадки. На цьому етапі стаканчики вже повинні бути наповнені практично до самого краю.
  21. Декоруємо кожну порцію свіжими ягодами, посипаємо шоколадом, натертим на дрібній тертці, і за бажанням посипаємо подрібненими горіхами. Приємного апетиту!