Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Це десерт з розряду швидко і просто. Готується з доступних інгредієнтів, які знаходяться в кожному холодильнику на кожній кухні. Однак десерт виглядає дуже апетитно і красиво. Як приготувати клафуті в домашніх умовах, ви дізнаєтеся із зібраних нами 8 докладних рецептів.

Клафуті з вишнею – класичний французький рецепт

Клафуті – французький печена пиріг з ягодами. По класичному рецепту пиріг подається в теплому вигляді разом зі збитими вершками або морозивом. Як не дивно, кісточки з вишень виймаються не завжди, вважається, що це надає десерту легкий мигдальний присмак.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Борошно 100 гр.
  • Ванільний цукор 2 ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Вишня 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний клафуті з вишнею за французьким рецептом? У миску всипте просіяне борошно, звичайний і ванільний цукор.
  2. Додайте сіль, перемішайте інгредієнти.
  3. До сухих інгредієнтів влийте тепле молоко, добре перемішайте.
  4. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло. Викладіть в миску масло.
  5. Ретельно змішайте інгредієнти.
  6. Далі розбийте в миску одне яйце.
  7. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса.
  8. Потім розбийте друге яйце.
  9. Ще раз добре перемішайте тісто і зробіть теж саме після додавання ще двох яєць.
  10. Форму для запікання змастіть маслом.
  11. Вишню розкладіть по дну форми.
  12. Потім влийте тісто поверх ягід. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40-45 хвилин.
  13. Готовий пиріг вийміть з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу.

Як спекти пиріг клафуті з яблуками?

Клафуті – один з найбільш простих у приготуванні фруктових пирогів. В основу цього рецепта кладуть яблука, які заливаються тестом і запікаються в духовці. Пиріг легко можна приготувати до ранкової кави.

Час готування: 60

Час приготування: 35 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Вершки жирні – 200 мл
  • Ром – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На повільному вогні розтопіть вершкове масло.

Крок 2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте їх скибочками.

Крок 3. На сковороду влийте 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, викладіть яблука і всипте 2 столові ложки цукру, перемішайте і тушкуйте на вогні, поки яблука не покриються тонким шаром карамелі.

Крок 4. Потім влийте ром і всипте корицю, продовжуйте тушкувати яблука, поки рідина не випарується.

Крок 5. Яйця збийте з цукром і вершками. Не припиняючи збивати отриману масу влийте розтоплене вершкове масло і всипте просіяне борошно. Готове тісто має по консистенції нагадувати рідку сметану.

Крок 6. У жароміцну форму спочатку викладіть яблука, потім залийте їх тестом.

Крок 7. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 25 хвилин. Пиріг виходить ароматним і ніжним. Подавайте до столу в теплому вигляді.

Покроковий рецепт приготування клафуті зі сливами

Зливу – дуже ароматна і смачна ягода. В осінній період її часто використовують у приготуванні всіляких пирогів і пиріжків. Ми пропонуємо зробити приголомшливий французький пиріг клафуті зі сливами.

Час приготування: 50

Час приготування: 25 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сливи – 6 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Пудра цукрова – 3 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Цукор коричневий – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сливи помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.

Крок 2. Форму для пирога змастіть вершковим маслом, викладіть в неї сливи, просыпьте їх цукром.

Крок 3. У мисці збийте яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни, поступово влийте вершки і змішати до однорідності. Потім додайте борошно і добре вимісити тісто.

Крок 4. Отриманим тестом залийте сливи.

Крок 5. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте пиріг протягом 20-25 хвилин. Пиріг добре піднімається і тримає форму. Подавайте десерт до чаю в теплому вигляді.

Дуже смачний мигдальний клафуті

Традиційний французький пиріг готують з різноманітною начинкою. Ви можете грати зі смаками і експериментувати. Для великих гурманів пшеничне борошно може бути замінена мигдальної. Клафуті виходить більш ароматним і цікавим за смаком.

Час готування: 70

Час приготування: 35 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Вершки 20-22 % – 130 мл
  • мигдальна Борошно – 130 р.
  • Черешня – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішайте 2 курячих яйця і два жовтки.

Крок 2. В яєчну масу всипте цукор і збийте до отримання пишної маси. Далі влийте вершки і продовжуйте збивати.

Крок 3. Після цього всипте крохмаль, полностью змішайте інгредієнти. Потім всипте просіяне мигдалеву борошно, вимісити тісто.

Крок 4. Тісто має бути гладким і однорідним.

Крок 5. Форми для клафуті змастіть вершковим маслом, влийте тісто і покладіть ягоди.

Крок 6. Випікайте клафуті в духовці, розігрітій до 180 градусів 35 хвилин. Пиріг сподобається Вам своїм гармонійним смаком і чудовим ароматом.

Як приготувати клафуті з грушею в домашніх умовах?

Клафуті з грушею – досить незвичайний десерт, який прийшов до нас з французької кухні. Це щось середнє між пирогом і запіканкою. Незважаючи на свою простоту, він виглядає красиво і апетитно.

Час готування: 65

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Вершки – 150 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль морська – 1 щіпка.
  • Борошно – 100 гр.

Для начинки:

  • Груші – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор коричневий – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Груші помийте, розріжте навпіл і вирізати серцевину з насінням.

Крок 2. У сковороду викладіть вершкове масло, всипте коричневий цукор і доведіть його до повного розчинення. У Вас вийде карамель світлого бежевого кольору.

Крок 3. В карамель викладіть половинки груш, тушкуйте їх на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Крок 4. У каструлю влийте вершки і молоко, доведіть суміш до кипіння.

Крок 5. Яйця і цукор збийте за допомогою блендера, додайте ванільний екстракт і сіль, перемішайте. Потім всипте просіяне борошно, змішати до однорідності. В останню чергу додайте теплу суміш молока і вершків.

Крок 6. У жароміцну форму викладіть груші, полийте їх карамеллю. Потім викладіть тісто.

Крок 7. Випікайте клафуті в духовці при 190 градусах 25 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до чаю.

Неймовірно смачний клафуті з полуницею

Клафуті можна пекти як зі свіжими сезонними ягодами, так і з замороженими. Випічка відрізняється цікавою структурою і особливою простотою приготування. Полуниця дуже ошатна ягода, яка ідеально підходить для клафуті.

Час приготування: 50

Час приготування: 35 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Борошно – 70 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Полуниця 400 гр.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування полуничного клафуті.

Крок 2. Підготуйте дві невеликі форми для двох порцій пирога.

Крок 3. Яйця розбийте і відокремте білки від жовтків. Жовтки змішайте з цукром і ванільним екстрактом.

Крок 4. Далі влийте молоко і всипте просіяне борошно, добре перемішайте.

Крок 5. Білки збийте з дрібкою солі до утворення щільної піни. Білкову піну викладіть до основної маси і замісіть пухке тісто.

Крок 6. Форми для клафуті змастіть вершковим маслом, викладіть полуницю.

Крок 7. Залийте полуницю тестом. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Крок 8. Готовий десерт прикрасьте свіжими ягодами і листочками м’яти. Вишуканий десерт готовий, залишилося тільки заварити каву.

Як спекти клафуті з персиком в духовці?

Смачна і ніжна класична французька випічка. Готується клафуті на основі рідкого тіста з додаванням різних ягід і фруктів. У даному рецепті будуть використані персики. Для пирога підійдуть фрукти різного ступеня стиглості.

Час приготування: 45

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Персики – 3-4 шт.
  • Пластівці мигдальні – для посипання.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 70 гр.
  • Молоко – 180 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Форму для пирога змастіть вершковим маслом. Персики помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.

Крок 2. У форму викладіть часточки персиків, посипте їх мигдалевими пелюстками.

Крок 3. Збийте молоко, яйця, цукор і сіль. Потім поступово введіть просіяне борошно і замісіть тісто.

Крок 4. Тісто влийте у форму поверх фруктів. Форму поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте клафуті 20-25 хвилин.

Крок 5. Пиріг трохи остудіть, посипте цукровою пудрою і в теплому вигляді подавайте до столу. Виглядає клафуті дуже привабливо і смак у нього ніжний.

Французький десерт клафуті з чорносливом

Чудовий французький десерт – клафуті легко можна приготувати в домашніх умовах. Не біда якщо немає під рукою свіжих ягід або фруктів. Можна використовувати для начинки чорнослив або інші сухофрукти.

Час готування: 90

Час приготування: 40 хв

Порцій – 8

Склад:

  • Пудра цукрова – 75 гр.
  • Чорнослив без кісточок – 400 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко 3,2 % – 230 мл
  • Коньяк – 30 мл
  • Вершків 33-35 % – 230 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Борошно – 75 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Чорнослив промийте і замочіть в коньяку на кілька хвилин.

Крок 2. Яйця збийте з цукровою пудрою за допомогою міксера, маса повинна збільшитися в два рази.

Крок 3. Окремо збийте міксером вершки.

Крок 4. До яєчної маси додайте просіяне борошно і молоко, перемішайте. Потім введіть вершки і перемішайте інгредієнти повільними круговими рухами.

Крок 5. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть вершковим маслом. Чорнослив відіжміть від надлишків алкоголю і викладіть у форму.

Крок 6. Зверху влийте тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 45-50 хвилин. Час запікання залежить від потужності Вашої духовки.

Крок 7. Готовий клафуті вийміть з духовки, трохи остудіть його.

Крок 8. Потім наріжте пиріг порціями і подавайте до чаю в теплому вигляді.