Це десерт з розряду швидко і просто. Готується з доступних інгредієнтів, які знаходяться в кожному холодильнику на кожній кухні. Однак десерт виглядає дуже апетитно і красиво. Як приготувати клафуті в домашніх умовах, ви дізнаєтеся із зібраних нами 8 докладних рецептів.
Клафуті з вишнею – класичний французький рецепт
Клафуті – французький печена пиріг з ягодами. По класичному рецепту пиріг подається в теплому вигляді разом зі збитими вершками або морозивом. Як не дивно, кісточки з вишень виймаються не завжди, вважається, що це надає десерту легкий мигдальний присмак.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Масло вершкове 30 гр.
- Борошно 100 гр.
- Ванільний цукор 2 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Вишня 300 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати класичний клафуті з вишнею за французьким рецептом? У миску всипте просіяне борошно, звичайний і ванільний цукор.
- Додайте сіль, перемішайте інгредієнти.
- До сухих інгредієнтів влийте тепле молоко, добре перемішайте.
- Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло. Викладіть в миску масло.
- Ретельно змішайте інгредієнти.
- Далі розбийте в миску одне яйце.
- Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса.
- Потім розбийте друге яйце.
- Ще раз добре перемішайте тісто і зробіть теж саме після додавання ще двох яєць.
- Форму для запікання змастіть маслом.
- Вишню розкладіть по дну форми.
- Потім влийте тісто поверх ягід. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40-45 хвилин.
- Готовий пиріг вийміть з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу.
Як спекти пиріг клафуті з яблуками?
Клафуті – один з найбільш простих у приготуванні фруктових пирогів. В основу цього рецепта кладуть яблука, які заливаються тестом і запікаються в духовці. Пиріг легко можна приготувати до ранкової кави.
Час готування: 60
Час приготування: 35 хв
Порцій – 6-8
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Вершки жирні – 200 мл
- Ром – 2 ст. л.
- Кориця мелена – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. На повільному вогні розтопіть вершкове масло.
Крок 2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте їх скибочками.
Крок 3. На сковороду влийте 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, викладіть яблука і всипте 2 столові ложки цукру, перемішайте і тушкуйте на вогні, поки яблука не покриються тонким шаром карамелі.
Крок 4. Потім влийте ром і всипте корицю, продовжуйте тушкувати яблука, поки рідина не випарується.
Крок 5. Яйця збийте з цукром і вершками. Не припиняючи збивати отриману масу влийте розтоплене вершкове масло і всипте просіяне борошно. Готове тісто має по консистенції нагадувати рідку сметану.
Крок 6. У жароміцну форму спочатку викладіть яблука, потім залийте їх тестом.
Крок 7. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 25 хвилин. Пиріг виходить ароматним і ніжним. Подавайте до столу в теплому вигляді.
Покроковий рецепт приготування клафуті зі сливами
Зливу – дуже ароматна і смачна ягода. В осінній період її часто використовують у приготуванні всіляких пирогів і пиріжків. Ми пропонуємо зробити приголомшливий французький пиріг клафуті зі сливами.
Час приготування: 50
Час приготування: 25 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сливи – 6 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Вершки – 150 мл
- Пудра цукрова – 3 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Цукор коричневий – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сливи помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.
Крок 2. Форму для пирога змастіть вершковим маслом, викладіть в неї сливи, просыпьте їх цукром.
Крок 3. У мисці збийте яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни, поступово влийте вершки і змішати до однорідності. Потім додайте борошно і добре вимісити тісто.
Крок 4. Отриманим тестом залийте сливи.
Крок 5. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте пиріг протягом 20-25 хвилин. Пиріг добре піднімається і тримає форму. Подавайте десерт до чаю в теплому вигляді.
Дуже смачний мигдальний клафуті
Традиційний французький пиріг готують з різноманітною начинкою. Ви можете грати зі смаками і експериментувати. Для великих гурманів пшеничне борошно може бути замінена мигдальної. Клафуті виходить більш ароматним і цікавим за смаком.
Час готування: 70
Час приготування: 35 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Вершки 20-22 % – 130 мл
- мигдальна Борошно – 130 р.
- Черешня – 150 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте 2 курячих яйця і два жовтки.
Крок 2. В яєчну масу всипте цукор і збийте до отримання пишної маси. Далі влийте вершки і продовжуйте збивати.
Крок 3. Після цього всипте крохмаль, полностью змішайте інгредієнти. Потім всипте просіяне мигдалеву борошно, вимісити тісто.
Крок 4. Тісто має бути гладким і однорідним.
Крок 5. Форми для клафуті змастіть вершковим маслом, влийте тісто і покладіть ягоди.
Крок 6. Випікайте клафуті в духовці, розігрітій до 180 градусів 35 хвилин. Пиріг сподобається Вам своїм гармонійним смаком і чудовим ароматом.
Як приготувати клафуті з грушею в домашніх умовах?
Клафуті з грушею – досить незвичайний десерт, який прийшов до нас з французької кухні. Це щось середнє між пирогом і запіканкою. Незважаючи на свою простоту, він виглядає красиво і апетитно.
Час готування: 65
Час приготування: 40 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вершки – 150 мл
- Яйця курячі – 4 шт.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 100 гр.
- Сіль морська – 1 щіпка.
- Борошно – 100 гр.
Для начинки:
- Груші – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор коричневий – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Груші помийте, розріжте навпіл і вирізати серцевину з насінням.
Крок 2. У сковороду викладіть вершкове масло, всипте коричневий цукор і доведіть його до повного розчинення. У Вас вийде карамель світлого бежевого кольору.
Крок 3. В карамель викладіть половинки груш, тушкуйте їх на невеликому вогні 5-7 хвилин.
Крок 4. У каструлю влийте вершки і молоко, доведіть суміш до кипіння.
Крок 5. Яйця і цукор збийте за допомогою блендера, додайте ванільний екстракт і сіль, перемішайте. Потім всипте просіяне борошно, змішати до однорідності. В останню чергу додайте теплу суміш молока і вершків.
Крок 6. У жароміцну форму викладіть груші, полийте їх карамеллю. Потім викладіть тісто.
Крок 7. Випікайте клафуті в духовці при 190 градусах 25 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до чаю.
Неймовірно смачний клафуті з полуницею
Клафуті можна пекти як зі свіжими сезонними ягодами, так і з замороженими. Випічка відрізняється цікавою структурою і особливою простотою приготування. Полуниця дуже ошатна ягода, яка ідеально підходить для клафуті.
Час приготування: 50
Час приготування: 35 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Молоко – 300 мл
- Цукор – 50 гр.
- Борошно – 70 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Полуниця 400 гр.
- М’ята – 1 гілка.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування полуничного клафуті.
Крок 2. Підготуйте дві невеликі форми для двох порцій пирога.
Крок 3. Яйця розбийте і відокремте білки від жовтків. Жовтки змішайте з цукром і ванільним екстрактом.
Крок 4. Далі влийте молоко і всипте просіяне борошно, добре перемішайте.
Крок 5. Білки збийте з дрібкою солі до утворення щільної піни. Білкову піну викладіть до основної маси і замісіть пухке тісто.
Крок 6. Форми для клафуті змастіть вершковим маслом, викладіть полуницю.
Крок 7. Залийте полуницю тестом. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
Крок 8. Готовий десерт прикрасьте свіжими ягодами і листочками м’яти. Вишуканий десерт готовий, залишилося тільки заварити каву.
Як спекти клафуті з персиком в духовці?
Смачна і ніжна класична французька випічка. Готується клафуті на основі рідкого тіста з додаванням різних ягід і фруктів. У даному рецепті будуть використані персики. Для пирога підійдуть фрукти різного ступеня стиглості.
Час приготування: 45
Час приготування: 20 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Персики – 3-4 шт.
- Пластівці мигдальні – для посипання.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 70 гр.
- Молоко – 180 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Форму для пирога змастіть вершковим маслом. Персики помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.
Крок 2. У форму викладіть часточки персиків, посипте їх мигдалевими пелюстками.
Крок 3. Збийте молоко, яйця, цукор і сіль. Потім поступово введіть просіяне борошно і замісіть тісто.
Крок 4. Тісто влийте у форму поверх фруктів. Форму поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте клафуті 20-25 хвилин.
Крок 5. Пиріг трохи остудіть, посипте цукровою пудрою і в теплому вигляді подавайте до столу. Виглядає клафуті дуже привабливо і смак у нього ніжний.
Французький десерт клафуті з чорносливом
Чудовий французький десерт – клафуті легко можна приготувати в домашніх умовах. Не біда якщо немає під рукою свіжих ягід або фруктів. Можна використовувати для начинки чорнослив або інші сухофрукти.
Час готування: 90
Час приготування: 40 хв
Порцій – 8
Склад:
- Пудра цукрова – 75 гр.
- Чорнослив без кісточок – 400 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко 3,2 % – 230 мл
- Коньяк – 30 мл
- Вершків 33-35 % – 230 мл
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно – 75 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Чорнослив промийте і замочіть в коньяку на кілька хвилин.
Крок 2. Яйця збийте з цукровою пудрою за допомогою міксера, маса повинна збільшитися в два рази.
Крок 3. Окремо збийте міксером вершки.
Крок 4. До яєчної маси додайте просіяне борошно і молоко, перемішайте. Потім введіть вершки і перемішайте інгредієнти повільними круговими рухами.
Крок 5. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть вершковим маслом. Чорнослив відіжміть від надлишків алкоголю і викладіть у форму.
Крок 6. Зверху влийте тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 45-50 хвилин. Час запікання залежить від потужності Вашої духовки.
Крок 7. Готовий клафуті вийміть з духовки, трохи остудіть його.
Крок 8. Потім наріжте пиріг порціями і подавайте до чаю в теплому вигляді.