Цукати з гарбуза – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Яскраве домашнє ласощі можна приготувати з гарбуза звичайної. Апетитні солодкі цукати підходять для десерту. Також вони чудово прикрасять інші кулінарні рішення. Беріть на замітку добірку з 8 рецептів з фото і покроковим описом.

Домашні цукати з гарбуза в духовці

Хочете здивувати своїх домашніх смачним та натуральним ласощами? Приготуйте цукати з гарбуза. Частування чудово замінить цукерки і порадує своєю насиченістю. Беріть на замітку захоплюючий рецепт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Гарбуз 1 кг
  • Цукор-пісок 800 гр.
  • Лимонна кислота 5 гр.
  • Цукрова пудра за смаком

Процес приготування:

  1. Цукати з гарбуза можна легко приготувати в домашніх умовах. Гарбуз очищаємо і нарізаємо його невеликими кубиками. Засипаємо продукт половиною цукру і залишаємо його на ніч в холодильнику або іншому прохолодному місці.
  2. Через час переставляємо гарбуз на плиту. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь і даємо вмісту охолонути.
  3. В окрему миску зливаємо сік з каструлі. Додаємо цукор, що залишився і лимонну кислоту. Варимо на плиті до повного розчинення сухих інгредієнтів.
  4. Заливаємо сиропом гарбуз. Варимо до готовності близько 5 хвилин.
  5. Відкидаємо шматочки гарбуза на друшляк, а після викладаємо її на деко з пергаментом. Готуємо 3 години в прочиненими духовці. Відповідна температура – 100 градусів.
  6. Гаряче частування обвалюємо в цукровій пудрі.
  7. Смачні цукати з гарбуза готові. Пробуйте!