Йогурт в йогуртниці – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Йогурт в йогуртниці – це дуже смачна і яскрава кулінарна ідея для вашої родини. Домашній йогурт виходить неймовірно ніжним і приємним. Його можна подавати як десерт, використовувати в приготуванні соусів і кремів. Кращі покрокові рецепти приготування йогурту в йогуртниці ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці. Беріть на замітку!

Домашній йогурт з молока в йогуртниці

Домашній йогурт з молока в йогуртниці виходить дуже ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати його зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і приємно здивуйте близьких!

Інгредієнти на
1 л.

  • Йогурт 2 ст. л. (натуральний)
  • Молоко коров’яче 1 л

Процес приготування:

  1. Дві столові ложки натурального йогурту кладемо в зручну глибоку ємність.
  2. Вливаємо сюди близько 100 мл молока.
  3. Гарненько перемішуємо вміст ложкою або віночком до однорідності.
  4. Вливаємо інше молоко і знову все ретельно перемішуємо.
  5. Розливаємо отриману суміш по спеціальним банкам або формочках для йогурту. Закривати кришками чи ні, буде вказано в інструкції до вашої йогуртниці.
  6. Ставимо наповнену тару в йогуртницю і готуємо по інструкції близько 6-9 годин. Слідкуйте за загустением продукту.
  7. Домашній йогурт з молока в йогуртниці готовий. Можна пробувати!

Як приготувати йогурт в йогуртниці з закваскою

Як приготувати йогурт в йогуртниці з закваскою, ми докладно описали в нашому покроковий рецепт з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і радуйте себе натуральним корисним продуктом. Готовий йогурт можна їсти просто так, додавати її в салати або каші.

Час готування – 8 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • йогуртова Закваска рідка – 1 пачка.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку промиваємо й обсушуємо спеціальні банки для йогурту. Молоко нагріваємо на плиті до 38 градусів.

Крок 2. Вливаємо в нагріте молоко закваску.

Крок 3. Гарненько перемішуємо вміст каструлі.

Крок 4. Розливаємо вміст посуду по підготовленій спеціальній тарі.

Крок 5. Закриваємо наповнені банки кришками і встановлюємо їх в йогуртницю.

Крок 6. Закриваємо йогуртницю кришкою і включаємо її. Готуємо наші йогурти від 6 до 8 годин. Це оптимальний проміжок.

Крок 7. Густий і смачний домашній йогурт з закваскою в йогуртниці готовий. Можна пробувати!

Йогурт в йогуртниці Мулинекс

Йогурт в йогуртниці Мулинекс виходить неймовірно ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Здивуйте рідних цікавим натуральним продуктом.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • йогуртова Закваска – 1 пакетик.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Наповнювач – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування йогурту в йогуртниці Мулинекс.

Крок 2. Кип’ятимо Молоко, після зменшуємо вогонь і тримаємо на плиті ще 10 хвилин. Розмішуємо в ньому цукор, після остуджуємо до 38 градусів і розчиняємо закваску по інструкції.

Крок 3. В якості наповнювача можна використовувати будь-яке варення за вашим смаком.

Крок 4. Викладаємо варення на дно спеціальних банок.

Крок 5. Далі вливаємо молоко із закваскою.

Крок 6. Встановлюємо наповнену тару в йогуртницю Мулинекс і готуємо 8-10 годин.

Крок 7. Йогурт в йогуртниці Мулинекс готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Грецький йогурт в йогуртниці

Грецький йогурт в йогуртниці – легкий і ніжний натуральний продукт, який яскраво доповнить ваш стіл. Подавайте частування до сніданку або доповнюйте їм овочеві салати. Рекомендуємо взяти на замітку наш покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 8 годин 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Йогурт натуральний – 150 гр.
  • Молоко – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість натурального йогурту і кладемо його в чашу блендера.

Крок 2. Заливаємо продукт літром молока. Збиваємо вміст до однорідності. При бажанні, можна скористатися віночком.

Крок 3. Розливаємо отриману суміш по спеціальним баночках, закриваємо їх кришками і ставимо в йогуртницю. Готуємо по інструкції 8 годин.

Крок 4. Через деякий час йогурт переливаємо в друшляк, застелений кількома шарами марлі. Встановлюємо над каструлею і ставимо в холодильник на 8 годин.

Крок 5. За цей час продукт помітно загусне, так як стече зайва рідина.

Крок 6. Перекладаємо густий йогурт в підходящу ємність і перемішуємо.

Крок 7. Грецький йогурт в йогуртниці готовий. Пробуйте або використовуйте його в подальших приготуваннях!

Йогурт зі сметани в йогуртниці

Йогурт зі сметани в йогуртниці виходить напрочуд ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Готовий продукт можна подавати як самостійне частування або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Сметана 20% – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У будь-яку зручну каструлю вливаємо літр молока і нагріваємо його на плиті.

Крок 2. Після продукт обов’язково остуджуємо до 38 градусів.

Крок 3. Відміряємо вказану кількість 20% сметани.

Крок 4. Ретельно перемішуємо сметану з молоком потрібної нам температури.

Крок 5. Розливаємо заготовку за спеціальним баночках для йогурту. Включаємо прилад на 6-8 годин.

Крок 6. Після завершення програми готовий продукт необхідно остудити і прибрати в холодильник.

Крок 7. Густий йогурт зі сметани в йогуртниці повністю готовий. Можна пробувати або використовувати в приготуванні інших домашніх страв!

Домашній йогурт в йогуртниці з варенням

Домашній йогурт в йогуртниці – смачний натуральний продукт, який яскраво доповнить ваш стіл. Подавайте частування до сніданку або використовувати в приготуванні кремів, десертів. Рекомендуємо взяти на замітку наш покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 4 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Варення – 1 ст. л.
  • йогуртова Закваска – 1 пачка.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідну закваску для йогурту.

Крок 2. Працюємо з нею за інструкцією.

Крок 3. Зазвичай її потрібно додавати в остигле до 38-40 градусів кип’ячене молоко, перемішати.

Крок 4. Після молоко розливаємо по спеціальним банкам, які ставимо в йогуртницю на 4 години.

Крок 5. Через зазначений час ми отримаємо густий готовий продукт. Якщо маса вийшла недостатньо густий, то залишаємо в теплому місці ще на 4 години.

Крок 6. Додаємо в заготовку ложку вашого улюбленого варення і перемішуємо.

Крок 7. Домашній йогурт в йогуртниці з варенням готовий. Можна пробувати!

Фруктовий йогурт в йогуртниці

Фруктовий йогурт в йогуртниці виходить неймовірно ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати таке смачне частування в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Побалуйте себе апетитним натуральним продуктом.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • йогуртова Закваска – 0,5 гр.
  • Яблуко – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в каструлю вказану кількість молока. Кип’ятимо його на плиті.

Крок 2. Далі молоко необхідно остудити до 38 градусів, інакше всі корисні бактерії загинуть і продукт не вийде.

Крок 3. Додаємо в тепле підготовлене молоко закваску. Перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Розливаємо отриману суміш по спеціальним баночках для йогурту.

Крок 5. Встановлюємо наповнену посуд в йогуртницю і готуємо 8 годин.

Крок 6. Яблуко промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, після вмішуємо їх в готовий густий йогурт. За бажанням, яблуко можна замінити іншим фруктом.

Крок 7. Фруктовий йогурт в йогуртниці готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!