Йогурт в йогуртниці – це дуже смачна і яскрава кулінарна ідея для вашої родини. Домашній йогурт виходить неймовірно ніжним і приємним. Його можна подавати як десерт, використовувати в приготуванні соусів і кремів. Кращі покрокові рецепти приготування йогурту в йогуртниці ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці. Беріть на замітку!
Домашній йогурт з молока в йогуртниці
Домашній йогурт з молока в йогуртниці виходить дуже ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати його зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і приємно здивуйте близьких!
Інгредієнти на
1 л.
- Йогурт 2 ст. л. (натуральний)
- Молоко коров’яче 1 л
Процес приготування:
- Дві столові ложки натурального йогурту кладемо в зручну глибоку ємність.
- Вливаємо сюди близько 100 мл молока.
- Гарненько перемішуємо вміст ложкою або віночком до однорідності.
- Вливаємо інше молоко і знову все ретельно перемішуємо.
- Розливаємо отриману суміш по спеціальним банкам або формочках для йогурту. Закривати кришками чи ні, буде вказано в інструкції до вашої йогуртниці.
- Ставимо наповнену тару в йогуртницю і готуємо по інструкції близько 6-9 годин. Слідкуйте за загустением продукту.
- Домашній йогурт з молока в йогуртниці готовий. Можна пробувати!
Як приготувати йогурт в йогуртниці з закваскою
Як приготувати йогурт в йогуртниці з закваскою, ми докладно описали в нашому покроковий рецепт з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і радуйте себе натуральним корисним продуктом. Готовий йогурт можна їсти просто так, додавати її в салати або каші.
Час готування – 8 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- йогуртова Закваска рідка – 1 пачка.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку промиваємо й обсушуємо спеціальні банки для йогурту. Молоко нагріваємо на плиті до 38 градусів.
Крок 2. Вливаємо в нагріте молоко закваску.
Крок 3. Гарненько перемішуємо вміст каструлі.
Крок 4. Розливаємо вміст посуду по підготовленій спеціальній тарі.
Крок 5. Закриваємо наповнені банки кришками і встановлюємо їх в йогуртницю.
Крок 6. Закриваємо йогуртницю кришкою і включаємо її. Готуємо наші йогурти від 6 до 8 годин. Це оптимальний проміжок.
Крок 7. Густий і смачний домашній йогурт з закваскою в йогуртниці готовий. Можна пробувати!
Йогурт в йогуртниці Мулинекс
Йогурт в йогуртниці Мулинекс виходить неймовірно ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Здивуйте рідних цікавим натуральним продуктом.
Час готування – 10 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- йогуртова Закваска – 1 пакетик.
- Цукор – 1 ст. л.
- Наповнювач – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування йогурту в йогуртниці Мулинекс.
Крок 2. Кип’ятимо Молоко, після зменшуємо вогонь і тримаємо на плиті ще 10 хвилин. Розмішуємо в ньому цукор, після остуджуємо до 38 градусів і розчиняємо закваску по інструкції.
Крок 3. В якості наповнювача можна використовувати будь-яке варення за вашим смаком.
Крок 4. Викладаємо варення на дно спеціальних банок.
Крок 5. Далі вливаємо молоко із закваскою.
Крок 6. Встановлюємо наповнену тару в йогуртницю Мулинекс і готуємо 8-10 годин.
Крок 7. Йогурт в йогуртниці Мулинекс готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Грецький йогурт в йогуртниці
Грецький йогурт в йогуртниці – легкий і ніжний натуральний продукт, який яскраво доповнить ваш стіл. Подавайте частування до сніданку або доповнюйте їм овочеві салати. Рекомендуємо взяти на замітку наш покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 8 годин 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Йогурт натуральний – 150 гр.
- Молоко – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість натурального йогурту і кладемо його в чашу блендера.
Крок 2. Заливаємо продукт літром молока. Збиваємо вміст до однорідності. При бажанні, можна скористатися віночком.
Крок 3. Розливаємо отриману суміш по спеціальним баночках, закриваємо їх кришками і ставимо в йогуртницю. Готуємо по інструкції 8 годин.
Крок 4. Через деякий час йогурт переливаємо в друшляк, застелений кількома шарами марлі. Встановлюємо над каструлею і ставимо в холодильник на 8 годин.
Крок 5. За цей час продукт помітно загусне, так як стече зайва рідина.
Крок 6. Перекладаємо густий йогурт в підходящу ємність і перемішуємо.
Крок 7. Грецький йогурт в йогуртниці готовий. Пробуйте або використовуйте його в подальших приготуваннях!
Йогурт зі сметани в йогуртниці
Йогурт зі сметани в йогуртниці виходить напрочуд ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Готовий продукт можна подавати як самостійне частування або використовувати в приготуванні інших страв.
Час готування – 9 годин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- Сметана 20% – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У будь-яку зручну каструлю вливаємо літр молока і нагріваємо його на плиті.
Крок 2. Після продукт обов’язково остуджуємо до 38 градусів.
Крок 3. Відміряємо вказану кількість 20% сметани.
Крок 4. Ретельно перемішуємо сметану з молоком потрібної нам температури.
Крок 5. Розливаємо заготовку за спеціальним баночках для йогурту. Включаємо прилад на 6-8 годин.
Крок 6. Після завершення програми готовий продукт необхідно остудити і прибрати в холодильник.
Крок 7. Густий йогурт зі сметани в йогуртниці повністю готовий. Можна пробувати або використовувати в приготуванні інших домашніх страв!
Домашній йогурт в йогуртниці з варенням
Домашній йогурт в йогуртниці – смачний натуральний продукт, який яскраво доповнить ваш стіл. Подавайте частування до сніданку або використовувати в приготуванні кремів, десертів. Рекомендуємо взяти на замітку наш покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 4 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- Варення – 1 ст. л.
- йогуртова Закваска – 1 пачка.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідну закваску для йогурту.
Крок 2. Працюємо з нею за інструкцією.
Крок 3. Зазвичай її потрібно додавати в остигле до 38-40 градусів кип’ячене молоко, перемішати.
Крок 4. Після молоко розливаємо по спеціальним банкам, які ставимо в йогуртницю на 4 години.
Крок 5. Через зазначений час ми отримаємо густий готовий продукт. Якщо маса вийшла недостатньо густий, то залишаємо в теплому місці ще на 4 години.
Крок 6. Додаємо в заготовку ложку вашого улюбленого варення і перемішуємо.
Крок 7. Домашній йогурт в йогуртниці з варенням готовий. Можна пробувати!
Фруктовий йогурт в йогуртниці
Фруктовий йогурт в йогуртниці виходить неймовірно ніжним, повітряним і приємним на смак. Приготувати таке смачне частування в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Побалуйте себе апетитним натуральним продуктом.
Час готування – 9 годин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- йогуртова Закваска – 0,5 гр.
- Яблуко – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Вливаємо в каструлю вказану кількість молока. Кип’ятимо його на плиті.
Крок 2. Далі молоко необхідно остудити до 38 градусів, інакше всі корисні бактерії загинуть і продукт не вийде.
Крок 3. Додаємо в тепле підготовлене молоко закваску. Перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Розливаємо отриману суміш по спеціальним баночках для йогурту.
Крок 5. Встановлюємо наповнену посуд в йогуртницю і готуємо 8 годин.
Крок 6. Яблуко промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, після вмішуємо їх в готовий густий йогурт. За бажанням, яблуко можна замінити іншим фруктом.
Крок 7. Фруктовий йогурт в йогуртниці готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!