Актуальний осінній десерт з яблук у дусі англійської класики. Крамбл – це поєднання піщаної крихти і карамелізованих запечених яблук. Ми підібрали 5 відмінних рецептів яблучного крамбла, які легко можна приготувати в домашніх умовах.
Яблучний крамбл – класичний англійський рецепт
В Англії знають толк не тільки в чаї, але і в десертах, які можуть бути до нього подані. Пропонуємо вам спробувати смачний і простий яблучний крамбл родом з Англії. Виглядає апетитно і оригінально.
Інгредієнти на
2 порц.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 160 гр.
- Лимон 1 шт.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Для начинки:
- Яблука 8 шт.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Ром 100 мл
- Кориця за смаком
Процес приготування:
- Класичний яблучний крамбл з англійської рецептом приготувати дуже просто. Яблука очистіть від шкірки, наріжте часточками і полийте лимонним соком, щоб не потемніли.
- Викладіть в сковороду яблука і цукор, тушкуйте їх на повільному вогні протягом 10 хвилин.
- Окремо змішайте борошно, цукор, соду і цедру одного лимона.
- Додайте розм’якшене вершкове масло і розітріть інгредієнти в дрібну крихту.
- До яблук додайте ром, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин.
- Форму змастіть маслом, викладіть яблука.
- Зверху всипте пісочну крихту. Поставте форму в духовку, розігріту до 190 градусів, на 25 хвилин.
- Крамбл остудіть і подавайте порціями з кулькою ванільного морозива.
Приємного апетиту!
Яблучний крамбл з вівсяними пластівцями
Крамбл з вівсяними пластівцями – традиційний англійський десерт, який їдять в теплому вигляді, додаючи кулька ванільного морозива. Це просте, але дуже смачне ласощі не тільки готують вдома, але і подають у найкращих ресторанах.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Цукор – 50 гр.
- Кориця – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Пластівці вівсяні – 80 гр.
- Яблука – 3 шт.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте охолоджене вершкове масло і ложку кориці.
2. Далі всипте вівсяні пластівці, перемішайте.
3. Потім пальцями перетріть інгредієнти до утворення дрібної крихти.
4. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
5. Жаростійку форму змастіть вершковим маслом. Спочатку викладіть нарізані яблука, посипте їх цукром і корицею.
6. Зверху на яблука викладіть вівсяну суміш.
7. Утрамбуйте масу ложкою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 190 градусів, на 20-25 хвилин.
8. Крамбл можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Сирно-яблучний крамбл в домашніх умовах
Крамбл з одного боку дуже ніжний десерт, а з іншого – він приємно хрумтить у роті. Для начинки найчастіше використовують яблука чи інші фрукти, а також для різноманітності можна додати сир або вершковий сир. Творожно-яблучний крамбл підходить для сніданку і полудня.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яблука – 2-3 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Пластівці вівсяні – 0,5 склянки
- Кориця – за смаком.
- Сир – 250 гр.
- Розпушувач для тіста – 0,25 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Яблука наріжте кубиками, змішайте з корицею і медом.
2. Форму змастіть маслом, викладіть яблука.
3. У мисці змішайте сир, вівсяні пластівці і розпушувач для тіста, додайте щіпку солі. Отриману суміш викладіть на яблука.
4. Випікайте крамбл в духовці при 180-190 градусах 25-30 хвилин.
5. Готовий десерт трохи остудіть і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний крамбл з яблуками і корицею?
Крамбл – це ароматний пісочний пиріг, який готується за лічені хвилини, не потрібно довго вимішувати тісто і готувати складну начинку. Все просто: шар яблук запікається під крихтою з борошна, цукру та вершкового масла.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Цукор – 4 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Яблука – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Насіння соняшнику – за смаком.
- Горіхи – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні продукти за списком.
2. Яблука помийте і наріжте кубиками. Форму змастіть вершковим маслом і викладіть в неї яблука.
3. Яблука збризніть лимонним соком і посипте корицею.
4. У мисці змішайте розтоплене вершкове масло, цукор і просіяне борошно.
5. У вас вийде маса з дрібної крихти.
6. В пісочну масу додайте насіння і викладіть її поверх яблук. Випікайте крамбл в духовці при 180 градусах 20 хвилин.
7. Десерт виходить дуже смачним і ароматним. Крамбл можна їсти в теплому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт яблучного крамбла з волоськими горіхами
Крамбл – це десерт з сезонних фруктів, найчастіше його готують восени з кисло-солодких яблук. Незважаючи на свою простоту, десерт має незвичайний смак і консистенцію – те, що потрібно для чаювання в дощову прохолодну погоду.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яблука – 4 шт.
- Морозиво – 300 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Кальвадос – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- імбирне Варення – 3 ч. л.
Для крихти:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Кориця мелена – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Яблука помийте, виріжте серцевину і наріжте їх тонкими часточками.
2. Сковороду поставте на вогонь, всипте цукор, викладіть яблука і влийте кальвадос, перемішайте і тушкуйте фрукти, поки більша частина рідини не випарується.
3. Вершкове масло наріжте кубиками.
4. У чашу блендера викладіть масло, борошно, волоські горіхи, цукор, корицю і сіль. Перемішайте інгредієнти до утворення дрібної крихти.
5. Кондитерські кільця змастіть вершковим маслом.
6. Деко застелити фольгою, встановіть на нього кільця. В кожне кільце покладіть шар з яблук, потім по пів чайної ложки імбирного варення і по 2 столові ложки борошняної крихти.
7. Випікайте крамбл при 180-190 градусах в духовці 15 хвилин.
8. Яблучний крамбл вийміть з кілець і подавайте в теплому вигляді з кулькою морозива за вашим смаком.
Приємного апетиту!