Яблучний крамбл – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Актуальний осінній десерт з яблук у дусі англійської класики. Крамбл – це поєднання піщаної крихти і карамелізованих запечених яблук. Ми підібрали 5 відмінних рецептів яблучного крамбла, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Яблучний крамбл – класичний англійський рецепт

В Англії знають толк не тільки в чаї, але і в десертах, які можуть бути до нього подані. Пропонуємо вам спробувати смачний і простий яблучний крамбл родом з Англії. Виглядає апетитно і оригінально.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 160 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Яблука 8 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Ром 100 мл
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний яблучний крамбл з англійської рецептом приготувати дуже просто. Яблука очистіть від шкірки, наріжте часточками і полийте лимонним соком, щоб не потемніли.
  2. Викладіть в сковороду яблука і цукор, тушкуйте їх на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  3. Окремо змішайте борошно, цукор, соду і цедру одного лимона.
  4. Додайте розм’якшене вершкове масло і розітріть інгредієнти в дрібну крихту.
  5. До яблук додайте ром, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин.
  6. Форму змастіть маслом, викладіть яблука.
  7. Зверху всипте пісочну крихту. Поставте форму в духовку, розігріту до 190 градусів, на 25 хвилин.
  8. Крамбл остудіть і подавайте порціями з кулькою ванільного морозива.

Приємного апетиту!