Яблучний крамбл – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Актуальний осінній десерт з яблук у дусі англійської класики. Крамбл – це поєднання піщаної крихти і карамелізованих запечених яблук. Ми підібрали 5 відмінних рецептів яблучного крамбла, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Яблучний крамбл – класичний англійський рецепт

В Англії знають толк не тільки в чаї, але і в десертах, які можуть бути до нього подані. Пропонуємо вам спробувати смачний і простий яблучний крамбл родом з Англії. Виглядає апетитно і оригінально.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 160 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Яблука 8 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Ром 100 мл
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний яблучний крамбл з англійської рецептом приготувати дуже просто. Яблука очистіть від шкірки, наріжте часточками і полийте лимонним соком, щоб не потемніли.
  2. Викладіть в сковороду яблука і цукор, тушкуйте їх на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  3. Окремо змішайте борошно, цукор, соду і цедру одного лимона.
  4. Додайте розм’якшене вершкове масло і розітріть інгредієнти в дрібну крихту.
  5. До яблук додайте ром, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин.
  6. Форму змастіть маслом, викладіть яблука.
  7. Зверху всипте пісочну крихту. Поставте форму в духовку, розігріту до 190 градусів, на 25 хвилин.
  8. Крамбл остудіть і подавайте порціями з кулькою ванільного морозива.

Приємного апетиту!

Яблучний крамбл з вівсяними пластівцями

Крамбл з вівсяними пластівцями – традиційний англійський десерт, який їдять в теплому вигляді, додаючи кулька ванільного морозива. Це просте, але дуже смачне ласощі не тільки готують вдома, але і подають у найкращих ресторанах.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Цукор – 50 гр.
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Пластівці вівсяні – 80 гр.
  • Яблука – 3 шт.

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте охолоджене вершкове масло і ложку кориці.

2. Далі всипте вівсяні пластівці, перемішайте.

3. Потім пальцями перетріть інгредієнти до утворення дрібної крихти.

4. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

5. Жаростійку форму змастіть вершковим маслом. Спочатку викладіть нарізані яблука, посипте їх цукром і корицею.

6. Зверху на яблука викладіть вівсяну суміш.

7. Утрамбуйте масу ложкою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 190 градусів, на 20-25 хвилин.

8. Крамбл можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Сирно-яблучний крамбл в домашніх умовах

Крамбл з одного боку дуже ніжний десерт, а з іншого – він приємно хрумтить у роті. Для начинки найчастіше використовують яблука чи інші фрукти, а також для різноманітності можна додати сир або вершковий сир. Творожно-яблучний крамбл підходить для сніданку і полудня.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яблука – 2-3 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Пластівці вівсяні – 0,5 склянки
  • Кориця – за смаком.
  • Сир – 250 гр.
  • Розпушувач для тіста – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Яблука наріжте кубиками, змішайте з корицею і медом.

2. Форму змастіть маслом, викладіть яблука.

3. У мисці змішайте сир, вівсяні пластівці і розпушувач для тіста, додайте щіпку солі. Отриману суміш викладіть на яблука.

4. Випікайте крамбл в духовці при 180-190 градусах 25-30 хвилин.

5. Готовий десерт трохи остудіть і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний крамбл з яблуками і корицею?

Крамбл – це ароматний пісочний пиріг, який готується за лічені хвилини, не потрібно довго вимішувати тісто і готувати складну начинку. Все просто: шар яблук запікається під крихтою з борошна, цукру та вершкового масла.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Яблука – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Насіння соняшнику – за смаком.
  • Горіхи – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні продукти за списком.

2. Яблука помийте і наріжте кубиками. Форму змастіть вершковим маслом і викладіть в неї яблука.

3. Яблука збризніть лимонним соком і посипте корицею.

4. У мисці змішайте розтоплене вершкове масло, цукор і просіяне борошно.

5. У вас вийде маса з дрібної крихти.

6. В пісочну масу додайте насіння і викладіть її поверх яблук. Випікайте крамбл в духовці при 180 градусах 20 хвилин.

7. Десерт виходить дуже смачним і ароматним. Крамбл можна їсти в теплому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт яблучного крамбла з волоськими горіхами

Крамбл – це десерт з сезонних фруктів, найчастіше його готують восени з кисло-солодких яблук. Незважаючи на свою простоту, десерт має незвичайний смак і консистенцію – те, що потрібно для чаювання в дощову прохолодну погоду.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яблука – 4 шт.
  • Морозиво – 300 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кальвадос – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • імбирне Варення – 3 ч. л.

Для крихти:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Яблука помийте, виріжте серцевину і наріжте їх тонкими часточками.

2. Сковороду поставте на вогонь, всипте цукор, викладіть яблука і влийте кальвадос, перемішайте і тушкуйте фрукти, поки більша частина рідини не випарується.

3. Вершкове масло наріжте кубиками.

4. У чашу блендера викладіть масло, борошно, волоські горіхи, цукор, корицю і сіль. Перемішайте інгредієнти до утворення дрібної крихти.

5. Кондитерські кільця змастіть вершковим маслом.

6. Деко застелити фольгою, встановіть на нього кільця. В кожне кільце покладіть шар з яблук, потім по пів чайної ложки імбирного варення і по 2 столові ложки борошняної крихти.

7. Випікайте крамбл при 180-190 градусах в духовці 15 хвилин.

8. Яблучний крамбл вийміть з кілець і подавайте в теплому вигляді з кулькою морозива за вашим смаком.

Приємного апетиту!