Гранола – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Гранола – традиційна американська суха суміш для сніданків і корисних перекусів. Вона складається з вівсяних пластівців і великої кількості смачних добавок, це всілякі горіхи, сухофрукти та насіння. Ми розповімо, як приготувати гранолу в домашніх умовах 6 рецептах, які зібрані в цій статті.

Домашня гранола з вівсяних пластівців в духовці

Гранола містить у собі тільки натуральні і корисні продукти. По своєму смаку ви можете включати до її складу різні горіхи і сухофрукти. Якщо з якихось причин вам не можна вживати мед, то його завжди можна замінити цукровим сиропом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пластівці вівсяні 200 гр. довгого варіння
  • Малина 110 гр.
  • Горіхи 50 гр.
  • Насіння соняшнику 50 гр. чи гарбуза
  • Мед 2 ст. л.
  • Курага 5 шт.
  • Родзинки-1 ст. л.
  • Чорнослив 4 шт.
  • Журавлина 1 ст. л. сушеної

Процес приготування:

  1. Як приготувати гранолу в домашніх умовах? У чашу блендера викладіть малину і мед, збийте ці інгредієнти.
  2. Горіхи порубаєте ножем. У миску всипте горіхи, вівсяні пластівці і насіння.
  3. Влийте в миску малинову масу і добре перемішайте.
  4. Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком, викладіть на нього рівномірним шаром підготовлену суміш. Помістіть деко в духовку, розігріту до 170 градусів, на 30-40 хвилин. Перемішуйте гранолу кожні 10 хвилин.
  5. Коли пластівці придбають приємний золотистий відтінок, дістаньте гранолу з духовки і охолодіть.
  6. Додайте подрібнені курагу, чорнослив, родзинки і журавлину, перемішайте і перекладіть гранолу в зручну ємність для зберігання.

Приємного апетиту!

Простий рецепт гранолы на сковороді в домашніх умовах

Любите ситні і корисні сніданки, тоді у вас на полиці обов’язково повинні зберігатися запаси гранолы. Можна не полінуватися і приготувати її самостійно з тих інгредієнтів, які подобаються саме вам. Ми розкриємо секрет приготування домашньої гранолы на сковороді.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пластівці вівсяні – 250 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Мед – 60 мл
  • Насіння соняшнику – 3 ст. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Горіхи волоські – 70 гр.
  • Ізюм – 120 гр.

Процес приготування:

1. На сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть мед і підігрійте його протягом 2-3 хвилин.

2. Викладіть на сковороду вівсяні пластівці, перемішайте і смажте 2-3 хвилини на помірному вогні.

3. Потім додайте насіння, кунжут, горіхи і родзинки, перемішайте і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.

4. Після цього вимкніть плиту та дайте граноле охолонути, періодично перемішуючи його, тож процес піде швидше.

5. Остиглу гранолу перекладіть в зручні скляні ємності на зберігання.

Приємного апетиту!

ПП дієтична гранола в домашніх умовах

Неймовірно смачна дієтична гранола, яку ви легко можете приготувати вдома самостійно. Вам залишиться тільки залити гранолу натуральним йогуртом і насолодитися її смаком і користю.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пластівці вівсяні – 300 гр.
  • Горіхи – 150 гр.
  • Сухофрукти – 100 гр.
  • Мед – 2,5 ст. ложки
  • Масло пісне – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

1. Для гранолы краще взяти вівсяні пластівці тривалого варіння.

2. Горіхи порубаєте ножем.

3. Сухофрукти промийте теплою водою і просушіть.

4. У мисці змішайте пластівці і горіхи. Додайте до них мед і масло, перемішайте.

5. Форму застелити пекарським папером і викладіть в неї гранолу. Надішліть форму в духовку, розігріту до 130-150 градусів, на 30-35 хвилин. Кожні 7-8 хвилин перемішуйте гранолу, щоб вона рівномірно пропеклась.

6. За 5 хвилин до готовності додайте сухофрукти.

7. Остиглу гранолу перекладіть в скляну ємність для зберігання.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування гранолы з медом

Гранола відноситься до правильного та корисного харчування. Її можна заправляти йогуртом, сиром або кефіром, подавати її на сніданок або влаштовувати собі перекуси протягом дня. А головне гранолу легко можна приготувати вдома.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 1 склянка
  • Насіння – 2 ст. л.
  • Родзинки – 0,5 склянки
  • Горіхи – 0,5 склянки
  • Масло оливкове – 50 мл
  • Мед – 3,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Змішайте вівсяні пластівці і насіння, обсмажте на сухій сковороді, постійно помішуючи.

2. Горіхи можна взяти будь-по своєму смаку. Порубаєте їх ножем.

3. Ізюм промийте гарячою водою і просушіть його на паперових рушниках.

4. Додайте на сковороду горіхи, мед і оливкове масло, перемішайте і продовжуйте смажити ще пару хвилин. Потім додайте родзинки, перемішайте і викладіть гранолу на пергамент, загорніть її.

5. Залиште гранолу при кімнатній температурі до повного охолодження, потім можна перекласти її в скляну тару або зберігати в пергаменті.

Приємного апетиту!

Дуже смачна гранола з йогуртом в домашніх умовах

Якщо у вас є гранола, то можна влаштувати собі швидкий і корисний перекус. Вона являє собою суху суміш з різних злаків, горіхів і сухофруктів. Її також можна використовувати в приготуванні домашньої випічки.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пластівці гречані – 50 гр.
  • Висівки пшеничні – 50 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Кунжут – 40 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Мед рідкий – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Пластівці вівсяні – 220 гр.
  • Йогурт натуральний – 100 мл

Процес приготування:

1. У мисці змішайте пластівці, висівки, горіхи і кунжут.

2. У каструлі з товстим дном розігріти олію, мед і цукор, доведіть суміш до однорідності, але не кип’ятіть. Отриману суміш змішайте з сухими інгредієнтами.

3. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього гранолу.

4. Випікайте гранолу при 150 градусах 20-25 хвилин. У процесі запікання пару раз її перемішайте. В кінці додайте родзинки, перемішайте і дайте їй повністю охолонути.

5. Гранолу залийте натуральним йогуртом, перемішайте і смачний перекус готовий.

Приємного апетиту!

Як зробити гранолу з бананом своїми руками?

Варіацій гранолы дуже багато, в тому числі і рецептів її приготування в домашніх умовах. Ми пропонуємо вам спробувати дуже смачний варіант з бананом. Таку гранолу легко приготувати і вона добре зберігається.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пластівці вівсяні – 500 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Кунжут – 100 гр.
  • Сироп цукровий – 100 мл

Процес приготування:

1. У миску всипте вівсяні пластівці. Це повинні бути пластівці тривалого варіння.

2. До пластівців додати кунжут.

3. Банани очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками, викладіть їх в миску.

4. Далі влийте цукровий сироп, перемішайте всі інгредієнти.

5. Деко застеліть пергаментом. Викладіть заготовку на деко рівномірним шаром і відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин. Один раз в процесі запікання перемішайте гранолу.

6. Гранолу повністю остудіть, перекладіть в скляні баночки для зберігання в будь-який час ви зможете приготувати собі корисний перекус.

Приємного апетиту!