Гранола – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Гранола – традиційна американська суха суміш для сніданків і корисних перекусів. Вона складається з вівсяних пластівців і великої кількості смачних добавок, це всілякі горіхи, сухофрукти та насіння. Ми розповімо, як приготувати гранолу в домашніх умовах 6 рецептах, які зібрані в цій статті.

Домашня гранола з вівсяних пластівців в духовці

Гранола містить у собі тільки натуральні і корисні продукти. По своєму смаку ви можете включати до її складу різні горіхи і сухофрукти. Якщо з якихось причин вам не можна вживати мед, то його завжди можна замінити цукровим сиропом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пластівці вівсяні 200 гр. довгого варіння
  • Малина 110 гр.
  • Горіхи 50 гр.
  • Насіння соняшнику 50 гр. чи гарбуза
  • Мед 2 ст. л.
  • Курага 5 шт.
  • Родзинки-1 ст. л.
  • Чорнослив 4 шт.
  • Журавлина 1 ст. л. сушеної

Процес приготування:

  1. Як приготувати гранолу в домашніх умовах? У чашу блендера викладіть малину і мед, збийте ці інгредієнти.
  2. Горіхи порубаєте ножем. У миску всипте горіхи, вівсяні пластівці і насіння.
  3. Влийте в миску малинову масу і добре перемішайте.
  4. Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком, викладіть на нього рівномірним шаром підготовлену суміш. Помістіть деко в духовку, розігріту до 170 градусів, на 30-40 хвилин. Перемішуйте гранолу кожні 10 хвилин.
  5. Коли пластівці придбають приємний золотистий відтінок, дістаньте гранолу з духовки і охолодіть.
  6. Додайте подрібнені курагу, чорнослив, родзинки і журавлину, перемішайте і перекладіть гранолу в зручну ємність для зберігання.

Приємного апетиту!