Гранола – традиційна американська суха суміш для сніданків і корисних перекусів. Вона складається з вівсяних пластівців і великої кількості смачних добавок, це всілякі горіхи, сухофрукти та насіння. Ми розповімо, як приготувати гранолу в домашніх умовах 6 рецептах, які зібрані в цій статті.
Домашня гранола з вівсяних пластівців в духовці
Гранола містить у собі тільки натуральні і корисні продукти. По своєму смаку ви можете включати до її складу різні горіхи і сухофрукти. Якщо з якихось причин вам не можна вживати мед, то його завжди можна замінити цукровим сиропом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Пластівці вівсяні 200 гр. довгого варіння
- Малина 110 гр.
- Горіхи 50 гр.
- Насіння соняшнику 50 гр. чи гарбуза
- Мед 2 ст. л.
- Курага 5 шт.
- Родзинки-1 ст. л.
- Чорнослив 4 шт.
- Журавлина 1 ст. л. сушеної
Процес приготування:
- Як приготувати гранолу в домашніх умовах? У чашу блендера викладіть малину і мед, збийте ці інгредієнти.
- Горіхи порубаєте ножем. У миску всипте горіхи, вівсяні пластівці і насіння.
- Влийте в миску малинову масу і добре перемішайте.
- Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком, викладіть на нього рівномірним шаром підготовлену суміш. Помістіть деко в духовку, розігріту до 170 градусів, на 30-40 хвилин. Перемішуйте гранолу кожні 10 хвилин.
- Коли пластівці придбають приємний золотистий відтінок, дістаньте гранолу з духовки і охолодіть.
- Додайте подрібнені курагу, чорнослив, родзинки і журавлину, перемішайте і перекладіть гранолу в зручну ємність для зберігання.
Приємного апетиту!
Простий рецепт гранолы на сковороді в домашніх умовах
Любите ситні і корисні сніданки, тоді у вас на полиці обов’язково повинні зберігатися запаси гранолы. Можна не полінуватися і приготувати її самостійно з тих інгредієнтів, які подобаються саме вам. Ми розкриємо секрет приготування домашньої гранолы на сковороді.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пластівці вівсяні – 250 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Мед – 60 мл
- Насіння соняшнику – 3 ст. л.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Горіхи волоські – 70 гр.
- Ізюм – 120 гр.
Процес приготування:
1. На сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть мед і підігрійте його протягом 2-3 хвилин.
2. Викладіть на сковороду вівсяні пластівці, перемішайте і смажте 2-3 хвилини на помірному вогні.
3. Потім додайте насіння, кунжут, горіхи і родзинки, перемішайте і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.
4. Після цього вимкніть плиту та дайте граноле охолонути, періодично перемішуючи його, тож процес піде швидше.
5. Остиглу гранолу перекладіть в зручні скляні ємності на зберігання.
Приємного апетиту!
ПП дієтична гранола в домашніх умовах
Неймовірно смачна дієтична гранола, яку ви легко можете приготувати вдома самостійно. Вам залишиться тільки залити гранолу натуральним йогуртом і насолодитися її смаком і користю.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пластівці вівсяні – 300 гр.
- Горіхи – 150 гр.
- Сухофрукти – 100 гр.
- Мед – 2,5 ст. ложки
- Масло пісне – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
1. Для гранолы краще взяти вівсяні пластівці тривалого варіння.
2. Горіхи порубаєте ножем.
3. Сухофрукти промийте теплою водою і просушіть.
4. У мисці змішайте пластівці і горіхи. Додайте до них мед і масло, перемішайте.
5. Форму застелити пекарським папером і викладіть в неї гранолу. Надішліть форму в духовку, розігріту до 130-150 градусів, на 30-35 хвилин. Кожні 7-8 хвилин перемішуйте гранолу, щоб вона рівномірно пропеклась.
6. За 5 хвилин до готовності додайте сухофрукти.
7. Остиглу гранолу перекладіть в скляну ємність для зберігання.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування гранолы з медом
Гранола відноситься до правильного та корисного харчування. Її можна заправляти йогуртом, сиром або кефіром, подавати її на сніданок або влаштовувати собі перекуси протягом дня. А головне гранолу легко можна приготувати вдома.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Насіння – 2 ст. л.
- Родзинки – 0,5 склянки
- Горіхи – 0,5 склянки
- Масло оливкове – 50 мл
- Мед – 3,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Змішайте вівсяні пластівці і насіння, обсмажте на сухій сковороді, постійно помішуючи.
2. Горіхи можна взяти будь-по своєму смаку. Порубаєте їх ножем.
3. Ізюм промийте гарячою водою і просушіть його на паперових рушниках.
4. Додайте на сковороду горіхи, мед і оливкове масло, перемішайте і продовжуйте смажити ще пару хвилин. Потім додайте родзинки, перемішайте і викладіть гранолу на пергамент, загорніть її.
5. Залиште гранолу при кімнатній температурі до повного охолодження, потім можна перекласти її в скляну тару або зберігати в пергаменті.
Приємного апетиту!
Дуже смачна гранола з йогуртом в домашніх умовах
Якщо у вас є гранола, то можна влаштувати собі швидкий і корисний перекус. Вона являє собою суху суміш з різних злаків, горіхів і сухофруктів. Її також можна використовувати в приготуванні домашньої випічки.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пластівці гречані – 50 гр.
- Висівки пшеничні – 50 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Кунжут – 40 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Мед рідкий – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Пластівці вівсяні – 220 гр.
- Йогурт натуральний – 100 мл
Процес приготування:
1. У мисці змішайте пластівці, висівки, горіхи і кунжут.
2. У каструлі з товстим дном розігріти олію, мед і цукор, доведіть суміш до однорідності, але не кип’ятіть. Отриману суміш змішайте з сухими інгредієнтами.
3. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього гранолу.
4. Випікайте гранолу при 150 градусах 20-25 хвилин. У процесі запікання пару раз її перемішайте. В кінці додайте родзинки, перемішайте і дайте їй повністю охолонути.
5. Гранолу залийте натуральним йогуртом, перемішайте і смачний перекус готовий.
Приємного апетиту!
Як зробити гранолу з бананом своїми руками?
Варіацій гранолы дуже багато, в тому числі і рецептів її приготування в домашніх умовах. Ми пропонуємо вам спробувати дуже смачний варіант з бананом. Таку гранолу легко приготувати і вона добре зберігається.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пластівці вівсяні – 500 гр.
- Банани – 2 шт.
- Кунжут – 100 гр.
- Сироп цукровий – 100 мл
Процес приготування:
1. У миску всипте вівсяні пластівці. Це повинні бути пластівці тривалого варіння.
2. До пластівців додати кунжут.
3. Банани очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками, викладіть їх в миску.
4. Далі влийте цукровий сироп, перемішайте всі інгредієнти.
5. Деко застеліть пергаментом. Викладіть заготовку на деко рівномірним шаром і відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин. Один раз в процесі запікання перемішайте гранолу.
6. Гранолу повністю остудіть, перекладіть в скляні баночки для зберігання в будь-який час ви зможете приготувати собі корисний перекус.
Приємного апетиту!