Мус – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Мус – дивовижний французький десерт. Він являє собою легку, повітряну і ніжну масу, яка тане в роті. Готувати його можна з різних ягід і фруктів, а також можна використовувати інші смаки, наприклад, кава, сир, шоколад. Десерт можна готувати з приводу і без, ваші близькі та гості будуть в захваті.

Полуничний мус

Полуничний мус – просто цілковитий захват і десерт, який під силу приготувати кожному. Найсмачніші ласощі вийде зі свіжих ягід, але підійдуть також і заморожені. Влітку полуничний мус цілком може замінити калорійний торт на святковому застіллі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Полуниця 450 гр.
  • Вершки 300 мл (33%)
  • Желатин 15 гр.
  • Вода-5 ст. л.
  • Цукор-пісок 75 гр.
  • Для прикраси:
  • Полуниця за смаком
  • М’ята свіжа-за смаком

Процес приготування:

  1. Мус готується дуже просто. Помийте ягоди, вони повинні бути стиглими, без пошкоджень. Желатин залийте холодною водою і залиште набухати.
  2. Полуницю подрібніть в блендері. У полуничне пюре додайте цукор і добре перемішайте.
  3. Коли желатин набубнявіє, помістіть його на вогонь і доведіть до однорідності, періодично помішуючи. Желатинову масу трохи остудіть і порціями додайте в полуничне пюре, добре все розмішайте. Чотири столові ложки полуничного пюре відкладіть в окрему миску.
  4. Холодні жирні вершки збийте міксером до стійких піків.
  5. Відразу додайте в збиті вершки-дві столові ложки полуничного пюре, перемішайте повільними рухами знизу-вгору. Далі додайте решту ягідну масу і також повільно і обережно перемішуйте масу.
  6. Полуничний мус розкладіть по креманкам, зверху додайте відкладене раніше полуничне пюре і паличкою зробіть розводи.
  7. Приберіть полуничний мус в холодильник на пару годин для застигання. Перед подачею прикрасьте шматочками полуниці та гілочками свіжої м’яти. Приємного апетиту!