Морозиво в домашніх умовах — це натуральний і смачний десерт. Можна використовувати мороженицю чи обійтися без неї. Є багато кулінарних ідей для холодного десерту. Спробуйте вершковий, шоколадний або полуничний смак. Пропонуємо 10 простих рецептів з покроковим описом!
Неймовірно смачне вершкове морозиво в домашніх умовах
Ніжне вершкове морозиво можна приготувати за простим рецептом в домашніх умовах. Готову страву можна подавати як десерт, доповнивши сиропами за смаком.
Інгредієнти на
2 порц.
- Вершки 150 гр. жирних
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати просте і смачне морозиво в домашніх умовах? Відокремлюємо білки від жовтків. Останні нам не знадобляться. Білки ж збиваємо з половиною звичайного цукру до утворення густої піни.
- В окремому посуді з’єднуємо жирні вершки з цукром. Сюди ж додаємо і ванільний продукт. Також збиваємо до густоти.
- З’єднуємо обидві маси і акуратно перемішуємо їх лопаткою.
- Заготівлю перемішаємо в тарілку і ставимо в морозильник на 30 хвилин. Після перемішуємо його і знову ставимо на такий же час. Повторюємо перемішування і залишаємо десерт до повної заморозки.
- Готове вершкове морозиво розкладаємо по порційних тарілках. Ласощі можна доповнити ягодами або шоколадною стружкою. Приємного апетиту!
Швидке морозиво з молока за 1 хвилину в домашніх умовах
Цікавий спосіб приготувати домашнє морозиво – за одну хвилину. Візьміть на замітку дивовижний рецепт смачного і яскравого ласощі. Оцінять дорослі і діти.
Час приготування: 5 хвилин
Час приготування: 1 хвилина
Порцій – 2
Склад:
- Молоко – 100 гр.
- цукрова Пудра – 2 ст. л.
- Абрикос – 200 гр.
Процес приготування:
1. Абрикоси заздалегідь подмораживаем в морозильній камері. Потім витягуємо з них кісточки. Ріжемо інгредієнт на невеликі часточки. Дрібні плоди досить розділити на половинки.
2. Викладаємо шматочки підмороженого фрукта в чашу блендера.
3. Вливаємо Молоко до абрикосам. Сюди ж кладемо цукрову пудру.
4. Перемелюємо продукти до стану ніжною і гладкою кашки.
5. Холодну масу ділимо на порції і подаємо до столу. Швидке морозиво в домашніх умовах готово!
Легкий спосіб приготування домашнього морозива з молока і вершків без морожениці
Морозиво з молока і вершків без морожениці належить до сорту «Пломбір» і в домашніх умовах його можна легко приготувати і без морожениці, тільки треба час. Для ніжної текстури морозива молочна маса з крохмалем заварюється, доповнюється збитими вершками і в процесі заморожування міксером двічі збивається.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 10.
Склад:
- Молоко 3,2% – 430 мл
- Вершки 33% – 360 мл
- Цукор – 140 гр.
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Молоко сухе – 50 гр.
- Крохмаль будь – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий посуд насипати сухі інгредієнти: цукор, крохмаль, сухе молоко і ванільний цукор. Залити їх 100 мл молока і добре перемішати.
Крок 2. У каструлі довести до кипіння інше молоко. Тонким струменем при безперервному помішуванні віночком перелити в гаряче молоко приготовану суміш. Проварити все до повного загустіння суміші. Потім перелити її в окремий посуд і охолодити, поставивши в таз з холодною водою.
Крок 3. В піалі жирні вершки збити в стійку масу. Порційно перекласти їх в охолоджену молочну суміш і акуратно перемішати до однорідності.
Крок 4. Отриману масу перекласти в широкий посуд, прикрити плівкою і на 1,5 години помістити в морозилку. Після закінчення цього часу морозиво збити міксером і помістити в камеру ще на 1,5 години.
Крок 5. Другий раз морозиво з молока і вершків добре збити, розкласти по стаканчиках і поставити в морозилку на 4-5 годин. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування домашнього морозива із згущеного молока
Солодкий і ніжний домашнє морозиво можна приготувати зі згущеного молока. Оригінальний десерт порадує і дорослих, і дітей. На приготування страви не піде багато часу.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 4
Склад:
- Вершки 33% – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Молоко згущене – 100 мл
- Молоко згущене варене – 50 гр.
- кондитерська Посипання – для прикраси.
Процес приготування:
1. Для приготування знадобляться три основних інгредієнта: згущене молоко, вершки і ванільний цукор.
2. Для прикраси будемо використовувати варену згущенку і кондитерську посипання.
3. Приступаємо до готування. Вершки збиваємо міксером до густоти.(Приблизно 10 хвилин. Вершки повинні бути з холодильника і перед збиванням їх необхідно гарненько потрясти в пачці)
4. Додаємо до них згущене молоко і ванільний цукор.
5. Вимішуємо масу до однорідності.
6. Розливаємо заготовку по силіконових формочках. Також можна використовувати пластиковий контейнер.
7. Відправляємо продукт в морозильну камеру на 2-4 години до повного застигання.
8. Викладаємо готове морозиво з формочок.
9. Прикрашаємо десерт вареним згущеним молоком та кондитерської посипкою. Можна подавати до столу!
Як приготувати смачне морозиво Пломбір самостійно?
Для десерту можна приготувати морозиво Пломбір в домашніх умовах. Оцініть простий рецепт, з яким впорається кожен. Порадуйте своїх близьких!
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 2
Склад:
- Вершки 33% – 1 склянка
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 120 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для приготування вершкового морозива.
2. З яєць витягаємо жовтки і старанно розтираємо їх з цукром до отримання білої суміші. Білки не знадобляться.
3. Нагріваємо молоко і вливаємо його до заготівлі з жовтків. Кип’ятимо вміст на плиті і постійно його розмішуємо.
4. Окремо збиваємо вершки до пишної піни.
5. Перекладаємо збиті вершки в остиглу заварную суміш.
6. Доповнюємо продукт ванільним цукром і гарненько розмішуємо.
7. Кладемо заготовку в морозильник на 2-4 години. Після можна подавати до столу!
Ніжне і дуже смачне морозиво з молока і банана
Оригінальна ідея приготування домашнього морозива – з бананів. Яскравий і ніжний на смак десерт порадує вас і ваших близьких. Оцініть просте у виконанні частування!
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Банан – 2 шт.
- Молоко – 100 мл
- цукрова Пудра – 30 гр.
Процес приготування:
1. Очищаємо від шкірки банани і розділяємо їх на невеликі шматки.
2. Занурюємо фрукт в чашу блендера.
3. Подрібнюємо інгредієнт до дрібної кашки. Маса повинна стати дуже світлою.
4. Сюди ж додаємо молоко і цукрову пудру. Продовжуємо збивати продукти.
5. Бананову заготівлю викладаємо в скляну тарілку або пластиковий контейнер.
6. Готуємо десерт в морозильній камері 2-4 години. За цей час продукт потрібно кілька разів діставати і перемішувати.
7. Апетитне бананове морозиво готове! Подавайте в кульках, прикрасивши за своїм смаком.
Як швидко і просто зробити морозиво в домашній мороженице?
Смачне морозиво в домашніх умовах можна приготувати за допомогою морожениці. Страва готується швидко і без особливих зусиль. Подавайте частування в якості десерту!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Вершки – 500 мл
- Молоко – 500 мл
- Цукор – 1 склянка
- Яйце – 5 шт.
- Екстракт ванілі – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. З яєць витягаємо тільки жовтки. Старанно розтираємо їх з половиною цукру до отримання гладкої світлої маси.
2. У сотейнику з’єднуємо молоко, вершки і цукор, що залишився. Кип’ятимо рідку суміш.
3. Тонким струменем вливаємо гаряче молоко до розтертих жовтків. Розмішуємо вміст і готуємо на помірному вогні до легкого загустіння. В кінці додаємо ванільний екстракт.
4. Повністю охолодити заготівлю і перекладаємо її в мороженицю.
5. Включаємо і слідуємо інструкції. На приготування десерту піде близько однієї години.
6. Готове морозиво ділимо на порції і подаємо до столу!
Апетитне шоколадне морозиво з молока і вершків
Апетитне морозиво з шоколадом не складно приготувати в домашніх умовах. Яскравий натуральний десерт сподобається і дорослим і дітям. Візьміть на замітку кулінарну ідею!
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Час приготування: 3 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вершки – 1,5 склянки
- Молоко – 100 мл
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Какао – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У сотейник викладаємо яєчні жовтки, какао і цукор. Заливаємо продукти молоком. Розмішуємо вміст і варимо його до густини на слабкому вогні.
2. У гарячий крем опускаємо шматочки гіркого шоколаду.
3. Ретельно перемішуємо масу. Залишаємо остуджуватися.
4. Окремо збиваємо холодні вершки, поки не утворюються стійкі піки.
5. З’єднуємо остиглий шоколадний крем з вершками.
6. Збиваємо продукти до однорідності.
7. Викладаємо заготовку в пластиковий контейнер. Ставимо страву в морозильну камеру на 3-4 години.
8. Готове морозиво можна посипати шоколадною стружкою.
9. Ділимо шоколадний десерт на порції і пригощаємо рідних!
Яскраве морозиво з полуницею в домашніх умовах
Яскраве полуничне морозиво можна приготувати в домашніх умовах за простим рецептом. Використовуйте кулінарну ідею для ваших десертів. Порадуйте близьких смачними ласощами.
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Час приготування: 3 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Полуниця 400 гр.
- Вершки – 400 мл
- Молоко – 150 мл
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Витягуємо з яєць тільки жовтки. Гарненько розтираємо їх з цукром.
2. Нагріваємо молоко і вливаємо його тонким струменем в жовтки.
3. Переставляємо посуд з вмістом на плиту. Варимо продукт на слабкому вогні, поки він не почне густіти. В процесі важливо безперервне помішування.
4. Далі промиваємо полуницю. Розтираємо ягоди за допомогою дрібного сита. Повинен вийти сік з м’якоттю.
5. Поки заварний крем остигає, починаємо збивати вершки. Працюємо міксером до утворення густої піни.
6. З’єднуємо остиглий крем, збиті вершки і подрібнену полуницю. Розмішуємо.
7. Викладаємо заготовку в пластиковий контейнер. Рівномірно розподіляємо масу.
8. Відправляємо в морозильну камеру на 3-4 години.
9. Готове морозиво дістаємо з холодильника і накладаємо його круглої ложкою.
10. Десерт можна доповнити шматочками свіжої полуниці. Приємного апетиту!
Простий і смачний спосіб приготування морозива з йогурту
Простий спосіб приготувати смачне домашнє морозиво з йогурту. Оцініть оригінальний рецепт і подавайте його на десерт. Підходить і для дитячої кухні.
Час приготування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Йогурт – 4 ст.
- Молоко згущене – 250 гр.
- Цукор ванільний – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування знадобляться лише три продукту: згущене молоко, йогурт і ванільний цукор.
2. Йогурт, бажано, заздалегідь «дати». Продукт виливаємо у велику миску з марлею і залишаємо в холодильнику на ніч. Це прибере зайву рідину з йогурту.
3. Підготовлений густий йогурт переливаємо в глибоку посуд.
4. Сюди ж кладемо ванільний цукор. Вливаємо згущене молоко і збиваємо масу віночком. Ставимо заготовку в морозильну камеру на 2-4 години.
5. Готове йогуртове морозиво готове. Діліть його на порції і пригощайте рідних!