Щербет – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Щербет – оригінальний і поживний десерт, який можна легко приготувати в домашніх умовах. Рецепт цієї солодощі прийшов до нас зі східної кухні і в часи Радянського союзу щербет випускався в промислових масштабах. У статті зібрані 8 найсмачніших рецептів цього десерту.

Класичний щербет з горіхами в домашніх умовах

Пропонуємо вам рецепт класичного щербету з горіхами. Він має приємний карамельно-горіховий смак, щільну консистенцію і його дуже зручно ділити на порції.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сметана 20% 300 гр.
  • Цукор-пісок 400 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Горіхи 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний щербет з горіхами в домашніх умовах? У каструлю з товстим дном викладіть цукор і сметану, перемішайте і поставте на вогонь. Суміш доведіть до кипіння і повного розчинення цукру.
  2. Горіхи очистіть від лушпиння і підсушіть на сухій сковороді. Потім поріжте їх ножем або подрібніть за допомогою блендера.
  3. Коли цукор розчиниться і маса стане однорідною, зменшіть вогонь і продовжуйте готувати ще 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Щербетная суміш поступово придбає приємний карамельний колір.
  4. У готову гарячу суміш викладіть подрібнені горіхи, добре перемішайте. далі додайте розм’якшене вершкове масло і повністю вмішайте його в щербетную масу.
  5. Форму для щербету застеліть пергаментом, викладіть в неї отриману масу, розрівняйте ложкою. Дайте щербету повністю охолонути при кімнатній температурі, потім поставте його в холодильник ще на 1-2 години. Після цього щербет буде готовий, наріжте його на порції і насолоджуйтеся.

Приємного апетиту!