Шоколадний пудинг – 5 рецептів приготування в домашніх умовах з фото покроково

Пудинг – популярне британське блюдо. Існує велика кількість його варіацій. Один з варіантів солодких – шоколадний. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Використовуйте для цього яскраву добірку з 5-і кулінарних рецептів з покроковим описом.

Як приготувати шоколадний пудинг в домашніх умовах?

Не знаєте, як приготувати домашній шоколадний пудинг? Використовуйте для цього простий і швидкий кулінарний рецепт. Порадуйте себе і близьких смачним і в міру солодким десертом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Какао 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче 3 склянки
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Крохмаль картопляний 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадний пудинг в домашніх умовах? Нагріваємо частина молока в каструлі і кладемо сюди шматочок вершкового масла.
  2. Інше молоко з’єднуємо в окремому посуді з какао, цукром, крохмалем і яєчними жовтками. Білки не використовуємо.
  3. Збиваємо шоколадну масу до однорідності. Можна використовувати блендер.
  4. За цей час вершкове масло розтопиться.
  5. У молочну суміш вливаємо шоколадну. Вимішуємо і тримаємо на вогні до загусання.
  6. Розливаємо частування з невеликим тарілках і ставимо їх в холодильник до повного застигання.
  7. Простий і смачний шоколадний пудинг готовий!

Швидкий шоколадний пудинг в мікрохвильовці

Швидкий і цікавий спосіб приготування шоколадного пудингу – в мікрохвильовій печі. Десерт вийде гарним, смачним і ніжним. Готуйте його в будь-який час, адже на кулінарний процес не піде багато часу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 3 хвилини

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Какао – 2 ст. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Молоко – 600 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Ваніль – 1 ч. л.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Для збитих вершків:

  • Вершки – 1 склянка
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Ваніль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку викладаємо какао, цукор, крохмаль і щіпку солі. З яєць витягаємо жовтки. У суху масу поступово вливаємо молоко і додаємо жовтки.

2. Збиваємо продукти віночком до повної однорідності.

3. Далі масу прикриваємо рушником і ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини. Після знову збиваємо.

4. В гарячій масі розтоплюємо вершкове масло і шматочки темного шоколаду. Додаємо чайну ложку ванілі.

5. Пудинг ставимо в холодильник для застигання. При подачі доповнюємо десерт збитими вершками з цукром і ваніллю. Можна пробувати!

Смачний шоколадний пудинг з желатином

Щоб домашній пудинг добре тримав форму, вийшов смачним і ніжним, приготуйте його з додаванням желатину. Смачний шоколадний десерт оцінять і дорослі, і діти. Беріть на замітку!

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Какао – 1 ст. л.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Молоко – 600 мл
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 60 мл

Процес приготування:

1. У сотейник або каструлю вливаємо молоко і нагріваємо його. До кипіння доводити не потрібно.

2. Далі в молоко додаємо какао, цукор і шматочки гіркого шоколаду. Готуємо на слабкому вогні і розмішуємо до отримання однорідної суміші.

3. В окремому посуді розмішуємо желатин з водою. Даємо йому розбухнути, а після кілька разів підігріваємо в мікрохвильовці за 10 секунд.

4. Вливаємо підготовлений желатин в шоколадну масу. Акуратно розмішуємо і перекладаємо в будь-яку відповідну форму. Ставимо в холодильник до повного застигання на кілька годин.

5. Ніжний шоколадний пудинг з желатином готовий. Можна пробувати!

Покроковий рецепт приготування молочно-шоколадного пудингу

Популярний варіант приготування солодкого пудингу – шоколадно-молочний. Десерт вийде ніжним і приємним смаком. Використовуйте рецепт, щоб урізноманітнити звичне меню яскравим ласощами.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Какао – 60 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор – 90 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
    Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Нагріваємо 100 мл молока і розмішуємо в ньому какао до зникнення всіх грудочок.

2. В окрему миску всипаємо необхідну кількість крохмалю.

3. Заливаємо продукт холодною водою, розмішуємо і залишаємо на час.

4. Молоко, що залишилося, гріємо в каструлі. Поступово сюди додаємо цукор, суміш молока з какао і крохмаль. Вимішуємо до загустіння.

5. Розливаємо шоколадний пудинг по підходящої посуді і ставимо в холодильник до повного застигання. Готово, можна пробувати!

ПП шоколадний пудинг без цукру

Шукайте десерти, які не зашкодять вашій фігурі? Спробуйте приготувати ніжний ПП-пудинг без додавання цукру. Шоколадне частування яскраво різноманітить ваш корисний раціон. Спробуйте!

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Какао – 60 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Банан – 2 шт.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Горіхи – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо банани і кладемо їх у чашу блендера. Подрібнюємо до однорідності.

2. Вливаємо частина молока в сотейник і підігріваємо його на плиті. Після нагрівання розмішуємо тут крохмаль.

3. Опускаємо сюди подрібнені горіхи і какао. Збиваємо і вливаємо інше молоко.

4. Бананове пюре викладаємо в загальну масу. Знову вимішуємо до однорідності.

5. Розливаємо шоколадне частування з невеликим глибоких мисках. Ставимо десерт в холодильник на кілька годин до повного охолодження.