Пудинг – популярне британське блюдо. Існує велика кількість його варіацій. Один з варіантів солодких – шоколадний. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Використовуйте для цього яскраву добірку з 5-і кулінарних рецептів з покроковим описом.
Як приготувати шоколадний пудинг в домашніх умовах?
Не знаєте, як приготувати домашній шоколадний пудинг? Використовуйте для цього простий і швидкий кулінарний рецепт. Порадуйте себе і близьких смачним і в міру солодким десертом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Какао 3 ст. л.
- Молоко коров’яче 3 склянки
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукор-пісок за смаком
- Яйце куряче 2 шт.
- Крохмаль картопляний 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати шоколадний пудинг в домашніх умовах? Нагріваємо частина молока в каструлі і кладемо сюди шматочок вершкового масла.
- Інше молоко з’єднуємо в окремому посуді з какао, цукром, крохмалем і яєчними жовтками. Білки не використовуємо.
- Збиваємо шоколадну масу до однорідності. Можна використовувати блендер.
- За цей час вершкове масло розтопиться.
- У молочну суміш вливаємо шоколадну. Вимішуємо і тримаємо на вогні до загусання.
- Розливаємо частування з невеликим тарілках і ставимо їх в холодильник до повного застигання.
- Простий і смачний шоколадний пудинг готовий!
Швидкий шоколадний пудинг в мікрохвильовці
Швидкий і цікавий спосіб приготування шоколадного пудингу – в мікрохвильовій печі. Десерт вийде гарним, смачним і ніжним. Готуйте його в будь-який час, адже на кулінарний процес не піде багато часу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 3 хвилини
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Какао – 2 ст. л.
- Цукор – 120 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Молоко – 600 мл
- Яйце – 3 шт.
- Ваніль – 1 ч. л.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
Для збитих вершків:
- Вершки – 1 склянка
- Цукор – 2 ч. л.
- Ваніль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку викладаємо какао, цукор, крохмаль і щіпку солі. З яєць витягаємо жовтки. У суху масу поступово вливаємо молоко і додаємо жовтки.
2. Збиваємо продукти віночком до повної однорідності.
3. Далі масу прикриваємо рушником і ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини. Після знову збиваємо.
4. В гарячій масі розтоплюємо вершкове масло і шматочки темного шоколаду. Додаємо чайну ложку ванілі.
5. Пудинг ставимо в холодильник для застигання. При подачі доповнюємо десерт збитими вершками з цукром і ваніллю. Можна пробувати!
Смачний шоколадний пудинг з желатином
Щоб домашній пудинг добре тримав форму, вийшов смачним і ніжним, приготуйте його з додаванням желатину. Смачний шоколадний десерт оцінять і дорослі, і діти. Беріть на замітку!
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Какао – 1 ст. л.
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Молоко – 600 мл
- Желатин – 1 ч. л.
- Вода – 60 мл
Процес приготування:
1. У сотейник або каструлю вливаємо молоко і нагріваємо його. До кипіння доводити не потрібно.
2. Далі в молоко додаємо какао, цукор і шматочки гіркого шоколаду. Готуємо на слабкому вогні і розмішуємо до отримання однорідної суміші.
3. В окремому посуді розмішуємо желатин з водою. Даємо йому розбухнути, а після кілька разів підігріваємо в мікрохвильовці за 10 секунд.
4. Вливаємо підготовлений желатин в шоколадну масу. Акуратно розмішуємо і перекладаємо в будь-яку відповідну форму. Ставимо в холодильник до повного застигання на кілька годин.
5. Ніжний шоколадний пудинг з желатином готовий. Можна пробувати!
Покроковий рецепт приготування молочно-шоколадного пудингу
Популярний варіант приготування солодкого пудингу – шоколадно-молочний. Десерт вийде ніжним і приємним смаком. Використовуйте рецепт, щоб урізноманітнити звичне меню яскравим ласощами.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Какао – 60 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Цукор – 90 гр.
- Крохмаль – 2 ст. л.
Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Нагріваємо 100 мл молока і розмішуємо в ньому какао до зникнення всіх грудочок.
2. В окрему миску всипаємо необхідну кількість крохмалю.
3. Заливаємо продукт холодною водою, розмішуємо і залишаємо на час.
4. Молоко, що залишилося, гріємо в каструлі. Поступово сюди додаємо цукор, суміш молока з какао і крохмаль. Вимішуємо до загустіння.
5. Розливаємо шоколадний пудинг по підходящої посуді і ставимо в холодильник до повного застигання. Готово, можна пробувати!
ПП шоколадний пудинг без цукру
Шукайте десерти, які не зашкодять вашій фігурі? Спробуйте приготувати ніжний ПП-пудинг без додавання цукру. Шоколадне частування яскраво різноманітить ваш корисний раціон. Спробуйте!
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Какао – 60 гр.
- Молоко – 400 мл
- Банан – 2 шт.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Горіхи – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо банани і кладемо їх у чашу блендера. Подрібнюємо до однорідності.
2. Вливаємо частина молока в сотейник і підігріваємо його на плиті. Після нагрівання розмішуємо тут крохмаль.
3. Опускаємо сюди подрібнені горіхи і какао. Збиваємо і вливаємо інше молоко.
4. Бананове пюре викладаємо в загальну масу. Знову вимішуємо до однорідності.
5. Розливаємо шоколадне частування з невеликим глибоких мисках. Ставимо десерт в холодильник на кілька годин до повного охолодження.