Пастила з яблук в домашніх умовах – 10 простих рецептів з покроковими фото

Пастила – солодке частування з фруктового пюре, яка багатьом знайома з дитинства. Просте і смачне ласощі придбало популярність в українській кухні ще пару століть тому. Приготувати його самостійно в домашніх умовах зовсім нескладно. Використовуйте для цього підбірку з 10-і рецептів з докладним описом процесу.

Домашня пастила з яблук в духовці

Смачний і корисний домашній десерт можна приготувати з яблук. Оцініть яскравий рецепт пастили в духовці. Порадуйте своїх рідних або гостей. Можна подавати до гарячого чаю.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яблука 2 кг
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пастилу з яблук в домашніх умовах? Фрукти промиваємо, очищаємо від шкірки і ділимо на кубики невеликого розміру. Перекладаємо в каструлю шматочки.
  2. Додаємо цукор і тушкуємо продукт на слабкому вогні, поки не утвориться кашка.
  3. В кінці готування вмішуємо корицю за смаком. Але можна обійтися і без неї.
  4. Подрібнюємо масу з допомогою блендера.
  5. Маса повинна виглядати як однорідне пюре.
  6. Рівномірно розподіляємо яблучне пюре по деку з пергаментом.
  7. Розігріваємо духовку до 100 градусів. Підсушуємо заготівлю близько 7 годин з відчиненими дверцятами.
  8. Готову пастилу акуратно відокремлюємо від пергаменту і ділимо на рівні частини.
  9. Складаємо шматки один на одного.
  10. Далі частування можна розрізати на невеликі шматочки. За бажанням, пастилу можна прикрасити цукровою пудрою.