Чізкейк – це десерт, який полюбився багатьом господиням. Блюдо вважається американським, проте історія його почалася дуже давно в Англії. У різних країнах чізкейк готують, прикрашають і називають по-різному. Давайте ж дізнаємося, які секрети таїть у собі один із найпопулярніших десертів у світі.
Чізкейк з сиру з печивом без випічки
Чізкейк, приготований за цим рецептом, сподобається навіть самим вимогливим знавцям кухні. Складові і прикраса десерту за бажанням можна змінювати. У даному рецепті для декору ласощі використовується апельсин.
Інгредієнти на
1 порц.
- Печиво пісочне 200 гр.
- Сир 250 гр.
- Сметана 20% 250 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Желатин 25 гр.
- Сік апельсиновий 150 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Вода 100 мл
Процес приготування:
- Як приготувати смачний чізкейк з сиру без випічки? Викладаємо желатин (2/3 від загальної маси) в глибоку миску і заливаємо його водою кімнатної температури. Залишаємо на час, щоб збільшився в розмірі. Викладаємо печиво в чашу блендера і подрібнюємо його до стану крихти.
- Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до печива. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.
- Викладаємо у форму для випічки масу з печива і масла. За допомогою ложки розподіляємо її по дну ємності. Вирівнюємо і накриваємо харчовою плівкою. Ставимо форму з основою для чізкейку в холодильник на півгодини.
- Викладаємо у велику миску сир і розбиваємо його блендером так, щоб не залишилося грудочок. У сирну масу викладаємо сметану і цукор. Перемішуємо інгредієнти.
- Набряклий желатин розтоплюємо на водяній бані. Додаємо його в сирну масу і знову перемішуємо.
- Дістаємо з холодильника форму застиглої основою. Заливаємо її сирною масою. Знову накриваємо ємність плівкою і повертаємо в холодильник на 1-1,5 години.
- Вимитий апельсин нарізаємо кружечками (не дуже тонко). Звільняємо скибочки від шкірки, розрізаємо навпіл. Нагріваємо апельсиновий сік і розчиняємо в ньому залишки желатину. Дістаємо з холодильника форму з заготівлею і прикрашаємо чізкейк апельсинами. Поливаємо їх невеликою кількістю суміші з соку і желатину.
- Накриваємо десерт харчовою плівкою і тримаємо в холодильнику пару годин. Потім акуратно віднімаємо бортики від дна форми і подаємо страву до столу.
Приємного апетиту!
Чізкейк з сиру з желатином в домашніх умовах
Сир – дуже корисний продукт. З нього наші мами готували сирники, які з самого дитинства є улюбленим і знайомим стравою. Тепер ми пропонуємо вам рецепт ще одного ласощі, яке можна приготувати з сиру на сніданок. Це ситний і смачний чізкейк.
Час готування – 3 ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Сир 9% – 300 гр.
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 5-6 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Желатин – 20 гр.
- Печиво пісочне – 270 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Дістаємо вершкове масло з холодильника заздалегідь, щоб воно встигло підтанути в умовах кімнатної температури. Печиво беремо в упаковці, звичайне і розламуємо його на шматочки. Викладаємо їх в блендер і подрібнюємо до стану порошку. Відправляємо до печива вершкове масло і гарненько перемішуємо інгредієнти ложкою.
2. Тепер нам знадобиться кругла форма для випічки, у якої можна відокремити бортики від денця. Викладаємо в неї масу з печива і масла. Розподіляємо її рівно по дну форми ложкою. Щільно накриваємо форму зверху харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
3. Беремо 100 мілілітрів води (повинна бути гарячою). Розводимо в ній желатин. Необхідно, щоб він набрякли і охолов.
4. У чашу блендера викладаємо сир, цукор, ванілін і вливаємо молоко. Після цього збиваємо інгредієнти до однорідної маси і вливаємо желатин.
5. Злегка перемішуємо інгредієнти. Дістаємо з холодильника форму і викладаємо поверх коржа сирно-молочну масу. Розподіляємо її ложкою. Ставимо форму в холодильник під харчовою плівкою і чекаємо 2 години. Готовий чізкейк можна прикрасити свіжими ягодами або сиропом.
Приємного апетиту!
Як спекти смачний чізкейк з сиру та вершків?
Чому чізкейк не можна подавати до столу, поки він гарячий? Так само смачніше, правда? Тільки що приготовлений чізкейк дуже крихкий і м’який. Якщо почати різати його в гарячому вигляді, він просто розпадеться. Тому радимо вам перед подачею на стіл охолоджувати його як мінімум 1 годину.
Час готування – 2 ч. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сир 12% – 750 гр.
- Вершки 33 % – 600 мл
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 60 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Лимон – 1 шт.
- Шоколад молочний – 100 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо круглу форму, бортики якої можна легко відокремити від денця. Дно ємності вистилаємо папером для випічки і ставимо бортики на місце. Печиво розламуємо на невеликі шматочки і подрібнюємо в блендері. Додаємо до печива заздалегідь розтоплене вершкове масло і перемішуємо інгредієнти. Відправляємо в форму отриману масу і розподіляємо її ложкою по всій поверхні денця.
2. Викладаємо сир в чашу блендера і перемелюємо до стану ніжної маси. Розбиваємо яйця і відразу ж відокремлюємо білки від жовтків. Додаємо жовтки в сирну масу.
3. Вимиваємо лимон і натираємо на тертці цедру. Додаємо її в сирну масу. Висипаємо слідом звичайний цукор, сіль, ванільний цукор і борошно. Вливаємо вершки. Замішуємо всі інгредієнти до однорідності. Викладаємо масу на основу з печива і рівномірно розподіляємо ложкою по поверхні.
4. Розігріваємо духовку кілька хвилин до температури 160 градусів. Ставимо чізкейк в духовку на 1 годину 15 хвилин. Готовий десерт ставимо в холодильник на 1 годину. Позбавляємо ласощі від бортиків і денця. Розтоплюємо необхідну кількість молочного шоколаду.
5. Розрізаємо чізкейк на шматочки і поливаємо кожен з них розтопленим молочним шоколадом. Подаємо десерт до столу.
Приємного апетиту!
Ніжний чізкейк з сиру і сметани в домашніх умовах
Основа для чізкейку виходить дуже ніжною, розсипчастою і повітряної, що дає нам підставу рекомендувати її в якості «фундаменту» для інших схожих десертів. Начинка з даного рецептом дуже ніжна, з тонким ароматом і не занадто жирна.
Час готування – 8 ч. 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Яйця – 5 шт.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 400 гр.
- Сир 5% – 100 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Цукор ванільний – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Гарненько заморожуємо в холодильнику вершкове масло. Натираємо його на тертці з великими отворами в глибоку ємність. Вбиваємо яйце і додаємо 80 грамів цукру.
2. Змішуємо борошно і розпушувач в окремій глибокій ємності, а потім кілька разів просіваємо суміш через сито. Висипаємо суху масу до масла і яєць. Вимішуємо тісто і скачуємо в грудку кулястої форми не дуже щільно. Відправляємо в холодильник на 5 хвилин.
3. Сир для начинки вибираємо не зернистий, а пастоподібний. Відправляємо необхідне його кількість в чашу блендера. Вбиваємо яйця, викладаємо сметану, цукор і ванільний цукор, ванілін. Об’єднуємо інгредієнти блендером.
4. Дістаємо тісто з холодильника. Викладаємо його у форму для випічки. Розрівнюємо пальцями по денця і формуємо досить високі бортики. Вони будуть «тримати» нашу начинку.
5. Виливаємо начинку з чаші блендера в тісто, рівномірно розподіляючи її. Ставимо форму з заготівлею в заздалегідь розігріту духовку (180 градусів). Тушкуємо 40-50 хвилин. Потім даємо чізкейк час на охолодження і відправляємо в холодильник на ніч.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт чізкейку з сиру і згущеного молока
Цей рецепт дуже часто називають «ледачим», так як господині не доводиться занадто довго возитися з начинкою. Однак це не робить чізкейк гірше класичного. Він виходить таким же ніжним і дуже смачним.
Час готування – 2 ч. 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Молоко згущене – 380 гр.
- Желатин – 11 гр.
- Вода кип’ячена – 2/3 склянки
- Печиво пісочне – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Висипаємо в глибоку ємність желатин і заливаємо його водою, яку заздалегідь доводимо до кипіння і охолоджуємо. Через кілька хвилин інгредієнт збільшиться в розмірі.
2. Також заздалегідь слід розтопити вершкове масло будь-яким зручним способом, тільки не робіть його занадто гарячим. Пісочне печиво розламуємо на шматочки і відправляємо його разом з маслом в чашу блендера. Збиваємо інгредієнти до єдиної маси.
3. Круглу форму діаметром 24 див розбираємо на борти і дно. Застеляємо дно форми папером для випічки і повертаємо бортики назад. Викладаємо основу чізкейку у форму і розподіляємо по всій поверхні денця.
4. Змішуємо в чаші блендера сир, згущене молоко і желатин. Отримана суміш повинна бути схожа за структурою на крем.
5. Викладаємо начинку поверх основи чізкейку, розрівнюємо її ложкою або лопаткою. Ставимо десерт в холодильник на пару годин. Щоб спробувати чізкейк, необхідно звільнити його від бортиків і денця, а потім розрізати на шматочки.
Приємного апетиту!
Сирний чізкейк з випічкою в духовці
щоб уникнути появи на сирі тріщин в процесі випічки чізкейк не збивайте начинку міксером. Це відбувається з-за того, що в масу потрапляє повітря. При бажанні, основу для десерту можна замінити бісквітом.
Час готування – 9 год 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 8.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Печиво солодке – 350 гр.
- Сир 18% – 350 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Сметана 30% – 400 гр.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вершкове масло нарізаємо великими кубиками й викладаємо в невелику каструльку. Розтоплюємо його на плиті до утворення рідкої маси. Вимикаємо плиту і даємо маслу охолонути.
2. Печиво подрібнюємо на шматочки руками. Викладаємо його в чашу блендера і розбиваємо віночком до отримання порошкоподібної маси. Висипаємо крихту в миску, додаємо цукор (4 столові ложки) і вершкове масло. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
3. Розбираємо круглу форму для випічки і застеляємо дно пергаментом. Закріплюємо її бортиками і викладаємо тісто. Розрівнюємо його з допомогою склянки (використовуємо дно ємності). Ставимо форму з основою для десерту в холодильник на півгодини.
4. Викладаємо сир в чашу блендера і розбиваємо до однорідності на низькій швидкості. Змішуємо в окремій ємності сир і ванільний екстракт (або сухої ванілін). Вбиваємо яйця.
5. Об’єднуємо інгредієнти блендером і заливаємо масу поверх основи. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Ставимо всередину неї форму з заготівлею і випікаємо 5 хвилин. Зменшуємо температуру до 140 градусів і продовжуємо тушкувати чізкейк ще 50-55 хвилин.
6. Змішуємо залишки цукру зі сметаною, висуваємо форму з духовки, поливаємо десерт сумішшю і відсуває назад. Чекаємо 5 хвилин. Вимикаємо духовку і залишаємо ласощі до повного охолодження. Потім ставимо чізкейк в холодильник на ніч.
Приємного апетиту!
Дуже смачний домашній чізкейк з сиру з ягодами
Готовий чізкейк з ягодами можна зберігати в холодильнику 2-3 дні. Він відмінно буде виглядати на святковому столі, так як за виглядом і смаком нічим не поступається торту.
Час готування – 10 ч. 10 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 8.
Склад:
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Сир – 800 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Яйця – 3 шт.
- Вершки – 120 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Малина – 400 гр.
- Печиво – 400 гр.
Процес приготування:
1. Викладаємо печиво у звичайний поліетиленовий пакет і розминаємо качалкою до стану крихти. Щоб процес йшов швидше, можна заздалегідь розібрати печиво на шматочки і перемолоти в блендері.
2. Необхідну кількість вершкового масла перекладаємо в глибоку миску і розтоплюємо на невеликому вогні.
3. Висипаємо печиво в глибоку ємність і підливаємо до нього розтоплене вершкове масло. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.
4. Беремо ємність для випічки круглої форми. Знімаємо бортики і застеляємо дно пергаментом. Повертаємо бортики на місце.
5. Викладаємо у форму суміш з печива і вершкового масла. Розподіляємо її пальцями, формуючи дно і борти.
6. Викладаємо сир в окрему ємність і розбиваємо його блендером до більш ніжної структури, схожу на крем. Вливаємо до сиру вершки і перемішуємо.
7. Вбиваємо в начинку яйця. Додаємо 200 грамів цукру і щіпку ваніліну або ванільного цукру. Знову збиваємо масу блендером. Включаємо духовку розігріваємо її кілька хвилин до температури 170 градусів. Заливаємо начинку на основу з печива. Відправляємо чізкейк в духовку на 50 хвилин.
8. У глибокій ємності змішуємо сметану і цукор, що залишився. Дістаємо десерт з духовки і поливаємо сметанною сумішшю. Відправляємо його назад, збільшуємо температуру до 200 градусів і випікаємо 10 хвилин.
9. Готову страву остуджуємо і ставимо в холодильник на 6-8 годин. Перед тим, як подати чізкейк до столу прикрасьте його свіжою малиною.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування чізкейку з сиру і бананів
В даному рецепті в основі чізкейку буде все той же шар печива. Щоб приготувати смачну начинку, вибираємо сир високої жирності. Банани для прикраси потрібні стиглі і запашні, щоб десерт вийшов ароматним.
Час готування – 10 год 45 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 7.
Склад:
- розсипчасте Печиво – 200 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сир – 450 гр.
- Сметана 20% – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Цукор – 150 гр.
- Банан – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Ставимо на плиту каструлю з необхідною кількістю вершкового масла. Розтоплюємо його на невеликому вогні до рідкого стану. Паралельно розбираємо печиво на шматочки і викладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо до крихти. Викладаємо печиво в окрему ємність, вливаємо олію і перемішуємо.
2. Викладаємо основу з печива в круглу форму із знімними боковинами. Формуємо бортики і акуратно утрамбовуємо масу товкачиком.
3. Розігріваємо духовку до температури 160-170 градусів. Випікаємо корж в духовці 10 хвилин, а потім виймаємо його і остуджуємо. В окрему ємність викладаємо сир, половину порції сметани, цукор. Вбиваємо яйця і збиваємо масу блендером.
4. У глибоку миску викладаємо банани, попередньо очищені і нарізані великими шматочками. Щоб вони не потемніли, викладаємо залишки сметани і розбиваємо інгредієнти блендером до однорідності з насадкою «Ніж».
5. Змішати обидві маси – сирну і бананову – в одній ємності. Додаємо ванілін і кукурудзяний крохмаль. Розмішуємо масу віночком вручну. Обертаємо дно і борти форми з коржем трьома шарами фольги. Заливаємо начинку для чізкейку. Ставимо форму на деко, в який заливаємо воду до половини висоти бортів форми (саме тому деко повинен бути з досить високими бортиками).
6. Випікаємо бісквіт при температурі 160-170 градусів 90 хвилин. Потім пиріг слід залишити у вимкненій духовці на півгодини. Потім ставимо його в холодильник на ніч. Готову страву прикрашаємо шматочками банана і подаємо до столу.
Приємного апетиту!