Пахлава – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пахлава – улюблена багатьма східна солодкість з багатошарового тіста і горіхів. Смак пахлави залежить від виду тіста, горіхів та просочення, тому кожен може приготувати цю смакоту з урахуванням власних уподобань та з різним ступенем солодощі готового страви.

Як приготувати турецьку пахлаву в домашніх умовах?

Турецька пахлава – національний варіант традиційного десерту, що складається з безлічі найтонших шарів тіста, що випікаються в маслі, з просоченням з цукрового сиропу і подрібненими фісташками.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 1 кг
  • Фісташки 400 гр.
  • Вода до потрібної консистенції
  • Цукор-пісок 2 кг для сиропу
  • Лимон ½ шт. для сиропу
  • Вода 1.5 л. для сиропу

Процес приготування:

  1. Як приготувати пахлаву в домашніх умовах? Борошно, яйця, сіль і воду перемішати до однорідної маси, розділити тісто на кілька шматків.
  2. Кожен невеликий шматочок тіста розкачати вручну за допомогою качалки до прозорості. Щоб вийшла справжня турецька пахлава, кількість таких шарів має становити до 40 штук. Шари укладати один на одного, пересипаючи подрібненими фісташками.
  3. Розрізати тісто на невеликі шматочки, залити розтопленим вершковим маслом і випікати при високій температурі 35-40 хвилин.
  4. З цукру, води і соку лимона приготувати сироп: нагріти все в каструлі і довести до кипіння, але не кип’ятити.
  5. Готове тісто просочити сиропом, дати настоятися. Турецька пахлава готова!