Шоколадний мус – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадний мус – це неймовірно ніжний і повітряний продукт, який відрізняється яскравим смаком. Його можна використовувати для формування тортів, тістечок та інших десертів. Для приготування мусу використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Шоколадний мус для торта в домашніх умовах

Шоколадний мус для торта в домашніх умовах вважається одним з найбільш вишуканих десертів. Цей кремоподібний продукт чудово поєднується з тортами, тістечками та фруктами. Приготувати його нескладно перевіреним покрокового рецептом з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Темний шоколад 100 гр.
  • Молочний шоколад 40 гр.
  • Вершки 150 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Масло вершкове 25 гр.

Процес приготування:

  1. Холодні вершки збиваємо до утворення пишної піни близько 5-7 хвилин, після продукт закриваємо харчовою плівкою і на час прибираємо в холодильник.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки гарненько збиваємо з цукром до побіління.
  3. З’єднуємо два види шоколаду з вершковим маслом. Розтоплюємо продукти на водяній бані до отримання гладкої однорідної суміші.
  4. Остуджуємо шоколадну суміш. Поступово додаємо її в жовткову масу.
  5. Вливаємо залишився шоколад перемішуємо.
  6. Далі додаємо збиті до стійкої піни білки.
  7. Доповнюємо масу збитими вершками. Перемішуємо до однорідності.
  8. Розливаємо заготовку по невеликих склянках, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин (4-6).
  9. Шоколадний мус для торта в домашніх умовах готовий.