Шоколадний брауні – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадний брауні – це популярне і дуже смачне частування, що прийшло до нас з американської кухні. Такий десерт відрізняється насиченим шоколадним смаком і ідеально підходить до філіжанки гарячого чаю або кави. Для приготування ласощів використовуйте готову кулінарну збірку з десяти рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Класичний шоколадний брауні в домашніх умовах

Класичний шоколадний брауні в домашніх умовах – це неймовірно смачні і привабливі ласощі, які ідеально підійде до чашки гарячого чаю або кави. Десерт відрізняється насиченим шоколадним ароматом, тож ніхто не зможе встояти. Спробуйте приготувати брауні за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 12 порції

  • Темний шоколад – 180 гр.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 220 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Борошно – 75 гр.
  • Сіль – ч.л.

Процес приготування:

Класичний шоколадний брауні легко готується в домашніх умовах. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Вершкове масло та шматочки темного шоколаду відправляємо у сотейник, які встановлюємо над водяною лазнею.

Розтоплюємо продукти до отримання однорідної гладкої маси. Постійно перемішуємо віночком. Забираємо заготовку з водяної лазні і даємо трохи охолонути.

Окремо з’єднуємо курячі яйця, цукор та сіль.

Продукти збиваємо віночком до розчинення цукру.

Вливаємо сюди шоколадну суміш, що остигнула.

Ретельно перемішуємо масу.

Просіюємо сюди борошно. Можна це робити через дрібне металеве сито.

Замішуємо лопаткою до отримання рідкого однорідного тіста без борошняних грудочок.

Переливаємо тісто у форму для випікання, яку застеляємо пергаментом.

Випікаємо частування 25 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Дістаємо десерт із духовки і даємо йому повністю охолонути, потім розрізаємо на квадрати.

Класичний шоколадний брауні в домашніх умовах готовий. Частуйтесь!

Шоколадний брауні з рідкою начинкою всередині

Шоколадний брауні з рідкою начинкою всередині відрізняється насиченим смаком та яскравою подачею. Такий десерт прикрасить ваш домашній чи святковий стіл. Приготуйте шоколадне частування, яке стане чудовим приводом зібрати близьких за чашкою чаю, використовуючи наш перевірений рецепт з докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Шоколад чорний – 200 гр.
  • Олія вершкове – 170 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 95 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Какао-порошок – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця з цукром та сіллю.

Крок 2. Збиваємо продукти до однорідності та вливаємо сюди розтоплене вершкове масло.

Крок 3. Розтоплюємо половину шоколаду та вливаємо його в заготовку. Перемішуємо.

Крок 4. Сюди відправляємо вказану кількість какао. Перемішуємо знову.

Крок 5. Всипаємо борошно, що просіює, і замішуємо масу до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 6. Шоколад, що залишився, розламуємо на невеликі шматочки і викладаємо в тісто. Перемішуємо.

Крок 7. Переливаємо заготовку у форму для випікання.

Крок 8. Випікаємо частування від 25 до 40 хвилин за температури 180°. враховуйте, що пиріг має вийти вологим усередині.

Крок 9. Шоколадний брауні з рідкою начинкою всередині готовий. Подайте десерт до столу!

Шоколадний брауні з вишнею

Шоколадний брауні з вишнею – це неймовірно смачні і привабливі ласощі, які ідеально підійде до сімейного свята або чаювання. Десерт відрізняється насиченим та соковитим вишневим смаком. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Какао – 90 гр.
  • Олія вершкове – 75 гр.
  • Вишня заморожена – 100 грн.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, що просіює, з какао. Борошно просіюємо, щоб наситити киснем і позбавити грудочок. Це зробить тісто якіснішим.

Крок 2. Вливаємо в цю суху суміш молоко.

Крок 3. Додаємо цукор та гашену соду.

Крок 4. Викладаємо в суху суміш також розтоплене вершкове масло. Добре збиваємо заготовку до повної однорідності.

Крок 5. Переливаємо тісто у підготовлену форму для випікання. По поверхні рівномірно розподіляємо вишню.

Крок 6. Посипаємо ягоди невеликою кількістю цукру (за бажанням).

Крок 7. Випікаємо частування близько 50 хвилин за температури 180°. Готовність можна перевіряти дерев’яною шпажкою.

Крок 8. Шоколадний брауні з вишнею готовий. Подавайте апетитний десерт до столу!

Пиріг Брауні з какао в духовці.

Пиріг Брауні з какао в духовці легко приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш докладний рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких напрочуд смачним і привабливим десертом, що прийшов до нас з американської кухні.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 9

Інгредієнти:

  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Какао – 0,35 ст.
  • Борошно – 0,5 ст.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Ваніль – до смаку.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти списку.

Крок 2. У глибокій мисці поєднуємо сухі продукти. Просіюємо сюди борошно через дрібне металеве сито, додаємо какао та цукор.

Крок 3. Всипаємо сюди ванілін до смаку. Він надасть десерту особливого аромату.

Крок 4. Додаємо розпушувач для більш якісного та пишного тіста.

Крок 5. Додаємо одну щіпку солі.

Крок 6. Перемішуємо сухі інгредієнти до однорідної суміші.

Крок 7. В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло. Робимо це будь-яким зручним способом.

Крок 8. У розтоплену олію вводимо суху суміш.

Крок 9. Ретельно перемішуємо масу до однорідності.

Крок 10. Розбиваємо сюди курячі яйця.

Крок 11. Ретельно вимішуємо вміст до утворення однорідного гладкого тіста.

Крок 12. Переливаємо заготовку у відповідну форму для випікання.

Крок 13. Поступово розподіляємо поверхню. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку.

Крок 14. Випікаємо близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Крок 15. Дістаємо заготовку з форми, остуджуємо та ріжемо на кубики.

Крок 16. Пиріг Брауні з какао в духовці готовий. Частуйтесь!

Шоколадний брауні з сиром

Шоколадний брауні з сиром порадує вас не лише яскравим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт обов’язково сподобається дорослим та дітям, а на його приготування ви не витратите багато часу. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шоколад чорний – 180 гр.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Сир – 350 гр.
  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. На водяній бані розтоплюємо шоколад та вершкове масло.

Крок 3. Збиваємо чотири курячі яйця і половину від зазначеної норми цукру.

Крок 4. У яєчну суміш тонким струменем вводимо заготовку з олії та шоколаду. Продовжуємо при цьому збивати.

Крок 5. Всипаємо сюди борошно з розпушувачем. Перемішуємо до одержання однорідної суміші.

Крок 6. Приготуємо начинку сиру. Сир збиваємо з двома яйцями і цукром, що залишився.

Крок 7. Отримуємо дві однорідні маси: шоколадну та сирну.

Крок 8. У форму для випікання, застелену пергаментом, шарами вливаємо два види по черзі. Між шарами додаємо трохи вишні. Випікаємо частування близько 1 години за нормальної температури 180°.

Крок 9. Шоколадний брауні з сиром готовий. Нарізайте на порційні шматочки та подавайте до столу!

Шоколадний брауні з бананом

Шоколадний брауні з бананом порадує насиченим смаком та яскравою подачею. Такий десерт прикрасить ваш домашній чи святковий стіл. Приготуйте своїми руками, використовуючи наш перевірений рецепт із докладним описом процесу. Ваші близькі не зможуть встояти!

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Банан – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно рисове – 2 ст.л.
  • Цукор – 4 ст.
  • Какао – 3 ст.
  • Сметана – 2 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо банани з яйцями та двома столовими ложками цукру.

Крок 2. Збиваємо вміст до однорідності та появи легкої піни.

Крок 3. Додаємо сюди борошно та півтори столові ложки какао.

Крок 4. Добре все перемішуємо до однорідної суміші та зникнення борошняних грудочок.

Крок 5. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом та виливаємо сюди тісто із шоколаду та бананів.

Крок 6. Випікаємо частування близько 40 хвилин за температури 180°.

Крок 7. В окремому посуді з’єднуємо сметану, цукор і какао, що залишився.

Крок 8. Нагріваємо вміст і постійно помішуємо до розчинення цукру.

Крок 9. Готовий пиріг поливаємо шоколадною глазур’ю. Даємо десерту повністю охолонути.

Крок 10. Шоколадний брауні з бананом готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Шоколадний брауні з горіхами

Шоколадний брауні з горіхами – це смачні ласощі, які ідеально підійде до чашки гарячого чаю або кави. Десерт відрізняється привабливим виглядом, тож ніхто не зможе встояти. Спробуйте приготувати брауні з горіхами за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шоколад гіркий – 200 грн.
  • Горіхи грецькі – 80 гр.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 125 гр.
  • Пудра цукрова – 180 гр.
  • Какао – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. В одному посуді з’єднуємо шматочки розм’якшеного вершкового масла та гіркого шоколаду.

Крок 2. Встановлюємо посуд із вмістом над водяною лазнею. Починаємо повільно розтоплювати продукти.

Крок 3. Розтоплюємо до однорідної гладкої суміші, постійно помішуючи лопаткою. Не допустіть пригорання.

Крок 4. Окремо збиваємо курячі яйця із цукровою пудрою до однорідності.

Крок 5. Охолоджену шоколадну суміш вливаємо в яєчну.

Крок 6. Перемішуємо та всипаємо сюди борошно, какао та ванілін. Перемішуємо до одержання однорідного тіста.

Крок 7. Очищуємо волоські горіхи і злегка обсмажуємо їх на розпеченій сковороді.

Крок 8. Розминаємо горіхи, щоб одержати масу з невеликих шматочків.

Крок 9. Горіхи перекладаємо в тісто та перемішуємо.

Крок 10. Переливаємо заготовку у форму для випікання, застелену пергаментом. Випікаємо десерт 30 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 11. Шоколадний брауні з горіхами готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

ПП брауні в домашніх умовах

ПП брауні в домашніх умовах нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш докладний рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких напрочуд смачним та привабливим десертом, адаптованим для прихильників здорового харчування.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Банан – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Какао – 60 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Шоколад чорний – 75 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Банани очищаємо від шкірки та викладаємо на плоску тарілку.

Крок 3. Добре розминаємо їх вилкою до отримання ніжного фруктового пюре.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо бананове пюре та три курячі яйця. Додаємо щіпку солі та перемішуємо.

Крок 5. Додаємо сюди вказану кількість какао та розпушувач.

Крок 6. Перемішуємо заготівлю до однорідного тесту.

Крок 7. Переливаємо підготовлене тісто у форму для випікання.

Крок 8. Випікаємо 30-35 хвилин|мінути| при температурі 170°. Готовність можна перевіряти зубочисткою.

Крок 9. На гарячий пиріг викладаємо шматочки шоколаду, даємо йому розплавитись.

Крок 10. Коли шоколад розтане, розмазуємо його поверхнею і даємо заготовці повністю охолонути.

Крок 11. ПП брауні в домашніх умовах готовий. Поділіть на порційні шматочки і подавайте до столу!

Як приготувати домашній брауні з карамеллю

Як приготувати домашній брауні з карамеллю, розповідаємо у нашому докладному рецепті з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких апетитним шоколадним десертом. Такі ласощі точно стануть приводом зібрати рідних за одним столом. Подавайте з чашкою гарячого чаю.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шоколад гіркий – 200 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Какао – 3 ст.
  • Молоко – 30мл.
  • Перець червоний гострий – ч.л.

Для карамелі:

  • Цукор – 200 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія вершкове – 85 гр.
  • Вершки – 160 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Шоколад розтоплюємо на водяній бані з невеликою кількістю води. У процесі масу постійно помішуємо лопаткою до отримання однорідного гладкого складу.

Крок 2. Добре розтираємо курячі яйця з цукром.

Крок 3. Яєчну суміш виливаємо в охолоджену шоколадну. Перемішуємо до рівномірного розподілу обох частин.

Крок 4. Додаємо сюди борошно та какао. Перемішуємо до однорідної суміші.

Крок 5. Вливаємо молоко та додаємо гострий перець. Знову перемішуємо.

Крок 6. Приготуємо карамель. Для цього в каструлі з товстим гном розтоплюємо цукор із водою. Після того як продукти почнуть карамелізуватися, додаємо сіль та олію кімнатної температури. Нагріваємо, перемішуємо і в кінці вливаємо вершки. Добре все перемішуємо та прибираємо з вогню.

Крок 7. Форму для випікання застеляємо фольгою або пергаментом. Обмазуємо вершковим маслом.

Крок 8. Вливаємо сюди половину шоколадної суміші та половину карамелі.

Крок 9. Повторюємо шари та акуратно розмішуємо заготовку вилкою, щоб отримати привабливий візерунок. Випікаємо частування 30-40 хвилин за нормальної температури 180°.

Крок 10. Тепер ви знаєте, як приготувати домашній брауні з карамеллю. Беріть на замітку!

Шоколадний брауні без цукру

Шоколадний брауні без цукру відрізняється насиченим смаком та невисокою калорійністю. Такий десерт сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою та здоров’ям. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із докладним описом процесу та фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Какао – 40 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо банани та викладаємо їх глибоку миску. Ретельно розминаємо вилкою до ніжного пюре.

Крок 3. Додаємо сюди какао та розпушувач. Ретельно перемішуємо заготівлю.

Крок 4. Розбиваємо в масу курячі яйця.

Крок 5. Перемішуємо заготовку до однорідного гладкого тіста.

Крок 6. Переливаємо тісто у підготовлену форму для випікання.

Крок 7. Випікаємо 40-45 хвилин|мінути| при температурі 180°. Через 20 хвилин готування прикриваємо десерт фольгою або кришкою, щоб скоринка не підгоріла, інакше десерт гірчить.

Крок 8. Шоколадний брауні без цукру готовий. Подавайте частування до столу!