Тірамісу класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Тірамісу – це дуже смачний та улюблений багатьма десерт, який ідеально поєднується із чашкою чаю чи кави. Ласощі можна приготувати різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у кулінарній добірці з десяти рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах

Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах виходить дуже яскравим за смаком та привабливим. Частування, що тане в роті, точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких!

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Печиво Савоярді – 100 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 4 ст.л.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Лікер – 1 ст.
  • Кава еспресо – 200 мл.

Процес приготування:

Тирамису за класичним рецептом можна приготувати в домашніх умовах. Насамперед заварюємо міцну каву.

Далі відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо до отримання пишної піни разом із половиною цукрової пудри.

Яєчні жовтки збиваємо з цукровою пудрою, що залишилася.

У суміш із жовтків додаємо сир маскарпоне. Вимішуємо і викладаємо сюди білкову масу.

У каву, що охолола, вливаємо лікер і перемішуємо.

Печиво савоярді занурюємо у заготовку з кави.

Просочене савоярді викладаємо в глибоку миску першим шаром.

Заливаємо шар частиною крему.

Повторюємо шари та засипаємо це все какао. Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на кілька годин.

Класичний тірамісу в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!