Тірамісу – це дуже смачний та улюблений багатьма десерт, який ідеально поєднується із чашкою чаю чи кави. Ласощі можна приготувати різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у кулінарній добірці з десяти рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах
Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах виходить дуже яскравим за смаком та привабливим. Частування, що тане в роті, точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких!
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Печиво Савоярді – 100 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукрова пудра – 4 ст.л.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Лікер – 1 ст.
- Кава еспресо – 200 мл.
Процес приготування:
Тирамису за класичним рецептом можна приготувати в домашніх умовах. Насамперед заварюємо міцну каву.
Далі відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо до отримання пишної піни разом із половиною цукрової пудри.
Яєчні жовтки збиваємо з цукровою пудрою, що залишилася.
У суміш із жовтків додаємо сир маскарпоне. Вимішуємо і викладаємо сюди білкову масу.
У каву, що охолола, вливаємо лікер і перемішуємо.
Печиво савоярді занурюємо у заготовку з кави.
Просочене савоярді викладаємо в глибоку миску першим шаром.
Заливаємо шар частиною крему.
Повторюємо шари та засипаємо це все какао. Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на кілька годин.
Класичний тірамісу в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!
Тірамісу з маскарпоне та савоярді в домашніх умовах
Тірамісу з маскарпоне та савоярді в домашніх умовах виходить привабливим та цікавим за смаком. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим та ідеально підійде для вашого свята. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.
Час готування – 8 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Печиво савоярді – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Лікер кавовий – 1 ст.
- Кава натуральна – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до отримання пишних піків.
Крок 2. Яєчні жовтки з’єднуємо з цукром і збиваємо до утворення білої маси.
Крок 3. Білки з’єднуємо з сиром і збиваємо до однорідності на невеликих обертах міксера.
Крок 4. Вводимо масу з жовтків і акуратно вимішуємо.
Крок 5. Дно форми обмазуємо невеликою кількістю крему і викладаємо сюди печиво савоярді, яке попередньо занурюємо в міцну каву.
Крок 6. Обмазуємо шар із печива кремом та повторюємо шари.
Крок 7. Усю заготовку посипаємо какао і забираємо в холодильник для просочення на кілька годин. Краще залишити на ніч.
Крок 8. Тірамісу з маскарпоне та савоярді в домашніх умовах готовий. Можна куштувати!
Класичний рецепт тірамісу з вершками
Класичний рецепт тірамісу з вершками – це приголомшливий за смаком десерт для вашого свята або чаювання. Також частування порадує привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.
Час приготування – 5 годин 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Сир Маскарпоне – 200 гр.
- Печиво савоярді – 200 гр.
- Вершки 33% – 300 мл.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Коньяк – 2 ст.л.
- Пудра цукрова – 4 ст.
- Кава еспресо – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо холодні вершки, сир маскарпоне та цукрову пудру. Збиваємо до однорідності.
Крок 2. Охолоджену міцну каву вимішуємо з коньяком у глибокій мисці.
Крок 3. Вибираємо потрібну форму для формування десерту. Дно обмазуємо кремом і злегка присипаємо какао.
Крок 4. Печиво занурюємо в каву і потім перекладаємо рівним шаром на крем.
Крок 5. Обмазуємо печиво кремом та повторюємо шари.
Крок 6. Посипаємо десерт какао і забираємо в холодильник на 5 годин для просочення.
Крок 7. Класичний рецепт тірамісу з вершками готовий. Подавайте до столу з чаєм чи кавою!
Домашній тирамісу без яєць
Домашній тіраміс без яєць нескладно приготувати в домашніх умовах. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями. Такий десерт вийде неймовірно смачним та привабливим. Можна подавати до святкового столу або чашкою гарячого чаю.
Час приготування – 4 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Сир Маскарпоне – 500 гр.
- Печиво савоярді – 18 шт.
- Вершки 33% – 150 мл.
- Пудра цукрова – 100 гр.
- Лікер “амаретто” – 2 ст.л.
- Кава еспресо – 200 мл.
- Какао-порошок – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджені вершки вливаємо в глибоку миску та додаємо до них цукрову пудру.
Крок 2. Збиваємо вершки з пудрою до утворення м’яких піків.
Крок 3. Сюди занурюємо сир маскарпоне і акуратно все перемішуємо.
Крок 4. Отримуємо ніжний однорідний крем.
Крок 5. Заварюємо міцну каву, остуджуємо її і перемішуємо з лікером. Тут ми вимочуватимемо печиво.
Крок 6. Печиво необхідно вмочити в ароматну каву з обох боків.
Крок 7. На дно форми рівним шаром викладаємо наше підготовлене печиво.
Крок 8. Обмазуємо свій із печива кремом.
Крок 9. Далі кладемо ще один шар із печива.
Крок 10. Обмазуємо все це кремом, що залишився.
Крок 11. У такий спосіб ми сформували наш десерт.
Крок 12. Його поверхню посипаємо какао та відправляємо в холодильник для просочення на 4 години. Можна залишити проти ночі.
Крок 13. Домашній тіраміс без яєць готовий. Нарізайте та подавайте до столу!
Тирамісу без випічки з сирним сиром
Тираміс без випічки з сирним сиром – це ідеальний десерт для вашого свята або чаювання. Ласощі порадують цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.
Час приготування – 6 годин 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Печиво савоярді – 400 гр.
- Сир сирний – 300 гр.
- Вершки 33% – 250 гр.
- Кава еспресо – 300 мл.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кориця мелена – 0,5 ч.л.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. З’єднуємо холодні вершки з цукром та сирним сиром. Збиваємо пару хвилин на високій швидкості.
Крок 2. Заварюємо міцну каву, остуджуємо її і перемішуємо з корицею.
Крок 3. На дно форми викладаємо трохи крему.
Крок 4. Печиво савоярді вмочуємо в каву і викладаємо рівним шаром на крем.
Крок 5. Обмазуємо печиво кремом та повторюємо шари.
Крок 6. Верхній шар печива також рясно промазуємо кремом.
Крок 7. Посипаємо все це какао і забираємо в холодильник для просочення на 6 годин.
Крок 8. Тираміс без випічки з сирним сиром готовий. Подайте десерт до столу!
PP дієтичний рецепт тірамісу
ПП дієтичний рецепт тірамісу виходить дуже смачним, при цьому легким та низькокалорійним. Такі ласощі точно оцінять ті, хто стежить за своїм харчуванням та здоров’ям. Спробуйте приготувати десерт за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яєчний білок – 3 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Борошно рисове – 3,5 ст.л.
- Фруктоза – до смаку.
- Кава еспресо – 200 мл.
Для крему:
- Сир – 400 гр.
- Йогурт – 150 гр.
- Желатин – 5 гр.
- Молоко коров’яче – 30 мл.
- Фруктоза – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Яйця поділяємо на жовтки та білки будь-яким зручним способом.
Крок 3. Білки активно збиваємо до утворення піків.
Крок 4. Жовтки з’єднуємо з рисовим борошном та фруктозою. Вимішуємо до однорідності.
Крок 5. Акуратно додаємо в цю масу білки та перемішуємо.
Крок 6. Тісто викладаємо на пергамент у вигляді печива і випікаємо 20 хвилин при температурі 180°.
Крок 7. Для крему збиваємо сир, йогурт та фруктозу. Розтоплюємо желатин та вливаємо в отриману масу, перемішуємо.
Крок 8. Варимо міцну каву, остуджуємо її та занурюємо сюди наше печиво.
Крок 9. Печиво викладаємо у форму шарами, поливаємо кремом і забираємо на 2 години в холодильник до застигання. Перед подачею посипаємо какао.
Крок 10. ПП дієтичний рецепт тіраміс готовий. Частуйтесь!
Тірамісу з рикоттою в домашніх умовах
Тираміс з рикоттою в домашніх умовах виходить дуже ніжним за смаком і привабливим. Частування, що тане в роті, точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких!
Час приготування – 4 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печиво савоярді – 300 гр.
- Кава еспресо – 2 ст.
- Сир Рікотта – 250 гр.
- Вода – 200 мл.
- Вершки 33% – 250 мл.
- Пудра цукрова – 80 грн.
- Какао-порошок – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Заварюємо міцну каву і даємо їй охолонути.
Крок 2. Охолоджені вершки з’єднуємо з цукровою пудрою та сиром рикоттою. Збиваємо на невеликій швидкості до однорідності, поступово збільшуючи швидкість.
Крок 3. Вибираємо відповідну форму для десерту. Дно злегка промазуємо кремом.
Крок 4. Печиво занурюємо у каву та викладаємо рівним шаром у нашу форму.
Крок 5. Заливаємо все це кремом і повторюємо шари.
Крок 6. Посипаємо десерт какао і забираємо в холодильник на 4 години для просочення.
Крок 7. Тираміс з рикоттою в домашніх умовах готовий. Можна подавати до столу та пригощатися!
Тірамісу з полуницею
Тірамісу з полуницею – це яскравий та цікавий десерт, який точно прикрасить ваш святковий стіл та нікого не залишить байдужим. Апетитні ласощі порадують ніжним смаком із приємною ягідною кислинкою. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час приготування – 4 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печиво савоярді – 10 шт.
- Сир Рікотта – 250 гр.
- Вершки 20% – 200 мл.
- Пудра цукрова – 30 грн.
- Сироп полуничний – 100мл.
- Віскі – 40 мл.
- Згущувач вершків – 2 ч.л.
- Полуниця – 100 гр.
- Екстракт ванілі – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Холодні вершки з’єднуємо із загусником, ванільним екстрактом та столовою ложкою цукрової пудри. Збиваємо близько 5 хвилин.
Крок 2. В окремий посуд викладаємо рикотту і всипаємо до неї цукрову пудру, що залишилася. Збиваємо до однорідності.
Крок 3. Вершки перемішуємо з|із| масою з|із| сиру.
Крок 4. У глибоку ємність вливаємо полуничний сироп і втручаємося в нього віскі.
Крок 5. Вибираємо відповідну форму для десерту. На дно викладаємо третину крему. Печиво савоярді поринаємо в полуничний сироп і викладаємо на крем рівним шаром.
Крок 6. Шар з печива також обмазуємо кремом і починаємо викладати свій новий з печива.
Крок 7. Поверхня десерту обмазуємо кремом.
Крок 8. Закриваємо наш десерт шаром із скибочок полуниці.
Крок 9. Забираємо заготовку в холодильник для просочення на 4 години. Можна потримати й надалі.
Крок 10. Тірамісу із полуницею готовий. Подавайте частування до столу!
Тірамісу зі сметаною в домашніх умовах
Тирамісу зі сметаною в домашніх умовах виходить ніжнішим і повітрянішим. Крім того, такий десерт буде менш калорійним. Подавайте його разом із чашкою гарячого чаю чи кави. Для приготування тірамісу зі сметаною беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 9 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Печиво пісочне – 120 гр.
- Сметана – 180 г.
- Пудра цукрова – 30 грн.
- Кава еспресо – 60 мл.
- Банан – 100 г.
- Какао-порошок – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо банан і ріжемо тонкими кружальцями.
Крок 3. Вимішуємо сметану із цукровою пудрою до однорідності.
Крок 4. Заварюємо міцну каву, остуджуємо її і обмочуємо в ньому печиво.
Крок 5. Вибираємо відповідний посуд для формування тірамісу. Першим шаром викладаємо одне печиво.
Крок 6. Поливаємо печиво кремом.
Крок 7. На крем викладаємо шар із бананів і так повторюємо усі шари.
Крок 8. Посипаємо заготівлю какао і забираємо в холодильник для просочення на кілька годин, а краще на ніч.
Крок 9. Тирамісу зі сметаною в домашніх умовах готовий. Можна куштувати!
Простий та смачний рецепт тірамісу у склянці
Простий і смачний рецепт тірамісу в склянці виходить привабливим, ніжним та приємним до смаку. Такий десерт нікого не залишить байдужим: сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.
Час готування – 6 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Печиво савоярді – 200 гр.
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Коньяк – 30 мл.
- Ваніль – 0,5 ч.л.
- Вершки 33% – 200 мл.
- Пудра цукрова – 20 гр.
- Кава еспресо – 150 мл.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яєчні жовтки з’єднуємо з цукром і збиваємо до однорідності.
Крок 2. Сюди занурюємо сир маскарпоне і перемішуємо лопаткою.
Крок 3. Також масу можна збити міксером на низькій швидкості.
Крок 4. Окремо збиваємо жирні вершки із цукровою пудрою до утворення піків.
Крок 5. Підготовлені маси з’єднуємо один з одним.
Крок 6. Заварюємо міцну каву, остуджуємо її і перемішуємо з коньяком.
Крок 7. Підготуємо склянки для формування десерту. На дно склянки викладаємо трохи крему. Печиво занурюємо у каву та викладаємо на крем.
Крок 8. На печиво також кладемо крем та повторюємо всі шари. Забираємо десерт у холодильник на 4-6 годин для просочення. Перед подачею посипаємо какао.
Крок 9. Простий і смачний рецепт тірамісу у склянці готовий. Подавайте до столу!