Тірамісу – це дуже смачний та улюблений багатьма десерт, який ідеально поєднується із чашкою чаю чи кави. Ласощі можна приготувати різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у кулінарній добірці з десяти рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах
Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах виходить дуже яскравим за смаком та привабливим. Частування, що тане в роті, точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких!
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Печиво Савоярді – 100 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукрова пудра – 4 ст.л.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Лікер – 1 ст.
- Кава еспресо – 200 мл.
Процес приготування:
Тирамису за класичним рецептом можна приготувати в домашніх умовах. Насамперед заварюємо міцну каву.
Далі відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо до отримання пишної піни разом із половиною цукрової пудри.
Яєчні жовтки збиваємо з цукровою пудрою, що залишилася.
У суміш із жовтків додаємо сир маскарпоне. Вимішуємо і викладаємо сюди білкову масу.
У каву, що охолола, вливаємо лікер і перемішуємо.
Печиво савоярді занурюємо у заготовку з кави.
Просочене савоярді викладаємо в глибоку миску першим шаром.
Заливаємо шар частиною крему.
Повторюємо шари та засипаємо це все какао. Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на кілька годин.
Класичний тірамісу в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!