Класичний чізкейк в домашніх умовах – 10 простих рецептів з покроковими фото

Класичний чізкейк в домашніх умовах — це сирний або сирний десерт, приготований на основі печива. Чи пробували ви приготувати класичний чізкейк самостійно? Американський сирний пиріг може бути різної консистенції, і приготована різними способами, але незмінно одне, при якому він — повітряний, легкий і таїть у роті. Запечений чізкейк в духовці і без випічки, з сиром або сиром, з ягодами, фруктами і желе. Адже це так просто — вибирайте будь-який рецепт з фото і готуйте вдома з задоволенням.

Класичний рецепт чізкейку з випічкою в духовці

Структура цього чізкейку шовковиста і ближче до суфле, він ніжний і відмінно поєднується з кисло-солодкими фруктами, якими можна прикрасити десерт.

Час готування:2,5 години+8 годин у холоді

Порцій: 6-8

Інгредієнти на
6 порц.

  • Печиво пісочне 200 гр.
  • Масло вершкове 110 гр.
  • Сир Маскарпоне 500 гр.
  • Вершки 150 гр. (33% жирності)
  • Цукрова пудра 140 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ваніль 1 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Для вершкового крему і прикраси:
  • Сирний вершковий сир 250 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Цукрова пудра 50 гр.
  • Полуниця 150 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб класичний чізкейк в домашніх умовах приготуйте всі необхідні продукти. Дно рознімної форми для випічки діаметром 18 див прокладете папером для випічки.
  2. Покладіть в чашу блендера поламане на шматки печиво.
  3. Подрібніть печиво в крихту і перекладіть в чисту і суху миску.
  4. Додайте до крихті розтоплене вершкове масло і перемішайте.
  5. Викладіть тісто у форму і, придавлюючи ложкою, розподіліть по дну. Поставте в духовку при 180 градусах на 10 хвилин.
  6. Маскарпоне з’єднайте з цукровою пудрою, збийте і додайте вершки 33% жирності, не перестаючи перемішувати до однорідної консистенції блендером, на самій низькій швидкості або вручну, не збиваючи, інакше страва потріскається при випіканні.
  7. По одному додайте яйця і перемішуйте дуже акуратно.
  8. З стручка ванілі дістаньте насіння і додайте до крему. Натріть цедру половини лимона. З’єднайте і перемішайте ці інгредієнти, їх можна виключити, але вони зроблять смак багатшими.
  9. Основа з печива до цього часу вже охолоне.
  10. Викладіть зверху основи начинку, розрівняти лопаткою.
  11. Загорніть форму у фольгу, щільно притискаючи. При необхідності, використовуйте кілька аркушів.
  12. Візьміть глибоке деко або форму більшого розміру, ніж перша. Наповніть її гарячою водою, щоб половина форми з чізкейком була в воді. Поставте форму в духовку при 160 градусах на 1,5 години.
  13. У готового частування середина повинна злегка тремтіти. Якщо верх подпекся раніше часу, накрийте його зверху фольгою, поки не пропечеться серцевина.
  14. Приготований чізкейк повинен охолонути протягом години. Помістіть його в холодильник на 8 годин або на ніч. Після цього можна діставати його з форми, для цього проведіть ножем між стінками і боками торта і зніміть бортики. Викладіть чізкейк на тарілку.
  15. Для приготування сирного крему, м’яке масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою блендером на високій швидкості 3 хвилини до пухкої маси. Окремо збийте сир 2 хвилини. Потроху додавайте сир до маслу і збивайте. Змастіть чізкейк сирним кремом зі всіх сторін. Постарайтеся розрівняти його, створюючи красиве покриття.
  16. Викладіть зверху свіжі ягоди полуниці, нарізані навпіл. Прикрасою можуть бути будь-які улюблені ягоди або фрукти.