Класичний чізкейк в домашніх умовах – 10 простих рецептів з покроковими фото

Класичний чізкейк в домашніх умовах — це сирний або сирний десерт, приготований на основі печива. Чи пробували ви приготувати класичний чізкейк самостійно? Американський сирний пиріг може бути різної консистенції, і приготована різними способами, але незмінно одне, при якому він — повітряний, легкий і таїть у роті. Запечений чізкейк в духовці і без випічки, з сиром або сиром, з ягодами, фруктами і желе. Адже це так просто — вибирайте будь-який рецепт з фото і готуйте вдома з задоволенням.

Класичний рецепт чізкейку з випічкою в духовці

Структура цього чізкейку шовковиста і ближче до суфле, він ніжний і відмінно поєднується з кисло-солодкими фруктами, якими можна прикрасити десерт.

Час готування:2,5 години+8 годин у холоді

Порцій: 6-8

Інгредієнти на
6 порц.

  • Печиво пісочне 200 гр.
  • Масло вершкове 110 гр.
  • Сир Маскарпоне 500 гр.
  • Вершки 150 гр. (33% жирності)
  • Цукрова пудра 140 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ваніль 1 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Для вершкового крему і прикраси:
  • Сирний вершковий сир 250 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Цукрова пудра 50 гр.
  • Полуниця 150 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб класичний чізкейк в домашніх умовах приготуйте всі необхідні продукти. Дно рознімної форми для випічки діаметром 18 див прокладете папером для випічки.
  2. Покладіть в чашу блендера поламане на шматки печиво.
  3. Подрібніть печиво в крихту і перекладіть в чисту і суху миску.
  4. Додайте до крихті розтоплене вершкове масло і перемішайте.
  5. Викладіть тісто у форму і, придавлюючи ложкою, розподіліть по дну. Поставте в духовку при 180 градусах на 10 хвилин.
  6. Маскарпоне з’єднайте з цукровою пудрою, збийте і додайте вершки 33% жирності, не перестаючи перемішувати до однорідної консистенції блендером, на самій низькій швидкості або вручну, не збиваючи, інакше страва потріскається при випіканні.
  7. По одному додайте яйця і перемішуйте дуже акуратно.
  8. З стручка ванілі дістаньте насіння і додайте до крему. Натріть цедру половини лимона. З’єднайте і перемішайте ці інгредієнти, їх можна виключити, але вони зроблять смак багатшими.
  9. Основа з печива до цього часу вже охолоне.
  10. Викладіть зверху основи начинку, розрівняти лопаткою.
  11. Загорніть форму у фольгу, щільно притискаючи. При необхідності, використовуйте кілька аркушів.
  12. Візьміть глибоке деко або форму більшого розміру, ніж перша. Наповніть її гарячою водою, щоб половина форми з чізкейком була в воді. Поставте форму в духовку при 160 градусах на 1,5 години.
  13. У готового частування середина повинна злегка тремтіти. Якщо верх подпекся раніше часу, накрийте його зверху фольгою, поки не пропечеться серцевина.
  14. Приготований чізкейк повинен охолонути протягом години. Помістіть його в холодильник на 8 годин або на ніч. Після цього можна діставати його з форми, для цього проведіть ножем між стінками і боками торта і зніміть бортики. Викладіть чізкейк на тарілку.
  15. Для приготування сирного крему, м’яке масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою блендером на високій швидкості 3 хвилини до пухкої маси. Окремо збийте сир 2 хвилини. Потроху додавайте сир до маслу і збивайте. Змастіть чізкейк сирним кремом зі всіх сторін. Постарайтеся розрівняти його, створюючи красиве покриття.
  16. Викладіть зверху свіжі ягоди полуниці, нарізані навпіл. Прикрасою можуть бути будь-які улюблені ягоди або фрукти.

Рецепт чізкейку з сиром і печивом без випічки

Швидкий рецепт легкого чізкейк без випічки і желатину з найбільш доступних інгредієнтів стане паличкою-виручалочкою, коли немає часу на довгі десерти. Знадобиться всього чверть години для приготування смачного ласощі.

Інгредієнти для основи:

  • Печиво – 350 р.
  • масло – 180 р.

Для начинки:

  • Сир з дрібним зерном – 400 г
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Шоколад – 100 г
  • Цукор – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Масло розтопіть на водяній бані.

2. Розімніть печиво спочатку рукою, а потім подрібніть трохи в блендері. Повинна вийти нерівномірна крихта. З’єднайте печиво і масло, добре вимішуючи руками тісто.

3. Викладіть дно рознімної форми тістом і сформуйте бортики 3 див. Поставте в холод і поки займіться начинкою.

4. Сир прокрутіть в блендері і додайте вершки по порціях, щоб крем не став рідким. Всі перемішуйте.

5. Покладіть шоколад, попередньо розтоплений і цукор. Вимішуйте до пишної структури, повинна вийти консистенція дуже густої сметани.

6. У подмороженную форму з печива викладіть крем і вирівняйте поверхню.

7. Зверху посипте тертим шоколадом і кокосовою стружкою. І ставте в холод на 1-3 години або морозилку на 25 хвилин, якщо дозволяє місце і наскільки дозволяє час. Зніміть форму та перекладіть чізкейк в блюдо.

Радуйте гостей і близьких! Слухайте компліменти!

Класичний рецепт чізкейку «Нью-Йорк»

Таке ласощі американської кухні, як правило, подають у багатьох кафе різних країн, це класичний десерт з вершкового сиру. Перевірте свою силу волі, адже так складно зупинитися на одному шматочку — руки самі тягнуться за наступним.

Інгредієнти для основи діаметр 22 см:

  • Печиво – 350 р.
  • масло – 200 г
  • Цукор – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Сир філадельфія – 1 000 р.
  • Цукор – 250 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Лимонна цедра – 2 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
  • Яйця – 5 шт.
  • Сметана 20 % — 100 г

Для поверхні:

  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Сметана 20 % — 150 р.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Фрукти або ягоди

Процес приготування:

1. Інгредієнти для начинки дістаньте заздалегідь, щоб вони придбали кімнатну температуру. Печиво поломайте шматочками, покладіть в блендер і подрібніть в крихту. Перекладіть подрібнене печиво в тарілку, влийте розтоплене вершкове масло, цукор і гарненько змішайте.

2. Дно рознімної форми застеліть папером для випічки і змастіть її і стінки шматком вершкового масла. Утрамбуйте масу основи, викладаючи його на дно і формуючи бортик. Надішліть форму в духовку на 10 хвилин при 175 градусах. Після — дістаньте остигати.

3. Вершковий сир перемішуйте в мисці, поки він не стане гладким, додайте цукор по порціях і продовжуйте змішування. Можна скористатися міксером на маленькій швидкості, щоб не допустити потрапляння повітря, інакше чізкейк при приготуванні потріскається. Додайте кукурудзяний крохмаль, сік лимона, цедру, ваніль і акуратно збийте 20 секунд. Покладіть сметану і знову перемішайте. По одному додайте яйця і перемішуйте після додавання кожного. Викладіть начинку у форму.

4. Поставте чізкейк в духовку на 10 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшіть градуси до 120 і готуйте 60-70 хвилин. Вимкніть духовку, не відкривайте і залиште ласощі остигати в межах 30 хвилин. Для покриття змішайте сметану з цукровою пудрою і соком лимона. Змастіть поверхню ще гарячого чізкейку, як тільки дістанете з духовки і залиште охолонути. Поставте блюдо в холод на 6-8 годин.

5. Відкрийте краю форми, вийміть готовий десерт на плоску тарілку і прикрасьте шматочками свіжих фруктів і ягодами.

Шоколадний чізкейк

Шоколадний десерт з печивом «Орео» і «Брауні», який ви приготуєте самостійно — з вигляду такий складний. Це ласощі готується просто, якщо виконувати все по кроках нашого рецепта. Печиво при бажанні замініть на те, що віддаєте перевагу.

Інгредієнти для основи:

  • Гіркий шоколад – 130 р.
  • Цукрова пудра – 165 р.
  • Пшеничне борошно — 70 р.
  • масло – 130 р.
  • Яйце – 2 шт.

Для начинки:

  • Печиво «Орео» — 18 шт.
  • Вершки 33%/сметана 30% — 200 мл
  • Вершковий сир – 800 р.
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Шоколад – 50 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.

Для поверхні:

  • Какао-порошок – 1 ч. л.
  • Вершки жирні – 300 мл
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Білий шоколад – 20 р.

Процес приготування:

1. Щоб приготувати брауні, розтопіть шоколад з допомогою водяної бані.

2. Заздалегідь дістаньте інгредієнти з холодильника, крім вершків і білого шоколаду, щоб вони мали кімнатну температуру. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукровою пудрою і збийте, додаючи по одному яйцю і збиваючи кожен раз.

3. Додайте розтоплений шоколад в вершкову масу, з’єднайте з борошном і збийте до однорідності і гладкості. Відставте в бік.

4. Для начинки сир і вершки з’єднайте з ваніллю і цукровою пудрою, додайте по одному яйцю і вимішуйте постійно повільно, не збиваючи.

5. Окремо викладіть 1/3 сирної начинки і покладіть до неї 50 р. попередньо розтопленого і охолодженого шоколаду, перемішайте.

6. Роз’ємну форму змастіть всередині вершковим маслом і вилийте заготівлю брауні, викладіть печиво одним шаром.

7. Залийте половиною залишилася сирної начинки.

8. Викладіть зверху шоколадний крем.

9. У решту сирну суміш додайте разломанное на шматки печиво «Орео» і перемішайте. Помістіть масу завершальним шаром десерту. Помістіть форму в нагріту до 160 градусів духовку на 1 годину. Внизу поставте деко з водою. Готовий чізкейк залиште в закритій духовці 30 хвилин, потім вийміть з духовки і залиште остигати в кімнаті. Після — помістіть в холод на 4-8 годин.

10. Охолоджені вершки і цукрову пудру з’єднайте і збийте в стійку піну. Викладіть три столові ложки отриманої маси, розрівняти його по поверхні чізкейку. В решту додайте какао і збийте до однорідності. Перекладіть крем кондитерський мішок і прикрасьте десерт, видавлюючи порції. Зверху присипте стружками охолодженого шоколаду.

Приємного чаювання!

Японський бавовняний чізкейк

Текстура цього ніжного десерту так делікатна і повітряна, що чізкейк носить таку незвичайну назву. Приготувати його нескладно, якщо слідувати деяким правилам приготування, дотримуватися температуру і вологість приготування. Дуже зручно використовувати мультиварку, що ми і зробимо, але можна готувати і в духовці, поставивши знизу деко з водою і випікати при 160 градусах 30 хвилин, потім при 145 -50 хвилин.

Інгредієнти:

  • Сир Крим-чіз/Філадельфія – 250 г
  • Молоко – 200 г
  • Цукор — 150 р.
  • Ванільний цукор – 10 р. (1 пакетик)
  • Масло вершкове – 60 р.
  • Яйця – 6 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Борошно – 80 р.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

1. Поставте на вогонь невелику каструлю, наполовину заповнену водою, так щоб миска, яку ми поставимо пізніше зверху, не торкалася води. Закип’ятіть воду. Викладіть в миску масло, розділене на шматки, сир і залийте молоком. Поставте її на каструлю і все гарненько перемішайте. Продовжуючи помішувати, чекайте повного розчинення і змішування продуктів. Вимкніть вогонь.

2. У теплу суміш додайте борошно і крохмаль, просіваючи через сито. Перемішайте віночком, робіть це саме вручну, це важливо на цьому етапі.

3. Протріть суміш через сито, щоб воно стало більш ніжним і однорідним. Проведіть цю процедуру 2 рази, вийде кремова ніжна текстура.

4. Розділіть в яйцях жовтки і білки. Жовтки збийте, додайте ванілін і половину цукру. Продовжуйте збивати до пишноти. Маса буде розтікатися, але збільшиться в розмірах і придбає білий колір. Жовтки перекладіть частинами і перемішуйте тісто лопаткою знизу вгору, не порушуючи легкість маси. Вся рихлість і пишність випічки залежить від збитих яєць, тому приділіть цьому належну увагу.

5. Сухими і чистими насадками збийте білок в сухому посуді, попередньо додайте щіпку солі. Коли вийде біла повітряна піна, додайте лимонний сік і по частинах інший цукор. Перекладіть щільну білкову масу в тісто і повільно змішуйте.

6. Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом. Залийте тісто в чашу і включіть режим «Пароварка» на 10 хвилин. Після цього часу мультиварка перейде в режим підігріву, через 50 хвилин потрібно повторити цикл. Знову увімкніть режим «Пароварка» на 10 хвилин і 50 хвилин на підігріві. Під час приготування не пересувайте, не відкривайте техніку, інакше пиріг осяде.

7. Після закінчення приготування відкрийте каструлю і перевірити готовність зубочисткою, при легкому натисканні в центр пальцями десерт повинен злегка тремтіти.

8. Залиште постояти у відкритому положенні 20 хвилин, після цього дістаньте, перекинувши на чашу парового контейнера.

9. Перекладіть випічку на блюдо і присипте цукровою пудрою, просіяного через сито. Приємного чаювання!

Чізкейк без випічки з желатином

Щоб приготувати смачний і красивий десерт, зовсім не обов’язково його випікати. Желатин чудово впорається зі збереженням форми ласощі і скоротить час на його приготування. З ніжною начинкою на основі м’якого сиру і оформлений ягодами, цей чізкейк буде чудовою прикрасою святкового столу.

Інгредієнти:

  • Печиво – 220 р.
  • М’який сир – 410 р.
  • Цукор — 150 р.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Вершки 33% — 215 мл
  • Ванільний цукор – 11 р.
  • Желатин в гранулах – 42 р.
  • Вода – 55 мл
  • Сироп від ягід – 55 мл
  • Ягоди консервовані – 1 банка

Процес приготування:

1. Печиво покласти в щільний пакет і пройдіться по ньому качалкою, щоб розкришити. В мікрохвильовці розтопити вершкове масло і повільною цівкою додайте в печиво. Перемішайте масу до однорідності. На дно рознімної форми укладіть харчову плівку, щоб десерт було зручно витягувати з неї, і закріпіть засувку.

2. Розкришене печиво розподіліть по дну рівномірним шаром, утрамбуйте корж і відправте в холод.

3. Половину желатину замочіть в холодній воді, щоб гранули набухлий у відповідності з рекомендаціями на упаковці. Другу половину гранул розмішайте з сиропом від консервованих ягід.

4. Коли маса набубнявіє, поставте її в миску з гарячою водою, щоб прогріти і перемішуйте, поки желатин не стане рідким.

5. Змішайте охолоджені вершки з цукровим піском і ванільним цукром. Збивайте на середній швидкості до утворення густої і пишної маси. Додайте потроху м’який сир і перемішуйте, зберігаючи легкість десерту.

6. Тонкою цівкою влийте прозорий желатин в крем і акуратно розмішайте віночком. Заповніть цією начинкою форму, поставте знову на холод для застигання на 2 години.

7. На застиглий десерт укладіть ягоди і залийте половину желе з сиропу, відправте в холод, щоб желейний шар зафіксувався, і вилийте залишився желатин. Відправляйте в холод до повного застигання на 2-4 години.

Подавайте ваш святковий десерт і пригощайте, розрізаючи на шматки!

Чізкейк в мультиварці

А чому б не приготувати чізкейк з допомогою мультиварки. Готується він просто і виходить цілком ошатним та святковим. Смак горіхів в пісочній основі і желейное озеро на сирно-вершковою основі утворюють прекрасний ансамбль чудового і незабутнього смаку.

Інгредієнти для тіста:

  • Масло вершкове – 75 г
  • Печиво пісочне – 100 г
  • Горіх волоський (ядро) – 100 г

Для сирної основи:

  • Картопляний крохмаль – 3 ст. л.
  • Яйця – 5 шт.
  • Сир 5-9%– 750 р.
  • Сметана 25-30% – 150 р.
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Апельсинове желе – 90 р.
  • Вода – 200 мл
  • Шоколад – 1 плитка

Процес приготування:

1. Перемеліть печиво, розм’якшене масло і ядра горіхів в кухонному комбайні в однорідну кашку.

2. На дно мультиварки покладіть гурток пекарської папери, на неї — основу з печива і утрамбуйте, формуючи бортики.

3. В чашу комбайна покладіть сир, сметану, жовтки, цедру апельсина.

4. Змішайте і подрібніть за допомогою насадки — ножа в однорідну масу.

5. Окремо збийте білки з цукром в піну. Акуратно додати білки в іншу частину начинки і перемішайте лопаткою не поспішаючи.

6. Викладіть масу на основу в мультиварку. Встановіть програму випічка і готуйте 100 хвилин. Після сигналу про повну приготуванні, відкрийте кришку і дайте охолонути чізкейк.

7. Візьміть пакетик з готовим желе і з’єднайте з водою 200 м (½ від зазначеної на пакетику). Нагрійте на малому вогні, помішуючи, до розчинення гранул, але не кип’ятіть.

8. Тепле желе залийте в середину десерту і поставте на ніч в холод.

9. Полийте по краях чізкейк шоколадною глазур’ю, прикрасити гілочкою м’яти.

Приємного апетиту!

Чізкейк з рікоттою

Класичний чізкейк робиться на основі жирного сиру і містить чимало цукру. Цей рецепт для тих, хто віддає перевагу менш калорійну і легку, але при тому смачну альтернативу улюбленого десерту. Крем з рікотти виходить ніжний з легкою ноткою кислинки лимона.

Інгредієнти:

  • Вівсяне борошно, чи пластівці – 100 г
  • Рікотта – 600 р.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1-2 ст. л
  • Ваніль – 5 р.

Процес приготування:

1. Якщо не вийшло знайти вівсяну муку, не біда — перемеліть в млині пластівці в борошно. Відокремте білки від жовтків. Білки збийте в піну і додайте до вівсянці, додайте пару ложок води. Залиште набухати 5 хвилин.

2. Форму застелити пергаментним папером, це дозволить без зусиль дістати готовий десерт і не використовувати при цьому масло. Викладіть тісто і розподіліть по дну, сформувавши бортики, проколіть виделкою в різних місцях. Помістіть в духовку на 15 хвилин при 170 градусах.

3. З’єднайте рікотту з двома жовтками, цукровою пудрою, ваніліном і соком лимона.

4. Збийте з допомогою блендера до жовтувато-кремового однорідної консистенції.

5. Перелийте крем у випечену основу, температуру в духовці встановіть 145 градусів і поверніть в неї чізкейк на годину.

6. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште десерт так остигати. Перекладіть його на блюдо, зніміть папір і поставте в холод на годину охолоджуватися.

Банановий чізкейк

Ласощі, приготована за цим рецептом, складається з запечених, злегка хрустких шоколадних верхнього і нижнього коржів, і ніжною середини з насиченим банановим смаком. Аромати, які будуть розповзатися по вашому будинку під час приготування, напевно викличуть інтерес і апетит у всієї сім’ї. Чізкейк дуже простий у приготуванні, і хоч процес займає небагато часу, але результат того вартий!

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 р.+2 ст. л.
  • масло – 250 г
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир 9% — 400 р.
  • Сметана – 100 г
  • Банан – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ванілін
  • Мед натуральний – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці добре перетріть м’яке масло з цукром.

2. Окремо змішайте борошно і какао в сухий мисці і перемішайте. Об’єднайте обидві маси і добре вимісіть руками, розминаючи великі грудки.

3. У глибокій мисці змішайте яйця з цукром і збийте в пишну масу, додайте сир, який заздалегідь дістали з холодильника, щоб прогрівся. З банана зніміть шкірку, очистіть і наріжте кільцями, додайте в миску, залийте сметаною, посипте ваніліном і покладіть ложку меду, збийте вміст, додайте 2 ст. л. борошна для густоти і збийте блендером до однорідності.

4. Змастіть дно форми маслом, викладіть 2/3 основи з какао і утрамбуйте. Зверху помістіть повітряну начинку-крем з бананів. І покрийте її тонким шаром з крихти какао.

5. Розігрійте духовку до 170 градусів і відправте десерт випікатися на 45 хвилин. Коржі повинні стати хрустким. Остудіть десерт спочатку у відкритій духовці, потім в кімнаті, а пізніше поставте в холод, адже сирні торти повинні поступово остигати.

6. Поріжте банановий чізкейк на порції і подавайте до чаю або кави!

Чізкейк зі згущеним молоком

Простий, але такий смачний рецепт чізкейку, запеченого в духовці, з яскраво вираженим смаком згущеного молока і вершковими нотками.

Інгредієнти для форми 20 см:

  • Печиво – 170 р.
  • масло – 80 р.
  • Варена згущене молоко — 600 р.
  • Вершковий сир – 450 р.
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування:

1. Печиво розмеліть в крихту в комбайні або блендері. Розтопіть вершкове масло і з’єднайте з крихтою в окремій мисці.

2. Викладіть в роз’ємну форму і утрамбуйте. Можна скористатися для цих цілей банкою або ложкою. Запечіть в духовці, прогрітій до 160 градусів 10 хвилин дістаньте і залиште остигати.

3. Згущене молоко і сир викладіть в миску, перемішати лопаткою до однорідності, додати по одному яйцю і після кожного – добре вимішуйте. В глибоке деко налийте до середини води і встановіть у нижній ряд духовки, відразу над ним розташуйте решітку.

4. Перекладіть крем на остигнула основу і покладіть на решітку в духовку при 160 градусах. Випікайте чізкейк годину. Не варто перетримувати цей десерт. Готовність визначається подрагивающей в центрі серединою при постукуванні ложкою по бортику.

5. Готовий чізкейк не поспішайте діставати з виключеною духовки, відкрийте дверцята і залиште на 40 хвилин. Потім дістаньте і дайте охолонути при кімнатній температурі. Пізніше — поставте в холодильник на 4-8 годин.

6. Проведіть ножем по краю стінок і зніміть форму. Перекладіть чізкейк на плоске блюдо. Викладіть на десерт 200 р. збитою з допомогою міксера згущеного молока і розподіліть по поверхні.

Приємного чаювання!