Тушковані овочі – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Універсальне частування для домашнього меню – тушковані овочі. Вони послужать яскравим гарніром, живильної закускою і повноцінним гарячим блюдом. Приготувати частування можна в сковороді, казані, духовці або мультиварці, а також з додаванням грибів, м’яса або птиці. Використовуйте цікаву підбірку з 10-і покрокових рецептів.

Як приготувати тушковані овочі на сковороді?

Оцініть просте і смачне домашнє блюдо – тушковані овочі на сковороді. Таке частування порадує низькою калорійністю і поживними властивостями. Підходить для любителів легкої їжі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Вода 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як смачно і просто приготувати тушковані овочі? Очищаємо цибулю з морквою, а після дрібно обробляємо їх. Морква рекомендуємо натерти на крупній тертці.
  2. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди підготовлені овочі і пасеруємо їх пару хвилин.
  3. Промиваємо і кабачок очищаємо. Ріжемо його дрібними кубиками і також відправляємо в сковороду.
  4. Також чинимо з баклажаном і болгарським перцем. Відправляємо їх в загальну масу.
  5. Солимо заготівлю, поливаємо її томатною пастою і водою. Розмішуємо інгредієнти.
  6. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту. Викладаємо її до інших овочів.
  7. Знову розмішуємо блюдо і тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин.
  8. Готові овочі ділимо на порції. Можна подавати до столу, доповнивши сметаною за смаком.