Овочеве рагу в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Існує безліч способів приготування овочевого рагу. Однак часто, коли рагу готується на вогні, воно пригорає або перетушивается. Цю проблему можна вирішити приготуванням рагу в мультиварці, де воно зберігає свою цілісність і соковитість. Пропонуємо вам 8 цікавих рецептів такої страви.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею в мультиварці

дуже Смачне овочеве рагу з кабачками в мультиварці. Таке блюдо дуже просто готувати, всі інгредієнти легко купуються в найближчому магазині, а саме рагу виходить неймовірно апетитною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 3 шт.
  • Кабачок 3 шт.
  • Перець болгарський ½ шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Помідор 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста-2 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Вода-1 склянка
  • Зелень за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати овочеве рагу в мультиварці? У включеної мультиварки вибираємо режим «Гасіння/Випічка».
  2. У розігріту чашу мультиварки наливаємо олію.
  3. Дрібно нарізаємо часник, морква і цибуля.
  4. Розміщуємо всі овочі в чашу мультиварки і тушкуємо.
  5. Нарізаємо картоплю і кабачки дрібними кубиками.
  6. Також нарізаємо солодкий перець. Додаємо в чашу мультиварки і гарненько перемішуємо. Продовжуємо гасіння.
  7. Очищаємо від шкірки помідор.
  8. Нарізаємо його дрібними кубиками і додаємо в каструлю. Солимо рагу і перемішуємо.
  9. Розбавляємо томатну пасту водою і додаємо до рагу.
  10. Засипаємо в мультиварку зелень, лавровий лист і чорний перець, ретельно перемішуємо і тушкуємо до википання основного об’єму рідини.
  11. Готове рагу даємо настоятися в мультиварці близько 15 хвилин. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з капустою і картоплею в мультиварці Редмонд

Класичний рецепт легкого, ароматного і смачного овочевого рагу. Пі правильному приготуванні в мультиварці смаки свіжих овочів змішуються в унікальне за смаком страва, яке точно сподобається кожному.

Час готування: 85 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Капуста – 300 гр.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Зелень – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо під холодною проточною водою капусту і нарізаємо її дрібними квадратиками.

2. Очищаємо картоплю, кабачок, цибулю і часник. Промиваємо помідори і перці, видаляємо серцевину.

3. Нарізаємо картоплю і кабачок невеликими кубиками. Також подрібнюємо цибулю дрібними кубиками. Перець з помідорами нарізаємо середніми за розміром брусочками, а часник – тонкими слайсами.

4. Вливаємо в чашу мультиварки олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо його режим «Випічка» близько 10 хвилин.

5. Закладаємо овочі в каструлю. Спочатку додаємо кабачки, потім картоплю, капусту, перець, помідори і часник. Не перемішуємо. Солимо, перчимо до смаку і виставляємо режим «Гасіння» на годину.

6. Готове рагу перемішуємо, посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!

Класичне овочеве рагу з м’ясом і картоплею в мультиварці

Смачне, соковите і дуже корисна страва з овочів з м’ясом. Таке рагу точно не пригорить до сковороді, готувати його в мультиварці зручно, просто і швидко. М’ясо виходить дуже ніжним, а овочі зберігають всю свою соковитість.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Картопля – 6 шт.
  • Свинина – 400 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 80 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі холодно водою. Очищаємо картоплю й нарізаємо його невеликими кубиками.

2. Дрібно шаткуємо капусту, перець очищаємо від насіннєвої коробки і нарізаємо його невеликими брусочками.

3. Помідори нарізаємо великими кубиками.

4. Очищаємо свинину від прожилок, нарізаємо шматочками. Вливаємо олію в мультиварку, вибираємо режим «Смаження» і обсмажуємо м’ясо протягом 10 хвилин.

Додаємо в чашу мультиварки овочі, заливаємо водою, солимо і перчимо за смаком. Накриваємо каструлю кришкою, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо рагу протягом 40 хвилин. Приємного апетиту!

Соковите рагу з баклажанами і кабачками в мультиварці

Просте, швидке, але неймовірно апетитне блюдо, справжній порятунок для господині. Овочеве рагу виходить дуже запашним і соковитим. За смаком можна додати рецепт м’ясо на ваш вибір, але навіть без нього рагу виходить ситним та смачним.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Кабачки – 400 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо овочі, промиваємо їх, обсушуємо і нарізаємо кабачки і баклажани невеликими кубиками. Помідори ріжемо часточками, перець – смужками, а цибулю подрібнюємо.

2. Вливаємо олію в чашу мультиварки, накладаємо туди цибулю, вибираємо режим «Смаження» і протягом 5 хвилин обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

3. Далі додаємо в чашу кабачки.

4. Замочуємо баклажани в підсоленій воді приблизно 5 хвилин, потім також кладемо їх у каструлю.

5. В останню чергу додаємо помідори, солодкий перець. Солимо і перчимо овочі, закриваємо каструлю, встановлюємо режим «Гасіння» на півгодини і запускаємо програму.

6. За 5 хвилин до кінця додаємо в рагу часник, перемішуємо всі інгредієнти.

7. Готове рагу прикрашаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування овочевого рагу з куркою

Ситне і смачне блюдо, яке чудово підійде як для обіду, так і для вечері. Готується таке рагу швидко і просто, а куряче м’ясо в ньому виходить особливо ніжним.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Стегна курячі – 300 гр.
  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Трави прованські – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, чистимо печериці і нарізаємо їх тонкими скибочками.

2. Перець очищаємо від плодоніжки, а потім нарізаємо його брусочками. Помідори черрі ріжемо часточками.

3. Видаляємо шкіру з стегенець і курку нарізаємо невеликими шматочками.

4. Наливаємо олію в чашу мультиварки і накладаємо курку.

5. Обсмажуємо м’ясо до легкого рум’янцю.

6. Додаємо всі інгредієнти, посипаємо сіллю і прованськими травами.

7. Обережно перемішуємо всі інгредієнти.

8. Закриваємо каструлю кришкою і встановлюємо режим «Гасіння» приблизно на годину.

9. Перед подачею посипаємо рагу свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати смачне овочеве рагу з грибами?

Овочеве рагу з печерицями і рисом – ідеальний варіант ситного обіду або вечері, приготувати яке можна швидко і без особливих зусиль завдяки мультиварці.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Печериці – 200 гр.
  • Рис – 4 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста – 150 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – 30 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Вливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, додаємо терту моркву і буряк. Вибираємо програму «Смаження» на 10 хвилин.

2. Нарізаємо солодкий перець соломкою, а печериці – великими шматочками. Додаємо в каструлю і готувати, помішуючи, ще 10 хвилин в тому ж режимі.

3. Шаткуємо капусту, промиваємо рис і також засипаємо їх у каструлю. Солимо все за смаком.

4. Вливаємо в чашу гарячу воду, додаємо спеції, перемішуємо рагу і готуємо при режимі «Гасіння» близько 35 хвилин.

6. Готове рагу даємо настоятися приблизно 15 хвилин під кришкою в вимкненій мультиварці. Приємного апетиту!

Рагу з кабачками, баклажанами, перцем і помідорами в мультиварці

При гасінні рагу на сковороді воно частина може пригоріти або надмірно растушится. Подібні проблеми легко вирішуються приготуванням рагу в мультиварці, а смак овочів в такому блюді виходить набагато більш насиченим.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Капуста – ¼ качана
  • Часник – 3 зубчики
  • Вода – 200 мл
  • Трави прованські – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Дрібно шаткуємо капусту.

2. Кабачок очищаємо, нарізаємо його середніми кубиками.

3. Моєму баклажан, також нарізаємо його кубиками.

4. У перцю видаляємо насінну коробку, нарізаємо його на квадратики.

5. Цибулю нарізаємо півкільцями.

6. Помідор також нарізаємо квадратиками, не знімаючи при цьому шкірку.

7. Овочі складаємо в чашу мультиварки, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції.

8. Нарізаємо часник на великі шматочки і також додаємо в каструлю.

9. Перемішуємо всі інгредієнти і заливаємо їх водою.

10. Закриваємо каструлю кришкою, вибираємо режим «Гасіння» і виставляємо час 120 хвилин.

11. Перед подачею посипаємо готове рагу зеленню. Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт овочевого рагу з м’ясним фаршем

Швидке в приготуванні, але від того не менш смачне і корисне блюдо. Особливо гарним рагу виходить зі свіжих продуктів, але не переживайте, взимку його також можна готувати і з заморожених овочів, це ніяк не вплине на смак.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Сметана – 3 ч. л.
  • Паста томатна – 3 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, потім викладаємо туди ж фарш. Виставляємо режим «Смаження» на 10 хвилин.

2. Нарізаємо четвертинками морква, шаткуємо капусту.

3. Тонко ріжемо ріпчасту цибулю.

4. Картоплю нарізаємо кубиками, а перець – смужками.

5. Додаємо овочі в каструлю.

6. Перемішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо за смаком, а також додаємо сметану, томатну пасту і заливаємо все водою.

7. Виставляємо режим «Гасіння» на 50 хвилин. Приємного апетиту!