Існує безліч способів приготування овочевого рагу. Однак часто, коли рагу готується на вогні, воно пригорає або перетушивается. Цю проблему можна вирішити приготуванням рагу в мультиварці, де воно зберігає свою цілісність і соковитість. Пропонуємо вам 8 цікавих рецептів такої страви.
Овочеве рагу з кабачками і картоплею в мультиварці
дуже Смачне овочеве рагу з кабачками в мультиварці. Таке блюдо дуже просто готувати, всі інгредієнти легко купуються в найближчому магазині, а саме рагу виходить неймовірно апетитною.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 3 шт.
- Кабачок 3 шт.
- Перець болгарський ½ шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Помідор 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста-2 ч. л.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Вода-1 склянка
- Зелень за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати овочеве рагу в мультиварці? У включеної мультиварки вибираємо режим «Гасіння/Випічка».
- У розігріту чашу мультиварки наливаємо олію.
- Дрібно нарізаємо часник, морква і цибуля.
- Розміщуємо всі овочі в чашу мультиварки і тушкуємо.
- Нарізаємо картоплю і кабачки дрібними кубиками.
- Також нарізаємо солодкий перець. Додаємо в чашу мультиварки і гарненько перемішуємо. Продовжуємо гасіння.
- Очищаємо від шкірки помідор.
- Нарізаємо його дрібними кубиками і додаємо в каструлю. Солимо рагу і перемішуємо.
- Розбавляємо томатну пасту водою і додаємо до рагу.
- Засипаємо в мультиварку зелень, лавровий лист і чорний перець, ретельно перемішуємо і тушкуємо до википання основного об’єму рідини.
- Готове рагу даємо настоятися в мультиварці близько 15 хвилин. Приємного апетиту!
Овочеве рагу з капустою і картоплею в мультиварці Редмонд
Класичний рецепт легкого, ароматного і смачного овочевого рагу. Пі правильному приготуванні в мультиварці смаки свіжих овочів змішуються в унікальне за смаком страва, яке точно сподобається кожному.
Час готування: 85 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Капуста – 300 гр.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Зелень – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо під холодною проточною водою капусту і нарізаємо її дрібними квадратиками.
2. Очищаємо картоплю, кабачок, цибулю і часник. Промиваємо помідори і перці, видаляємо серцевину.
3. Нарізаємо картоплю і кабачок невеликими кубиками. Також подрібнюємо цибулю дрібними кубиками. Перець з помідорами нарізаємо середніми за розміром брусочками, а часник – тонкими слайсами.
4. Вливаємо в чашу мультиварки олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо його режим «Випічка» близько 10 хвилин.
5. Закладаємо овочі в каструлю. Спочатку додаємо кабачки, потім картоплю, капусту, перець, помідори і часник. Не перемішуємо. Солимо, перчимо до смаку і виставляємо режим «Гасіння» на годину.
6. Готове рагу перемішуємо, посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!
Класичне овочеве рагу з м’ясом і картоплею в мультиварці
Смачне, соковите і дуже корисна страва з овочів з м’ясом. Таке рагу точно не пригорить до сковороді, готувати його в мультиварці зручно, просто і швидко. М’ясо виходить дуже ніжним, а овочі зберігають всю свою соковитість.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Картопля – 6 шт.
- Свинина – 400 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 80 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо овочі холодно водою. Очищаємо картоплю й нарізаємо його невеликими кубиками.
2. Дрібно шаткуємо капусту, перець очищаємо від насіннєвої коробки і нарізаємо його невеликими брусочками.
3. Помідори нарізаємо великими кубиками.
4. Очищаємо свинину від прожилок, нарізаємо шматочками. Вливаємо олію в мультиварку, вибираємо режим «Смаження» і обсмажуємо м’ясо протягом 10 хвилин.
Додаємо в чашу мультиварки овочі, заливаємо водою, солимо і перчимо за смаком. Накриваємо каструлю кришкою, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо рагу протягом 40 хвилин. Приємного апетиту!
Соковите рагу з баклажанами і кабачками в мультиварці
Просте, швидке, але неймовірно апетитне блюдо, справжній порятунок для господині. Овочеве рагу виходить дуже запашним і соковитим. За смаком можна додати рецепт м’ясо на ваш вибір, але навіть без нього рагу виходить ситним та смачним.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Баклажани – 500 гр.
- Кабачки – 400 гр.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо овочі, промиваємо їх, обсушуємо і нарізаємо кабачки і баклажани невеликими кубиками. Помідори ріжемо часточками, перець – смужками, а цибулю подрібнюємо.
2. Вливаємо олію в чашу мультиварки, накладаємо туди цибулю, вибираємо режим «Смаження» і протягом 5 хвилин обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
3. Далі додаємо в чашу кабачки.
4. Замочуємо баклажани в підсоленій воді приблизно 5 хвилин, потім також кладемо їх у каструлю.
5. В останню чергу додаємо помідори, солодкий перець. Солимо і перчимо овочі, закриваємо каструлю, встановлюємо режим «Гасіння» на півгодини і запускаємо програму.
6. За 5 хвилин до кінця додаємо в рагу часник, перемішуємо всі інгредієнти.
7. Готове рагу прикрашаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування овочевого рагу з куркою
Ситне і смачне блюдо, яке чудово підійде як для обіду, так і для вечері. Готується таке рагу швидко і просто, а куряче м’ясо в ньому виходить особливо ніжним.
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Стегна курячі – 300 гр.
- Капуста цвітна – 200 гр.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Печериці – 150 гр.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Трави прованські – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, чистимо печериці і нарізаємо їх тонкими скибочками.
2. Перець очищаємо від плодоніжки, а потім нарізаємо його брусочками. Помідори черрі ріжемо часточками.
3. Видаляємо шкіру з стегенець і курку нарізаємо невеликими шматочками.
4. Наливаємо олію в чашу мультиварки і накладаємо курку.
5. Обсмажуємо м’ясо до легкого рум’янцю.
6. Додаємо всі інгредієнти, посипаємо сіллю і прованськими травами.
7. Обережно перемішуємо всі інгредієнти.
8. Закриваємо каструлю кришкою і встановлюємо режим «Гасіння» приблизно на годину.
9. Перед подачею посипаємо рагу свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Як приготувати смачне овочеве рагу з грибами?
Овочеве рагу з печерицями і рисом – ідеальний варіант ситного обіду або вечері, приготувати яке можна швидко і без особливих зусиль завдяки мультиварці.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Печериці – 200 гр.
- Рис – 4 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Капуста – 150 гр.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Масло рослинне – 30 гр.
- Вода – 200 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Вливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, додаємо терту моркву і буряк. Вибираємо програму «Смаження» на 10 хвилин.
2. Нарізаємо солодкий перець соломкою, а печериці – великими шматочками. Додаємо в каструлю і готувати, помішуючи, ще 10 хвилин в тому ж режимі.
3. Шаткуємо капусту, промиваємо рис і також засипаємо їх у каструлю. Солимо все за смаком.
4. Вливаємо в чашу гарячу воду, додаємо спеції, перемішуємо рагу і готуємо при режимі «Гасіння» близько 35 хвилин.
6. Готове рагу даємо настоятися приблизно 15 хвилин під кришкою в вимкненій мультиварці. Приємного апетиту!
Рагу з кабачками, баклажанами, перцем і помідорами в мультиварці
При гасінні рагу на сковороді воно частина може пригоріти або надмірно растушится. Подібні проблеми легко вирішуються приготуванням рагу в мультиварці, а смак овочів в такому блюді виходить набагато більш насиченим.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Капуста – ¼ качана
- Часник – 3 зубчики
- Вода – 200 мл
- Трави прованські – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Дрібно шаткуємо капусту.
2. Кабачок очищаємо, нарізаємо його середніми кубиками.
3. Моєму баклажан, також нарізаємо його кубиками.
4. У перцю видаляємо насінну коробку, нарізаємо його на квадратики.
5. Цибулю нарізаємо півкільцями.
6. Помідор також нарізаємо квадратиками, не знімаючи при цьому шкірку.
7. Овочі складаємо в чашу мультиварки, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції.
8. Нарізаємо часник на великі шматочки і також додаємо в каструлю.
9. Перемішуємо всі інгредієнти і заливаємо їх водою.
10. Закриваємо каструлю кришкою, вибираємо режим «Гасіння» і виставляємо час 120 хвилин.
11. Перед подачею посипаємо готове рагу зеленню. Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт овочевого рагу з м’ясним фаршем
Швидке в приготуванні, але від того не менш смачне і корисне блюдо. Особливо гарним рагу виходить зі свіжих продуктів, але не переживайте, взимку його також можна готувати і з заморожених овочів, це ніяк не вплине на смак.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фарш свинячий – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Сметана – 3 ч. л.
- Паста томатна – 3 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, потім викладаємо туди ж фарш. Виставляємо режим «Смаження» на 10 хвилин.
2. Нарізаємо четвертинками морква, шаткуємо капусту.
3. Тонко ріжемо ріпчасту цибулю.
4. Картоплю нарізаємо кубиками, а перець – смужками.
5. Додаємо овочі в каструлю.
6. Перемішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо за смаком, а також додаємо сметану, томатну пасту і заливаємо все водою.
7. Виставляємо режим «Гасіння» на 50 хвилин. Приємного апетиту!