Переживаєте, що квашена капуста вимагає довгих і складних приготувань? Це не так. Існує багато рецептів, які дозволяють максимально швидко виконати домашню заготовку. Беріть на замітку підбірку з 10 перевірених рецептів, на які не піде багато часу.
Квашена капуста швидкого приготування в банку з розсолом
Неймовірно соковита квашена капуста виходить на розсолі. Такий рецепт можна віднести до варіантів швидкого приготування. Кулінарна ідея не відніме багато часу, а тільки порадує яскравим смаком готового продукту.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Капуста білокачанна ½ кг
- Морква 1 шт.
- Вода-2 склянки
- Сіль 30 гр.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Оцет столовий 9% 40 мл
- Масло рослинне 100 мл
Процес приготування:
- Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту швидкого приготування? Спочатку приготуємо розсіл. Кип’ятимо воду з цукром, сіллю і рослинним маслом. Розмішуємо, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися.
- Після готовності рідина знімаємо з плити і даємо їй охолонути.
- капусту Промиваємо та нарізаємо її тоненькими смужками. Розминаємо продукт руками, щоб він пустив сік.
- Скляні банки ретельно промиваємо з содою.
- До капусти додаємо терту моркву і знову розмішуємо.
- Щільно укладаємо овочеву масу по чистим банкам і заливаємо розсолом розсолом.
- Вливаємо оцет і закриваємо заготовки кришками.
- Ставимо банки на зберігання в прохолодне місце. Через деякий час капуста заквасится.
Класична квашена капуста швидкого приготування на 3 літрову банку
Популярний спосіб заквасити капусту – за рецептом на швидку руку. Вам не доведеться довго чекати готовності продукту, через добу ви вже зможете ставити холодне частування на обідній стіл.
Час готування: 24 години
Час приготування: 24 години
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо капусту і моркву. Овочі обов’язково очистити від будь-яких забруднень.
2. Далі нарізаємо продукти тонкою соломкою. Можна використовувати для цього ножа і тертку. Кілька капустяних листочків залишаємо цілими.
3. Дрібну овочеву масу розмішуємо з сіллю і цукром. Розминаємо суміш руками до появи рідини.
4. Щільно укладаємо підготовлений продукт в трилітрову банку. Закриваємо вміст капустяним листком. Тримаємо тару одну добу в теплому місці. Можна підставити під неї каструлю або велику тарілку.
5. Через 24 години капуста вже буде готова. Можна пробувати або ставити на зберігання!
Швидка квашена капуста в банку за добу без оцту
Апетитна квашена капуста доповнить ваш обідній стіл і порадує близьких яскравим соковитим смаком. Щоб продукт нікого не залишив байдужим, приготуйте його по швидкому добовому рецептом без додання оцту.
Час готування: 24 години
Час приготування: 24 години
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 щіпка.
- Кмин – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Капусту промиваємо та нарізаємо її тоненькими смужками. Моркву очищаємо і пропускаємо через тертку.
2. Далі продукти викладаємо в загальну миску, посипаємо їх сіллю і цукром. Ретельно вимішуємо кілька хвилин до виділення соку.
3. Далі додаємо кмин і знову розмішуємо вміст.
4. Щільно укладаємо заготовку в банку і залишаємо на добу в теплому місці. Періодично проколюємо вміст лопаткою або ножем, щоб виходили гази.
5. Через день квашена капуста без оцту буде готова. Продукт можна пробувати або ставити на подальше зберігання.
Квашена капуста швидкого приготування з оцтом
Насичена квашена капуста з легкою кислинкою – те що потрібно для ситних домашніх обідів. Приготувати таке частування самостійно зовсім не складно. Використовуйте для цього швидкий і перевірений багатьма господинями рецепт.
Час готування: 24 години
Час приготування: 24 години
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Під водою промиваємо качан капусти, після чого дрібно шаткуємо його ножем.
2. На тертці натираємо моркву і відправляємо отримане до капусти. Розмішуємо масу, придавлюючи її руками, щоб виділився сік.
3. У сотейнику нагріваємо воду і опускаємо в неї цукор з сіллю. Варимо до повного розчинення сухих інгредієнтів, в кінці вливаємо оцет.
4. Овочі кладемо в скляну банку і заливаємо трохи розсолом, маринадом . Залишаємо заготовку на одну добу без кришки.
5. Через день соковита квашена капуста з оцтом готова до вживання. Також її можна закрити кришкою і поставити на зберігання в прохолодне приміщення.
Хрустка капуста з буряком швидкого приготування
Одна з яскравих і неймовірно смачних ідей для заготівлі в домашніх умовах – квашена капуста з буряком. Рецепт відрізняється швидким процесом приготування, що дозволить заощадити ваш час.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 0,5 шт.
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Оцет 9% – 120 мл
Процес приготування:
1. З качана капусти, знімаємо верхні листки і акуратно витягаємо качан.
2. Далі овоч обробляємо на шматочки.
3. Буряк очищаємо і натираємо її на тертці. Зубчики часнику ріжемо тонкими пластинками.
4. Перемішуємо підготовлені продукти між собою.
5. У сотейнику нагріваємо воду і додаємо сюди сіль, цукор, горошини чорного перцю і лавровий листок. Варимо розсіл до розчинення сухих інгредієнтів, в кінці додаємо оцет, вимикаємо вогонь і даємо розсолу охолонути.
6. У велику банку щільно укладаємо овочеву суміш. Заливаємо вміст остившім розсолом до горлечка.
7. Закриваємо заготівлю капроновою кришкою і зберігаємо її в прохолодному місці.
Капуста з оцтом, цукром і морквою швидкого приготування
Швидко і смачно заквасити капусту можна в домашніх умовах. Беріть на замітку простий рецепт з морквою, цукром і оцтом. Готовий продукт порадує своєю соковитістю і приємним солодкуватим смаком.
Час готування: 24 години
Час приготування: 24 години
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 3 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л..
- Спеції – за смаком.
- Оцет 9% – 150 мл
Процес приготування:
1. Тонкою соломкою розбираємо промиту і підготовлену капусту. Також чинимо і з морквою. Для зручності можна використовувати терку.
2. Розтираємо овочі з сіллю, цукром і спеціями за смаком. Робимо це близько 5 хвилин до рясного виділення соку.
3. Далі продукт щільно укладаємо в чисту суху скляну банку. Вливаємо оцет.
4. Переставляємо тару з вмістом в тарілку і залишаємо її в такому вигляді на одну добу. Тарілка необхідна для того, щоб зайва рідина не стікала на стіл.
5. Готово! На наступний день соковиту квашену капусту швидкого приготування можна пробувати.
Соковита і ніжна квашена капуста з болгарським перцем
Витрачати кілька днів на закваску капусти зовсім не обов’язково. Спробуйте швидкий домашній рецепт, за яким можна приготувати неймовірно смачну і соковиту заготовку з додаванням болгарського перцю.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо качан капусти, дрібно шаткуємо його і отримане викладаємо у велику каструлю.
2. Сюди ж додаємо дрібно порізаний болгарський перець і терту на крупній тертці моркву.
3. На невеликі шматочки розбираємо зубчики часнику. Додаємо в загальну масу.
4. У каструлі кип’ятимо воду і розмішуємо в неї сіль, цукор, два види перцю і лаврове листя. Варимо маринад 2-3 хвилини і знімаємо з плити.
5. Овочі в каструлі старанно перемішуємо і заливаємо гарячим маринадом.
6. Викладаємо заготовку в банку, заливаємо укусом і залишаємо на дві години. Після можна закривати кришкою.
7. Соковита капуста з болгарським перцем по швидкому рецептом готова!
Швидка квашена капуста з часником в домашніх умовах
Ароматна і злегка пікантна квашена капуста виходить з додаванням часнику. Готове частування порадує не тільки яскравим смаком, але і швидким кулінарним процесом. Спробуйте!
Час готування: 24 години
Час приготування: 24 години
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Часник – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Вибираємо великий качан капусти і нарізаємо його тонкою і довгою соломкою.
2. З морквою також чинимо. Для зручності використовуйте овочерізку або спеціальну терку.
3. Часник витягаємо з лушпиння і поділяємо його на зубчики. Нарізати їх не обов’язково.
4. Морква з капустою старанно вимішуємо з сіллю і цукром. Далі викладаємо масу в чисту банку, чергуючи з зубчиками часнику. Залишаємо заготовку на одну добу в теплому місці.
5. На наступний день ароматну квашену капусту можна закрити капроновою кришкою і поставити на зберігання. Готово!
Простий і смачний рецепт квашеної капусти з медом
Соковиту квашену капусту з яскравим солодкуватим смаком можна приготувати з додаванням меду. Яскрава закуска порадує швидким процесом приготування і тривалим зберіганням в банках.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 4 кг
- Морква – 4 шт.
- Мед – 60 гр.
- Сіль – 80 гр.
Процес приготування:
1. Білокачанну капусту ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо.
2. Далі очищаємо моркву, миємо її і натираємо на крупній тертці.
3. З’єднуємо капусту, моркву і мед, і з великою силою стискаємо продукти до виділення соку.
4. Рівномірно розподіляємо овочі з двох трилітровим банкам.
. Окремо кип’ятимо 1,5 літра води в каструлі. Розмішуємо в ній сіль.
6. Гарячим маринадом заливаємо банки з капустою, медом і морквою. Можна закривати кришками і ставити на зберігання.
7. Соковита квашена капуста швидкого приготування буде готова через кілька днів зберігання.
Домашня квашена капуста швидкого приготування з журавлиною
Яскраву нотку домашньої квашеній капусті додасть стигла журавлина. Кисла ягода зробить частування ще більш гарним і оригінальним. Спробуйте простий кулінарний рецепт на швидку руку.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Журавлина – 80 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Дрібною соломкою нарізаємо заздалегідь промитий качан капусти.
2. Додаємо до підготовленого овочу і терту моркву. Розмішуємо продукти між собою до виділення соку.
3. На плиті нагріваємо воду і розчиняємо у ній необхідну кількість солі. Після чого прибираємо рідина з вогню і вливаємо в неї оцет.
4. Овочі у власному соку розмішуєм в скляні банки. Доповнюємо їх промитої журавлиною і заливаємо маринадом з оцтом. Настоюємо в теплому місці дві години.
5. Через деякий час остиглу заготовку можна закрити кришкою і поставити на зберігання в холодильник. Готово!