Кабачки з сиром і помідорами в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Кабачки з сиром і помідорами в духовці — це блюдо, яке можна приготувати різними способами. Це можуть бути охолоджені закуски, запіканки і повноцінні гарячі страви. У весняно-літній період добірка користується популярністю, як ніколи. Всі рецепти елементарні у виконанні. Втілити страви в реальність зможе будь-без винятку. Труднощів не виникне – гарантую.

Кабачки кружечками з сиром і помідорами в духовці

Кабачки кружечками з сиром і помідорами в духовці – відмінна закуска для всіх тих, хто худне і тих, хто не їсть смажену їжу. Страву подають у тільки що приготованому і охолодженому стані. Деяким закуска подобається саме в охолодженому вигляді. Кабачки підходять для перекусу і пізнього вечері.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Помідори 2 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Часник 4 зуб.
  • Сир 100 гр.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Кабачки з сиром і помідорами в духовці готуються просто. Зібравши продукти, промиваємо овочі та запашні трави, очищаємо часник від лушпиння.
  2. Зрізавши з кабачків кінчики, нарізаємо овочі кружечки. Товщина не повинна перевищувати 1 сантиметр.
  3. Повторюємо ті ж дії з томатами.
  4. Дрібно нарубавши промиту зелень, натерти сир на крупній тертці і подрібнивши часник, об’єднуємо компоненти. Присмачую сметаною, сіллю і перцем. Добре розмішуємо. Якщо немає свіжого часнику, додаємо сухі спеції.
  5. На деко кладемо папір для випічки. Якщо потрібно, промазуємо маслом. Силіконізований пергамент цього не потребує. Кладемо кабачки. Зверху укладаємо томати.
  6. Рівномірно розподіляємо сирну шапочку.
  7. Деко розміщуємо в розігрітому до 180° духовій шафі і запікаємо 20 хвилин.
  8. Сервіруємо закуску і за бажанням присипаємо листочками зелені. Приємного апетиту!

Кабачки з фаршем, помідорами і сиром в духовці

Кабачки з фаршем, помідорами і сиром в духовці – це блюдо, яке все-таки апетитніше в гарячому стані. Частування добре насичує і виходить неймовірно смачним. Швидкий і соковитий вечеря стане хорошим варіантом для тих, хто не любить важку смажену їжу.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Кабачки – 320 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Помідори – 240 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • копчена Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Для соусу:

  • Сметана – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Кетчуп/томатна паста/томатний соус – 40 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зібравши продукти, приступаємо до реалізації чудового рецепту. Помідори і кабачки вибираємо однакового діаметра і добре промиваємо.

Крок 2. У чашку вивантажуємо фарш. Використовуємо м’ясний або з птиці. Для тих, кому важлива калорійність страви, використовуємо фарш з курячого або индюшиной грудки. Очищений цибулю подрібнюємо в однорідну масу за допомогою заглибного приладу або натираємо на дрібній тертці. Відправляємо до фаршу.

Крок 3. Приправляємо спеціями і добре вимішуємо. Гранульований часник при бажанні замінюємо свіжим. Кількість спецій визначаємо самостійно. Копчену паприку замінюємо звичайної.

Крок 4. У кабачків зрізаємо хвостики і нарізаємо п’ятаками шириною не більше 5 міліметрів.

Крок 5. Помідори ріжемо таким же чином.

Крок 6. З фаршу формуємо невеликі фрикадельки за кількістю овочевих п’ятачків.

Крок 7. Включаємо розігрів духовки, виставивши 180° на температурному регуляторі. На кабачок викладаємо фрикадельки і злегка придавлюємо, надаючи округлу форму. Зверху розміщуємо томати. Таким чином робимо все башточки.

Крок 8. Беремо вогнетривку форму і заповнюємо її, як показано на картинці.

Крок 9. Приготуємо заливку, з’єднавши в мисці сметану, кетчуп, сіль і перець.

Крок 10. Розбавляємо водою і гарненько вимішуємо. Кетчуп на розсуд замінюємо пастою або соусом.

Крок 11. Рівномірно розподіляємо заливку по заготівлі і запечатуємо фольгою. Запікаємо 50 хвилин.

Крок 12. Натираємо сир. Найкраще підійде моцарелла. Вона добре плавиться і не стає грубою після застигання.

Крок 13. Через 50 хвилин знімаємо фольгу і розподіляємо сирну стружку.

Крок 14. Повертаємо блюдо в духовку і допікаємо ще 10 хвилин, щоб утворилася сирна скоринка.

Крок 15. Готову страву подаємо порційно. Частування виходить соковитим і дуже апетитним. Приємного апетиту!

Кабачки з сиром, часником і помідорами в духовці

Кабачки з сиром, часником і помідорами в духовці готуються елементарно. Закуска не вдарить по кишені, наситить і доставить масу позитивних емоцій. Кабачкові башточки виглядають презентабельно і цілком підійдуть для зустрічі гостей. Сир можна використовувати будь-який, але краще той, який добре плавиться.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Майонез – 20 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо молоденькі кабачки. Добре промиваємо їх і витираємо на сухо. Обрізаємо кінці і ділимо овочі на кружечки товщиною не більше півтора сантиметрів.

Крок 2. На промаслений форму для запікання розкладаємо кабачкові кружечки і просочуємо майонезом.

Крок 3. Помідори вибираємо такого ж діаметру, як і кабачок, добре промиваємо та нарізаємо таким же чином. Укладаємо зверху на промазанный кабачок. Часник очищаємо і натираємо або подрібнюємо часникодушилкою. Промазуємо томати часником і посипаємо сіллю.

Крок 4. Сир дрібно натираємо і розподіляємо по овочевим башточки. Ставимо форму в духовку запікатися на 25 хвилин при 180°.

Крок 5. Через 25 хвилин акуратно витягуємо форму і злегка даємо охолонути.

Крок 6. Овочеве страву подаємо порційно. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з сиром і помідорами

Запіканка з кабачків з сиром і помідорами являє собою неймовірно низькокалорійне частування. Це відмінний варіант для пізньої вечері, який не позначиться на фігурі. Щоб зробити більш ситний варіант, запіканку можна доповнити запеченою куркою або рибою.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Томати – 2-4 шт.
  • Манка – 3-4 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Детально моєму овочі.

Крок 2. Обрізаємо кінці і натираємо теркою або кухонним комбайном. Трохи солимо і залишаємо на чверть години, щоб витягнути зайву вологу. Після цього віджимаємо овочі від рідини, щоб запіканка була щільніше.

Крок 3. Туди ж розбиваємо яйця, досолює, приправляємо перцем. Додаємо рубаний кріп і 50 грамів подрібненого сиру. Додаємо манку. Крупа розбухне, вбере зайву вологу і додасть повітряну текстуру. Розмішуємо до гладкості.

Крок 4. Вогнетривку ємність промазуємо вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями чи манкою, щоб потім легко дістати готовий виріб. Розподіляємо суміш і розрівнюємо лопаткою.

Крок 5. Розкладаємо помідори і посипаємо рештою сиру. Сир має добре плавиться. Поміщаємо форму на 25 хвилин в гарячу духовку і готуємо запіканку при 180°.

Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, одягнувши прихватки-рукавички, щоб не обпектися, обережно виймаємо форму.

Крок 7. Даємо постояти, щоб запіканка стала щільніше.

Крок 8. Подаємо запіканку в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Кабачки, запечені з сиром і помідорами і майонезом

Кабачки, запечені з сиром і помідорами і майонезом, стануть хорошим гарніром до птиці або риби. Процес приготування не обтяжить і не завдасть клопоту. Блюдо виходить соковитим і максимально апетитним. У літній час страва користується великою популярністю.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Кабачки – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Помідори – 200 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Помідори і кабачки промиваємо.

Крок 2. Кабачки нарізаємо скибочками. Перерослі овочі з грубою шкіркою і серцевиною, очищаємо і выскабливаем насіння. Ширина нарізки не повинна перевищувати сантиметр.

Крок 3. Солимо і перчимо. При бажанні присмачую приправами. Добре підійдуть прованські або італійські трави.

Крок 4. Керамічну або скляну форму змащуємо олією і викладаємо наші плоди.

Крок 5. В піалу майонез і викладаємо туди ж подрібнюємо часник. Можна взяти гранульований. Замість покупного жирного майонезу можна приготувати домашній пісний – на аквафабе (рідини від консервованого горошку) або розсолі.

Крок 6. Добре змішавши продукти, промазуємо ними підставу.

Крок 7. Промиті помідори нарізаємо пятачками і укладаємо поверх кабачкової основи. Присипаємо спеціями.

Крок 8. Зверху натираємо сир і рівномірно розкладаємо шапочку. Найкраще підходить моцарелла.

Крок 9. Запечатуємо фольгою і ставимо запікатися. Готуємо овочі при 180° 35 хвилин.

Крок 10. Посипаємо листочками петрушки або іншими запашними травами.

Крок 11. Презентуємо частування в теплому стані. В остившем вигляді сирна скоринка застигає і не тягнеться. Але якщо підігріти, теж виходить апетитно. Приємного апетиту!

Кабачки в духовці з помідорами, сиром і сметаною

Кабачки в духовці з помідорами, сиром і сметаною – ситне і при цьому легке частування для тих, хто не вживає м’ясні вироби. Для тих, кому не принципова калорійність страви, можна використовувати сметану і сир підвищеної жирності. Як нескладно у виконанні, так і не важко для травлення.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Помідори – 3-5 шт.
  • Цибуля зелена – 2-3 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Моєму овочі. Паперовими рушниками обсушуємо плоди.

Крок 2. У кабачках відрізаємо хвостики і ріжемо кружальцями. Те ж робимо з томатами, вирізати плодоніжку. Діаметр плодів повинен збігатися. Промазуємо маслом форму, по черзі викладаємо овочі. Для запікання краще взяти керамічну або скляну ємність. Щоб не промасливать поверхню, можна застелити силіконізованим папером або фольгою.

Крок 3. Детально обполіскуємо зелений лук і дрібно рубаємо. Замість цибулі підійде кріп або петрушка. Якщо є повний набір ароматних трав, буде ще краще. Об’єднуємо сметану, цибулю, сіль і перець.

Крок 4. Добре розмішавши, розподіляємо соус поверх овочів. Рівномірно покриваємо все блюдо.

Крок 5. Зверху посипаємо дрібно натертим сиром. Прибираємо форму в гарячу духову шафу і готуємо 40 хвилин при 180°. Сир має добре плавитися. Можна взяти ковбасний підкопчений, твердий або напівтвердий.

Крок 6. Скориставшись прихватками, обережно, щоб не обпектися, виймаємо запечені овочі і даємо трохи охолонути.

Крок 7. Частування ріжемо на шматочки.

Крок 8. Пробуємо, поки блюдо не охололо. Приємного апетиту!

Кабачки з куркою, сиром і помідорами в духовці

Кабачки з куркою, сиром і помідорами в духовці – повноцінний прийом їжі. Смачно і ситно, а до того ж складається з низькокалорійних продуктів. Для тих, кому не важлива калорійність, куряче філе можна замінити м’якоттю стегна. Страва виглядає привабливо і підійде для зустрічі друзів.

Час готування – 1 ч. 05 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для смачного і ситного страви. Детально обполіскуємо зелень і овочі. Ставимо варитися куряче філе. Знадобиться близько півгодини. Не забуваємо посолити воду і приправити прянощами.

Крок 2. Кабачки подрібнюємо теркою, додаємо сіль і добре перемішуємо прибираємо в сторону на деякий час. Сіль витягне вологу.

Крок 3. Варене м’ясо нарізаємо дрібним кубиком. Крупно натираємо сир. Вибираємо сорти, які добре плавляться і не перетворюються в гуму після охолодження. Ідеально підійде моцарелла.

Крок 4. Кабачок віджимаємо, кладемо до нього відварне м’ясо і половину сирний стружки. Якщо не віджати кабачки, страва стане водянистим, перетвориться на кашу і втратить презентабельний зовнішній вигляд.

Крок 5. Сюди ж розбиваємо яйця. Засипаємо манку, присмачую подрібненим кропом і перцем. Помідори ріжемо пятачками.

Крок 6. Вогнетривку форму промасливаем і розподіляємо кабачкову суміш. Зверху закриваємо помидорными кружечками.

Крок 7. Томати зверху перчимо і засипаємо залишилися сиром.

Крок 8. Готуємо страву при 180° 25 хвилин.

Крок 9. Прикрашаємо страву зеленню і ділимо на порції.

Крок 10. Пригощаємо рідних. Приємного апетиту!

Кабачки з сиром, помідорами і баклажанами

Кабачки з сиром, помідорами і баклажанами стануть хорошим гарніром для риби, птиці або м’яса. Частування сподобається всім, хто виключив з раціону смажену їжу. Блюдо виходить ситним і мега апетитним. Приготувати запашну закуску не складе праці. Вона гарна в будь-якому стані.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо овочі та інші складові овочевого страви. Грунтовно обполіскуємо плоди і ароматні трави.

Крок 2. Зрізаємо кінці з кабачки і баклажани, потім нарізаємо пятачками не більше 7 міліметрів.

Крок 3. Присмачую овочі сіллю і рослинним маслом. Додаємо половину рубаною зелені і часнику. Залишаємо приблизно на годину, заздалегідь розмішавши овочі.

Крок 4. Через 50 хвилин включаємо духовку на 250°. Помідори ріжемо пятачками не більше 5 міліметрів. Сир ріжемо слайсами або беремо вже нарізний.

Крок 5. Беремо деко або плоску форму для запікання. Злегка промасливаем. Чергуючи укладаємо наші овочі і сир. Трохи приправляємо спеціями, на розсуд додаємо прянощі.

Крок 6. Запікаємо страву 20 хвилин.

Крок 7. Решту зелень і часник також подрібнюємо.

Крок 8. Дістаємо нашу страву і присипаємо рубаними ароматними компонентами.

Крок 9. Подаємо в гарячому стані. Приємного апетиту!

Кабачки з картоплею, сиром і помідорами в духовці

Кабачки з картоплею, сиром і помідорами в духовці виходять досить поживними. Страва не вимагає доповнень у вигляді чогось м’ясного. Але якщо хочеться доповнити, ніхто не забороняє. Блюдо збирається з бюджетних продуктів шарами. Впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Картопля – 300 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода тепла – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо перераховані вище інгредієнти. Картоплю промиваємо і ставимо варитися в неочищеному вигляді. Не забуваємо посолити воду.

Крок 2. Тим часом очищаємо цибулю та моркву і тонко нарізаємо, як показано на картинці.

Крок 3. На прогріту з рослинною олією сковорідку вивантажуємо овочі і пасеруємо до м’якості

Крок 4. Не відкладаючи, промиваємо помідори і обдаємо плоди киплячою водою. Остудивши, чистимо шкірку і ріжемо кружальцями.

Крок 5. Відварну картоплю остуджуємо і знімаємо шкірку. Ріжемо таким же чином, як і томати.

Крок 6. Промитий кабачок розрізаємо на сегменти. Якщо використовуємо переріс овоч, необхідно вичистити видалити нутрощі і огрубілу шкіру.

Крок 7. Беремо вогнетривку форму. На дно кладемо обжарку.

Крок 8. Далі викладаємо кабачки. Посипаємо спеціями.

Крок 9. Викладаємо кружечки картоплі.

Крок 10. Закриваємо шматочками помідорів.

Крок 11. Таким чином повністю заповнюємо форму. Сметану розводимо в 100 мілілітрах теплої води, трохи підсолюємо і заливаємо овочі. Прикриваємо кришкою або запечатуємо фольгою. Ставимо запікатися на 40 хвилин при 180°.

Крок 12. Крупно натираємо сир. За 5 хвилин до кінця приготування посипаємо сирної стружкою нашу страву.

Крок 13. Ароматна запіканка з овочів готова.

Крок 14. Сервіруємо частування.

Крок 15. За бажанням прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо домочадцям. Приємного апетиту!

Кабачки з помідорами, сиром і грибами в духовці

Кабачки з помідорами, сиром і грибами в духовці виглядають максимально апетитно і презентабельно. Страву готують скибочками, шарами або човниками. Все залежить від власних уподобань. Це ніяк не відіб’ється на смакових якостях. У будь-якому випадку вийде мега смачно.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок середній – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Гриби – 200 гр.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Майонез/сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Кабачки і помідори детально обполіскуємо. Натираємо сир крупно або дрібно, як подобається. Прибираємо з цибулини кольоровий шар.

Крок 2. Відрізаємо кінці з кабачка і розрізаємо вздовж. За допомогою ложки вичищаємо серцевину, формуючи привабливі заготовки. Посипаємо сіллю. Після чого розміщуємо їх у формі для випічки. Якщо плоди з товстою шкірою, чистимо її.

Крок 3. М’якоть дрібно кришимо. У переросли примірниках всередині волокниста маса з грубими насінням, її не використовуємо. Цибулину так само дрібно рубаємо. Гриби промиваємо та нарізаємо скибочками. У мене заморожені і вже нарізані. Розжаривши промаслений сковорідку, додаємо овочеву нарізку і обсмажуємо до випаровування вологи. Потім приправляємо перцем і солимо.

Крок 4. Овочеві човники наповнюємо соковитою обсмаженням. В начинку можна додати все, що подобається – лісові гриби або печериці, улюблені прянощі, ароматні трави.

Крок 5. Просочуємо майонезом, допускається замінити сметаною, йогуртом або часниковим (сирним) соусом. Приготувати домашній майонез. Можна полити розтопленим вершковим маслом. Все у ваших руках.

Крок 6. Ріжемо скибочками томати і укладаємо поверх. Посипаємо зверху сирної стружкою. Сир беремо той, який добре плавиться, в ідеалі моцарелла. Блюдо відправляємо запікатися на півгодини при температурі 200°. Процес може тривати різний час, залежить від духового шафи.

Крок 7. Перевіряємо готовність, проколів овоч виделкою або ножем. Якщо готова, обережно виймаємо частування.

Крок 8. Сервіруємо і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!