Кабачки з сиром і помідорами в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Кабачки з сиром і помідорами в духовці — це блюдо, яке можна приготувати різними способами. Це можуть бути охолоджені закуски, запіканки і повноцінні гарячі страви. У весняно-літній період добірка користується популярністю, як ніколи. Всі рецепти елементарні у виконанні. Втілити страви в реальність зможе будь-без винятку. Труднощів не виникне – гарантую.

Кабачки кружечками з сиром і помідорами в духовці

Кабачки кружечками з сиром і помідорами в духовці – відмінна закуска для всіх тих, хто худне і тих, хто не їсть смажену їжу. Страву подають у тільки що приготованому і охолодженому стані. Деяким закуска подобається саме в охолодженому вигляді. Кабачки підходять для перекусу і пізнього вечері.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Помідори 2 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Часник 4 зуб.
  • Сир 100 гр.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Кабачки з сиром і помідорами в духовці готуються просто. Зібравши продукти, промиваємо овочі та запашні трави, очищаємо часник від лушпиння.
  2. Зрізавши з кабачків кінчики, нарізаємо овочі кружечки. Товщина не повинна перевищувати 1 сантиметр.
  3. Повторюємо ті ж дії з томатами.
  4. Дрібно нарубавши промиту зелень, натерти сир на крупній тертці і подрібнивши часник, об’єднуємо компоненти. Присмачую сметаною, сіллю і перцем. Добре розмішуємо. Якщо немає свіжого часнику, додаємо сухі спеції.
  5. На деко кладемо папір для випічки. Якщо потрібно, промазуємо маслом. Силіконізований пергамент цього не потребує. Кладемо кабачки. Зверху укладаємо томати.
  6. Рівномірно розподіляємо сирну шапочку.
  7. Деко розміщуємо в розігрітому до 180° духовій шафі і запікаємо 20 хвилин.
  8. Сервіруємо закуску і за бажанням присипаємо листочками зелені. Приємного апетиту!