Баклажани в клярі – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Баклажани в клярі – це дивовижно смачна закуска, яка допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і привнести в стандартне меню щось зовсім нове і дуже ароматне. Фіолетові овочі прекрасно гармонують з різними клярами, яйця і борошно не перебивають смак основного продукту, а, навпаки, доповнюють і відтіняють його, покривши скибочки апетитною скоринкою золотистих відтінків. А для додаткової ситості, ви можете доповнити склад перекрученим м’ясом чи іншими овочами.

Смажені баклажани в клярі на сковороді

Смажені баклажани в клярі на сковороді – це апетитна і дуже ароматна закуска, для приготування якої потрібно мінімальний продуктовий набір, який, як правило, завжди є під рукою у кожного кулінара. Читаємо рецепт і приступаємо до процесу!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Борошно 6 ст. л.
  • Вода газована-1 склянка
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Приготуємо баклажани в клярі. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо все необхідне на стіл.
  2. Обполіскуємо баклажани, зрізаємо хвостики і нарізаємо кружечками, товщиною не більше ніж півсантиметра.
  3. Змішуємо воду з сіллю і в отриманий розчин викладаємо кружечки баклажана. Через 30 хвилин зливаємо воду і витираємо овоч паперовими серветками з двох сторін.
  4. Не гаючи часу, готуємо кляр: газовану воду змішуємо з борошном, сіллю і дріжджами – наполягаємо близько 15 хвилин.
  5. В дріжджову суміш вмочаємо кільця баклажана.
  6. Овоч обсмажуємо на розігрітій олії до скоринки, а після обов’язково промаківающімі серветками, тим самим, видаляючи зайвий жир.
  7. Апетитну страву за бажанням доповнюємо свіжою зеленню і соусом – знімаємо пробу. Приємного апетиту!