Алича зазвичай дає хороший урожай і відмінно підходить для зимових заготовок. Густий і смачний джем з аличі – корисне доповнення до чаю і чудова начинка для домашніх пирогів. У статті зібрано 6 чудових рецептів варення з аличі.
Джем з жовтої аличі без кісточок на зиму
Алича – це різновид злив і рослина з дуже давньою історією. Ці ягоди містять багато пектину, вітаміну С і органічних кислот. Варення з аличі готується просто і виходить дуже насиченим і густим.
Інгредієнти на
5 порц.
- Алича 1 кг
- Цукор-пісок ¾ кг
Процес приготування:
- Як заготовити густий джем з аличі на зиму? Аличу помийте, видаліть кісточки будь зручні способом.
- Аличу перекладіть в об’ємну ємність, засипте цукром і залишити на 5 годин.
- Після цього поставте ємність на вогонь і доведіть аличу до кипіння. Періодично знімайте з поверхні джему піну і варіть 5 хвилин.
- Після першого кип’ятіння зніміть джем з вогню і залиште на 5-6 годин. Потім знову поставте на вогонь і варіть ще 5 хвилин після кипіння. Таку процедуру повторіть ще 2 рази.
- Після четвертого кип’ятіння розкладіть джем по банкам і загорніть їх металевими кришками. Остудіть джем при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт джему з червоної аличі на зиму
З червоної аличі можна зварити відмінний кисло-солодкий джем на зиму. На відміну від жовтих ягід, червоні більш м’ясисті і солодкі. Джем можна їсти ложками або використовувати його під всілякої домашній випічці.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Алича червона – 0,6 кг
- Цукор – 0,5 кг
Процес приготування:
1. Аличу переберіть, добре помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
2. Ягоди розріжте навпіл і видаліть кісточки.
3. Засипте аличу цукром, залиште на пару годин, щоб вони пустили сік.
4. Потім поставте аличу з цукром на повільний вогонь і варіть 35-40 хвилин. Періодично джем перемішуйте, щоб він не пригорав.
5. Гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам і герметично закрийте їх кришками. Зберігайте варення в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Густий джем з аличі з желатином на зиму в банках
Джеми люблять за їх густу консистенцію і щільну структуру. Варення з аличі з желатином готується в рази швидше, так як не потрібно довго уварюють сироп, щоб він став густим.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Алича – 1,7 кг
- Цукор – 1 кг
- Желатин – 15 гр.
Процес приготування:
1. Аличу ретельно вимийте і просушіть.
2. Ягоди наріжте часточками, видаліть кісточки. Викладіть ягоди на сковороду з антипригарним покриттям.
3. Слідом за аличею всипте цукор і желатин, перемішайте.
4. Варіть джем на повільному вогні, поки не розчиниться весь цукор.
5. Щоб довести джем до необхідної консистенції у вас піде приблизно 30-35 хвилин.
6. Розкладіть джем по стерилізованим банкам і загорніть їх кришками. Варення з аличі з желатином виходить дуже смачним і густим.
Приємного апетиту!
Як зварити смачний джем з аличі в мультиварці?
Аличу дуже корисно вживати у свіжому вигляді, але якщо у вас багатий урожай, то можна зробити дуже смачні домашні заготовки. Мультиварка відмінно підійде для варіння густого джему з аличі.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Алича – 2 кг
- Цукор – 1,5-2 кг
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Аличу переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
2. Потім ягоди розріжте навпіл і видаліть кісточки.
3. Перекладіть ягоди в чашу мультиварки, посипте їх цукром і залиште на 40 хвилин, щоб ягоди пустили сік. Потім активуйте режим «Варка» на 40 хвилин.
4. За цей час ягоди уварятся і у вас вийде густий джем красивого бурштинового кольору.
5. Розкладіть гарячий джем по стерилізованим банкам, закрийте їх стерильними кришками, остудіть і перемістіть в льох на зберігання.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт джему з аличі з апельсином
Зробити варення з аличі і апельсина в домашніх умовах дуже просто. Ці фрукти гармонують між собою не тільки за кольором, але і смаку. Ваше ласощі вийде яскравим і насиченим.
Час готування: 18 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Алича – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Апельсини – 2 шт.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Аличу переберіть, відірвіть хвостики, помийте і відкиньте на друшляк.
2. З аличі видаліть кісточки, апельсини обдайте окропом і добре помийте.
3. У каструлю влийте воду і всипте половину цукру зваріть сироп. Доведіть сироп до кипіння і варіть до повного розчинення цукру.
4. Другою половиною цукру засипте аличу і залиште, щоб ягоди дали сік.
5. Апельсини разом з кіркою наріжте кубиками.
6. У киплячий цукровий сироп викладіть аличу і апельсини, перемішайте і варіть 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, остудіть і повторіть таку процедуру ще 2 рази.
7. Після третього кип’ятіння розкладіть джем по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх. Коли закачування повністю охолонуть, приберіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Густий джем з аличі з агар-агаром в домашніх умовах
Для додання джему необхідної густої консистенції, можна використовувати натуральний загусник агар-агар. Як правильно заготовити варення з аличі з агар-агаром на зиму, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 20 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Алича – 0,8 кг
- Цукор – 0,8 кг
- Агар-агар – 1 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Аличу помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Ягоди наріжте невеликими шматочками і видаліть кісточки.
2. Апельсин ретельно промийте, натріть його цедру на дрібній тертці і вичавити сік.
3. Перекладіть аличу в каструлю з товстим дном, всипте цукор, влийте апельсиновий сік і додайте цедру. Залиште фрукти при кімнатній температурі, поки не розчиниться цукор.
4. Після цього поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Потім зніміть джем з вогню і повністю остудіть. Таку процедуру з кип’ятінням повторіть ще два рази.
5. Після третього кип’ятіння додайте агар-агар, перемішайте і відразу розкладіть джем по стерилізованим банкам. Після того, як загортання охолонуть, зберігайте їх у прохолодному місці.
Приємного апетиту!