Варення з аличі на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

Алича зазвичай дає хороший урожай і відмінно підходить для зимових заготовок. Густий і смачний джем з аличі – корисне доповнення до чаю і чудова начинка для домашніх пирогів. У статті зібрано 6 чудових рецептів варення з аличі.

Джем з жовтої аличі без кісточок на зиму

Алича – це різновид злив і рослина з дуже давньою історією. Ці ягоди містять багато пектину, вітаміну С і органічних кислот. Варення з аличі готується просто і виходить дуже насиченим і густим.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Алича 1 кг
  • Цукор-пісок ¾ кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити густий джем з аличі на зиму? Аличу помийте, видаліть кісточки будь зручні способом.
  2. Аличу перекладіть в об’ємну ємність, засипте цукром і залишити на 5 годин.
  3. Після цього поставте ємність на вогонь і доведіть аличу до кипіння. Періодично знімайте з поверхні джему піну і варіть 5 хвилин.
  4. Після першого кип’ятіння зніміть джем з вогню і залиште на 5-6 годин. Потім знову поставте на вогонь і варіть ще 5 хвилин після кипіння. Таку процедуру повторіть ще 2 рази.
  5. Після четвертого кип’ятіння розкладіть джем по банкам і загорніть їх металевими кришками. Остудіть джем при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт джему з червоної аличі на зиму

З червоної аличі можна зварити відмінний кисло-солодкий джем на зиму. На відміну від жовтих ягід, червоні більш м’ясисті і солодкі. Джем можна їсти ложками або використовувати його під всілякої домашній випічці.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Алича червона – 0,6 кг
  • Цукор – 0,5 кг

Процес приготування:

1. Аличу переберіть, добре помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

2. Ягоди розріжте навпіл і видаліть кісточки.

3. Засипте аличу цукром, залиште на пару годин, щоб вони пустили сік.

4. Потім поставте аличу з цукром на повільний вогонь і варіть 35-40 хвилин. Періодично джем перемішуйте, щоб він не пригорав.

5. Гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам і герметично закрийте їх кришками. Зберігайте варення в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Густий джем з аличі з желатином на зиму в банках

Джеми люблять за їх густу консистенцію і щільну структуру. Варення з аличі з желатином готується в рази швидше, так як не потрібно довго уварюють сироп, щоб він став густим.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Алича – 1,7 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Желатин – 15 гр.

Процес приготування:

1. Аличу ретельно вимийте і просушіть.

2. Ягоди наріжте часточками, видаліть кісточки. Викладіть ягоди на сковороду з антипригарним покриттям.

3. Слідом за аличею всипте цукор і желатин, перемішайте.

4. Варіть джем на повільному вогні, поки не розчиниться весь цукор.

5. Щоб довести джем до необхідної консистенції у вас піде приблизно 30-35 хвилин.

6. Розкладіть джем по стерилізованим банкам і загорніть їх кришками. Варення з аличі з желатином виходить дуже смачним і густим.

Приємного апетиту!

Як зварити смачний джем з аличі в мультиварці?

Аличу дуже корисно вживати у свіжому вигляді, але якщо у вас багатий урожай, то можна зробити дуже смачні домашні заготовки. Мультиварка відмінно підійде для варіння густого джему з аличі.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Алича – 2 кг
  • Цукор – 1,5-2 кг
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Аличу переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

2. Потім ягоди розріжте навпіл і видаліть кісточки.

3. Перекладіть ягоди в чашу мультиварки, посипте їх цукром і залиште на 40 хвилин, щоб ягоди пустили сік. Потім активуйте режим «Варка» на 40 хвилин.

4. За цей час ягоди уварятся і у вас вийде густий джем красивого бурштинового кольору.


5. Розкладіть гарячий джем по стерилізованим банкам, закрийте їх стерильними кришками, остудіть і перемістіть в льох на зберігання.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт джему з аличі з апельсином

Зробити варення з аличі і апельсина в домашніх умовах дуже просто. Ці фрукти гармонують між собою не тільки за кольором, але і смаку. Ваше ласощі вийде яскравим і насиченим.

Час готування: 18 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Алича – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Апельсини – 2 шт.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Аличу переберіть, відірвіть хвостики, помийте і відкиньте на друшляк.

2. З аличі видаліть кісточки, апельсини обдайте окропом і добре помийте.

3. У каструлю влийте воду і всипте половину цукру зваріть сироп. Доведіть сироп до кипіння і варіть до повного розчинення цукру.

4. Другою половиною цукру засипте аличу і залиште, щоб ягоди дали сік.

5. Апельсини разом з кіркою наріжте кубиками.

6. У киплячий цукровий сироп викладіть аличу і апельсини, перемішайте і варіть 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, остудіть і повторіть таку процедуру ще 2 рази.

7. Після третього кип’ятіння розкладіть джем по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх. Коли закачування повністю охолонуть, приберіть їх в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Густий джем з аличі з агар-агаром в домашніх умовах

Для додання джему необхідної густої консистенції, можна використовувати натуральний загусник агар-агар. Як правильно заготовити варення з аличі з агар-агаром на зиму, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 20 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Алича – 0,8 кг
  • Цукор – 0,8 кг
  • Агар-агар – 1 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

1. Аличу помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Ягоди наріжте невеликими шматочками і видаліть кісточки.

2. Апельсин ретельно промийте, натріть його цедру на дрібній тертці і вичавити сік.

3. Перекладіть аличу в каструлю з товстим дном, всипте цукор, влийте апельсиновий сік і додайте цедру. Залиште фрукти при кімнатній температурі, поки не розчиниться цукор.

4. Після цього поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Потім зніміть джем з вогню і повністю остудіть. Таку процедуру з кип’ятінням повторіть ще два рази.

5. Після третього кип’ятіння додайте агар-агар, перемішайте і відразу розкладіть джем по стерилізованим банкам. Після того, як загортання охолонуть, зберігайте їх у прохолодному місці.

Приємного апетиту!