Квашені огірки на зиму в банках – 6 рецептів з покроковими фото

Іноді дуже хочеться покуштувати бочкових огірків, але дозволити собі таке може далеко не кожен. В домашніх умовах важко закатати навіть маленьку бочку огірків, а дачі є не у кожного. Тому пропонуємо вам 6 різних рецептів приготування квашених огірків у домашніх умовах.

Квашені огірки на зиму в банках як діжкові

Сама смачна закуска виходить з сільських бочкових огірків. Проте в домашніх умовах приготувати такі огірки нереально. Тож пропонуємо рецепт хрустких квашених огірків, за смаком не відрізниш від бочкових, які легко можна приготувати і в квартирі.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Огірок 4 кг
  • Листя хрону 4 шт.
  • Парасольки кропу 4 шт.
  • Листя вишні 6 шт.
  • Листя чорної смородини 5 шт.
  • Часник 2 головки
  • Хрін 1 лист
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Лавровий лист 12 шт.
  • Листя дуба 4 шт.
  • Сіль 6 ст. л.
  • Вода-3 л
  • Тархун за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити квашені огірки на зиму в банках? Відбираємо невеликі огірки, очищаємо їх від бруду і стираємо пупиришки. Замочуємо огірки в холодній воді мінімум на 6 годин.
  2. Промиваємо зелень і замочуємо в холодній воді на годину.
  3. Нарізаємо хрін тонкими пластинками, часник поділяємо на зубчики, очистити і теж нарізаємо пластинками. Шаткуємо невеликими шматочками гострий перець.
  4. У заздалегідь простерилізовану банки розкладаємо частину спецій і зелені.
  5. Вертикально ставимо в банки найбільші з огірків, посипаючи їх зверху зеленню і спеціями. Після цього викладаємо огірки поменше, і повторюємо процедуру, поки банку не буде заповнена. Для розсолу розчиняємо 2 столові ложки солі на 1 літр рідини.
  6. Заливаємо розсолом огірки, шийки банок закриваємо марлею. Переставляємо банки в піддон і залишаємо розсіл бродити в теплому місці протягом 2 діб.
  7. За два дні розсіл повинен стати каламутним, а частина його повинна вилитися з банок в піддон.
  8. З банок знімаємо марлю і замінюємо її спеціальними кришками з дірочками. Розсіл зливаємо в каструлю.
  9. Доводимо розсіл до кипіння, прибираючи піну, що утворюється.
  10. Гарячий розсіл розливаємо назад по банкам. Так як його стало менше, додаємо в кожну банку трохи окропу і солі. Закорковуємо стерилізованими банки капроновими кришками і накриваємо банки теплою ковдрою до повного охолодження. Готові огірки зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!