Варення з чорниці на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Яскраве чорничне варення – популярне рішення для домашніх заготовок на зиму. Ягідним частуванням можна начиняти пироги і пиріжки. Також продукт підходить і для самостійної подачі до чаю. Готуйте варення з простим і перевіреним рецептом з покроковими фото. Підходить для тривалого зберігання.

Варення з лісових чорниці на зиму в банках

Яскраве густе варення на зиму можна приготувати з ароматною чорниці. Вас порадує простий і зрозумілий кулінарний процес, довге зберігання та смак готового продукту. Його можна використовувати для пирогів, пиріжків або просто подавати до чаю.

Інгредієнти на
1 л.

  • Чорниця-3 склянки
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода-3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити варення з чорниці на зиму? Відміряємо потрібну кількість чорниці і старанно перебираємо її.
  2. Після ягоди промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.
  3. Засипаємо ягідний продукт двома склянками цукру. Вливаємо 3 столові ложки води. Залишаємо заготовку на 2-4 години.
  4. В цей час ягоди з цукром потрібно помішувати, щоб швидше виділявся сік.
  5. Етап буде завершено, тільки коли не буде видно цукру і в посуді утворюється велика кількість яскравою рідини.
  6. Варимо ягідну масу на слабкому вогні близько 30 хвилин. Регулярно помішуємо.
  7. Стерилізуємо скляні банки і наповнюємо їх гарячим варенням.
  8. Закриваємо тару з вмістом кришками. Залишаємо остуджуватися при кімнатній температурі.
  9. Чорничне варення в домашніх умовах готово. Пробуйте ласощі або відправляйте на тривале зберігання.