Морквяна ікра на зиму – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Морквяна ікра на зиму — цікава заготовка, яку використовують як самостійну закуску або як складовий для більш складних страв. Ікру часто використовують замість заправки для перших страв. Морквяне виріб готується дуже просто. Відтворити заготівлю без особливих зусиль зможе кожен.

Морквяна ікра через м’ясорубку на зиму

Морквяна ікра через м’ясорубку на зиму приємно здивує рідних і близьких. Насичений смак залишає незабутній післясмак. Яскраву закрутку використовують як намазування на хліб або додають у борщ замість засмажки. Закрутка економить час і користується великою популярністю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Морква 1 кг
  • Помідори 1 шт.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.

Процес приготування:

  1. Для реалізації морквяної ікри на зиму необхідно зібрати всі складові.
  2. Соковиту морквину добре промиваємо, видаляємо з неї шкірку і ріжемо, як подобається.
  3. Подрібнюємо коренеплоди будь кухонним приладом – м’ясорубкою, блендером або комбайном.
  4. Таким же чином поступаємо з томатами, попередньо вимивши плоди. Очищений часник також перекручуємо. Перекручені овочі об’єднуємо в ємності великого обсягу.
  5. Сиплемо сіль та цукровий пісок, додаємо рослинне масло без запаху. Розмішуємо і встановлюємо на плиті.
  6. Після закипання уварюють при постійному помішуванні 40 хвилин.
  7. за півгодини додаємо консервант і доготавливаем. Морквяну ікру розкладаємо по стерилізованим скляних ємностях, закручуємо чистими кришками. Остудивши закрутки, розміщуємо в місці зберігання зимових заготовок. Використовуємо морквяну ікру в якості цікавої закуски. Приємного апетиту!