Морквяна ікра на зиму – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Морквяна ікра на зиму — цікава заготовка, яку використовують як самостійну закуску або як складовий для більш складних страв. Ікру часто використовують замість заправки для перших страв. Морквяне виріб готується дуже просто. Відтворити заготівлю без особливих зусиль зможе кожен.

Морквяна ікра через м’ясорубку на зиму

Морквяна ікра через м’ясорубку на зиму приємно здивує рідних і близьких. Насичений смак залишає незабутній післясмак. Яскраву закрутку використовують як намазування на хліб або додають у борщ замість засмажки. Закрутка економить час і користується великою популярністю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Морква 1 кг
  • Помідори 1 шт.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.

Процес приготування:

  1. Для реалізації морквяної ікри на зиму необхідно зібрати всі складові.
  2. Соковиту морквину добре промиваємо, видаляємо з неї шкірку і ріжемо, як подобається.
  3. Подрібнюємо коренеплоди будь кухонним приладом – м’ясорубкою, блендером або комбайном.
  4. Таким же чином поступаємо з томатами, попередньо вимивши плоди. Очищений часник також перекручуємо. Перекручені овочі об’єднуємо в ємності великого обсягу.
  5. Сиплемо сіль та цукровий пісок, додаємо рослинне масло без запаху. Розмішуємо і встановлюємо на плиті.
  6. Після закипання уварюють при постійному помішуванні 40 хвилин.
  7. за півгодини додаємо консервант і доготавливаем. Морквяну ікру розкладаємо по стерилізованим скляних ємностях, закручуємо чистими кришками. Остудивши закрутки, розміщуємо в місці зберігання зимових заготовок. Використовуємо морквяну ікру в якості цікавої закуски. Приємного апетиту!

Морквяна ікра на зиму з помідорами

Морквяна ікра на зиму з помідорами – рецепт, який дозволяє розумно застосувати зіпсовані плоди, вирізавши цятки і пом’яті місця. Красивий зовнішній вигляд коренеплодів тут не має значення, так як для частування використовуються подрібнені складові.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Помідори – 1,6 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет 6% – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре змив з морквини земельну наліт, зрізаємо шкіру ножем або зчищаємо з допомогою овочечистки.

Крок 2. Промиваємо томати, обсушуємо і вирізаємо вади і плодоніжки.

Крок 3. Томатну нарізку прокручуємо в комбайні або застосувавши електром’ясорубку або механічний агрегат.

Крок 4. Морквину ділимо на сегменти, які підходять для комфортного подрібнення.

Крок 5. Повторюємо процедуру подрібнення з морквою.

Крок 6. Перекручені складові завантажуємо в вогнетривку ємність. Додаємо цукор, солимо і виливаємо рослинне масло. Розмістивши на вогні тушкуємо 1 годину 30 хвилин.

Крок 7. Не гаючи часу, очищаємо часник від лушпиння.

Крок 8. Подрібнюємо часточки дрібно, наскільки це можливо. Для подрібнення також можна використовувати землянку.

Крок 9. Коли пройде зазначений час, кладемо рубаний часник і сиплемо перець до протушеної масі.

Крок 10. Через 10 хвилин вливаємо оцет.

Крок 11. Тушкуємо 5 хвилин, після чого заповнюємо простерилізовані банки за своєю методикою і закорковуємо їх.

Крок 12. Остудивши, переміщаємо заготовку в місце, де зберігаються зимові закрутки і запаси консервації. Приємного апетиту!

Морквяна ікра з томатною пастою на зиму

Морквяна ікра з томатною пастою на зиму володіє насиченим кольором і смаком. Густа консистенція дозволяє намазувати ікру на хліб. Це відмінний варіант смачного і ситного перекусу. Петрушка і часник гармонійно вписуються в блюдо і надають чудовий аромат.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Морква – 6 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Гострий перець стручковий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Для втілення оригінального рецепту складаємо необхідні компоненти. Добре вимивши невеликі баночки, прожарюємо їх, щоб вбити мікроби. Простерилізований, оглядаємо банки на подряпини і пошкодження. Кришки кип’ятимо окремо.

Крок 2. З ріпчастої цибулі і часнику прибираємо лушпиння. Морквину промиваємо і очищаємо. Промитий гострий перець звільняємо від плодоніжки, насіння залишаємо за бажанням. Овочі нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку. Кількість гостроти контролюємо самостійно.

Крок 3. На розпеченій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо перекручені овочі.

Крок 4. Присмачую якісної томатною пастою і розмішуємо. Проварюємо на середній температурі при регулярному помішуванні.

Крок 5. Через півгодини пробуємо на смак, солимо і перчимо, попередньо розтерши горошини перцю в ступці. Перетертий перець більш запашний, ніж мелений. Промиту петрушку подрібнюємо і злегка посипаємо ікру.

Крок 6. Доготавливаем овочеву масу, проварюючи ще півгодини. Через 25 хвилин доливаємо оцтову кислоту. Розмішавши, прогріваємо масу разом і відключаємо нагрівання.

Крок 7. Киплячій насиченою ікрою наповнюємо стерилізовані ємності і закорковуємо кришками. Встановивши дном вгору, переглядаємо, не пропускає закачування повітря. Якщо все добре, накриваємо і чекаємо остигання. Якщо все ж маса протікає, слід перезакрыть баночку. Інакше всі зусилля будуть марними.

Крок 8. Морквяну ікру розміщуємо в коморі або підвалі. Відкриваємо заготівлю і використовуємо в якості апетитною оригінальної закуски або привабливого гарніру. Приємного апетиту!

Ікра з моркви і цибулі на зиму

Ікра з моркви і цибулі на зиму відрізняється від аналогів неймовірним ароматом. Саме прянощі і запечені компоненти дозволяють домогтися шикарного запаху. Завдяки манці ікра має досить густу і ніжну текстуру і виглядає гідно.

Час готування – 14 год 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 40

Склад:

  • Морква – 400 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Перець болгарський – 600 гр.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком. Моркву, цибулю і часник очищаємо. Томатів і перцю змиваємо забруднене наліт. Видаляємо плодоніжки, в перцях вичищаємо нутрощі. Зелень гарненько перебираємо і промиваємо. Відразу ж вимиваємо баночки і прогріваємо їх.

Крок 2. Рубаємо часник або пропускаємо через часникодавку. Помідори та перці ріжемо на четвертинки. Цибулю з морквою нарізаємо кубиками.

Крок 3. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо моркву, цибулю, помідори і перці. Розміщуємо в прогрітій до 180° духовці 15 хвилин. З запечених овочів знімаємо шкірку. Після чого подрібнюємо їх зручним агрегатом. Маса повинна стати гладкою.

Крок 4. У сковорідку з важким дном наливаємо олію і відправляємо перекручені овочі і рубаний часник. Тушкуємо 1,5 години. Через деякий час вводимо манку при постійному помішуванні, проварюємо ще 15 хвилин. Солимо, солодим, приправляємо перцем і мускатним горіхом. Наливаємо оцтову кислоту і доготавливаем масу протягом 5 хвилин.

Крок 5. Стерильні банки наповнюємо морквяної ікрою, закручуємо, залишаємо на ніч остуджуватися. Остиглі закрутки переміщаємо в льох. Ікра зберігається не більше шести місяців. Але зазвичай витрачаються значно швидше, так як користується підвищеним попитом серед домочадців і друзів.

Крок 6. Блюдо виразно гідно вашої уваги. Це хороший спосіб зберегти коренеплід. При звичайному зберіганні плоди часто втрачають свою соковитість і пружність, так і просто займають багато місця. Приємного апетиту!

Морквяна ікра з яблуками на зиму

Морквяна ікра з яблуками на зиму стане фаворитом для багатьох. Яблука додають кисло-солодкі нотки, а часник і перець чилі відповідають за гостроту закрутки. Прянощі теж відіграють важливу роль. Спробувавши одного разу, складно пройти повз яскравою закуски з багатим смаком.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,2 л.

Інгредієнти:

  • Морква – 500 гр.
  • Яблука – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет 9% – 1-2 ст. л
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Прянощі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перевіряємо продукти за списком. Відбираємо стиглі плоди, допускається використання інгредієнтів з вадами. Обрізавши зіпсовані місця, все чудово підійде для ікри.

Крок 2. Готуємо скляні ємності, зануривши їх у содовий розчин. Ретельно змиваємо, а потім стерилізуємо.

Крок 3. Очищаємо цибулини від лушпиння і нарізаємо довільно. Вивантажуємо в товстостінну каструлю з олією, посипаємо цукром. Обсмажуємо.

Крок 4. З морквини чистимо шкірку і нарізаємо досить крупно. Закидаємо до прозорого цибулі і припускаємо все разом.

Крок 5. Вимиті яблука позбавляємо від шкірки і насіннєвий коробки. Ріжемо пластинками і відправляємо пасеровані овочі.

Крок 6. Присмачую томатною пастою. Сиплемо сіль, прянощі за своїм розсудом і додаємо цукор. Кладемо нарізаний гострий перець. Кількість пекучого інгредієнта варіюється під себе. Кількість часнику то ж кладемо на розсуд.

Крок 7. Мінімізуючи нагрівання і прикривши, варимо півгодини.

Крок 8. У протушенную масу кладемо очищений часник і сушені трави. Проварюємо чверть години.

Крок 9. Приготовлену масу подрібнюємо занурювальним приладом, кип’ятимо пару хвилин, відключаємо нагрівання і вводимо оцтову кислоту. Ретельно вимішуємо.

Крок 10. Апетитною ніжною ікрою наповнюємо простерилізовані скляні ємності і гарненько закручуємо.

Крок 11. Остудивши закрутки під ковдрою, переміщаємо в місце для зберігання заготовок.

Крок 12. Пригощаємо близьких і друзів, подавши зі свіжоспеченим хлібом. Приємного апетиту!